Pel·lícules BD ....
TV3 33 K3 300
Progrmació BD ....
08:00 Els matins - + info
tancar

+ info

ANÀLISI ACTUALITAT Joan CLAVERA, catedràtic economia aplicada UAB Lead: Encariment dels carburants ENTREVISTA Jordi HEREU, alcalde de Barcelona TERTÚLIA Antoni PUIGVERD Maria Dolors GENOVÉS Baltasar PORCEL Rafael VILASANJUAN TEMA DEL DIA Aurèlia DE LA SIERRA, scr.gral.sindicat administradors familiars Muriel CASALS, professora teoria econòmica UAB Mieria NIETO, 28a. mestressa de casa Noelia BAIL, politòloga Laura TRIANA, 30a. mestressa de casa Tema: La feina de les mestresses de casa Mayka NAVARRO Joan PAVIA, vicepresident Amics de la Rambla Lead: Els trilers a Barcelona Enric CANALS, periodista Lead: "Els delators" l'altra cara de la Memòria històrica José CLOP Josep Lluís ROIG Josep TOLDRÀ Juan antonio HERNÁNDEZ Ricardo AMADOR Josefina AMADOR Pepa ROMERO Salvador GÓMEZ Elisenda MERINO Adela MARTÍN Conchita MARTÍN Emilia LINARES Maria Antònia LÓPEZ Lead: Alumnes de la Llars Mundet MENJAR BÉ/ MAGDA CARLES Lead: Menjar amb vitamines ANEM A SOFÀS/ Antoni BOLINCHES Lead: La síndrome de Peter Pan

13:04 TVist - + info
tancar

+ info

Dimarts estarà al Tvist l'Anthony Blake que ens presentarà el seu nou espectacle "Más cerca". A més a més el Josep Pons aprovarà i suspendrà els personatges del mes d'octubre, també hi haurà la secció de les agències de la Raquel i moltes més coses!!!

14:00 Telenotícies comarques
14:22 El medi ambient - Reciclatge i inclusió laboral
14:30 Telenotícies migdia
15:38 Cuines - Ceps i patates de Prades
15:49 El cor de la ciutat - Cap. 1458
tancar

Cap. 1458

En Francisco continua amb la seva particular teràpia. Per culpa de la Roser, la Paquita té un comportament totalment injust amb la Jessènia. Festa i canvis a La fusteria. Allà, en Max i l'Enric observen el comportament de l'Edu i el seu nòvio. A la Irene li agrada en Marcel. Molt.La lara no afluixa amb en Iago.

16:24 El club - Cap. 626
tancar

Cap. 626

La presentadora de televisió Núria Roca passa per "El Club" per parlar-nos del seu llibre "Sexualmente", on reflexiona sobre el sexe i afirma que la infidelitat és "antinatural" i comporta renunciar a moltes coses. La parella que protagonitzarà el "Cara a cara" del dia la formen els periodistes Antoni Bassas i Carlos Pérez de Rozas. El periodista Carles Capdevila ens parlarà de notícies i fotografies curioses que moltes vegades ens passen per alt. En el "revival" musical repassarem les cançons que han marcat els últims 25 anys de la nostra vida. I repassarem què ha donat de si la setmana amb l'actor Joan Pera.

18:20 Cine de cine - + info
tancar

+ info

Nestor Pitou és acomiadat de la policia de París a causa d'una desafortunada batuda de prostitutes a Les Halles. Nestor torna a aquest barri, vestit de paisà, i es converteix en el protector d'una prostituta, Irma, després d'haver-la alliberat del seu macarró, el temible Hipòlit. Enamorat d'Irma, Nestor no vol haver de compartir-la amb ningú i, per això, es disfressa d'un lord anglès que compra la companyia exclusiva d'Irma. Aquest estratagema li resulta molt car i Nestor ha de treballar durament com a camàlic. A més, acaba sent presoner del seu doble i no troba cap més sortida que "matar-lo".

21:00 Telenotícies vespre
21:45 Alguna pregunta més - + info
tancar

+ info

Josep-Lluís Carod-Rovira visita el particular "Silenci?" de l'"Alguna pregunta més?" El programa també descobrirà la identitat del polèmic cosí de Mariano Rajoy, mostrarà què passaria si "Ventdelplà" es rodés a Holanda i farà una nova edició de "La gran pregunta del Cuní". A més a més, Hugo Chávez serà el protagonista de "Per un tub", s'estrenarà un nou vídeo de Zapatero, hi haurà una paròdia de 3 anuncis molt coneguts i s'escolliran els 5 millors moments televisius a "Els millors".

22:07 Ventdelplà - + info
tancar

+ info

El Genís es fixa en l'agenda de la Nuri. L'Alba li demana d'anar a patrullar i ell l'enganya sobre la feina. L'Enric està disposat a admetre el seu error i, si cal, a deixar la medicina. El Manel informa que vénen uns amics ecologistes i a ella els agradaria col·locar-los a la casa rural. La Berta diu a la Dora que no votarà el partit del Llibert. El Julià i la Nicole estan a punt d'embolicar-se.

23:12 La zona fosca - El crim del Ritz
tancar

El crim del Ritz

El matí del 8 de gener de 1956, a l'Hotel Ritz de Barcelona, va succeir un fet terrible. Un hoste, Mulchand Chanrai -un multimilionari indi que estava allotjat a l'hotel amb la serva família- apareix degollat al seu llit de l'habitació 523. Els que van trobar el cadàver van ser el fill petit de 2 anys i la seva cuidadora que s'havien quedat a l'habitació del costat. El personal de l'hotel de seguida apunta cap a un estranger amb un abric llarg que ha pujat minuts abans a l'habitació. L'assassí s'havia deixat l'abric tacat de sang a l'habitació. Seguint aquesta pista la policia aconsegueix detenir els assassins, dos austríacs que tenien negocis amb el multimilionari hindú.

23:43 La nit al dia - + info
tancar

+ info

El convidat d'avui de La Nit al Dia és - Joseba Azkárraga, conseller de Justícia del Govern basc

01:06 Bombers de Nova York - Karate
tancar

Karate

Sean es declara a Maggie i Lou comença a fer ioga per tornar a enfilar el bon camí; mentrestant Tommy s'esforça perquè tot rutlli amb les tres dones que protagonitzen la seva vida: Sheila, Angie i Janet. Dirigit per: Ken Girotti Escrit per: Evan Reilly

01:50 Pel·lícula - Nikita
tancar

Nikita

Nikita és una noia de vint anys que ha triat el mal camí: mata un policia i la condemnen a cadena perpètua. Però els serveis secrets, aprofitant la bellesa de la noia i el seu tarannà violent, li ofereixen un tracte: convertir-se en una agent especial passant per un entrenament duríssim, a canvi d¿alliberar-la.

03:39 Riviera - + info
tancar

+ info

Elizabeth s'emociona quan Sam admet que ha demanat a Gabriella que es casi amb ell. Marguerite avisa Ghislaine perquè deixi la seva feina abans que sigui massa tard. Klaus està desfet pels plans de boda de Gabriella i Sam.

04:06 El club - Cap. 626
tancar

Cap. 626

La presentadora de televisió Núria Roca passa per "El Club" per parlar-nos del seu llibre "Sexualmente", on reflexiona sobre el sexe i afirma que la infidelitat és "antinatural" i comporta renunciar a moltes coses. La parella que protagonitzarà el "Cara a cara" del dia la formen els periodistes Antoni Bassas i Carlos Pérez de Rozas. El periodista Carles Capdevila ens parlarà de notícies i fotografies curioses que moltes vegades ens passen per alt. En el "revival" musical repassarem les cançons que han marcat els últims 25 anys de la nostra vida. I repassarem què ha donat de si la setmana amb l'actor Joan Pera.

06:00 Notícies 3/24
Progrmació BD ....
07:00 Horitzons
07:00 Aratta: a l'alba de les civilitzacions - + info
tancar

+ info

A Jiroft, al sud de l'Iran, un canvi en el curs del riu va descobrir restes d'una civilització de fa més de 5.000 anys i de la qual no sabíem res. Ara, els arqueòlegs estan convençuts que es tracta del mític regne d'Aratta, descrit en les llegendes sumèries més antigues.

07:52 Graduï's ara en Secundària: comunicació
08:14 Enginy natural
08:42 Al voltant del món amb Stephane Peyron
09:34 Desastres anunciats
10:04 Carvilius: un enigma del passat
10:55 Ciència al límit
11:23 Bojos per l'Antàrtida - + info
tancar

+ info

Aquest documental explica la història de tres joves que van arriscar la vida en un viatge per l'Antàrtic a bord d'un vaixell petit, el Berserk. La tripulació està formada pel capità Jarle Andhoj, un noruec de 21 anys i dos aventurers, un nord-americà i un argentí, que no havien navegat mai. El vaixell és vell i el motor només funciona quan fa bon temps; aquest fet no només fa extremament difícil la navegació, sinó que també provoca enfrontaments entre els viatgers, cosa que no impedeix, però, que hi hagi moments idíl·lics i plens d'humor.

12:13 Paletes
12:43 Àgora - + info
tancar

+ info

L'"Àgora" d'aquesta setmana tractarà de la crisi del Constitucional després de recusació de set dels seus magistrats. Aquest és l'últim esglaó de la politització de la justícia que ha dut al col·lapse l'alt tribunal. Per parlar d'aquest tema, a la taula hi haurà Alfons López Tena, José Luis Manzanares, José María Mena i Francisco Javier Pérez Royo.

13:54 Loops! - + info
tancar

+ info

Aquest dimecres a "Loops!" Britney Spears, el cinema documental musical al festival In-Èdit i els peculiars videoclips de Facto Delafé y Las Flores Azules Sembla que ara va de debò i que Britney Spears torna per fi al món de la música. Aquesta setmana aquesta artista de només 25 anys però amb una biografia més que intensa publica el seu nou àlbum Blackout. Amb una trajectòria com la seva la Britney està acostumada a generar expectativa, però sap que ara, més que mai, està en el punt de mira. El seu esperadíssim retorn discogràfic demostra, un cop més, que l'escàndol és el millor aliat a l'hora de promocionar un nou treball. El festival de cinema documental musical de Barcelona, l'In-Edit,es posa en marxa a partir del 25 d'octubre, i aquest any arriba a la seva cinquena edició. Avui a "Loops!", de la mà de quatre dels realitzadors catalans presents al festival, repassem una programació que inclou documentals sobre Kurt Cobain, Franz Ferdinand, John Lennon, Oasis, Standstill, el segell Bankrobber o l'escena post-rock. "La luz de la mañana" és el nou disc de Facto Delafé y las Flores Azules. Amb el Índio, el clip que els serveix de presentació, la banda barcelonina recull la singular proposta estètica dels seus vídeos anteriors: uns clips sempre protagonitzats per ells mateixos i amb una realització singular i força complexa. Al programa d'avui ens trobem amb ells per repassar els seus treballs audiovisuals i comentar els d'altres artistes que han fet propostes en la mateixa línia. I com sempre tancarem el programa amb el repàs al més destacat de l'actualitat musical de la setmana. En l'agenda del "Loops!" d'aquesta setmana destaquem la publicació del disc d'homenatge als Fes-te Fotre, la programació del festival In-Somni de Tarragona o el concert de Richard Hawley.

14:22 Cançons
14:30 Turmix documentals - Elvis Presley
tancar

Elvis Presley

Aquesta setmana fa cinquanta anys que es va posar a la venda el primer àlbum del rei del rock. Portava per títol "Elvis Presley", i va convertir el rock and roll en un fenomen de masses. I aprofitant l'aniversari, Sputnik emet un documental sobre aquest disc. El programa, que forma part de la prestigiosa sèrie "Classic Albums", explica com es va gravar i quins ingredients tenia: country, balades i rhythm and blues. Una barreja de músiques que, en la veu d'Elvis, va donar forma a un dels discos més importants del segle passat: a banda dels seus mèrits musicals, l'àlbum va contribuir a eliminar les barreres entre blancs i negres. Els músics que el van gravar, el descobridor d'Elvis, Sam Phillips, i estrelles com Keith Richards ofereixen els seus punts de vista en un programa que compta amb un gran fons documental: les primeres aparicions televisives d'Elvis, filmacions domèstiques de l'artista i les cintes originals de la gravació, que recullen els comentaris d'Elvis a l'estudi mentre registrava el disc.

15:20 Cançons
15:33 El retorn dels Quimutsiits - + info
tancar

+ info

Aquest documental explica l'aventura entre l'home i el seu millor amic, el gos. Abans que els inuits s'establissin en poblats als anys 50, els seus gossos (els Qimutsiit) formaven part integral de la gran família inuit. Hi havia uns 20.000 gossos que arrossegaven trineus a l'Àrtic Canadenc. Al 1970 molts dels gossos havien desaparegut i només en van quedar uns 300. La cursa anual Ivakkak, amb un recorregut de 400 km, va començar l'any 2000 i és un esdeveniment molt important en la vida d'aquella gent.

16:26 Campions de la natura - La reserva de nazinga
tancar

La reserva de nazinga

Gràcies al projecte Nazinga, Clark Lungren ha recuperat moltes espècies autòctones de l'Àfrica occidental, una zona que havia perdut la majoria de la vida salvatge.

16:49 El planeta amb música
16:56 Thalassa - L'home que respirava aigua, El "boom" de les algues
tancar

L'home que respirava aigua, El "boom" de les algues

L'HOME QUE RESPIRAVA AIGUA El 30 de juny de 2005, en Patrick Musimu, va superar de vint-i-nou metres el rècord del món d'apnea "no limit". Arriba a la barrera dels dos-cents metres. La mmersió va durar tres minuts i vint-i-cinc segons. En Patrick ha treballat tres anys per arribar a aquests dos-cents metres de profunditat. Però, oficialment, és com si no hagués fet res. Quan se submergia, no desitjava la presència de cap jutge ni federació. El mètode d'en Patrick ha funcionat: a quaranta metres, es treu la mà del nas i deixa entrar aigua a dins del crani. L'aigua mulla el sinus i s'infiltra a l'orella mitjana. Totes les parts que normalment contenen aire, s'omplen de líquid. Com a conseqüència, ja no s'exerceix cap pressió contra els timpans i cap dolor no pot pertorbar el descens. "En aquell moment, deixes de ser humà. A partir d'aleshores, baixes a la velocitat que vols, baixes..." En Patrick no és l'únic que ha pensat en aquesta tècnica, però és el primer que demostra que aquesta tècnica pot conduir l'home a molta profunditat. EL "BOOM" DE LES ALGUES Les algues són descendents directes d'algunes de les formes de vida més antigues del planeta. Produeixen gairebé el 80% d'oxigen que respirem. Per viure només necessiten llum, diòxid de carboni i aigua, i són una gran font d'aliment, molt rica en minerals i oligoelements. Fins no fa gaires anys, a la Península Ibèrica, les algues només es coneixien des del seu vessant farmacèutic i dietètic. Ha estat, pràcticament, en els darrers dos anys que l'alta gastronomia ha descobert en aquestes plantes del mar un altre món de gustos i textures ideals per experimentar i crear plats diferents. Cada vegada són més els proveïdors i venedors que intenten ampliar el ventall de productes i introduir-ne de nous que provenen d'arreu el món. Aquestes plantes que van donar origen a la vida a la terra, agafen avui protagonisme als laboratoris i a la taula, tot i que encara no són, ni de bon tros, un ingredient comú en els nostres menús. Però sembla que a poc a poc estan destinades a ser una alternativa d'aliment sa i natural.

17:37 El medi ambient - El cervell dels ocells
17:42 Dies de transició - El 23 - f
tancar

El 23 - f

23 de febrer de 1981. Aquella tarda, al Congrés dels Diputats, es votava la investidura de Calvo Sotelo com a nou president del govern espanyol. De sobte, a les 6 i 23 minuts de la tarda, 200 guàrdies civils -a les ordres del tinent coronel Tejero- van interrompre violentament la sessió parlamentària. Gràcies a la transmissió de la Cadena SER, els crits i els trets de l'interior de l'hemicicle es van poder sentir en directe. En pocs minuts, a tot arreu, es va passar de la incredulitat a la por. El 23-F va fer reviure vells fantasmes. La guerra civil, la llarga dictadura... tot semblava més a prop que mai. Van ser 18 hores de por. La nit més llarga de la democràcia.

18:20 Nòmades de la condició humana - Els rastres de l'evolució
tancar

Els rastres de l'evolució

Biruté Galdikas a Borneo. Els rastres de l'evolució La Dra. Biruté Galdikas és, junt amb Jane Goodall i amb la desapareguda Diane Fossey, una de les tres grans científiques que han dedicat la seva vida a l'estudi els grans simis. Refugiada a la seva base de Camp Leakey (Indonèsia), Galdikas porta més de 30 anys dedicada a l'estudi dels orangutans. Hem acompanyat la Dra. Galdikas al cor de la jungla de Borneo i hem conegut els grans eixos del seu combat vital: l'esforç per preservar l'hàbitat de l'orangutan i per desemmascarar els misteris d'un primat que constitueix una font d'informació valuosíssima per entendre l'evolució de l'espècie humana.

18:50 En camp contrari
19:23 Tot un món - Imams i mesquites
tancar

Imams i mesquites

A Catalunya hi ha uns dos-cents mil musulmans i cent quaranta oratoris. El Consell Islàmic s'ha convertit en el principal interlocutor de la comunitat al país. Fa un mes, la seva seu va obrir les portes a tots els ciutadans per així desfer el tòpic de què allí es fonamenta l'integrisme. Els experts afirmen que a les mesquites no s'adoctrina els musulmans en l'integrisme sinó que únicament són llocs de culte, on s'hi prega i on s'hi vol mantenir la tradició musulmana que ja no pot ser considerada com un fet aliè a Catalunya.

19:30 Cànon Sons - 1980-1958: D'un temps, d'un país
tancar

1980-1958: D'un temps, d'un país

En aquest capítol, resum de la sèrie, començarem situant-nos a finals dels anys 70, en el moment en què s'obre una nova etapa per a Catalunya. El programa ens portarà enrere fins a l'inici del moviment de la Nova Cançó. Contemplarem Ovidi Montllor autoretratant-se. Veurem Lluís Llach en el concert que va fer al Palau d'Esports de Montjuïc. Retrobarem Joan Manuel Serrat en els concerts de "Serrat als Barris" del 1976. l amb Franco agonitzant, sentirem Raimon al Palau d'Esports de Barcelona. Anirem al primer Canet Rock, el del 75... Ens divertirem amb La Trinca i ens ho passarem igualment bé amb la Gauche Divine. Anirem al Festival folk del parc de la Ciutadella amb el Grup de Folk. Veurem Serrat cantant en català el "La la la " d'Eurovisió i parlarem del rebombori que es va organitzar. Coneixerem els primers èxits de Maria del Mar Bonet i Lluís Llach. Anirem al Festival de la "Canción del Mediterráneo", quan Salomé i Raimon van guanyar amb el "Se'n va anar". Parlen els primers Setze Jutges, i veurem cantar Miquel Porter, un dels fundadors. També Josep Guardiola i Josefina Serrano -exmembre del duo Hermanas Serrano-, els primers cantants "moderns" que van gravar en català els èxits internacionals del moment, ens recorden les seves experiències de l'any 1958. Un tast de tot això el tindrem en aquest primer capítol. En tenim dotze més per anar-ho repassant amb més detalls.

20:04 Cànon Sons - 1958-1961: Els sons del silenci
tancar

1958-1961: Els sons del silenci

El capítol d'aquesta setmana s'enceta amb el record de les músiques que es podien sentir a finals dels anys 50. Els testimonis dels primers cantants "moderns" en català (Josefina Serrano i Josep Guardiola) recorden el naixement de les primeres gravacions. "Ens calen cançons d'ara", l'article de Lluís Serrahima -inspirat per en Josep Benet- i publicat a la revista Germinabit, apropava el somni de poder cantar en català. El grup inicial d'Els Setze Jutges comença a fer i cantar les seves cançons, amb actuacions al Centre Comarcal Lleidatà i al Centre d'Influència Catòlica Femenina, de Barcelona El 1962 neix la primera empresa discogràfica especialitzada, Edigsa; el seu primer gran èxit van ser les cançons de "West Side Story", interpretades per Salvador Escamilla.

20:35 Naturalesa africana
21:25 Ballarins - + info
tancar

+ info

Bebeto Cidra (Lanònima Imperial)

21:30 Karakia - El sarró dels tresors
tancar

El sarró dels tresors

Entre la història hongaresa i la catalana hi ha certes afinitats que es remunten a la corona d'Aragó i que, al llarg dels segles, han acabat evocant un model nacional i cultural semblant. Amb la Mónika i en Jaime, visitarem justament el monestir de Vallbona de les Monges, el lloc on reposen les restes de Violant d'Hongria, qui va ser dona de Jaume I. Aquest serà l'inici del nostre petit viatge per la cultura magyar, una de les més singulars d'Europa. Els seus representants comparteixen un autèntic orgull per tot el que és hongarès, especialment en la gastronomia; un món divers, dolç i contrastat on, per sobre de tot, regna un ingredient en pols i vermell: la páprika. Amb l'Eszter, l'Imre, la Zusza, la Tamara, l'Anna i també amb la Mónika, ens endinsarem en el petit univers de la cuina hongaresa i la cultura que l'envolta.

22:10 60 minuts - RAMON PERERA, L'HOME QUE VA SALVAR BARCELONA
tancar

RAMON PERERA, L'HOME QUE VA SALVAR BARCELONA

RAMON PERERA, L'HOME QUE VA SALVAR BARCELONA Descobrim la història desconeguda d'un heroi anònim: Ramon Perera, un enginyer que va veure com la seva vida canviava dràsticament amb els bombardejos feixistes sobre Barcelona. Perera haurà d'afrontar un repte professional que mai hauria imaginat: dissenyar i construir refugis sota terra per protegir la població. A Catalunya va aconseguir salvar milers de persones; a Londres no van fer cas dels seus consells i molta gent va perdre la vida. Un documental de Montse Armengou i Ricard Belis, autors d'"Els nens perduts del franquisme" i "El comboi dels 927" en la línia dels reportatges d'investigació històrica del "30 minuts", que ens descobreixen aspectes ocults i silenciats del nostre passat recent. Amb la Guerra Civil Espanyola s'inaugura una nova tàctica militar: els bombardejos sistemàtics contra la població civil, especialment a Barcelona. Davant d'aquest perill desconegut fins a aquell moment, autoritats i societat civil es mobilitzen. Com a membre de la Junta de Defensa Passiva de la Generalitat, Ramon Perera treballarà incansablement construint refugis i investigant materials que els facin més resistents. La seva obsessió és protegir la gent de l'impacte de les bombes que sistemàticament, dia i nit, llancen els avions de Mussolini i Hitler, aliats de Franco. Els treballs de Perera criden l'atenció dels seus homòlegs a l'estranger. Aquest és el cas del britànic Cyril Helsby, que vindrà a Barcelona a conèixer aquesta titànica obra de protecció civil que aconsegueix fer 1.400 refugis a la ciutat. Malgrat les dificultats de la guerra, Perera ha aconseguit uns refugis segurs i a prova de bombes: no es coneix cap mort per l'impacte d'una bomba en aquests refugis. Amb la derrota republicana, i després d'intentar salvar tota la documentació de refugis de la Junta de Defensa Passiva -una bona part de la qual va anar a parar a l'Arxiu de Salamanca i ara ha estat recuperada-, Perera passarà la frontera de França com molts altres milers de republicans: vençut, mort de fred i de tristor, pensant en la seva promesa que ha anat a parar a la presó Model... Però quan arriba a Perpinyà tindrà una oportunitat que no desaprofitarà: la Creu Roja facilita escriure cartes a l'estranger i Perera es recorda de Helsby, aquell enginyer britànic amb qui havia fet bona amistat.... Ràpidament es posarà en marxa un operatiu dirigit pel mateix Donald Darling, membre destacat dels serveis secrets britànics. Aviat rebrà diners per arribar a Londres. No té papers ni documentació, però això no representarà cap problema: hi ha ordres expresses de deixar entrar Perera en territori britànic, un privilegi que molt pocs exiliats espanyols tindran. I això no era per que sí: Ramon Perera tenia la clau de la protecció de Londres en una guerra mundial que ja era imminent. L'obra de Perera a Barcelona és tan important que a Anglaterra es genera un intens debat polític sobre el model de defensa civil: el "model Barcelona", defensat pels sectors més progressistes, o el que propugna que cadascú tingui el seu propi refugi privat. La composició conservadora del govern va fer que guanyés aquesta segona opció. Segons documents que ara surten a la llum, les autoritats britàniques temien que la construcció de refugis públics tornés la població "covarda i gandula". De res va servir que Helsby i altres científics diguessin que res d'això havia passat a Barcelona. La decisió de distribuir els anomentas refugis Anderson, només a prova de metralla i no de bombes, tindrà resultats catastròfics. Els barris populars de Londres, on la gent no té cases amb jardí on posar el refugi particular, seran els més castigats perquè les zones industrials eren objectius estratègics i els obrers vivien molt a prop de les fàbriques. Un informe confidencial reconeix que no seguir el "model Perera" ha estat un fracàs. A Londres moriran més de 40.000 persones. De caràcter reservat i disc

23:15 Valor afegit - + info
tancar

+ info

QUI MANA EN LES FINANÇES DE LA PARELLA? En una societat cada cop més igualitària entre l'home i la dona, fins a quin punt es mantenen diferències en la gestió de l'economia familiar? Es cert el tòpic que diu que l'home decideix en les grans inversions i la dona porta bàsicament el dia a dia del consum familiar? Estudis recents començen a posar en dubte moltes idees pre-concebudes. ENTREVISTA.: JAUME GUARDIOLA Jaume Guardiola, nou conseller delegat del Banc Sabadell, explica a "Valor Afegit" els seus projectes de futur en l'entitat. BIBLIOTECA VAF Imma Amat, presidenta d'Amat Finques , ens recomana un llibre per entendre millor les coses de l'economia

23:43 Hoquei patins
01:13 Cànon Sons - 1980-1958: D'un temps, d'un país
tancar

1980-1958: D'un temps, d'un país

En aquest capítol, resum de la sèrie, començarem situant-nos a finals dels anys 70, en el moment en què s'obre una nova etapa per a Catalunya. El programa ens portarà enrere fins a l'inici del moviment de la Nova Cançó. Contemplarem Ovidi Montllor autoretratant-se. Veurem Lluís Llach en el concert que va fer al Palau d'Esports de Montjuïc. Retrobarem Joan Manuel Serrat en els concerts de "Serrat als Barris" del 1976. l amb Franco agonitzant, sentirem Raimon al Palau d'Esports de Barcelona. Anirem al primer Canet Rock, el del 75... Ens divertirem amb La Trinca i ens ho passarem igualment bé amb la Gauche Divine. Anirem al Festival folk del parc de la Ciutadella amb el Grup de Folk. Veurem Serrat cantant en català el "La la la " d'Eurovisió i parlarem del rebombori que es va organitzar. Coneixerem els primers èxits de Maria del Mar Bonet i Lluís Llach. Anirem al Festival de la "Canción del Mediterráneo", quan Salomé i Raimon van guanyar amb el "Se'n va anar". Parlen els primers Setze Jutges, i veurem cantar Miquel Porter, un dels fundadors. També Josep Guardiola i Josefina Serrano -exmembre del duo Hermanas Serrano-, els primers cantants "moderns" que van gravar en català els èxits internacionals del moment, ens recorden les seves experiències de l'any 1958. Un tast de tot això el tindrem en aquest primer capítol. En tenim dotze més per anar-ho repassant amb més detalls.

01:47 Cànon Sons - 1958-1961: Els sons del silenci
tancar

1958-1961: Els sons del silenci

El capítol d'aquesta setmana s'enceta amb el record de les músiques que es podien sentir a finals dels anys 50. Els testimonis dels primers cantants "moderns" en català (Josefina Serrano i Josep Guardiola) recorden el naixement de les primeres gravacions. "Ens calen cançons d'ara", l'article de Lluís Serrahima -inspirat per en Josep Benet- i publicat a la revista Germinabit, apropava el somni de poder cantar en català. El grup inicial d'Els Setze Jutges comença a fer i cantar les seves cançons, amb actuacions al Centre Comarcal Lleidatà i al Centre d'Influència Catòlica Femenina, de Barcelona El 1962 neix la primera empresa discogràfica especialitzada, Edigsa; el seu primer gran èxit van ser les cançons de "West Side Story", interpretades per Salvador Escamilla.

02:18 Paletes
02:48 Karakia - El sarró dels tresors
tancar

El sarró dels tresors

Entre la història hongaresa i la catalana hi ha certes afinitats que es remunten a la corona d'Aragó i que, al llarg dels segles, han acabat evocant un model nacional i cultural semblant. Amb la Mónika i en Jaime, visitarem justament el monestir de Vallbona de les Monges, el lloc on reposen les restes de Violant d'Hongria, qui va ser dona de Jaume I. Aquest serà l'inici del nostre petit viatge per la cultura magyar, una de les més singulars d'Europa. Els seus representants comparteixen un autèntic orgull per tot el que és hongarès, especialment en la gastronomia; un món divers, dolç i contrastat on, per sobre de tot, regna un ingredient en pols i vermell: la páprika. Amb l'Eszter, l'Imre, la Zusza, la Tamara, l'Anna i també amb la Mónika, ens endinsarem en el petit univers de la cuina hongaresa i la cultura que l'envolta.

03:23 60 minuts - RAMON PERERA, L'HOME QUE VA SALVAR BARCELONA
tancar

RAMON PERERA, L'HOME QUE VA SALVAR BARCELONA

RAMON PERERA, L'HOME QUE VA SALVAR BARCELONA Descobrim la història desconeguda d'un heroi anònim: Ramon Perera, un enginyer que va veure com la seva vida canviava dràsticament amb els bombardejos feixistes sobre Barcelona. Perera haurà d'afrontar un repte professional que mai hauria imaginat: dissenyar i construir refugis sota terra per protegir la població. A Catalunya va aconseguir salvar milers de persones; a Londres no van fer cas dels seus consells i molta gent va perdre la vida. Un documental de Montse Armengou i Ricard Belis, autors d'"Els nens perduts del franquisme" i "El comboi dels 927" en la línia dels reportatges d'investigació històrica del "30 minuts", que ens descobreixen aspectes ocults i silenciats del nostre passat recent. Amb la Guerra Civil Espanyola s'inaugura una nova tàctica militar: els bombardejos sistemàtics contra la població civil, especialment a Barcelona. Davant d'aquest perill desconegut fins a aquell moment, autoritats i societat civil es mobilitzen. Com a membre de la Junta de Defensa Passiva de la Generalitat, Ramon Perera treballarà incansablement construint refugis i investigant materials que els facin més resistents. La seva obsessió és protegir la gent de l'impacte de les bombes que sistemàticament, dia i nit, llancen els avions de Mussolini i Hitler, aliats de Franco. Els treballs de Perera criden l'atenció dels seus homòlegs a l'estranger. Aquest és el cas del britànic Cyril Helsby, que vindrà a Barcelona a conèixer aquesta titànica obra de protecció civil que aconsegueix fer 1.400 refugis a la ciutat. Malgrat les dificultats de la guerra, Perera ha aconseguit uns refugis segurs i a prova de bombes: no es coneix cap mort per l'impacte d'una bomba en aquests refugis. Amb la derrota republicana, i després d'intentar salvar tota la documentació de refugis de la Junta de Defensa Passiva -una bona part de la qual va anar a parar a l'Arxiu de Salamanca i ara ha estat recuperada-, Perera passarà la frontera de França com molts altres milers de republicans: vençut, mort de fred i de tristor, pensant en la seva promesa que ha anat a parar a la presó Model... Però quan arriba a Perpinyà tindrà una oportunitat que no desaprofitarà: la Creu Roja facilita escriure cartes a l'estranger i Perera es recorda de Helsby, aquell enginyer britànic amb qui havia fet bona amistat.... Ràpidament es posarà en marxa un operatiu dirigit pel mateix Donald Darling, membre destacat dels serveis secrets britànics. Aviat rebrà diners per arribar a Londres. No té papers ni documentació, però això no representarà cap problema: hi ha ordres expresses de deixar entrar Perera en territori britànic, un privilegi que molt pocs exiliats espanyols tindran. I això no era per que sí: Ramon Perera tenia la clau de la protecció de Londres en una guerra mundial que ja era imminent. L'obra de Perera a Barcelona és tan important que a Anglaterra es genera un intens debat polític sobre el model de defensa civil: el "model Barcelona", defensat pels sectors més progressistes, o el que propugna que cadascú tingui el seu propi refugi privat. La composició conservadora del govern va fer que guanyés aquesta segona opció. Segons documents que ara surten a la llum, les autoritats britàniques temien que la construcció de refugis públics tornés la població "covarda i gandula". De res va servir que Helsby i altres científics diguessin que res d'això havia passat a Barcelona. La decisió de distribuir els anomentas refugis Anderson, només a prova de metralla i no de bombes, tindrà resultats catastròfics. Els barris populars de Londres, on la gent no té cases amb jardí on posar el refugi particular, seran els més castigats perquè les zones industrials eren objectius estratègics i els obrers vivien molt a prop de les fàbriques. Un informe confidencial reconeix que no seguir el "model Perera" ha estat un fracàs. A Londres moriran més de 40.000 persones. De caràcter reservat i disc

04:22 Valor afegit - + info
tancar

+ info

QUI MANA EN LES FINANÇES DE LA PARELLA? En una societat cada cop més igualitària entre l'home i la dona, fins a quin punt es mantenen diferències en la gestió de l'economia familiar? Es cert el tòpic que diu que l'home decideix en les grans inversions i la dona porta bàsicament el dia a dia del consum familiar? Estudis recents començen a posar en dubte moltes idees pre-concebudes. ENTREVISTA.: JAUME GUARDIOLA Jaume Guardiola, nou conseller delegat del Banc Sabadell, explica a "Valor Afegit" els seus projectes de futur en l'entitat. BIBLIOTECA VAF Imma Amat, presidenta d'Amat Finques , ens recomana un llibre per entendre millor les coses de l'economia

04:47 Turmix documentals - Elvis Presley
tancar

Elvis Presley

Aquesta setmana fa cinquanta anys que es va posar a la venda el primer àlbum del rei del rock. Portava per títol "Elvis Presley", i va convertir el rock and roll en un fenomen de masses. I aprofitant l'aniversari, Sputnik emet un documental sobre aquest disc. El programa, que forma part de la prestigiosa sèrie "Classic Albums", explica com es va gravar i quins ingredients tenia: country, balades i rhythm and blues. Una barreja de músiques que, en la veu d'Elvis, va donar forma a un dels discos més importants del segle passat: a banda dels seus mèrits musicals, l'àlbum va contribuir a eliminar les barreres entre blancs i negres. Els músics que el van gravar, el descobridor d'Elvis, Sam Phillips, i estrelles com Keith Richards ofereixen els seus punts de vista en un programa que compta amb un gran fons documental: les primeres aparicions televisives d'Elvis, filmacions domèstiques de l'artista i les cintes originals de la gravació, que recullen els comentaris d'Elvis a l'estudi mentre registrava el disc.

05:37 De la terra
05:47 De la terra
05:57 El medi ambient - Androcymbium torna a Gata
06:00 Expedients de l'espai
06:10 El retorn dels Quimutsiits - + info
tancar

+ info

Aquest documental explica l'aventura entre l'home i el seu millor amic, el gos. Abans que els inuits s'establissin en poblats als anys 50, els seus gossos (els Qimutsiit) formaven part integral de la gran família inuit. Hi havia uns 20.000 gossos que arrossegaven trineus a l'Àrtic Canadenc. Al 1970 molts dels gossos havien desaparegut i només en van quedar uns 300. La cursa anual Ivakkak, amb un recorregut de 400 km, va començar l'any 2000 i és un esdeveniment molt important en la vida d'aquella gent.

Progrmació BD ....
07:04 Club Super3
07:04 Nono Chan - Quina gresca a la piscina / Un dia a la vida de la mare
tancar

Quina gresca a la piscina / Un dia a la vida de la mare

És tan divertit anar a la piscina amb la senyoreta Fujiwara! Es passa el dia llegint i ens deixa fer de tot! T'hi apuntes? - Que bé que viu, la mare! Dues hores de migdiada al matí, dues més a la tarda... Això de fer de mare li interessa, a la Nonoko...

07:30 Jacob Dos-Dos - En Jacob Dos-Dos i la hàmster Matahari
07:59 Kiteretsu, el cosí més llest d'en Nobita - Perquè en Ben perdi la por a les vacunes, l'encens indolor!
08:33 Kiteretsu, el cosí més llest d'en Nobita - Que misteriós! La festa de Tanabata, brots de bambú i els premis Nobel
09:00 En Pat i en Mat - La màquina
09:08 mic 3
09:08 L'ós de la gran casa blava
09:33 Ja arriba en Noddy! - El dia de la bona acció dels follets
tancar

El dia de la bona acció dels follets

Els Follets s'han passat tot el dia fent de les seves pel País de les Joguines. Cap al tard, però, s'adonen que avui és el Dia de la Bona Acció dels Follets! L'únic dia de l'any que els follets han de fer una bona obra. Si no, perden els poders màgics! Qui es refiarà d'ells? En Noddy...?

09:44 Bumba
09:50 Pau, la petita guineu roja
09:55 Explica'm un conte
10:02 El cos humà per a nens - + info
tancar

+ info

Tots els éssers vius estan formats per cèl·lules. Veiem quines són les encarregades de curar-nos quan ens ferim. També com les cèl·lules de la sang són les encarregades de transportar l'oxigen per tot el cos. Ens expliquen els diferents tipus de cèl·lules que formen la pell i els músculs i com formen tots els òrgans del cos.

10:24 Món salvatge
10:28 Terra de gegants - Pànic
11:16 Terra de gegants - El dard mortal
12:06 Club Super3
12:06 SamSam - El mareig espacial
tancar

El mareig espacial

El professor d'en SamSam s'ha endut tota la classe d'excursió per ensenyar-los com s'ho han de fer per fugir d'un vòrtex espacial. De cop i volta, els cau damunt una dutxa d'escombraries còsmiques. Segons el professor només hi ha una explicació: el Forat Negre ha agafat el singlot! Però, com s'ho faran per fugir-ne?! No t'ho perdis!

12:16 Inspector Gadget
12:41 Els insòlits misteris d'en Ripley - La cançó de bressol del drac
tancar

La cançó de bressol del drac

Un empleat d'un museu de Toronto acaba de robar la flauta del drac, un instrument molt antic que, segons la llegenda, té el poder d'adormir la gent. L'amenaça d'eliminar el grup BION si en diuen res a la policia i una recompensa milionària acabaran en un trajecte en avió molt emocionant. Però, és cert que fa adormir, el so de la flauta...?

13:14 Corrector Yui - Qui és la correctora Ai?
tancar

Qui és la correctora Ai?

La Correctora Ai no troba la manera de localitzar la Nena Misteriosa, però ha descobert dues coses molt importants: l'ós de peluix parla i es refereix a la nena dels contes com "la petita Ai". Comença a haver-hi massa coincidències i l'Ai cada vegada està més confosa.

13:51 Codi 3xl
13:51 El detectiu Conan - L'home que va demanar l'ambulància
tancar

L'home que va demanar l'ambulància

En Conan troba un grup de persones que s'han aplegat al lloc on s'ha comès un assassinat. Resulta que la primera persona que ha descobert la víctima, ha desaparegut immediatament. Però sembla que no és del tot així, perquè al cap d'un moment, aquesta persona apareix amb una ambulància. Es diu Hiroshi Hiromatsu i assegura que la policia no li contestava, i que ha anat a buscar una ambulància personalment. No cal dir que el seu comportament és sospitós, però és que, a més, la víctima va morir en una situació ben estranya: somrient i formant la V de la victòria amb els dits...

14:17 One piece - Els pirates va a l'illa a recuperar la memòria
14:44 Dawson's creek - El ball
tancar

El ball

Dawson està preocupat pel primer petó que s'han fet amb Jen, sobretot quan la veu al ball de l'escola amb un altre; Pacey intenta mantenir viu el foc del seu idil·li amb Tamara. Dirigit per: Steve Miner Escrit per: Kevin Williamson

15:28 Codi 3xl
15:28 Monstre
15:53 Codi 3xl - Codi 3XL - Amb el ritme al cos
tancar

Codi 3XL - Amb el ritme al cos

T'agrada el Rap? I el Hip Hop? El Codi 3XL s'atança a un grup que balla Hip Hop que potser t'has trobat alguna vegada pel carrer.

16:05 Som així - As if
16:32 Club Super3
16:32 Naturalment Sadie
16:55 Curiositats del món animal
17:00 mic 3
17:00 Ja arriba en Noddy! - En Noddy és el millor conductor del món
tancar

En Noddy és el millor conductor del món

La mona Marta està disposada a fer el que faci falta perquè en Noddy li deixi pilotar l'avioneta. Per enredar-lo, li proposarà un repte, que és que en Noddy ha de portar vuit vehicles diferents en un sol dia. Serà capaç de fer-ho? O li haurà de deixar portar l'avioneta a la Marta?! Ja podem tremolar!

17:13 Bumba
17:22 Pau, la petita guineu roja
17:37 Club Super3
17:37 L'illa de la Lili - + info
tancar

+ info

La Mary-pega manipularà un dels objectes màgics de l'Oleg i, com a resultat, l'illa quedarà de cap per avall. Després d'una caiguda lliure començarà la batalla amb les criatures dels núvols, els Cúmuls, que governen els trons i la pluja. Si són capaços de vence'ls, l'Oleg els donarà un Radadar, un ràdar vegetal que els ajudarà a navegar per l'illa.

17:58 Rei - Igual de bo que en Gus
tancar

Igual de bo que en Gus

En Bob Filat ha ideat un pla per crear una rèplica exacta d'en Gus. D'aquesta manera li serà molt més fàcil robar la corona. L'operació bessó terrier està a punt de "comencicolar"! No t'imaginaries mai com s'acabarà! Per si això fos poc, en Vernon avui ha trepitjat una llengua de güent! Qui l'anirà a salvar? En Russell i el doblet d'en Gus...?!

18:28 Equip Galaxy
18:58 Keroro - + info
tancar

+ info

La tropa estan més escurats que mai, no en tenen ni cinc... Per sortir dels números vermells, han decidit muntar una acadèmia ninja, amb en Dororo de professor! Vols dir que s'hi apuntarà algú? Per si de cas, també muntaran el "Paradís Juràssic", un parc d'atraccions amb dinosaures de veritat! Segur que avui en passa alguna... i de les grosses!

19:30 Info k
19:46 Club Super3
19:46 Naturalment Sadie
20:18 Codi 3xl
20:18 Som així - As if
20:47 Codi 3xl - Codi 3XL - Rodatge espinós
tancar

Codi 3XL - Rodatge espinós

Has estat mai al rodatge d'una pel.lícula? Al CODI d'avui ens infiltrem en el rodatge d'una pel.lícula d'Albert Espinosa, no t'ho perdis!

20:58 Planetes - + info
tancar

+ info

L'any 2075 la humanitat ha arribat a un punt on viatjar entre la Terra, la Lluna i les estacions espacials és part de la vida diària. No obstant això, el progrés de la tecnologia a l'espai ha comportat alhora un problema amb els residus espacials, que poden causar grans danys a les naus i als equips. Aquesta és la història de la Secció de Recollida de Residus de Technora, el seu especialista en treballs EVA (Extra Vehicular Activity), Hachirota "Hachimaki" Hoshino, i la nouvinguda al grup, Ai Tanabe.

21:28 Imp - Pirateria
Progrmació BD ....
21:30 El cor de la ciutat - Cap. 1458
tancar

Cap. 1458

En Francisco continua amb la seva particular teràpia. Per culpa de la Roser, la Paquita té un comportament totalment injust amb la Jessènia. Festa i canvis a La fusteria. Allà, en Max i l'Enric observen el comportament de l'Edu i el seu nòvio. A la Irene li agrada en Marcel. Molt.La lara no afluixa amb en Iago.

22:00 Mar d'ànimes - + info
tancar

+ info

Una mare inquieta demana ajuda per la seva filla malaltissa, però el médium John Wade sembla reaci a demostrar que els seus poderes són alguna cosa més que un acte. Quan la noia millora, i Wade li fa deixar la seva medicació. Aleshores en Craig Stevenson, el Dr. Douglas Monaghan i el Dr. Peter Locke intentaran descobrir els seus sinistres motius, mentre la Justine McManus busca, en les seves visions, respostes per a una dona que diu ser la supervivent d'un naufragi de fa un segle. Direcció: Suri Krishnamma Intèrprests: Bill Paterson, Dawn Steele, Iain Robertson, Colin Salmon, Nigel Terry, John Hannah Durada:120'

23:30 Jutjant l'Amy - El kilt de la discòrdia
00:15 Pel·lícula - Marnie
tancar

Marnie

Marnie Edgar és una dona de ment desequilibrada que roba i menteix compulsivament. Marnie treballa per a Mark Rutland que, tot i saber com és la noia, s'enamora d'ella i s'hi casa. Mark intentarà descobrir les raons ocultes de Marnie i la farà enfrontar-se amb els seus temors del passat per aconseguir que es recuperi.

02:20 Casats... i amb fills
02:45 Dallas - Començant de nou
tancar

Començant de nou

La reconciliació de Jock i Ellie és com una segona lluna de mel, i ningú no vol referir-se al tema de la venda de l'Ewing Oil. JR es troba amenaçat per totes bandes. La Wester Oil Jeremy Wendel vol la revenja, ja que JR s'ha fet enrera dels negocis comuns i, Donna l'amenaça. Però encara més greu és que JR desconeix la manipulació de la qual és objecte per part de Leslie, felicitada pel seu exmarit. Les notícies de Kristie trasbalsen Sue Ellen

03:30 Pel·lícula - Marnie
tancar

Marnie

Marnie Edgar és una dona de ment desequilibrada que roba i menteix compulsivament. Marnie treballa per a Mark Rutland que, tot i saber com és la noia, s'enamora d'ella i s'hi casa. Mark intentarà descobrir les raons ocultes de Marnie i la farà enfrontar-se amb els seus temors del passat per aconseguir que es recuperi.

05:35 Videoclips de cinema
05:45 Jutjant l'Amy - El kilt de la discòrdia
06:30 El cor de la ciutat - Cap. 1458
tancar

Cap. 1458

En Francisco continua amb la seva particular teràpia. Per culpa de la Roser, la Paquita té un comportament totalment injust amb la Jessènia. Festa i canvis a La fusteria. Allà, en Max i l'Enric observen el comportament de l'Edu i el seu nòvio. A la Irene li agrada en Marcel. Molt.La lara no afluixa amb en Iago.