Pel·lícules BD ....
TV3 33 canalsuper3 300 3hd
Progrmació BD ....
08:00 Els matins
13:05 TVist
14:00 Telenotícies comarques
14:20 El medi ambient - La fàbrica de conscienciació
14:30 Telenotícies migdia
15:40 Cuines - Torrada amb mantega (DOP) de l'Alt Urgell i la Cerdanya amb bolets,alls escaliva
15:50 El cor de la ciutat - Cap. 1863
tancar

Cap. 1863

En Tomàs, deixat de banda per tothom, torna a ser el de fa quatre anys... El senyor Juan decideix entre la Lucía i l'Antonia. Decideix bé? La Remei continua deixant-se enredar per en Perico. El senyor Felip es fa còmplice de la Roser. En Peris i la Paquita exerceixen d'avis del nen de la Marta. En Paco ho aprofita per guanyar punts amb la Paquita.

16:25 Divendres
17:55 Les germanes McLeod - Cap. 66 Mana la majoria
tancar

Cap. 66 Mana la majoria

Escrit per Chris Hawkshaw Dirigit per Chris Martin-Jones Drover's està en quarantena i el futur del bestiar és molt incert.. En aquestes circumstàncies és quan es troben a faltar els amics de debò. Claire finalment pren una determinació i va a veure la seva gran enemiga, Sandra Kinsella. Vince Lavise convenç Claire perquè ocupi un lloc al Consell de Ranxers de Gungellan. Hi haurà de competir amb Sandra, a qui Harry, el president del Consell, ha convençut perquè s'hi presenti, ja que, en cas de guanyar, podria reforçar la seva posició. Sandra utilitza la situació a Drover's per desbancar la seva contrincant. La reacció de la comunitat posa en perill el mitjà de vida de Claire quan es proposa subhastar el seu bestiar. Meg i Terry tenen posats els ulls en un terreny, però no poden pagar l'entrada d'un préstec. La persona més inesperada s'ofereix a donar-los un cop de mà i Meg es planteja si val la pena pagar un preu tan alt per fer realitat el seu somni. Jodi està decidida a manifestar-li els seus sentiments a Nick, però, ell sent el mateix? Se n'adonarà, quan se li declari?

18:45 Rex - Cap. 8 Una escala com cal
19:40 Bocamoll
20:10 Esport Club - Cap. 42
20:35 Espai Terra - ESPAI TERRA
tancar

ESPAI TERRA

Dijous "FEM UN VOL" per la ciutat de Lleida. Cori Calero ens descobreix molts atractius de la ciutat on va néixer que queden amagats als vianants del carrer. Castells, boscos i catedrals al bell mig de la ciutat ens desvelen petits bocinets de la seva importància en la història i la política de la Corona d'Aragó.

21:00 Telenotícies vespre
21:50 Afers exteriors - El somni americà I
tancar

El somni americà I

Un programa triplement especial dividit en dos capítols. Per primer cop, l'"Afers exteriors" torna a visitar un personatge que ja ha conegut prèviament: Ambro Martin. El revisita sis anys després per descobrir si és el responsable de la crisi financera global i també per conèixer l'apassionant història de tres germans units després de perdre el pare. La segona peculiaritat d'aquest programa és que visita Pau Gasol a Los Angeles i comparteix amb ell un entrenament dels Lakers. I finalment amb David Constante, mediador social, entra a la mítica presó de Folsom i també mostra com sobreviu una família d'indis nadius americans. En definitiva, un recorregut emocional pels Estats Units, la dels perdedors i també la dels triomfadors.

22:15 Polònia
22:50 Sexes en guerra - Química de l'amor
tancar

Química de l'amor

L¿amor és com una droga. L¿amor és cec. Així és com sovint ens referim a aquest sentiment universal, i els estudis ens diuen que, curiosament, això té una base científica. El cervell enamorat s¿enganxa al plaer que provoca la companyia de la persona estimada i perd, temporalment, el sentit crític. Però quant de temps dura l¿enamorament? Què passa quan baixa la passió i la parella s¿ha d¿ocupar de les criatures? Aquest capítol està dedicat a analitzar l¿amor i les seves fases. Ens ajudaran a fer-ho quatre parelles voluntàries de diferents edats i en diferents estadis de l¿amor. I a més, investigarem l¿impuls sexual, la infidelitat i el desamor. Què passa quan l¿amor s¿acaba? Si l¿amor és com una droga, podem parlar de síndrome d¿abstinència?

23:30 Sense ficció - Baix en carboni: l'economia del canvi climàtic
tancar

Baix en carboni: l'economia del canvi climàtic

"Sense Ficció", dijous 22 d'octubre del 2009 "Baix en carboni: l'economia del canvi climàtic". Al "Sense ficció" mostrarem com la lluita contra el canvi climàtic és un repte, però també pot ser una oportunitat de negoci. Una nova economia està sorgint a la calor de la sostenibilitat, aprofitant les noves tecnologies que permeten obtenir energia del sol o del vent, capturar carboni en les pròpies centrals elèctriques, plantar arbres per contrarestar els efectes del CO2 o estalviar emissions a través del transport amb bicicleta. Algunes són petites iniciatives locals i unes altres són grans projectes, com les centrals solars d'alta temperatura, que contribueixen a millorar la salut del planeta i a facilitar noves formes d'activitat econòmica. Baix en Carboni fa un viatge per aquesta nova economia del canvi climàtic, una "economia del CO2" que ja és una realitat i que, a més, és rendible. El documental presenta els casos dels visionaris que fa anys van veure com havia de ser el futur i que van lluitar per fer realitat un projecte econòmic i mediambiental. Són els creadors d'aquest nou sistema al qual ara tothom es vol apuntar: treballen en empreses, ajuntaments, universitats. Són enginyers, alcaldes de poble, economistes, agricultors... i no van defallir quan ningú creia en les seves propostes. Són els mateixos que veuen que efectivament hi ha una crisi energètica i de recursos. Però aquesta crisi no els espanta, la consideren una crisi pel canvi. Un canvi que no serà còmode, però que ha de ser positiu.

00:50 Pel·lícula - La cursa de l'espai
tancar

La cursa de l'espai

Durant els anys 60 els Estats Units i la URSS es van llençar a una frenètica cursa per conquerir l'espai. El científic alemany Wilhelm von Huber treballa per a la NASA en un projecte que pretén enviar a l'espai una nau tripulada per un ximpanzé. Billy, el fill del científic que somia ser un astronauta, l'ajuda en l'entrenament de l'animal.

02:25 Divendres
03:30 Notícies 3/24
06:00 Notícies 3/24
Progrmació BD ....
07:00 Planeta Terra
07:00 La natura des de dins - La vida dels elefants
07:40 Secrets de la natura - La salamandra gegant del Japó: Un amfibi primitiu
08:05 Curiositats del món animal - L'aigua, font de vida
08:10 Viure Catalunya - Cassa de la Selva
08:19 Viure Catalunya - Batea
08:30 Mites de la humanitat - On la terra s'acaba
09:20 Zoom
09:30 Horitzons
09:30 El món invisible - El que els ulls no veuen
10:15 Antigues apocalipsi - Sodoma i gomorra
tancar

Sodoma i gomorra

El relat bíblic sobre la destrucció de Sodoma i Gomorra ha intrigat teòlegs i arqueòlegs durant molts anys. Què va passar en aquelles ciutats que, segons la Bíblia, van ser castigades per Déu a desaparèixer sota una pluja de foc a causa dels seus pecats? El geòleg Graham Harris creu que les ciutats realment van existir a les vores del mar Mort, i la Bíblia ens dóna claus d'aquesta situació. Però, malgrat haver estat destruïdes per l'ira de Déu, van ser devastades per una catàstrofe natural fa més de 4.000 anys. Graham Harris creu que un terratrèmol va arrasar les ciutats i, minuts més tard, un esllavissament les va engolir. Gasos volàtils subterranis van emergir a la superfície i les poques ruïnes que quedaven es van convertir en fum.

11:05 Un lloc, una sensació - El Japó
tancar

El Japó

Potència econòmica en permanent ebullició amb una cultura disciplinada i minimalista que suscita un gran interès a Occident.

11:40 Remeis naturals - Un viatge per la vall sagrada
12:10 Ànima
12:40 (S)avis - + info
tancar

+ info

Nuria Solé entrevista a l'Ana Maria Matute: Dona de contrastos, l'Ana Maria Matute diu que té onze anys, però nega rotundament que sigui una nena. És una de les escriptores més llegides, premiades i prestigioses avui en dia, però odia tot allò que tingui a veure amb el "món dels adults", "los gigantes", tal com ella els anomena. Crea grans històries a partir de mons imaginaris, moltes vegades influenciada pels nens, però al mateix temps refusa tenir predilecció per aquests, senzillament l'interessen. I és que Anna Maria Matute és un món en ella mateixa, una pròpia esfera de difícil accés i alhora increïble.

13:40 Valor afegit
14:05 RITMES
14:05 Ritmes arrels
15:00 Planeta Terra
15:00 Labrador: el Canadà salvatge més oblidat - Labrador: el Canadà salvatge més oblidat
tancar

Labrador: el Canadà salvatge més oblidat

El Labrador és una de les últimes zones verges que queden al planeta. Aquesta península està situada al nord de l'illa de Terranova, en ple Atlàntic, just al davant de Groenlàndia. És un territori d'una bellesa nòrdica, austera, amb costes rocoses i escombrades pel vent al nord i boscos verges al sud. Un territori amb unes muntanyes que arriben als 1.500 metres i que cauen en picat, en forma de fiords, al mar ple d'icebergs. Els primers habitants d'aquesta terra van ser els esquimals. Després hi van arribar els vikings, i més tard s'hi van instal·lar els pescadors i baleners bascos. Durant segles, el Labrador va ser una de les zones pesqueres més importants del Canadà, fins que es van esgotar les reserves de peix i només hi van quedar poblacions fantasma. El Labrador es va convertir en un territori pràcticament desert. Però fa uns anys hi van descobrir uns jaciments minerals molt importants.

15:45 La natura des de dins - Identificar animals al seu entorn natural
16:30 Secrets de la natura - La mona aranya llanosa: el saltador del Brasil
17:00 La Polinèsia - Els rebels de les Australs
17:15 El documental - Dirigents del futur?
tancar

Dirigents del futur?

Dirigents del futur? (I Wanna Be Boss) Marije Meerman (Països Baixos, 2008; 52 minuts) "Dirigents del futur?" és un documental de producció holandesa dirigit per Marije Meerman que fa el retrat d'una generació de joves estudiants preuniversitaris xinesos destinats a ocupar llocs de responsabilitat en la Xina del futur. L'exigència i el talent combinats amb els anhels propis de l'edat fan d'aquest treball una emotiva introspecció en la joventut més preparada d'un dels països amb més creixement econòmic del món. Aquests nois i noies entren en competició amb altres 10 milions i mig d'estudiants de secundària d'arreu del país per a accedir a una de les dues universitats més importants de la capital. Treballen des de les 7 del matí fins a dos quarts d'onze de la nit, 6 dies a la setmana. Cada minut d'aquestes esgotadores jornades està perfectament dissenyat per a afrontar l'examen que obre les portes a un futur prometedor. "Dirigents del futur?" fa el retrat de cinc estudiants de 17 anys molt intel·ligents, treballadors, competitius i creatius, al llarg del seu darrer any d'Institut. Estudien a l'escola Bashu nº 2, un dels millors centres de secundària de Chongqing, al centre de la Xina. Els estudiants d'aquesta escola es preparen per a desenvolupar tasques importants en l'economia global i els millors d'entre ells determinaran la cara de la nova Xina. Som testimonis dels seus somnis, de les seves pors i de les seves esperances durant un dels períodes més carregats de tensió de les seves vides. En aquest emotiu documental coneixerem la Zhang Lie, que vol estudiar dret i esdevenir membre del Partit Comunista, com el seu pare; en Mei Jianchin, un geni de les matemàtiques que prové d'una família pagesa molt humil; en Chen Zhibo, un estudiant de ciències una mica inadaptat que té grans plans per a convertir-se en el Bill Gates xinès; la Gao Mengjia, una estudiant molt treballadora que vol dedicar-se als fons d'inversió i la Peng Kun que manifesta els seus dubtes sobre la seva condició d'"elegida" i sobre el futur del seu país. A més, "Dirigents del futur?" fa una ullada als grans canvis generacionals que hi ha hagut al país en els darrers decennis. Hi ha una enorme distància entre l'actual generació d'escolars xinesos, (anomenada per la premsa xinesa la "generació jo vull"), i la dels seus pares, que sovint han viscut una vida molt dura. Estalviadors, han hagut de treballar molt dur per a fer front a les despeses d'escolarització. Sovint amb un nivell de formació força baix es veuen amenaçats contínuament per la possibilitat d'acabar a l'atur. Finalment, s'han trobat envoltats inesperadament d'un món que experimenta canvis tecnològics vertiginosos. Els seus fills creixeran envoltats de productes a l'estil occidental, contractaran hipoteques, compraran accions, viatjaran i viuran amb relativa llibertat. Tenen fe en el futur. Serà la primera generació que, un cop abandonats els ideals comunistes, estigui preparada per a abraçar valors fins fa poc tan aliens com el creixement econòmic, l'individualisme i el consum massiu. Això, en combinació amb els valors tradicionals xinesos, els ha d'ajudar a donar forma a un nou ordre mundial en què la Xina tindrà un paper capdavanter. Fitxa tècnica: Direcció: Marije Meerman Producció: Bruno Felix, Femke Wolting Fotografia: Maasja Ooms So: Rik Meier Recerca i entrevistes: Floris-Jan van Luyn Muntatge: Job ter Burg, Gigi Wong Música: Coparck Una producció de Submarine per a Thirteen/ WNET Nova York en coproducció amb VPRO Televisió i Lichtpunt (Bèlgica) amb el suport del programa MEDIA de la Unió Europea, de la Dutch Cultural Broadcasting Fund, de Fundació CoBo i de la Thuiskopiefund. Premis i festivals: Guanyador del prestigiós premi Golden Calf en la categoria de Millor Curt Documental del Festival de Cinema Holandès celebrat a Utrecht a finals de setembre de 2009. Lloc web del documental: http://iwannabeboss.s

18:10 Móns contraris - Móns contraris
tancar

Móns contraris

¿Mons contraris¿ El reportatge és una crònica documental que presenta les aventures d¿una companyia teatral formada per actors europeus i mongols. La companyia de teatre ¿Mondes contraires¿, en català ¿Mons contraris¿, pretén explorar les diferències culturals a través de l¿expressió teatral. El seu somni és produir una obra basada en el ¿Romeo und Julia auf dem Dorf¿ de Gottfried Keller juntament amb actors mongols i presentar-la a l¿estepa de Mongòlia a la manera itinerant tradicional dels nòmades. A mesura que avança el projecte, les bones intencions del petit grup comencen a decaure. Davant la realitat social, cultural i econòmica d¿un país en ple declivi, els actors mongols mostren perspectives completament diferents a les dels seus companys europeus, fet que obstaculitza qualsevol forma de complicitat entre els dos grups. Intoleràncies, tensions i malentesos, sovint còmics, posen molta pressió en el projecte. Aconseguirà la combinació entre teatre i la màgia de l¿estepa que dos universos oposats llimin les seves diferències? Un documental de 55¿ dirigit el 2007 per Camille Cottagnoud

19:10 CANON
19:10 Cànon Art - Dimensió Dalí
tancar

Dimensió Dalí

DIMENSIÓ DALÍ Salvador Dalí sentia una profunda passió per la ciència. La seva obra reflecteix els principals descobriments científics del segle XX: la psicoanàlisi, la teoria de la relativitat, la fissió de l'àtom i la mecànica quàntica, la descoberta de l'ADN... Fins i tot la seva signatura està directament influïda per una imatge científica. Va buscar el contacte amb científics de renom, com Sigmund Freud, James D. Watson i Ilya Prigogine. L'obsessió de Dalí per la ciència forma part de la seva voluntat de transcendència. El documental inclou entrevistes en què Dalí parla de la seva passió per la ciència, així com imatges inèdites de Dalí amb científics. Watson, Prigogine i altres investigadors rememoren la seva relació amb el pintor. Alguns dels especialistes més importants en l'estudi de l'obra daliniana destaquen les influències científiques que es poden trobar en una selecció d'obres del pintor. "Dimensió Dalí" revela un aspecte molt desconegut d'un dels artistes més importants del segle XX i ofereix una nova perspectiva per interpretar algunes de les obres mestres de Dalí. Una producció de Televisió de Catalunya, Media 3.14, Fundació Gala-Salvador Dalí, Institut Ramon Llull, Avro (Holanda), en col·laboració amb TVE Temáticos, YLE Teema (Finlàndia) i RTBF (Bèlgica) Direcció i producció executiva de Joan Úbeda 2004, 52' Betacam digital

20:05 Safari a Namíbia - El rei de l'abeurador
tancar

El rei de l'abeurador

Veurem la lluita per sobreviure dels animals que viuen prop dels dolls d'aigua del desert de Namíbia. Des i Jen Barlett ens mostraran quins són els veritables reis d'aquestes fonts d'aigua.

21:00 Els meus nois - La crisi
21:30 Temps d'aventura - Temps d'aventura
22:00 L'aprenent de pilot - + info
tancar

+ info

PEP BOU "... és un mim excel·lent que té els braços prou llargs per a assolir el blau de la llunyària. Ha triomfat amb les bombolles, flors de l'aire, onades impossibles per a l'aigua mateixa..." - Joan Brossa- Ha triomfat també a Itàlia, on el retroben al cap de deu anys amics que alaven el seu treball i ens expliquen com d'especial és. Mentrestant la companyia ens mostra què significa una vida de gira i ell ens endinsa en les seves bombolles.

22:30 La forja d'un lider
23:30 Ànima
00:05 Millennium - I quins diaris llegirem?
01:35 CANON
01:35 Cànon Art - Dimensió Dalí
tancar

Dimensió Dalí

DIMENSIÓ DALÍ Salvador Dalí sentia una profunda passió per la ciència. La seva obra reflecteix els principals descobriments científics del segle XX: la psicoanàlisi, la teoria de la relativitat, la fissió de l'àtom i la mecànica quàntica, la descoberta de l'ADN... Fins i tot la seva signatura està directament influïda per una imatge científica. Va buscar el contacte amb científics de renom, com Sigmund Freud, James D. Watson i Ilya Prigogine. L'obsessió de Dalí per la ciència forma part de la seva voluntat de transcendència. El documental inclou entrevistes en què Dalí parla de la seva passió per la ciència, així com imatges inèdites de Dalí amb científics. Watson, Prigogine i altres investigadors rememoren la seva relació amb el pintor. Alguns dels especialistes més importants en l'estudi de l'obra daliniana destaquen les influències científiques que es poden trobar en una selecció d'obres del pintor. "Dimensió Dalí" revela un aspecte molt desconegut d'un dels artistes més importants del segle XX i ofereix una nova perspectiva per interpretar algunes de les obres mestres de Dalí. Una producció de Televisió de Catalunya, Media 3.14, Fundació Gala-Salvador Dalí, Institut Ramon Llull, Avro (Holanda), en col·laboració amb TVE Temáticos, YLE Teema (Finlàndia) i RTBF (Bèlgica) Direcció i producció executiva de Joan Úbeda 2004, 52' Betacam digital

02:30 El jardiner de ciutat - Rushden
02:55 Temps d'aventura - Temps d'aventura
03:20 Ànima
03:50 Millennium - I quins diaris llegirem?
05:20 Expedients de l'espai
05:30 Zoom
05:35 Europa a vista d'ocell - Polònia i Eslovàquia
06:00 RITMES
06:00 Ritmes.clips
06:10 Ritmes arrels
Progrmació BD ....
21:00 3xl.cat
21:00 Turc per principiants - On no trobo amics
tancar

On no trobo amics

En Metin no vol que a casa celebrin el Ramadà, però la Yagmur es nega a menjar fins que es pongui el sol. Mentrestant, la Lena es nega a anar a la seva nova escola i la Doris, que per alguna cosa és psicòloga, s'adona immediatament del que passa. Li diu a la Lena que en realitat li fa por no poder fer amics, i la noia s'indigna i immediatament se n'inventa una dotzena. Però podrà mantenir la mentida gaire temps?

21:25 El cor de la ciutat - Cap. 1863
tancar

Cap. 1863

En Tomàs, deixat de banda per tothom, torna a ser el de fa quatre anys... El senyor Juan decideix entre la Lucía i l'Antonia. Decideix bé? La Remei continua deixant-se enredar per en Perico. El senyor Felip es fa còmplice de la Roser. En Peris i la Paquita exerceixen d'avis del nen de la Marta. En Paco ho aprofita per guanyar punts amb la Paquita.

21:55 Extres Coproduccions - El Gebre
22:00 Pel·lícula catalana - El meu últim estiu amb Marian
tancar

El meu últim estiu amb Marian

El Julio, un tipus insegur i covard, està travessant una mala època, sense feina fixa i sense gaires expectatives de futur. Per això, quan la Marian, la seva companya, li anuncia que ha rebut una invitació d'una clienta de la perruqueria on treballa per a fer un creuer pel Mediterrani, el Julio no ho veu gens clar. Però la Marian no vol deixar passar l'oportunitat de viatjar amb la Andrea i el Fernando, guapos, cultes i rics propietaris d'un veler de 50 peus. La presència de la filla d'aquests últim, una provocativa "Lolita" precipitarà el joc sentimental entre tots els tripulants.

23:30 Laberint d'ombres - + info
tancar

+ info

Al garatge de can Aymerich sembla haver-se perdut tota esperança.

00:04 Laberint d'ombres - + info
tancar

+ info

La Gemma està a punt de disparar sobre el Salvador. L'Aurora i el Miramon, davant de la gran decisió. La nit de noces del Martorell i la Cèlia. El Tentacle torna a rondar la Mireia.

00:40 Beverly Hills - Amb aquest anell
01:21 Beverly Hills - Un bon noi
02:05 Riviera
02:30 Extres Coproduccions
02:35 Pel·lícula catalana - El meu últim estiu amb Marian
tancar

El meu últim estiu amb Marian

El Julio, un tipus insegur i covard, està travessant una mala època, sense feina fixa i sense gaires expectatives de futur. Per això, quan la Marian, la seva companya, li anuncia que ha rebut una invitació d'una clienta de la perruqueria on treballa per a fer un creuer pel Mediterrani, el Julio no ho veu gens clar. Però la Marian no vol deixar passar l'oportunitat de viatjar amb la Andrea i el Fernando, guapos, cultes i rics propietaris d'un veler de 50 peus. La presència de la filla d'aquests últim, una provocativa "Lolita" precipitarà el joc sentimental entre tots els tripulants.

04:05 Cròniques de la veritat oculta
04:35 Beverly Hills - Amb aquest anell
05:16 Beverly Hills - Un bon noi