TV3 C33 CS3 ES3
Progrmació BD ....
06:00 Notícies 3/24 - + info
tancar

+ info

Espai informatiu amb notícies d'informació general, esportiva i previsió meteorològica.

07:29 TN Matí - + info
tancar

+ info

L'edició del matí dels "Telenotícies", conduïda per Ariadna Oltra, per arrencar el dia amb un repàs exhaustiu a l'actualitat.

08:30 Els Matins - + info
tancar

+ info

"Els matins" és el magazín informatiu diari de referència a TV3, dirigit i presentat per Lídia Heredia.

Cada matí us mantenim informats, us expliquem què passa i per què passa. I sempre ho fem des del màxim rigor i buscant tots els punts de vista sobre una mateixa notícia. Amb aquestes premisses hem aconseguit consolidar-nos com el programa líder indiscutible de la franja matinal.

11:00 Planta baixa - + info
tancar

+ info

"Planta baixa", presentat per Ricard Ustrell és un magazín d'actualitat social i política, amb reporters al carrer, moltes connexions, sense tertúlies i amb públic al plató. Tota una nova generació de periodistes s'estrenarà en televisió per aportar un punt de vista jove, inèdit i modern del que passa a Catalunya.

El programa s'emet en directe des d'un plató de TV3, convertit en un pis de planta baixa. Al menjador s'hi analitzaran les notícies més importants del migdia. A la sala d'estar, els temes d'interès social d'investigació pròpia. A la cuina, quatre periodistes especialitzats hi explicaran històries de medi ambient, feminismes, ciutadania, vida digital, etc. I l'altell és l'espai per a la reflexió, on aportaran la seva visió del món noms destacats del món del periodisme i de la universitat.

13:55 Telenotícies comarques
14:30 Telenotícies migdia
15:45 Cuines - Albergínies a l'estil japonès
tancar

Albergínies a l'estil japonès

L'albergínia admet tota mena de coccions i es pot preparar de molt diverses maneres, que sempre queden delicioses. Avui fem la nostra versió d'unes albergínies tastades en un restaurant asiàtic.

16:00 Com si fos ahir - + info
tancar

+ info

La Noe va a comissaria a declarar, i ho passa molt malament. La Cèlia decideix no anar a treballar perquè no vol passar el tràngol d'enfrontar-se a en Miquel i la Noe amb tot el tema de la denúncia, però també està molt dolguda amb en Quique. Després de la discussió amb l'Eva de l'altre dia, la Júlia se'n va de casa. La mare no ho encaixa gens bé. La Sílvia torna de Galícia perquè aquesta setmana han de firmar la venda amb en Montero. L'Anna l'adverteix que l'Ivan i en Montero estan embolicats i que això els pot portar problemes. La Sílvia escriu a en Roc per quedar, però no sabem si ell encara hi està interessat.

16:43 Tot es mou
20:14 Està passant - + info
tancar

+ info

Està passant és un informatiu satíric que analitzarà les claus de l'actualitat cada dia, durant 45 minuts, en la franja anterior al Telenotícies Vespre.
El programa, presentat per Toni Soler, ens apropa als principals temes del dia, amb especial atenció a l'actualitat política i al seguiment dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. Tot plegat, sense renunciar a la sàtira que caracteritza la trajectòria de l'equip de Minoria Absoluta.
Soler està acompanyat en el plató per Jair Domínguez, Elisenda Carod, Magí García, Òscar Andreu, Peyu i Marc Giró, cadascú amb el seu particular humor.

21:00 Telenotícies vespre
22:09 Crims - Manoli
tancar

Manoli

L'estiu del 2004, desapareix una noia de 19 anys a Ponts, a la Noguera. Quan reconstrueixen els seus últims moviments, els Mossos esbrinen que la nit que va desaparèixer, la Manoli havia quedat amb un home amb qui tenia una relació.

23:12 Crims - Ca n'Amat
tancar

Ca n'Amat

El 25 de juliol de 2009, mentre tota Catalunya està pendent de com avança el foc a la zona d'Horta de Sant Joan, quatre persones desapareixen. Són dues parelles que conviuen en una mateixa casa, a la urbanització de Ca n'Amat, Abrera, al Baix Llobregat. Ells, l'Hugo i l'Héctor, són germans. Als primers que troben a faltar són a l'Hugo i la Xianzhi, són una parella molt activa i al cap de setmana sempre queden amb amics. Però el 25 de juliol no es presenten a cap de les seves cites. Passen els dies, amics i familiars es comencen a posar nerviosos quan la notícia arriba a la seva mare que, immediatament, es trasllada a la urbanització i truca a la policia.
A l'interior de la casa tot està normal i cap veí ha sentit o vist res, però no hi ha ni rastre dels germans ni de les seves parelles. Què ha passat dins aquella casa?

00:24 Quan arribin els marcians - Aprenem a pensar filsofem i Marina Porras
tancar

Aprenem a pensar filsofem i Marina Porras

Marina Garcés, Santiago Auserón, Albert Lladó i Manel Garcia reivindiquen la filosofia a l'ensenyament obligatori. Celebrem l'Any Gabriel Ferrater amb la Marina Porras

00:56 Més 324 - + info
tancar

+ info

Avui, al "Més 324", informem dels àudios filtrats entre l'excomissari Villarejo i María Dolores de Cospedal per frenar la difusió dels papers Bárcenas. A més, analitzem la sol·licitud d'ingrés de Suècia a l'OTAN, la tornada del rei emèrit Joan Carles I a Espanya aquest cap de setmana, la inversió de la companyia sud-coreana Iljin a Mont-roig del Camp per fer-hi components de bateries i les protestes estudiantils contra el 25% de castellà a les aules.
Entrevistem Carlos Enrique Bayo, periodista de Público; Cristina Junyent, biòloga i autora de "Fugir de les tenebres. Ciència i ciutadania després del coronavirus", i Albert Serra, cineasta que competirà per la Palma d'Or del Festival de Canes, que comença demà.

02:32 Notícies 3/24 - + info
tancar

+ info

Espai informatiu amb notícies d'informació general, esportiva i previsió meteorològica.

04:01 Rumba a l'estudi - Sant Pau Rhum Band
05:00 Folc a l'estudi - Corrandes son Corrandes
Progrmació BD ....
21:51 El gran dictat - + info
tancar

+ info

"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer.
El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català".
"El gran dictat" busca la participació dels concursants i dels teleespectadors. El que dóna el títol al programa és l'última prova. Després d'haver-ne superat diverses, els concursants que hagin aconseguit fer més bons resultats s'enfrontaran a "El gran dictat", en què es tracta d'escriure el màxim nombre de paraules correctes possibles.

22:17 60 minuts - La destrucció d'una nació: L'Iraq ¿ 2a part
tancar

La destrucció d'una nació: L'Iraq ¿ 2a part

Després de la victòria de George Bush pare contra Saddam Hussein a la guerra del Golf del 1991, l'entorn de George Bush fill, que arriba a la Casa Blanca el 2001, volia apuntar-se una victòria semblant. Els atemptats de l'11 de Setembre li proporcionen l'oportunitat d'intentar modificar la situació de l'Orient Mitjà. Per justificar la guerra, Washington acusa Saddam de tenir armes de destrucció massiva i de ser còmplice dels terroristes, però com que no en té proves reals, en presenta de manipulades. L'any 2003, després d'una invasió llampec, l'administració Bush confia a Paul Bremer la gestió del país, però no té clar quina política seguir. El caos s'agreuja i l'Iraq s'enfonsa en la violència interconfessional. Els americans intenten posar-hi pau finançant grups paramilitars, però no se'n surten, i quan l'any 2011 Barack Obama ordena la retirada de les tropes americanes de l'Iraq, apareix amb força Estat Islàmic.

23:12 Rituals - Grans reunions
tancar

Grans reunions

En aquest episodi explorarem els rituals més concorreguts del planeta Terra. I ens preguntarem per què ens apleguem encara en grans multituds per celebrar certes cerimònies. A totes les cultures, els rituals ens mostren què vol dir ser humà. Ens permeten expressar la nostra individualitat, ens uneixen i ens ajuden a orientar-nos en la vida. Els rituals posen en relleu moments que tots experimentem des del naixement i la mort al matrimoni i els funerals.

00:06 Ser - Cristians
tancar

Cristians

Diversos testimonis ens mostren en primera persona com viuen les grans fites de la vida els cristians britànics dels nostres dies. La Maria i en Peter acaben de tenir la cinquena criatura, l'Audrey; com a catòlics, reben cada nou membre de la família com un regal de déu i la fan batejar amb una missa en llatí. La Savannah té disset anys i s'ha criat en una família pentecostal; arran de la mort d'una amiga, ha decidit refermar-se com a cristiana rebent el baptisme per immersió. En Jon i la Rebecca pertanyen a l'església baptista i han viscut separats i sense relació sexual fins el dia del matrimoni; consideren que el casament és un veritable punt d'inflexió en la seva vida. La June va ser una de les primeres dones ordenades per l'església anglicana l'any 1994; família i amics li reten el darrer homenatge en un funeral que és alhora tradicional i únic.

00:48 Programa sindical UGT
01:01 L'Església rebel - L'Església rebel
tancar

L'Església rebel

Documental sobre els grups cristians progressistes que, a partir del 1953 (quan es firma el concordat entre Espanya i el Vaticà) fins la mort de Franco, van aprofitar la protecció d'una part del clergat per desenvolupar activitats antirègim

02:07 Rituals - Grans reunions
tancar

Grans reunions

En aquest episodi explorarem els rituals més concorreguts del planeta Terra. I ens preguntarem per què ens apleguem encara en grans multituds per celebrar certes cerimònies. A totes les cultures, els rituals ens mostren què vol dir ser humà. Ens permeten expressar la nostra individualitat, ens uneixen i ens ajuden a orientar-nos en la vida. Els rituals posen en relleu moments que tots experimentem des del naixement i la mort al matrimoni i els funerals.

02:59 Ser - Cristians
tancar

Cristians

Diversos testimonis ens mostren en primera persona com viuen les grans fites de la vida els cristians britànics dels nostres dies. La Maria i en Peter acaben de tenir la cinquena criatura, l'Audrey; com a catòlics, reben cada nou membre de la família com un regal de déu i la fan batejar amb una missa en llatí. La Savannah té disset anys i s'ha criat en una família pentecostal; arran de la mort d'una amiga, ha decidit refermar-se com a cristiana rebent el baptisme per immersió. En Jon i la Rebecca pertanyen a l'església baptista i han viscut separats i sense relació sexual fins el dia del matrimoni; consideren que el casament és un veritable punt d'inflexió en la seva vida. La June va ser una de les primeres dones ordenades per l'església anglicana l'any 1994; família i amics li reten el darrer homenatge en un funeral que és alhora tradicional i únic.

03:38 Riu avall - LLOBREGAT 2
tancar

LLOBREGAT 2

En aquesta segona part del nostre recorregut pel Llobregat coneixerem millor el seu destacable patrimoni industrial, amb la visita a les colònies tèxtils, però també una natura obstinada a no desaparèixer, com la que acullen el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat i el de les Reserves del Delta del Llobregat.

04:00 Riu avall - NOGUERA PALLARESA
tancar

NOGUERA PALLARESA

La Noguera Pallaresa és tot un espectacle. Aquest important riu i els seus afluents travessen les valls més boniques dels Pirineus, i ens conviden a gaudir d'una natura salvatge en perfecte estat de conservació, amb pobles de pissarra envoltats de boscos on viuen algunes de les espècies més amenaçades del continent, com l'ós bru.

04:24 Karakia - Françoise, buscant el verd de Sud-àfrica
tancar

Françoise, buscant el verd de Sud-àfrica

Algú va dir que el millor escenari és el de la vida quotidiana, no? I encara que no ho hagi dit ningú, la frase sembla feta a mida de la Françoise, una actriu que ho porta tan endins que podríem dir que, d'alguna manera, no deixa mai d'actuar. Fins i tot ha creat un personatge que s'adapta a tots els papers i situacions, Miss Looks. En el seu paper de sud-africana que va arribar adolescent a Catalunya, però, creiem que hem aconseguit que sigui ella mateixa. Tot i el gran canvi que va suposar per a ella i les seves germanes deixar Pretòria en aquell moment, hem comprovat que no els va costar gaire adaptar-se als nous costums. Aquí van poder consolidar algunes de les seves vocacions i recuperar igualment part d'allò que van deixar enrere. Amb la Françoise, amb les seves germanes ¿la Karol i la Gloudina Joy¿, amb la mare... parlarem de tot això i també de música, de gospel, de recuperar el contacte amb la natura que tant present és al país on van néixer... i coneixerem algunes de les influències gastronòmiques que certifiquen Sud-àfrica com una gran barreja de cultures. Tothom ha sentit a parlar del te rooibos, fet amb les fulles d'un arbust propi d'aquelles terres. En aquest capítol aprendrem també a fer un banana bread per acompanyar-lo, unes postres a mig camí entre un pa dolç i un pastís; i descobrirem tots els secrets del bobotie, un dels plats nacionals de Sud-àfrica. És la màgia de la cuina: pot fer que els records tornin al present dels sentits.

04:59 Blogs Europa
05:06 L'illa del tresor - Enrique Vilamatas
tancar

Enrique Vilamatas

Què vol dir tenir talent i sentir-se maltractat? On s'amaga la felicitat? Què va passar entre l'escriptor i l'actriu Annie Girardot? Sobre aquestes i altres qüestions reflexiona Vila-Matas diumenge, al 33, conversant amb Joan Ollé i Joan Barril, en un programa que radiografia el costat menys conegut del novel·lista. Un museu de la tardor, un rellotge musical sensible als minuts, i una femenina exhibició de trilingüisme també formaran part del material d'una illa il·luminada per bastir tresors ocults.

05:32 L'illa del tresor - Benedetta Tagliabue
tancar

Benedetta Tagliabue

L'arquitecta Benedetta Tagliabue basteix els seus somnis a L'illa del Tresor

A llapis i amb la imaginació: així és com aquesta italiana, de l'estudi Enric Miralles-Benedetta Tagliabue, edifica la casa ideal aquest diumenge al 33 en companyia de Joan Ollé i Joan Barril. Els seus periples a Venècia, Nova York i Barcelona, la passió per Leopardi i per la música de Ravi Shankar o els comiats més decisius conformaran així l'arquitectura d'un programa que també presenta un recital Neruda, un repàs nominal de geografia i una subtil col·lecció d'afectes personals.

05:56 Videoclips - Carles Duart - El temps m'ha dit
Progrmació BD ....
06:01 Megaminimals - La branca trencada
tancar

La branca trencada

Els Megues troben una pilota fantàstica a la classe. Demanen a Miss Meadows si poden jugar amb ella. Miss Meadows els adverteix que és una pilota molyt dura i que poden trencar alguna cosa. La Bonnie s'ofereix per vigilar que això no passi. Tot i això acaben trencar una branca amb forma d'U. Amoïnats, intenten desfer-se de la branca, però descobriran una cosa increïble. La branca...sempre torna!.

06:06 Megaminimals - La marieta sense veu
tancar

La marieta sense veu

Els Megues juguen al pati quan reben la visita d'una marieta preciosa. Ràpidament, els Megues intenten establir comunicació amb ella però els resulta incompresible el que diu. Els Megues no entenen per què no són capaços de parlar amb la marieta i proven totes les boges idees que se'ls acut per comunicar-se.

06:11 Megaminimals - El balancí
tancar

El balancí

Els Megues tenen una hora lliure, pel que decideixen anar a la jungla. Allà es troben amb una tortuga que ha tingut un accident i ha quedat boca amunt. Desitjant ajudar, ràpidament els Megues es posen a treballar, L'objectiu: girar la tortuga!

06:21 Megaminimals - Les carbasses trapelles
tancar

Les carbasses trapelles

Fa un dia molt assolellat i Mis Meadows anima als Megaminimlas a sortir a l'hort a regar les verdures i les fruites. Tots els Mega s'ho passen pipa refrescant les pastanagues, cols , carbasses...

06:27 Xavier Enigma i el Museu Secret - Soc la Wilma Rudolph
tancar

Soc la Wilma Rudolph

El Xavier vol entrar a l'equip d'atletisme de l'escola i es pensa que ja ho té fet, perquè, en teoria, tothom sap córrer. Però no comença amb bon peu: com que no s'ha cordat bé les vambes, s'entrebanca i cau de morros. Aleshores la Berby els envia a Tennessee, al 1949, a conèixer Wilma Rudolph, la primera dona que va guanyar tres medalles d'or en uns Jocs Olímpics, tot un exemple de superació.

06:38 Xavier Enigma i el Museu Secret - Soc el Jonas Salk
tancar

Soc el Jonas Salk

Les escales del museu estan cobertes de neu i a la gent li costa molt pujar-les. El Xavier, la Yadina i el Brad decideixen netejar-les amb pales, i després es prepararan una bona tassa de xocolata desfeta. Però la xocolata s'ha acabat! Per compensar-los, la Berby els envia a Nova York el 1921, a conèixer Jonas Salk, un científic que va inventar una vacuna que ha fet que milions de nens no es posin malalts.

06:49 L'abella Maia - Salut, senyoreta Kassandra
tancar

Salut, senyoreta Kassandra

Avui que el senyor Jutge ve a visitar la reina i a inspeccionar tot el rusc, la senyoreta Kassandra ha agafat una al·lèrgia i ha hagut de sortir a prendre l'aire. Mentre era fora, les abelles obreres han dit al senyor Jutge que l'abella responsable era, ni més ni menys, que en Willi! Si la Maia no troba un remei urgent per curar la Kassandra, això es pot acabar com el rosari de l'Aurora!

07:01 L'abella Maia - El pol·len de tots els gustos
tancar

El pol·len de tots els gustos

Els guanyadors del concurs sorpresa d'aquest any seran els que facin la millor bola de pol·len. En Willi i la Maia s'hi presenten junts i tenen clar que el premi, que és un pastís, serà per ells! La pega és que en Willi, el dia que van explicar a classe com es feien les boles de pol·len, es va adormir, com de costum. El que no sap és que avui tindrà d'aliada una abella negra!

07:13 Zoom, el dofí blanc - L'abisme de Maotou
tancar

L'abisme de Maotou

La Marina porta els seus amiguets al galió. Li fa molta il·lusió ensenyar-los totes les seves joguines. Però els nens només fan cas al Yann. Per cridar la seva atenció la Marina els diu que sap portar la "Tortuga", el submarí de l'oncle Patrick. Els convenç per fer-hi un tomb i la colla acaba fent una visita mogudeta a l'abisme de Maotou. El Yann, el Zoom i els seus amics hi han d'intervenir per treure'ls de l'embolic.

07:25 Zoom, el dofí blanc - Jackpot
tancar

Jackpot

El Jack torna a Maotou amb el seu hidroavió acompanyat del Jackpot, un gosset que acaba d'adoptar. Però l'aparell té una avaria i s'estavella al mar. El Jack aconsegueix arribar a una illa deserta, però el Jackpot desapareix. Per sort, el troba el Zoom, que el porta amb el Yann i els seus amics. Resulta que el Jackpot és un autèntic terratrèmol. S'adonaran els nostres herois que el Jack és el seu amo i que està en perill?

07:41 Kung Fu Panda: Llegendes increïbles - La Grua penjant d'un fil
tancar

La Grua penjant d'un fil

El Po recull donatius per ajudar a obrir un nou hospital infantil. Per arreplegar més diners se li acut muntar una subhasta en què els habitants de poble oferiran diners a canvi de passar un dia amb el seu guerrer del Palau de Jade preferit. La Grua fa el ridícul en l'acte benèfic i el Po intenta ajudar-lo perquè recuperi la confiança.

08:03 Bola & Bill - El dia dels càstics
tancar

El dia dels càstics

La Violeta va pel carrer amb el Bola i el Puf, i els proposa de jugar tots plegats al joc del Twister a casa del Bola. El Bola se'n va corrents a casa a entrenar-se, però es troba que el Bill i la Lina li han ocupat el joc. I llavors s'inventa tot de tàctiques per poder-se quedar ell sol a l'habitació per entrenar-se. Però el Bill fa les mil i una per ajuntar-se/poder jugar amb el seu amo.

08:18 Bola & Bill - El Bill en fa un gra massa
tancar

El Bill en fa un gra massa

Avui el Bola està mandrós. No té ganes d'endreçar l'habitació ni d'aprendre's una faula per l'escola. El pare i la mare se'n van de compres, però abans encomanen una missió al Bill: que el Bola no surti a jugar fins que hagi endreçat i hagi fet els deures. Quan ho sent, el Bola es peta de riure! Però el Bill s'ha pres la missió molt seriosament, i les coses es comencen a complicar.

08:30 Masha i l'os - La `dolce vita'
tancar

La `dolce vita'

Just quan l'os ja està a punt per anar a pescar, arriba la Masha i li demana que li faci l'esmorzar. Però li doni el que li doni, ella no ho vol perquè només vol menjar coses dolces. L'os, cansat i impacient perquè se li fa tard, se'n va i la deixa a casa. Llavors, la Masha aprofita per fer un munt de caramels de tots els gustos. Però després de menjar-ne tants li comencen a fer mal les dents.

08:36 Masha i l'os - Avui fem melmelada
tancar

Avui fem melmelada

L'os ha collit unes quantes fruites per fer melmelada i la Masha es posa molt contenta. Tasta totes les fruites i juga amb els pots buits fins que posa el cap a dins d'un pot i no el pot treure. L'os mira de treure-li el pot del cap, però al final és ell que acaba amb la mà dins del pot. A més, acaba tota la melmelada per terra i l'os, enfadat, se'n va al bosc a buscar més fruita.

08:43 Noddy, un detectiu al País de les Joguines - El cas dels animals espantats
tancar

El cas dels animals espantats

El Noddy i l'Orelles van a passar el dia a la granja, però, quan hi arriben, la troben tota de cap per avall: els animals estan molt esverats i corren per la granja fent tota mena de destrosses. El Granger Tom no entén què ha passat durant la nit, però el Noddy es posa a investigar per aclarir-ho i per evitar que aquest desgavell es pugui tornar a repetir la nit següent.

09:07 Els o-o-ossets - La màquina de la pinça
tancar

La màquina de la pinça

El Bucky ha creat una màquina recreativa que consisteix a agafar els objectes que hi ha dins amb una pinça dirigida amb una palanca. Però per moltes coses que hi fiqui no aconsegueix agafar-ne cap. Al final, ha d'anar a casa del Bjorn a demanar-li més objectes per seguir omplint la màquina.

09:13 Els o-o-ossets - Les flors
tancar

Les flors

Sense voler, el Bucky esclafa les flors que la Franny té plantades al jardí de casa seva. Perquè la guineueta no tingui un disgust, el Bucky inventa un aparell amb què pot accelerar el creixement de les llavors que ha plantat per substituir les flors aixafades. Però tot es complicarà.

09:18 Els o-o-ossets - Els ossos voladors
tancar

Els ossos voladors

El Bucky i el Bjorn estan ben decidits a volar pel cel. Primer, ho intenten imitant les papallones. Després, fent com els ocells i, al final, com els núvols. Però tots els intents acaben en fracàs absolut, i el Bucky opta llavors per provar d'aixecar el vol amb un gran coet.

09:23 Els o-o-ossets - Un estel a l'arbre
tancar

Un estel a l'arbre

El Bucky, el Bjorn i la Franny estan fent volar un estel, però se'ls queda enredat dalt d'un arbre. Tot i els intents fracassats de recuperar-lo, els dos ossos no es volen rendir de cap manera i ignoren el consell de la Franny, que diu que val més que en facin un de nou.

09:28 Els o-o-ossets - L'inventor de miracles
tancar

L'inventor de miracles

El Bucky "ajuda" els seus amics amb alguns dels seus invents estrambòtics, i el Bjorn li vol fer entendre que cap invent seu no podrà igualar les meravelles de la naturalesa, com l'arc iris. Però el Bucky s'ho pren com un repte i crea una màquina per produir arcs iris artificials.

09:33 Leo, el guardabosc - L'Òrix d'Aràbia
tancar

L'Òrix d'Aràbia

L'aprenenta de guardabosc Farah truca tota entusiasmada al Leo per comunicar-li que ha fet una descoberta increïble: un unicorn. La Katie, però, no s'ho acaba de creure i, després de consultar-ho a internet, descobreix que, en realitat, es tracta d'un òrix d'Aràbia, un animal que havia estat en greu perill d'extinció. Però l'òrix s'ha endut el manual de la Farah, i els seus amics es desplacen fins al desert per ajudar-la a recuperar-lo.

09:44 Leo, el guardabosc - El panda vermell
tancar

El panda vermell

El Kai vol ampliar la seva col·lecció d'olors d'animals amb l'olor d'un panda vermell. Un cop es reuneix amb el Leo i la Katie en un bosc de l'Himàlaia oriental ple de bambú, l'aliment favorit dels pandes vermells, el guardabosc Rocky explica als petits aprenents de guardabosc que aquests animals alliberen una pudor molt forta quan se senten amenaçats o quan volen marcar territori. Amb aquesta informació, els nens inicien la missió.

09:54 Els mixets - Animem la Mostassa
tancar

Animem la Mostassa

Un dia, els mixets i la seva mare van anar a veure la Mostassa, i quan van arribar a casa seva, ella encara no havia acabat d'aparellar uns mitjons que havia d'endreçar i es va posar de mal humor. Els mixets es van pensar que estava empipada amb ells, però en realitat el que necessitava la Mostassa era un cop de mà per acabar la feina d'una manera divertida.

09:59 Els mixets - La pluja de meteorits
tancar

La pluja de meteorits

Un dia, el pare va dir als mixets que aquella nit hi hauria una pluja d'estrelles. Els mixets es van pensar que caurien estrelles a terra, però el pare els va explicar que en realitat eren meteorits que passaven a prop de la Terra. Els mixets tenien moltes ganes de veure la pluja de meteorits, però quan van sortir de casa es van trobar una boira espessa que no deixava veure el cel.

10:03 Els mixets - El dinosaure perdut
tancar

El dinosaure perdut

Un dia, els mixets van anar d'excursió per la platja amb l'avi. Tot passejant, van veure passar un helicòpter de rescat. L'avi els va explicar que el pilot era amic seu, i que feia temps que no el veia. Aleshores, a l'avi li va quedar el peu atrapat entre unes roques de la platja. Van trucar al pilot de l'helicòpter, però ell no els sentia, i llavors els mixets van tenir una idea de les seves.

10:08 Els mixets - El viatge en tren
tancar

El viatge en tren

Un dia, tota la família va agafar el tren per anar de vacances al sud. Era la primera vegada que la Dolça, en Tortell i en Flam viatjaven en tren, i els feia molta il·lusió. El tren va fer una parada de cinc minuts i els mixets van baixar a l'andana amb la mare per prendre l'aire i comprar pomes. En Tortell es va separar dels altres per mirar-se una maqueta d'una locomotora i, entre que el van buscar i el van trobar, el tren se'ls va escapar.

10:12 Els mixets - Els mixets guardes del parc
tancar

Els mixets guardes del parc

Un dia, els gatets i la mare van anar al parc. Després de fer volar un estel, els mixets van fer un descans per prendre un got de suc. Quan en Tortell va voler llençar el got a la paperera, el vent se'l va endur. La mare els va explicar la importància de no deixar mai brossa a terra, per tenir ben nets els parcs i els carrers.

10:17 Comptem amb la Paula - La màquina dels contraris
tancar

La màquina dels contraris

El senyor astronauta s'ha convertit en un miniastronauta arran d'un accident amb la màquina dels contraris. La màquina s'ha avariat, i el senyor astronauta crida la Paula i els seus amics perquè l'ajudin a arreglar-la i així poder recuperar la seva mida normal. Per reparar la màquina, cal trobar parells de contraris. L'operació és complicada, però, anant pas per pas, aconsegueixen reparar-la i el senyor astronauta torna a la normalitat.

10:27 Comptem amb la Paula - Empènyer i aixecar
tancar

Empènyer i aixecar

El president de la fàbrica de joguines ha fet saber a la Paula i la seva colla que els vol ensenyar una joguina nova. Però al camí per arribar-hi hi ha uns bidons que no deixen passar, i la mainada haurà de fer mans i mànigues per franquejar-los. D'altra banda, quan finalment arriben fins on és la joguina, es troben que encara no està a punt. Podran jugar-hi, finalment?

10:38 Misha, la gata violeta - Fet i amagar
tancar

Fet i amagar

Que divertit que és, jugar a fet i amagar! Tres, dos, un, Hilari! Tres, dos, un, Llorenç! Tres, dos, un, Verònica... Verònica? On és, la Verònica? La Verònica ha desaparegut! No apareix per enlloc. Què li deu haver passat?

10:45 Misha, la gata violeta - Juga, Gina, juga!
tancar

Juga, Gina, juga!

La Gina és la millor jugadora de bàsquet de l'escola, ho sap tothom. Per això tothom creu que guanyarà el concurs de tirs lliures. Sorprenentment, però, falla l'últim tir. Això l'afecta tant que decideix que ja no vol jugar més a bàsquet. La Misha i els seus amics intentaran fer-la canviar de pensament.

10:51 Misha, la gata violeta - No tinc veu
tancar

No tinc veu

La Misha s'ha quedat sense veu. No seria un problema si no fos perquè a l'escola tenen la gran cantata de grups. Mentre la Misha intenta recuperar la veu, decideixen que la millor opció és que canti la Gina en lloc d'ella, però la Gina no vol cantar en públic.

10:58 L'abella Maia - Harmonia al prat
tancar

Harmonia al prat

En Flip té una corda del violí trencada i haurà d'anar a veure el vell Stridularius, el millor fabricant d'instruments de tot el prat, perquè l'hi arregli. El problema és que l'única que li pot donar fil per canviar la corda és la Tecla, l'aranya, i resulta que està molt empipada amb ell! La Maia serà l'encarregada de fer que facin les paus, perquè en Flip pugui continuar fent ballar els estels.

11:09 L'abella Maia - Ui, se m'ha escapat!
tancar

Ui, se m'ha escapat!

En Willi, mentre ajudava la Maia a preparar una festa sorpresa per a la Lara, s'ha cruspit un pol·len que li fa dir la veritat i només la veritat, encara que faci mal. Ell és l'encarregat de convidar tothom a la festa, però si no para de dir les veritats a la cara de tots els habitants del prat, potser al final hi haurà d'anar ell sol, a la festa de la Lara!

11:21 El xai Shaun - Posa't en forma amb en Shaun
tancar

Posa't en forma amb en Shaun

La Shirley, l'ovella, cada dia està més grassoneta. Ella és golafre de mena i, és clar, tant menjar i sense bellugar-se en tot el dia, aviat no podrà ni seguir el ramat. Potser hauria de mirar d'aprimar-se una mica. I en Shaun té la solució! Toca fer molt exercici per posar-se en forma. Vinga, que comencen les classes...

11:28 El xai Shaun - Fora abelles!
tancar

Fora abelles!

Els xais, enmig del camp on pasturen, acaben de descobrir un objecte que fa una mena de zum zum molt misteriós. Què deu ser? Algú ha d'anar a investigar-ho. Qui serà el més atrevit? En Shaun, és clar, com sempre. S'endurà un ensurt quan vegi que és ple d'abelles! Avui els la faran passar magres, a les nostres amigues!

11:34 El xai Shaun - El peluix d'en Timmy
tancar

El peluix d'en Timmy

Pobre Timmy... Està molt trist perquè el granger li ha pres el seu xaiet de peluix i se n'ha fet amo el gat de la granja. En Shaun també està una mica enfadat i no pensa quedar-se de braços plegats. Ha arribat l'hora de buscar un pla per recuperar el xaiet d'en Timmy! El gat, però, és molt espavilat i no es deixa enganyar així com així...

11:40 El xai Shaun - La boca tallagespa
tancar

La boca tallagespa

Què hi fa una cabra lligada al camp on pasturen en Shaun i companyia? A més de ser molt malcarada, no para d'endrapar. A aquest pas es menjarà tota l'herba! En Shaun té clar que la manera de fer-la marxar és deslligant-la. Però ves que no es quedi enganxat a la corda, en Shaun, que acabarà fent esquí per tota la granja!

11:46 El xai Shaun - Pizzes per emportar-se
tancar

Pizzes per emportar-se

Surt una oloreta més bona de casa del granger! S'ha comprat unes pizzes que han d'estar per llepar-se'n els bigotis. I la pizzeria no està pas gaire lluny de la granja. En Shaun acaba de tenir la idea més esbojarrada que se li ha acudit mai. Es disfressaran d'homes i de dones i se n'aniran tot el ramat a comprar... pizzes! Els hi acompanyes?!

11:52 El xai Shaun - El talp
tancar

El talp

Avui sembla que tots els xais estan contents. I fa un dia perfecte per ballar. S'ho estan passant d'allò més bé! Però ja se sap, sempre ha d'arribar l'esgarriacries... Avui ha sigut un talp que no para de fer la punyeta. En Shaun està decidit a donar-li una bona lliçó. Ara, que això d'atrapar un talp és més complicat del que sembla...

11:58 Els germans Kratt - Sota l'estany glaçat
tancar

Sota l'estany glaçat

Els germans Kratt, els membres del seu equip i els nens de l'estany de les Granotes s'embarquen en una aventura subaquàtica per descobrir com sobreviuen els animals de l'estany durant l'hivern. Quan intenten tornar a sortir a la superfície s'emporten una desagradable sorpresa.

12:19 Els germans Kratt - A la recerca del puma de Florida
tancar

A la recerca del puma de Florida

L'equip dels germans Kratt busca un puma de Florida i el primer exemplar que troben és una femella que està ferida. La primera feina que tenen és curar-la, però després descobreixen que té cadells i llavors els han d'anar a protegir i a alimentar mentre la seva mare no ho pot fer. El Chris i el Martin es disposen a fer de cangurs de dues cries de puma.

12:41 Zoom, el dofí blanc - El son del Ramana (1a part)
tancar

El son del Ramana (1a part)

Per culpa d'una ensopegada de la Clarissa, el Ramana cau en un son profund. Només hi ha una manera de despertar-lo: que toqui la "Poémari", la perla llegendària que protegeix l'illa des de fa segles. El Yann i els seus amics surten a buscar la perla per salvar el Ramana. Però la Clarissa parla al seu oncle Van Krook de l'existència de la Poémari. El milionari fa que el Blaise i el Rico segueixin els nostres herois per robar-los la perla.

12:53 Zoom, el dofí blanc - El son del Ramana (2a part)
tancar

El son del Ramana (2a part)

El Blaise i el Rico roben la pedra Poémari i el volcà de l'illa es desperta. Maotou desapareixerà sota la lava si els nostres herois no poden recuperar la perla llegendària ràpidament. El Yann i els seus amics li han de prendre la perla al Van Krook. Acabaran convencent-lo, amb l'ajuda de la Clarissa, que salvi Maotou i desperti el Ramana?

13:04 Zoom, el dofí blanc - SOS Manta
tancar

SOS Manta

Mentre en Yann practica a la platja amb un surf d'estel que s'ha fet ell mateix, el Zoom arriba amb un peix manta ferit. De seguida el porten a casa del seu oncle Patrick perquè el curi i en Yann comença a investigar com s'ha fet les ferides. El Zoom i ell estan decidits a evitar que altres mantes també prenguin mal.

13:15 Ghostforce - Meta i Lix
tancar

Meta i Lix

El Mike vol presentar un invent a un concurs però encara l'ha d'ajustar perquè no li acaba de funcionar. El Rajat també es presenta al concurs i el seu invent, a més de ser espectacular, funciona perfectament. La Liv s'ofereix a ajudar el Mike, però a ell li sembla que ho ha de fer tot sol. Mentre lluiten contra un fantasma que fa levitar tot Nova York, el Mike s'adona que potser no hi ha cap mal a demanar ajuda per fer les coses.

13:28 Ghostforce - Tauronox
tancar

Tauronox

La Liv sorprèn el Marlo deixant un ram de flors a la seva taquilla de l'institut i està convençuda que el Marlo sent alguna cosa especial per ella però que no s'atreveix a dir-l'hi. Aquesta incertesa no la deixarà concentrar-se prou a l'hora de lluitar contra un fantasma pudent i golafre que escampa la seva ferum per tot Nova York i que cada vegada és més potent i més perillós.

13:40 Robin Hood, el trapella de Sherwood - Un passeig entre amics
tancar

Un passeig entre amics

En Ricard Cor de Lleó està decidit a fomentar l'amistat entre el seu germà Joan i en Robin Hood, el seu protegit. Per això els convoca a tots dos per sorpresa a un passeig a cavall a tres. Abans de sortir, el príncep Joan lloga uns mercenaris perquè parin una emboscada al rei. Però li surt el tret per la culata i els sicaris se li giren en contra. Per sort, en Robin prova de salvar la situació.

13:53 Robin Hood, el trapella de Sherwood - La fugitiva captiva
tancar

La fugitiva captiva

SINOPSI: En Harald surt d'expedició i demana a la Liv que vigili la seva germana Solveig mentre ell no hi és. Però les dues germanes es barallen i la Solveig decideix anar a fer un tomb sola amb el seu os Geri. La mala sort farà que caigui en mans dels bandits, que fugen del poble amb el botí que acaben de robar. Però potser la mala sort serà per als bandits...

14:05 Kung Fu Panda: Llegendes increïbles - Enorme!
tancar

Enorme!

El Pregadéu, fart de les limitacions que li imposa tenir un cos tan petit, va al mercat de Moshu acompanyat del Guerrer del Drac i compra una poció de màgia negra per fer-se més gros. Al principi està contentíssim amb els resultats, però aviat les seves noves dimensions posen en perill els seus amics i de retruc tota la Vall de la Pau.

14:28 Trollhunters: Contes d'Arcàdia - Un aniversari agredolç
tancar

Un aniversari agredolç

A en Jim no li agraden els aniversaris, i està a punt de fer setze anys. Aquest any, però, té un costat positiu, i és que per fi serà prou gran per provar una Vespa. Però, al final, l'aniversari es torça quan apareix un ocell trol assassí disposat a perseguir en Jim fins a liquidar-lo.

14:51 El xai Shaun - Concurs de gossos
tancar

Concurs de gossos

El granger està convençut que aquest any el Bitzer té més possibilitats que mai de guanyar el concurs de gossos del comtat. És clar que, com cada any, s'equivoca. Aquesta vegada, però, tindrà una altra oportunitat i s'ha empescat una manera molt enginyosa per tenir un campió a la granja. T'imagines qui es presentarà al concurs?!

14:57 El xai Shaun - Bufa que bufaràs
tancar

Bufa que bufaràs

En Bitzer ha perdut el seu xiulet i ha decidit substituir-lo per la trompeta del granger. D'entrada sembla divertit, però aviat l'estil de tocar la trompeta d'en Bitzer comença a fer parar boges totes les ovelles, i si no l'atura ningú, això pot acabar sent una olla de grills! I és que a aquest ritme, en Bitzer es quedarà sol a la granja!

15:03 El xai Shaun - El peluix d'en Timmy
tancar

El peluix d'en Timmy

Pobre Timmy... Està molt trist perquè el granger li ha pres el seu xaiet de peluix i se n'ha fet amo el gat de la granja. En Shaun també està una mica enfadat i no pensa quedar-se de braços plegats. Ha arribat l'hora de buscar un pla per recuperar el xaiet d'en Timmy! El gat, però, és molt espavilat i no es deixa enganyar així com així...

15:10 El detectiu Conan - Les contradiccions de la lliga de detectius júnior (1a part)
tancar

Les contradiccions de la lliga de detectius júnior (1a part)

En Conan reflexiona sobre la Masumi i el motiu pel qual va deixar Amèrica per tornar al Japó. També pensa en la Mary, la noia que la Masumi amaga al seu hotel, i en com s'assembla a l'Ai. Mentrestant, el professor Agasa convida la Lliga de Detectius Júnior a dinar a un restaurant elegant d'un centre comercial. Mentre són allà, un dels xefs és apunyalat. Els nens veuen fugir corrent el culpable, però cadascun d'ells el descriu de manera diferent.

15:33 Misha, la gata violeta - Sortim de casa
tancar

Sortim de casa

Sembla que fa bon dia, i la família de la Misha decideix anar a la platja. Però sortir de casa no serà fàcil: a tots els membres de la família ¿la mare, el pare, l'àvia, la Misha i el Guillem¿ els sorgeixen imprevistos.

15:40 Misha, la gata violeta - Tinc por
tancar

Tinc por

El Guillem no pot dormir. Té por del monstre del passadís. La Misha, per tranquil·litzar-lo, surt a investigar: naturalment, al passadís no hi ha cap monstre... O sí? Just quan la Misha passa per davant de l'habitació dels seus pares, sent un soroll molt fort. I si és el monstre?

15:46 Misha, la gata violeta - La festa d'aniversari
tancar

La festa d'aniversari

La Misha i l'Àvia tornen de viatge un dia abans del previst. I coincideix que és l'aniversari de la Misha. Els pares hauran d'afanyar-se per muntar una festa a temps i, sobretot, trobar convidats!

15:53 Leo, el guardabosc - El peix martell de front arquejat
tancar

El peix martell de front arquejat

El Leo està revisant una capsa plena de petxines i cargoles de mar, i veu que, a sota, hi ha un peix amb un cap molt curiós en forma de martell. Després de veure'n la foto, la Katie descobreix que es tracta d'un peix martell de front arquejat, una espècie de tauró. Els petits guardaboscos se'n van corrents al mar per alliberar el peix martell, però un vaixell de pesca d'arrossegament els portarà problemes.

16:04 Leo, el guardabosc - La mofeta tacada
tancar

La mofeta tacada

El Leo troba una petita mofeta al jardí. La Katie l'avisa que no la molesti perquè, quan se senten amenaçades, les mofetes ruixen un líquid molt pudent. També li explica que aquesta mofeta en concret, una mofeta tacada, és originària de Nord-amèrica. Els germanets de seguida emprenen un viatge cap allà per tornar la mofeta al seu hàbitat, però durant el trajecte se les hauran amb un coiot força agressiu.

16:14 Els mixets - Canvi de temps
tancar

Canvi de temps

Un dia, els mixets i els pares havien de tornar a casa després de passar unes vacances esquiant. Van anar a l'aeroport i, com que tenien prou temps, van pensar de comprar regals pels avis i pels mixets. El temps els va passar volant i, quan se'n van adonar, només faltaven cinc minuts perquè es tanqués la porta d'embarcament i van haver de posar-se a córrer.

16:19 Els mixets - Mal de panxa
tancar

Mal de panxa

Un dia, els mixets i els pares havien de tornar a casa després de passar unes vacances esquiant, però l'avió no es va poder envolar perquè havia nevat molt. Com que el vol es va ajornar a l'endemà, els mixets i els pares es van quedar a dormir en un hotel al costat de l'aeroport. L'endemà, a l'hora d'esmorzar, els mixets es van menjar un munt de fruita del bufet de l'hotel.

16:23 Els mixets - Els mixets cantants
tancar

Els mixets cantants

Un dia, després de perdre l'avió que els havia de portar a casa a temps per celebrar el Cap d'Any amb els avis, els mixets i els seus pares van buscar mitjans de transport alternatius. Finalment, van decidir llogar un cotxe, però hi havia un problema: havien de travessar un riu molt ample abans d'arribar a casa. Hi havia un ferri, però per Cap d'Any els bitllets s'acabaven de seguida.

16:28 Els mixets - Els mixets tornen a casa
tancar

Els mixets tornen a casa

El dia de Cap d'Any, després d'arribar amb el ferri al port, els mixets i els seus pares van anar a buscar el cotxe a l'aparcament. En Tortell va veure una grua que s'enduia un cotxe idèntic al seu, i el pare, quan se'l va mirar, va veure que no solament era idèntic, sinó que era el seu cotxe. Ara haurien de buscar la manera d'arribar a casa abans de les campanades de Cap d'Any.

16:33 Els o-o-ossets - L'artista de debò
tancar

L'artista de debò

El Sammy descobreix que la seva germana, la Sonya, té molta traça fent dibuixos amb pasta. Quan veu que els seus amics queden encantats amb les petites obres d'art, els hi diu que ell n'és l'autor per endur-se tot el mèrit. El problema ve quan li comencen a encarregar dibuixos.

16:39 Els o-o-ossets - Pensant en veu alta
tancar

Pensant en veu alta

El Bucky es menja tots els polos que havia preparat per compartir amb els seus amics i es queda afònic. Per poder comunicar-se amb ells s'inventa una màquina que li llegeix els pensaments i els verbalitza. Però funciona tan bé que, fins i tot, revela els secrets que vol amagar.

16:44 Els o-o-ossets - El domador de circ
tancar

El domador de circ

El Bucky ha muntat un circ i vol fer de domador. Ha disfressat el seu robot de tigre i mira d'ensinistrar-lo, però el Bjorn i la Franny li diuen que ho hauria de fer amb un animal salvatge de debò. I el Bucky tria el Pollet per fer de tigre.

16:49 Els o-o-ossets - Miss Bosc
tancar

Miss Bosc

La Franny i la Sonya organitzen un concurs per elegir Miss Bosc. El Bjorn, el Val i el Pollet seran els membres del jurat, i el Bucky i el Sammy faran d'assessors de les noies. Però en lloc d'assessorar, el que fan els nois és imposar els seus gustos.

16:54 Noddy, un detectiu al País de les Joguines - El cas de la massilla molesta
tancar

El cas de la massilla molesta

El Noddy porta l'Orelles a veure una gran torre que està fent construir la Rateta de Corda, però quan arriben allà veuen que tot està de cap per avall perquè la Rateta no funciona bé. Mirant-la de prop veuen que el que li passa és que algú li ha posat una pasta enganxosa a la clau de donar-li corda. El Noddy es posa a investigar qui ho ha fet, mentre el Xip arregla la Rateta.

17:05 Noddy, un detectiu al País de les Joguines - El cas de les joguines accidentades
tancar

El cas de les joguines accidentades

És un mal dia al País de les Joguines: cau una grua, es tomba un arbre, es trenca la porta d'un estable... Quan el Noddy es posa a investigar el cas, aviat veu clar que tots els accidents han de ser obra d'algú que sigui molt gran i fort. L'Expertasaure és la joguina més grossa del país, però ella no ha sigut. Al Deltoide també li trenquen un tros de casa. I si han estat els pirates?

17:16 Masha i l'os - La `dolce vita'
tancar

La `dolce vita'

Just quan l'os ja està a punt per anar a pescar, arriba la Masha i li demana que li faci l'esmorzar. Però li doni el que li doni, ella no ho vol perquè només vol menjar coses dolces. L'os, cansat i impacient perquè se li fa tard, se'n va i la deixa a casa. Llavors, la Masha aprofita per fer un munt de caramels de tots els gustos. Però després de menjar-ne tants li comencen a fer mal les dents.

17:23 Masha i l'os - Avui fem melmelada
tancar

Avui fem melmelada

L'os ha collit unes quantes fruites per fer melmelada i la Masha es posa molt contenta. Tasta totes les fruites i juga amb els pots buits fins que posa el cap a dins d'un pot i no el pot treure. L'os mira de treure-li el pot del cap, però al final és ell que acaba amb la mà dins del pot. A més, acaba tota la melmelada per terra i l'os, enfadat, se'n va al bosc a buscar més fruita.

17:29 El Mic i els seus amics - Els titelles
tancar

Els titelles

Cantem amb el Mic. La sabeu, aquesta? Així fan, fan, fan, els petits bonics titelles. Així fan, fan, fan, tres voltetes i se'n van.

17:55 Una mà de contes - La gavina Darina
tancar

La gavina Darina

"Una mà de contes" és un espai dedicat a explicar els contes de tota la vida mentre un il·lustrador els va dibuixant.

A "Una mà de contes", una veu en "off" explica un conte mentre es veu com s'il·lustra amb tècniques pictòriques diverses: aquarel·la, dibuix, collage... El procés es mostra en pla curt, de manera que només es veuen la il·lustració i les mans de l'artista plàstic; d'aquí el nom d'"Una mà de contes" i dels blocs, que agrupen els contes de cinc en cinc, com els dits de la mà.

En principi es faran contes clàssics, i la intenció, a la llarga, és crear una antologia de contes populars en català que sigui de referència per a les famílies catalanes. La durada de cada conte és, aproximadament, de 7 minuts.

Aquest espai no incorpora cap tècnica d'animació. Pretén fonamentar el seu interès en la fascinació que pot provocar en els nens el fet de veure el procés d'elaboració de les il·lustracions. D'altra banda, pot resultar especialment estimulant per a nens i nenes amb interessos dirigits a l'expressió plàstica i artística.

Els autors

Tots els dibuixants tenen experiència en el món de la il·lustració, encara que els seus noms no són especialment coneguts. La banda sonora de cadascun dels contes també està composta originalment per un músic. Les locucions en "off" van a càrrec de veus amb experiència reconeguda en el mitjà.

Versió radiofònica

Tots els contes tindran una versió especial adequada a la seva emissió per ràdio a Catalunya Cultura. Aquesta versió es diferencia principalment de l'audiovisual pel fet que els personatges protagonistes dels contes parlen i dialoguen entre ells. L'acció argumental i, evidentment, els personatges són totalment comuns.

Equip

Direcció i realització: Manuel Barrios
Adaptació guió: L. M. Hernández Ripoll, "Txusqui"
Producció: Laia Gimó
Locucions TV: Dolors Martínez
Música original: "Pantxulo"
Il·lustracions: Toni Llobet, Martí Ribas, Pep Presas, Toni Benages, Marie Nigot
Direcció versió ràdio: Dolors Martínez
Locucions ràdio: Dolors Martínez i altres veus de l'equip de dramàtics de Catalunya Cultura

(Abril 2001)

18:02 Una mà de contes - Els germans Ferretti
tancar

Els germans Ferretti

"Una mà de contes" és un espai dedicat a explicar els contes de tota la vida mentre un il·lustrador els va dibuixant.

A "Una mà de contes", una veu en "off" explica un conte mentre es veu com s'il·lustra amb tècniques pictòriques diverses: aquarel·la, dibuix, collage... El procés es mostra en pla curt, de manera que només es veuen la il·lustració i les mans de l'artista plàstic; d'aquí el nom d'"Una mà de contes" i dels blocs, que agrupen els contes de cinc en cinc, com els dits de la mà.

En principi es faran contes clàssics, i la intenció, a la llarga, és crear una antologia de contes populars en català que sigui de referència per a les famílies catalanes. La durada de cada conte és, aproximadament, de 7 minuts.

Aquest espai no incorpora cap tècnica d'animació. Pretén fonamentar el seu interès en la fascinació que pot provocar en els nens el fet de veure el procés d'elaboració de les il·lustracions. D'altra banda, pot resultar especialment estimulant per a nens i nenes amb interessos dirigits a l'expressió plàstica i artística.

Els autors

Tots els dibuixants tenen experiència en el món de la il·lustració, encara que els seus noms no són especialment coneguts. La banda sonora de cadascun dels contes també està composta originalment per un músic. Les locucions en "off" van a càrrec de veus amb experiència reconeguda en el mitjà.

Versió radiofònica

Tots els contes tindran una versió especial adequada a la seva emissió per ràdio a Catalunya Cultura. Aquesta versió es diferencia principalment de l'audiovisual pel fet que els personatges protagonistes dels contes parlen i dialoguen entre ells. L'acció argumental i, evidentment, els personatges són totalment comuns.

Equip

Direcció i realització: Manuel Barrios
Adaptació guió: L. M. Hernández Ripoll, "Txusqui"
Producció: Laia Gimó
Locucions TV: Dolors Martínez
Música original: "Pantxulo"
Il·lustracions: Toni Llobet, Martí Ribas, Pep Presas, Toni Benages, Marie Nigot
Direcció versió ràdio: Dolors Martínez
Locucions ràdio: Dolors Martínez i altres veus de l'equip de dramàtics de Catalunya Cultura

(Abril 2001)

18:10 L'abella Maia - La nit dels gegants
tancar

La nit dels gegants

La Maia i en Willi han conegut en Luca, un escanyapolls d'una família que fa lluita lliure des que hi ha arbres als boscos. Aquesta nit té el combat més important de la seva vida al Bosc Gran, però s'ha perdut i no sap com arribar-hi. Ells l'hi ajudaran, però aviat s'adonaran que en Pat, el grill, no fa res més que posar-li entrebancs. Per què deu ser?!

18:23 El llibre de la selva - La llegenda de l'urpa gegant
tancar

La llegenda de l'urpa gegant

El Mowgli, el Bagheera i el Baloo han sentit un rugit espantós i estan convençuts que només hi ha un animal a la selva capaç de cridar d'aquesta manera: l'Urpa Gegant. La curiositat del Mowgli l'ha dut a buscar el misteriós animal, però el Baloo ja l'ha avisat que la imaginació és més forta que qualsevol cosa que es pugui trobar. Què deu haver volgut dir?!

18:33 El llibre de la selva - El vol de l'aguilot
tancar

El vol de l'aguilot

El Cheel, l'ocell més gros i poderós de la selva, s'ha emportat la Lali, la germana del Bala. Més tard, quan el Mowgli acompanyava el Bala al cau dels llops, també ha anat a parar a les urpes de l'aguilot, que l'ha dut fins al seu cau. Aviat descobrirà que el que ha fet el Cheel és salvar-lo d'un perill encara més gran. Però, què pot ser més perillós que el Cheel?!

18:45 Robin Hood, el trapella de Sherwood - Temps era temps a Sherwood (1a part)
tancar

Temps era temps a Sherwood (1a part)

La Scarlett li explica a la Gabrielle, una nena petita de Nottingham, com va començar la llegenda d'en Robin Hood: la seva arribada al castell, com el príncep Joan de seguida se'n va sentir gelós, com va arribar al bosc de Sherwood, com va conèixer els seus amics, com se'n va enamorar la Marian...

18:56 Robin Hood, el trapella de Sherwood - Temps era temps a Sherwood (2a part)
tancar

Temps era temps a Sherwood (2a part)

Un cop deslliurat dels bandits, en Robin topa amb en Petit John i en Tuck, que el prenen per un noi ric del castell i s'hi enfronten. Però aviat s'adonen que són del mateix bàndol i tots junts se'n van a salvar la Marian, que s'ha endinsat cap al nord del bosc de Sherwood, on viu un drac que amaga un tresor: un llibre d'encanteris màgics.

19:08 Ghostforce - Meta i Lix
tancar

Meta i Lix

El Mike vol presentar un invent a un concurs però encara l'ha d'ajustar perquè no li acaba de funcionar. El Rajat també es presenta al concurs i el seu invent, a més de ser espectacular, funciona perfectament. La Liv s'ofereix a ajudar el Mike, però a ell li sembla que ho ha de fer tot sol. Mentre lluiten contra un fantasma que fa levitar tot Nova York, el Mike s'adona que potser no hi ha cap mal a demanar ajuda per fer les coses.

19:22 Ghostforce - Levisfer
tancar

Levisfer

La Liv, el Mike i l'Andy fan una sortida amb tota la classe a la torre Kasenti, equipada amb els últims avenços tecnològics. Quan hi arriben, troben un grafiti recent que representa el Drake com a rei del bàsquet. Quan el director i un policia l'acusen d'haver fet el grafiti, el Drake acusa la Liv, que havia agafat uns esprais que hi havia per terra. En aquest moment, apareix un fantasma que es fusiona amb un esprai de pintura i comença a deixar un rastre de pintura de colors per tot Nova York.

19:36 Kung Fu Panda: Llegendes increïbles - L'admiradora secreta
tancar

L'admiradora secreta

Després de salvar la Ming, la filla del comissari Woo, el Mico se n'enamora. Fart que el Mico li faci bromes i se'n rigui d'ell, el Po decideix escriure una carta d'amor falsa per burlar-se del Mico, però li surt el tret per la culata i la relació entre els dos amics queda a la corda fluixa.

20:00 Info K - + info
tancar

+ info

"InfoK" és un informatiu diari infantil i juvenil que s'emet de dilluns a dijous a les 19.30 h. pel Super3, el canal infantil de Televisió de Catalunya, amb una durada de 12 minuts. Està en antena des del 23 d'abril de l'any 2001. Es tracta de la primera iniciativa d'aquest gènere a la televisió catalana i espanyola, inspirada en l'experiència de dos programes molt solvents i de llarga trajectòria com són "Newsround", de la BBC, i "Jeugdjournaal" de la cadena holandesa NOS.
Les notícies que apareixen a l'InfoK intenten explicar: 1. Què passa al món? 2. Què passa al món dels nens? 3. Què fan els nens. Els continguts es presenten en format de peces breus -les notícies d'actualitat o semiactualitat d'interès per a l'audiència infantil- i en format de reportatge -informacions més elaborades que incorporen un tractament de postproducció i musical més treballat-. Hi ha algunes seccions diàries, com els clips, que són notícies breus i curioses, la previsió meteorològica i el tancament musical. També hi ha d'altres reportatges que tractem amb una certa periodicitat, com les recomanacions de llibres, les propostes d'activitats per fer durant el cap de setmana, les notícies explicades per l'anomenat nen-reporter i les crides a la participació (que inclouen enviament de fotos, vídeos o textos per part dels telespectadors).

Equip:

Direcció i presentació: Laia Servera
Producció: Edgar Ger
Realització: Marta De Lucas
Cap d'edició: Eva Varas
Redacció: Irene Blay, Nuria Casals, Miquel Piris, Jordi Aguilera, Nuria Vilanova
Ajudant de realització:Jordi Ysas
Postproducció vídeo: Lluís Xufré
Producció Executiva: Belén Samper

20:19 Trollhunters: Contes d'Arcàdia - Un aniversari agredolç
tancar

Un aniversari agredolç

A en Jim no li agraden els aniversaris, i està a punt de fer setze anys. Aquest any, però, té un costat positiu, i és que per fi serà prou gran per provar una Vespa. Però, al final, l'aniversari es torça quan apareix un ocell trol assassí disposat a perseguir en Jim fins a liquidar-lo.

20:45 El millor en tot - Gimnàstica rítmica
tancar

Gimnàstica rítmica

Xou d'impacte que té com a protagonistes deu esportistes de catorze anys, deu nois i noies que són els millors de tot Noruega en el seu esport. En el decurs de deu episodis aprendran els esports dels seus companys i hauran de competir entre ells. Seran capaços d'aprendre un nou esport en només dos dies? Qui serà el guanyador d'"El millor en tot"? Aquest episodi està dedicat a la gimnàstica rítmica.

21:27 Bestial! - El rodeo
tancar

El rodeo

El Kamil proposa al Kayne una missió que li portarà l'adrenalina al límit: muntar un toro vuit segons tal com es fa als rodeos. Per aprendre més coses d'aquest espectacle que es considera un esport, el Kayne aprendrà a fer de protector de rodeos. Per sort, l'ajudaran un ramader que havia participat en espectacles d'aquests, el seu fill de 12 anys i un grup de professionals ben experimentats.

Progrmació BD ....
06:00 Gol a gol - Gol a Gol
08:42 E3 - NBA: All-Star 2022, els concursos
08:47 Gol a gol - Gol a Gol
11:28 Collita pròpia - Llegums
tancar

Llegums

Menystinguts durant molts anys com un "menjar de pobre", els llegums han recuperat terreny darrerament i són cada cop més presents en la nostra alimentació. A Catalunya se'n produeixen pocs però de molta qualitat.

12:17 Xarxa Natura - Collserola
tancar

Collserola

En la llista d'espais inclosos a la Xarxa Natura 2000 hi ha tots els parcs naturals, però també molts altres espais emblemàtics com ara les Guilleries, l'estany de Banyoles, l'Alta Garrotxa, la serra del Montsec o les Gavarres. La majoria d'aquests espais són autèntics desconeguts i els seus valors naturals i culturals no han estat mai objecte de cap divulgació específica. Aquesta sèrie vol donar a conèixer aquest patrimoni.

12:24 Karakia - Jordi i les illes de ben lluny
tancar

Jordi i les illes de ben lluny

En Jordi respon a la imatge d'un aventurer modern. Carregat sempre amb la seva càmera de fotos, escriu articles, llibres, blogs, fa conferències i, sobretot, viatja. Si seguim els seus itineraris, veurem que ha visitat més de 60 països i sempre torna amb milers de coses per explicar. Dos territoris el tenen especialment captivat: l'àrtic i les illes del Pacífic. D'entre aquests dos mons tan diferents, ha triat les illes Hawaii per oferir-nos un tast de la seva cultura. Notareu de seguida el punt de vista científic d'en Jordi. És biòleg i s'aplica amb rigor i passió a la divulgació dels seus descobriments. Amb ell aprendrem moltes coses de la història de les illes, des que el segle XVIII va arribar-hi el capità Cook, i especialment moltes coses sobre els ingredients i els plats més representatius. Amb ell i els seus convidats gaudirem d'un "luau", un àpat festiu a base de "poi" (crema de taro), "poke" (peix cru marinat), "lau lau" (farcellets de carn de porc), "spam musubi", un plat que ajunta menjar d'arrel japonesa amb un peculiar producte enllaunat, i també haupia, una mena de púding de coco. No us perdeu la sorpresa final: una barreja de música (ukulele) i balls típics (hula) mentre aprenem unes paraules en hawaià.

13:00 Esport Club - + info
tancar

+ info

Les notícies del dia, les declaracions dels protagonistes i les imatges més espectaculars del món de l'esport. Aquests són els ingredients del magazín "Esport Club" que, de dilluns a divendres, s'emet a les 13:00 Presenten Francesc Soria i Jordi Fandiño.

13:30 21 - El futur ja es mou
14:28 Esport Club - + info
tancar

+ info

Les notícies del dia, les declaracions dels protagonistes i les imatges més espectaculars del món de l'esport. Aquests són els ingredients del magazín "Esport Club" que, de dilluns a divendres, s'emet a les 13:00 Presenten Francesc Soria i Jordi Fandiño.

15:00 Riu avall - SIURANA
tancar

SIURANA

Les terres altes del Priorat acullen la capçalera del riu Siurana, que neix envoltat de boscos al peu de les Muntanyes de Prades, un dels espais naturals més valuosos del nostre país. Amb el seu principal afluent, el Montsant, coneixerem uns paisatges fluvials de somni i pobles de pedra que encara conserven les essències de la vida rural.

15:23 Thalassa - OBJECTIU: MEROS
15:38 Thalassa - ES MOLINAR
15:53 Viatge a peu - Les llàgrimes de Déu
tancar

Les llàgrimes de Déu

Cada any, al mes de maig, desenes de milers de pelegrins es reuneixen a la vall de Sinakara, als Andes peruans, per celebrar el Qoyllurit'i, la gran festa de l'estrella de neu. Veneren les estrelles, honoren Jesucrist i reten culte a la glacera, que es considera sagrada. Els participants ballen amb vestits tradicionals i els músics toquen el tambor i la flauta. La festivitat dura tres dies i combina elements procedents del catolicisme, de la cultura inca i del culte als déus prehispànics.

16:44 E3 - NBA: Les millors recuperacions de pilota de la temporada
16:52 Zona zàping
17:23 E3 - Sail GP Bermuda (diumenge)
18:18 La frontal - La Frontal
19:00 E3D - Gallina de piel
20:56 21 - El futur ja es mou
21:54 Moments NBA - NBA: Els enlairaments de Morant
21:59 Vaques Sagrades - Esteller: "No vaig fitxar pel Madrid perquè sóc molt culer"
tancar

Esteller: "No vaig fitxar pel Madrid perquè sóc molt culer"

Roger Esteller, exjugador de bàsquet del FC Barcelona i del Manresa, ha confessat en la seva visita al "Vaques Sagrades" que no va acceptar una oferta del Reial Madrid per no traïr l'afició del Barça. Amb el Tigre de Sants hem pentinat l'actualitat futbolística de la setmana i tota la seva carrera professional.

23:00 Onze
00:32 324 Esports - + info
tancar

+ info

Cada mitjanit, al canal 3/24, el repàs de l'activitat esportiva del dia, amb Quim Robert i Arcadi Alibés. Repàs de les principals competicions i les imatges més espectaculars del món de l'esport.

00:56 Onze
02:28 324 Esports - + info
tancar

+ info

Cada mitjanit, al canal 3/24, el repàs de l'activitat esportiva del dia, amb Quim Robert i Arcadi Alibés. Repàs de les principals competicions i les imatges més espectaculars del món de l'esport.

02:52 Vaques Sagrades - Esteller: "No vaig fitxar pel Madrid perquè sóc molt culer"
tancar

Esteller: "No vaig fitxar pel Madrid perquè sóc molt culer"

Roger Esteller, exjugador de bàsquet del FC Barcelona i del Manresa, ha confessat en la seva visita al "Vaques Sagrades" que no va acceptar una oferta del Reial Madrid per no traïr l'afició del Barça. Amb el Tigre de Sants hem pentinat l'actualitat futbolística de la setmana i tota la seva carrera professional.

03:51 21 - El futur ja es mou
04:49 La frontal - La Frontal
05:30 324 Esports - + info
tancar

+ info

Cada mitjanit, al canal 3/24, el repàs de l'activitat esportiva del dia, amb Quim Robert i Arcadi Alibés. Repàs de les principals competicions i les imatges més espectaculars del món de l'esport.