Pel·lícules BD ....
TV3 33 K3 300
Progrmació BD ....
08:00 Els matins
13:05 TVist
13:55 Tinc un dubte
14:00 Telenotícies comarques
14:20 El medi ambient - El desconegut papalló de la mort
14:30 Telenotícies migdia
15:35 Cuines - Llobarro terra
15:45 El cor de la ciutat - Cap. 1774
tancar

Cap. 1774

En Marcel està fet un embolic i en Hiresh creu que sap com ajudar la Dhara, però... no. En Marc està totalment desorientat amb el comportament de l'Eulàlia. L'Alba és un seriós obstacle per a la relació Sara-Fede. En Rai continua molt desagradable amb la Júlia. En Beni només troba una font d'inspiració. Una novetat inquietant en la relació d'en Iago i l'Abel.

16:25 El club - + info
tancar

+ info

El cantant MANOLO ESCOBAR visita "El Club" per sotmetre's a un 3x1 amb XAVIER GRASET, MÀBEL MARTÍ i CRISTINA PUIG. Parlarem de l'actualitat amb els periodistes ANTONI BASSAS, LLUÍS PASTOR, EDU DE VICENTE i l'advocada MAGDA ORANICH. Tindrem també una nova entrega de la psicopatologia digital del DOCTOR SOLER. I acabarem amb la cuina de NANDO JUBANY.

18:00 Tarda de cine - En un racó del cor
tancar

En un racó del cor

EN UN RACÓ DEL COR (Places in the Heart) Idioma versió original: anglès Producció: Arlene Donovan per a Columbia Pictures, 1984 Direcció: Rober Benton / Durada: 114 minuts Guió: Robert Benton Fotografia: Néstor Almendros (color) Música: John Kander Intèrprets: Sally Field (Edna Spalding), Lindsay Crouse (Margaret Lomax), Ed Harris (Wayne Lomax), Amy Madigan (Viola Kelsey), John Malkovich (senyor Will), Danny Glover (Monze) És una història punyent sobre Edna Spalding i la seva lluita inacabable contra dificultats extremes. Alhora, és el retrat d'un lloc, d'una època i d'un poble. Són els anys 30, els anys de la depressió a Waxahachie, a Texas. En un marc de màxima pobresa, uns personatges inoblidables es coneixen i s'interrelacionen: Will, un llogater cec que s'adona clarament del fanatisme del seu temps, o Moze, un negre que ho sap tot , fins i tot el seu lloc en un poble blanc del sud; Wayne, Margaret i Viola, bona gent, atrapats en un triangle adúlter que amenaça dos matrimonis.

20:00 Bocamoll
20:35 Espai Terra
21:00 Telenotícies vespre
21:45 Alguna pregunta més
22:35 Oikmentns
23:35 HORA Q
00:45 Pel·lícula - Imagining Argentina
tancar

Imagining Argentina

Argentina, 1976. Carlos Rueda és el director d'un teatre infantil a Buenos Aires. La seva dona, Cecilia, és una periodista que, en plena repressió política, no ha dubtat a signar alguns articles denunciant les desaparicions de civils. Un dia, quan torna a casa, Carlos descobreix que han segrestat la seva dona. Ell i Teresa, la seva filla, faran mans i mànigues per trobar Cecilia pel seu compte, perquè la policia no els ofereix cap mena d'ajuda. Carlos comença a tenir somnis que resulten ser premonitoris, però les pistes són confuses i la recerca de la seva dona esdevé molt complicada.

02:25 El club - + info
tancar

+ info

El cantant MANOLO ESCOBAR visita "El Club" per sotmetre's a un 3x1 amb XAVIER GRASET, MÀBEL MARTÍ i CRISTINA PUIG. Parlarem de l'actualitat amb els periodistes ANTONI BASSAS, LLUÍS PASTOR, EDU DE VICENTE i l'advocada MAGDA ORANICH. Tindrem també una nova entrega de la psicopatologia digital del DOCTOR SOLER. I acabarem amb la cuina de NANDO JUBANY.

03:30 Notícies 3/24
06:00 Notícies 3/24
Progrmació BD ....
07:00 Planeta Terra
07:00 Naturalesa africana - Deserts
07:50 Naturalesa salvatge - + info
tancar

+ info

1.-KENYA Coneixerem el rinoceront Omni i el facoquer Digby, dos animals ben diferents que han fet una gran amistat. També veurem uns elefants que destrossen arbres i sabrem per què els helicòpters i les libèl·lules no són compatibles.

08:15 Viure Catalunya - Vilafranca del Penedès
08:25 Bèsties clip
08:30 Una odissea tribal - Avions, porcs i dots
tancar

Avions, porcs i dots

Una odissea tribal - Avions, porcs i dots

09:20 Tot un món - Tarda de haikús
tancar

Tarda de haikús

Un grup de dones japoneses es reuneixen un cop al mes per fer una lectura de haikús, una popularíssima forma poètica de la poesia japonesa. Cadascuna ha d'aportar dos haikús escrits a casa i, durant la trobada, es llegiran tots i se n'escolliran dos com els millors de la jornada. Aquestes tardes de haikús les van iniciar el 1989 i encara ara, un divendres de cada mes, miren de no perdre's la lectura poètica. La reunió d'avui té lloc a la biblioteca japonesa de Barcelona. La protagonista del capítol d'avui és Shigeko Suzuki, intèrpret i professora de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB.

09:30 Horitzons
09:30 Fora del mapa - Espanya
09:55 Una capa de gel - Una capa de gel
tancar

Una capa de gel

El gel de l'Àrtic es fon. Aquest documental ens mostra la importància del gel per als animals que hi viuen. Anirem fins a l'arxipèlag de Svalbard per explorar un món que corre el perill de desaparèixer. L'oceà Àrtic està cobert per una capa de gel molt gruixuda. Però el clima del planeta cada cop és més càlid, i aquest canvi afecta l'Àrtic molt més de pressa que la resta del món. Els climatòlegs calculen que a l'estiu del 2050 ja s'haurà fos tot el gel de l'Àrtic si seguim alliberant elements tòxics a l'atmosfera al ritme actual. El gel del mar és una plataforma que necessiten per viure una gran quantitat de formes de vida. L'animal que més necessita el gel és la foca: sense gel, les foques no tenen cap altre lloc per descansar o parir les cries. I a continuació ve l'ós polar, que es dedica a recórrer llarguíssimes distàncies damunt del gel per trobar foques, que són el seu aliment principal. Què passarà, quan el gel desaparegui del tot?

10:20 Exploradors d'avui - Esprémer esponges
10:45 Museu del desert - Museu del desert
11:40 Una botiga de... - London: Jamals bengalischer Supermarkt
12:10 Ànima - + info
tancar

+ info

Entrevistes: David Carabén, cantant i líder de Mishima. Carmen Sanfrancisco, directora Musiclip Festival. Actuacions: Mishima.

12:40 Àgora
13:35 Temps de neu - + info
tancar

+ info

I avui l'últim "Temps de neu" del que tothom ha qualificat com a millor temporada de la història. El dedicarem al cinema i a l'estil lliure de l'esquí. I ens acomiadarem fent un petit homenatge als primers catalans que es van atrevir a esquiar ara fa cent anys.

14:10 Ritmes clàssica - FESTIVAL A SALZBURG 2006 (1)
15:00 Planeta Terra
15:00 L'aventura de Jeff Corwin - El Perú: les necessitats dels óssos
15:45 Ultimate Africa - Guardians of the Serengeti
16:30 Naturalesa salvatge - + info
tancar

+ info

2.- USA La Michaela troba uns cadells d'ós a les muntanyes Rocalloses dels EUA que, a causa d'una sèrie de focs forestals, s'han quedat sols. El Nick visita una tribu d'indis americans que lluiten per salvar els últims llops. També coneixerem les últimes notícies sobre les investigacions que es duen a terme sobre l'existència, o no, del Bigfoot.

16:55 Curiositats del món animal
17:00 Tresors del món, patrimoni de la humanitat - L'Antiga Olímpia. Per l'honor i la branca d'olivera. Grècia
17:15 A ritme de pedal - + info
tancar

+ info

La cançó de la bicicleta es canta a totes les escoles, fins i tot a Bòsnia, el seu autor ens ho explicarà. En aquest capítol la cantarem pels més menuts amb el seu compositor, el Lluís Ma. Panyella! Coneixes el Trixis? Els has vist mai per Barcelona? Avui el Gerald i els seus nois ens explicaran què són aquesta mena de taxi-bicicletes! Moltes dones arriben per influències de familiars o amics, però un cop ho proven, la majoria es queden. Parlarem del ciclisme femení de carretera! En aquest capítol també aprendrem com les dones ens podem adaptar una bici, com hem de controlar la pressió de les rodes i què podem menjar abans de sortir a fer un recorregut en bicicleta!

17:40 El futur - El futur
tancar

El futur

EL FUTUR (L'Avenir) Claudio Zulian - Catalunya, 2006 - 23 minuts Tot canvia, però la remor de les mines encara ressona. Prop de Lens, la gent de Meurchin obra les seves portes, pensen i parlen del futur (l'avenir). Un retrat col·lectiu a principis del segle xxI, a França, a Europa. Creuem el poble entrant a les cases del carrer principal, des dels seus límits fins al centre i arribant al riu -el final-. Seguint aquest camí, un se n'adona que va de les cases més pobres a les més riques, passant també per llocs públics. Fitxa tècnica: Director i guionista: Claudio Zulian Fotografia: Bernard Wuthrich So: Claudio Zulian Producció: Montse Herrera

18:05 El poder del coneixement: les grans universitats europees - Sigmund Freud a Viena
18:55 Una botiga de... - London: Jamals bengalischer Supermarkt
19:25 El medi ambient
19:30 Cànon Sons - + info
tancar

+ info

Sputnik estrena la sèrie definitiva sobre el heavy metal. En quatre capítols, "Heavy: la història del metal" recorre la història del gènere a través dels seus protagonistes principals: des dels pares del heavy, Black Sabbath, fins a les últimes grans estrelles, Metallica i Marilyn Manson, passant pels grups més importants de banda i banda de l'Atlàntic. Black Sabbath, Led Zeppelin, Alice Cooper, Kiss i AC/DC, precursos i primeres estrelles del gènere, són els protagonistes del primer capítol, que fa un recorregut des dels orígens del metal a l'Anglaterra de finals dels seixanta fins als grans espectacles de la dècada següent.

20:20 Ciberians - Andrés Hispano
tancar

Andrés Hispano

Andrés Hispano, Barcelona, 1964 Realitzador audiovisual, pintor, crític i comissari. Autor de "David Lynch, Claroscuro americano". Director del programes Boing Boing Buda (BTV) o Baixa Fidelitat (XTVL).

20:30 Una odissea tribal - Els Massai. L'últim ball dels guerrers
tancar

Els Massai. L'últim ball dels guerrers

Set joves guerrers d'una petita població de Kenya, a l'Àfrica oriental, estan a punt de passar per la cerimònia més important de la seva vida. El ritual de l'Eunoto farà que deixin de ser uns guerrers despreocupats, atractius i de cabells llargs i es converteixin en uns adults calbs i reflexius en tan sols cinc dies. Quan hagin superat la cerimònia de l'Eunoto, els guerrers abandonaran la vida de llibertat, es casaran i acceptaran les responsabilitats d'un massai adult. També deixaran enrere les cançons i les danses de la joventut, que defineixen la vida i l'esperit dels massais.

21:25 Un color nou - "Ocellot Terri", de Frederic Amat
tancar

"Ocellot Terri", de Frederic Amat

Nens i nenes de cinc comunitats ben diverses analitzen l'obra "Ocellot Terri", de Frederic Amat. Activitat: Pintura de dit En aquest capítol, els 50 nens i nenes protagonistes d'"Un color nou" fan una pintura. La seva cooperació, els seus debats i les seves reflexions sobre el procés d'elaboració de l'obra complementen les divertides i lúcides aproximacions al quadre de Frederic Amat.

21:45 Ànima
22:00 60 minuts - L'esclavitud infantil Cap. 1
tancar

L'esclavitud infantil Cap. 1

+"60 MINUTS", 28 D'ABRIL I 5 DE MAIG DE 2009. L'esclavitud infantil ("Child slavery"). Capítols 1 i 2. Un reportatge de Rageh Omaar. BBC. Gran Bretanya. Prop de 8,4 mil·lions d'infants de tot el món encara són esclavitzats. 60 minuts emetrà en dues setmanes consecutives el treball del reporter de la BBC Rageh Omaar, que tornarà al seu país d'origen, Somàlia, per iniciar un viatge que el portarà per 3 continents per trobar-hi amb 5 infants esclaus, que tenen entre 10 i ? anys, que explicaran la seva història. En la primera entrega el reporter viatjarà a Somàlia, una ciutat que lluita per reconstruir-se després de la guerra. La majoria dels infants deixen d'anar a l'escola i les altres coses pròpies de la seva edat per poder treballar, i als 10 anys fan jornades de més de 17 hores perquè les seves famílies puguin viure una mica millor. Al Perú, en una zona on les temperatures arriben a 23 sota 0, hi viu en Freddy. Des dels 6 anys treballa en una mina, buscant or. Ara en té 10. A la mina s'exposa diàriament a la inhalació de vapors, que perjudiquen els pulmons. A Ghana hi ha nens que treballen com a pescadors a les ordres d'amos que compren literalment nens. En Malaway té 12 anys i durant 3 anys haurà de treballar per un d'aquests amos. La seva mare el vendrà (en futur?) per uns 40 euros. A Addis Abeba, Etiòpia, molts infants viuen al carrer. Hi arriben amb moltes expectatives i la majoria acaben treballant en el servei domèstic o pidolant al carrer. Són víctimes del tràfic infantil. En el segon capítol Rageh Omaar intentarà descobrir què s'amaga darrere el tràfic infantil. Començarà el viatge a la carretera que uneix el Iemen amb l'Aràbia Saudita. En aquesta zona de l'Orient Mitjà es trafica, en contra de la seva voluntat, amb infants que acaben fent de captaires, indefensos, a quilòmetres de casa seva. És el cas de l'Ali. Molts d'aquests infants passen a viure en centres d'acollida del Ministeri d'Afers Socials. Omaar també investigarà l'esclavitud sexual, a Addis Abeba i a Cambodja. La UNICEF calcula que, només al sud-est asiàtic, hi ha un milió de nenes víctimes del comerç sexual. La Dalyn té 17 anys i en fa 4 que viu en un centre d'acollida d'infants víctimes de l'esclavitud sexual. Li havien promès que aniria a treballar a una fàbrica de roba. Finalment, Rageh Omar viatjarà a l'Índia. Aquí hi viu una sisena part de la població mundial, més de mil milions de persones, i això és una quantitat immensa de mà d'obra potencial. Tot i la prosperitat recent, diuen que l'Índia és el país on hi ha més "esclaus" infantils del món. Les càmeres de la BBC han enregistrat imatges en secret, en pisos convertits il·legalment en tallers, on hi ha més de cinquanta mil infants explotats que treballen en la indústria del sari. Hi poden arribar a treballar 18 hores per saldar els deutes de les seves famílies. Amit i Rahul Kumar van treballar tres mesos als tallers il·legals del sud de Delhi fabricant saris. On és la frontera entre l'esclavitud infantil i el fet que els infants hagin de treballar per treure la família de la pobresa, presoners de les circumstàncies, de la situació de les seves famílies? O l'esclavitud infantil també és un element important d'algunes grans indústries que, de tanta fam de beneficis que tenen, també es cruspeixen la vida dels infants? Pot ser que mentre hi hagi pobresa, hi haurà esclavitud?

23:00 Ànima
23:35 Singulars - + info
tancar

+ info

La nostra convidada es diu Maha Akhtar, té 44 anys, i la seva història està lligada a la de tres generacions de dones. La seva mare i la seva àvia materna (dues dones "modernes" que van trencar amb l'estricta tradició i paper secundari que el món àrab conservador reserva a les dones), i, sobretot, la seva àvia paterna: Anita Delgado. Anita Delgado (que va ser molt famosa en el seu temps), és la ballarina malaguenya de flamenc que el 1906, amb només 17 anys, es va casar amb el maharaja de Kapurthala, que en tenia 35. Ella va anar a viure a l'Índia i es va convertir en la maharani de Kapurthala. Maha Akhtar, no va descobrir fins que tenia 41 anys que era la néta d'Anita Delgado, perquè la seva mare li va ocultar sempre qui era el seu pare biològic. Als 15 anys el seu padrastre va pactar el seu matrimoni amb un nebot de l'emir de Kuwait. Maha s'hi va negar i va ser repudiada per la seva família. Va poder estudiar als Estats Units i es va convertir en la mà dreta del periodista estrella de la CBS Dan Rather durant 15 anys. Ha viscut a 4 continents i té arrels familiars a Màlaga, al Regne Unit, al Líban i a l'ïndia. Balla flamenc (ha ballat amb Marta Carrasco) i kathak, la dansa tradicional índia.

00:20 El documental - Nacional 206
tancar

Nacional 206

Nacional 206 (Nacional 206) Catarina Alves Costa (Portugual, 2008; 54 minuts) Una producció portuguesa de l'any 2008 dirigida per Catarina Alves Costa que ens ofereix la seva particular visió de la vida en una fàbrica europea del segle xxI. Una factoria tèxtil a la vora de l'autopista nacional 206, al nord de Portugal, a la Vall del riu Ave. Som testimonis de la rutina diària de part dels 1200 treballadors que la mantenen en funcionament dia i nit. Aquests treballadors expliquen a càmera quina ha estat la seva experiència professional i quin recorregut escolar van seguir fins arribar a convertir-se en part de l'empresa. Aquesta factoria fundada fa més de 80 anys és propietat de la mateixa família, els Oliveira, des de fa tres generacions i produeix roba de qualitat per a la exportació (un 80% de la producció total, sobretot per als Estats Units, Alemanya i el Japó) i per les grans marques multinacionals (entre d'altres Hugo Boss i Armani). Del contrast entre els relats de les històries de vida i la rutina d'una fàbrica globalitzada de grans dimensions sorgeixen algunes de les imatges més emotives d'aquest documental. La càmera recull la frenètica activitat dels telers, mentre la realitzadora intenta copsar quin tipus de vida duen els treballadors que els fan anar. Quins són els seus somnis? Per què van deixar els estudis i quina edat tenien, llavors? Persones de diferents edats donen variades respostes a aquestes qüestions: dificultats econòmiques o per a accedir als estudis, problemes personals, o senzillament que no van voler estudiar. Avui en dia, però, alguns han reprès els estudis amb el que comporta d'exigència pel que fa a temps i dedicació, de tal manera que l'únic temps lliure que els queda l'han de fer servir per a dormir. Aquest documental segueix el ritme que imposa el procés fabril, amb tots els seus alts i baixos. La realitzadora ens condueix de la semifoscor de les immenses naus d'emmegatzematge de la fàbrica cap a la llum del dia mentre el conjunt de la planta és observada a distància pels adults, molts d'ells extreballardors. Va rebre el Premi al millor muntatge al Festival DocsLisboa 2008 (Portugal) S'ha exhibit al prestigiós One World, Festival Internacional dels Drets Humans (Praga, República Txeca, 2009) Fitxa tècnica: Direcció: Catarina Alves Costa Fotografia: João Ribeiro So: Armanda Carvalho Muntatge: Catarina Mourão Assessor musical: Isabel Novais Música: Joly Braga Santos, Luiz Costa, Producció: Laranja Azul Amb el suport del Ministeri de Treball i Seguretat Social i de l'Institut d'Ocupació i de Formació Professional de Portugal.

01:15 Cànon Sons - + info
tancar

+ info

Sputnik estrena la sèrie definitiva sobre el heavy metal. En quatre capítols, "Heavy: la història del metal" recorre la història del gènere a través dels seus protagonistes principals: des dels pares del heavy, Black Sabbath, fins a les últimes grans estrelles, Metallica i Marilyn Manson, passant pels grups més importants de banda i banda de l'Atlàntic. Black Sabbath, Led Zeppelin, Alice Cooper, Kiss i AC/DC, precursos i primeres estrelles del gènere, són els protagonistes del primer capítol, que fa un recorregut des dels orígens del metal a l'Anglaterra de finals dels seixanta fins als grans espectacles de la dècada següent.

02:05 Notes rodones: històries dels clàssics - Franz Schubert, el "líder" de la manada
02:30 Un color nou - "Ocellot Terri", de Frederic Amat
tancar

"Ocellot Terri", de Frederic Amat

Nens i nenes de cinc comunitats ben diverses analitzen l'obra "Ocellot Terri", de Frederic Amat. Activitat: Pintura de dit En aquest capítol, els 50 nens i nenes protagonistes d'"Un color nou" fan una pintura. La seva cooperació, els seus debats i les seves reflexions sobre el procés d'elaboració de l'obra complementen les divertides i lúcides aproximacions al quadre de Frederic Amat.

02:50 60 minuts - L'esclavitud infantil Cap. 1
tancar

L'esclavitud infantil Cap. 1

+"60 MINUTS", 28 D'ABRIL I 5 DE MAIG DE 2009. L'esclavitud infantil ("Child slavery"). Capítols 1 i 2. Un reportatge de Rageh Omaar. BBC. Gran Bretanya. Prop de 8,4 mil·lions d'infants de tot el món encara són esclavitzats. 60 minuts emetrà en dues setmanes consecutives el treball del reporter de la BBC Rageh Omaar, que tornarà al seu país d'origen, Somàlia, per iniciar un viatge que el portarà per 3 continents per trobar-hi amb 5 infants esclaus, que tenen entre 10 i ? anys, que explicaran la seva història. En la primera entrega el reporter viatjarà a Somàlia, una ciutat que lluita per reconstruir-se després de la guerra. La majoria dels infants deixen d'anar a l'escola i les altres coses pròpies de la seva edat per poder treballar, i als 10 anys fan jornades de més de 17 hores perquè les seves famílies puguin viure una mica millor. Al Perú, en una zona on les temperatures arriben a 23 sota 0, hi viu en Freddy. Des dels 6 anys treballa en una mina, buscant or. Ara en té 10. A la mina s'exposa diàriament a la inhalació de vapors, que perjudiquen els pulmons. A Ghana hi ha nens que treballen com a pescadors a les ordres d'amos que compren literalment nens. En Malaway té 12 anys i durant 3 anys haurà de treballar per un d'aquests amos. La seva mare el vendrà (en futur?) per uns 40 euros. A Addis Abeba, Etiòpia, molts infants viuen al carrer. Hi arriben amb moltes expectatives i la majoria acaben treballant en el servei domèstic o pidolant al carrer. Són víctimes del tràfic infantil. En el segon capítol Rageh Omaar intentarà descobrir què s'amaga darrere el tràfic infantil. Començarà el viatge a la carretera que uneix el Iemen amb l'Aràbia Saudita. En aquesta zona de l'Orient Mitjà es trafica, en contra de la seva voluntat, amb infants que acaben fent de captaires, indefensos, a quilòmetres de casa seva. És el cas de l'Ali. Molts d'aquests infants passen a viure en centres d'acollida del Ministeri d'Afers Socials. Omaar també investigarà l'esclavitud sexual, a Addis Abeba i a Cambodja. La UNICEF calcula que, només al sud-est asiàtic, hi ha un milió de nenes víctimes del comerç sexual. La Dalyn té 17 anys i en fa 4 que viu en un centre d'acollida d'infants víctimes de l'esclavitud sexual. Li havien promès que aniria a treballar a una fàbrica de roba. Finalment, Rageh Omar viatjarà a l'Índia. Aquí hi viu una sisena part de la població mundial, més de mil milions de persones, i això és una quantitat immensa de mà d'obra potencial. Tot i la prosperitat recent, diuen que l'Índia és el país on hi ha més "esclaus" infantils del món. Les càmeres de la BBC han enregistrat imatges en secret, en pisos convertits il·legalment en tallers, on hi ha més de cinquanta mil infants explotats que treballen en la indústria del sari. Hi poden arribar a treballar 18 hores per saldar els deutes de les seves famílies. Amit i Rahul Kumar van treballar tres mesos als tallers il·legals del sud de Delhi fabricant saris. On és la frontera entre l'esclavitud infantil i el fet que els infants hagin de treballar per treure la família de la pobresa, presoners de les circumstàncies, de la situació de les seves famílies? O l'esclavitud infantil també és un element important d'algunes grans indústries que, de tanta fam de beneficis que tenen, també es cruspeixen la vida dels infants? Pot ser que mentre hi hagi pobresa, hi haurà esclavitud?

03:40 Ànima
04:10 Singulars - + info
tancar

+ info

La nostra convidada es diu Maha Akhtar, té 44 anys, i la seva història està lligada a la de tres generacions de dones. La seva mare i la seva àvia materna (dues dones "modernes" que van trencar amb l'estricta tradició i paper secundari que el món àrab conservador reserva a les dones), i, sobretot, la seva àvia paterna: Anita Delgado. Anita Delgado (que va ser molt famosa en el seu temps), és la ballarina malaguenya de flamenc que el 1906, amb només 17 anys, es va casar amb el maharaja de Kapurthala, que en tenia 35. Ella va anar a viure a l'Índia i es va convertir en la maharani de Kapurthala. Maha Akhtar, no va descobrir fins que tenia 41 anys que era la néta d'Anita Delgado, perquè la seva mare li va ocultar sempre qui era el seu pare biològic. Als 15 anys el seu padrastre va pactar el seu matrimoni amb un nebot de l'emir de Kuwait. Maha s'hi va negar i va ser repudiada per la seva família. Va poder estudiar als Estats Units i es va convertir en la mà dreta del periodista estrella de la CBS Dan Rather durant 15 anys. Ha viscut a 4 continents i té arrels familiars a Màlaga, al Regne Unit, al Líban i a l'ïndia. Balla flamenc (ha ballat amb Marta Carrasco) i kathak, la dansa tradicional índia.

04:50 El documental - Nacional 206
tancar

Nacional 206

Nacional 206 (Nacional 206) Catarina Alves Costa (Portugual, 2008; 54 minuts) Una producció portuguesa de l'any 2008 dirigida per Catarina Alves Costa que ens ofereix la seva particular visió de la vida en una fàbrica europea del segle xxI. Una factoria tèxtil a la vora de l'autopista nacional 206, al nord de Portugal, a la Vall del riu Ave. Som testimonis de la rutina diària de part dels 1200 treballadors que la mantenen en funcionament dia i nit. Aquests treballadors expliquen a càmera quina ha estat la seva experiència professional i quin recorregut escolar van seguir fins arribar a convertir-se en part de l'empresa. Aquesta factoria fundada fa més de 80 anys és propietat de la mateixa família, els Oliveira, des de fa tres generacions i produeix roba de qualitat per a la exportació (un 80% de la producció total, sobretot per als Estats Units, Alemanya i el Japó) i per les grans marques multinacionals (entre d'altres Hugo Boss i Armani). Del contrast entre els relats de les històries de vida i la rutina d'una fàbrica globalitzada de grans dimensions sorgeixen algunes de les imatges més emotives d'aquest documental. La càmera recull la frenètica activitat dels telers, mentre la realitzadora intenta copsar quin tipus de vida duen els treballadors que els fan anar. Quins són els seus somnis? Per què van deixar els estudis i quina edat tenien, llavors? Persones de diferents edats donen variades respostes a aquestes qüestions: dificultats econòmiques o per a accedir als estudis, problemes personals, o senzillament que no van voler estudiar. Avui en dia, però, alguns han reprès els estudis amb el que comporta d'exigència pel que fa a temps i dedicació, de tal manera que l'únic temps lliure que els queda l'han de fer servir per a dormir. Aquest documental segueix el ritme que imposa el procés fabril, amb tots els seus alts i baixos. La realitzadora ens condueix de la semifoscor de les immenses naus d'emmegatzematge de la fàbrica cap a la llum del dia mentre el conjunt de la planta és observada a distància pels adults, molts d'ells extreballardors. Va rebre el Premi al millor muntatge al Festival DocsLisboa 2008 (Portugal) S'ha exhibit al prestigiós One World, Festival Internacional dels Drets Humans (Praga, República Txeca, 2009) Fitxa tècnica: Direcció: Catarina Alves Costa Fotografia: João Ribeiro So: Armanda Carvalho Muntatge: Catarina Mourão Assessor musical: Isabel Novais Música: Joly Braga Santos, Luiz Costa, Producció: Laranja Azul Amb el suport del Ministeri de Treball i Seguretat Social i de l'Institut d'Ocupació i de Formació Professional de Portugal.

05:45 Ritmes clàssica - FESTIVAL A SALZBURG 2006 (1)
06:30 Expedients de l'espai
06:50 El medi ambient
Progrmació BD ....
07:00 Club Super3
07:00 Surfistes del cel - Perill a l'espai
tancar

Perill a l'espai

Amb la intenció de treure tot d'armes d'alta tecnologia de Rússia, en Cíber les ha enviat a l'espai en un coet rus robat. El Surfista U ha d'evitar que el carregament d'aquestes armes tan perilloses arribi a mans dels seus compradors, però abans s'haurà de posar en òrbita per viure una batalla espacial sense precedents. Te la perdràs?!

07:30 Què hi ha, Scooby-Doo? - El Nadal de l'Scooby-Doo
tancar

El Nadal de l'Scooby-Doo

L'Scooby-doo i companyia, decidits a passar la Nit de Nadal a l'apartament de l'oncle de la Daphne, han vist com, per culpa del mal temps, s'hauran de quedar en un petit poble anomenat Winter Hollow, on resulta que no celebren el Nadal, perquè cada any, per aquesta època, apareix l'home de neu sense cap... i destrossa tot el que troba!

07:55 Doraemon - Una aventura en una illa dels mars del sud
tancar

Una aventura en una illa dels mars del sud

En Nobita sap que amb la porta màgica pot anar ara mateix a l'illa del coco, un paradís on no existeixen els deures, ni els exàmens, ni els professors que castiguen, ni les mares que esbronquen... La mare, mentrestant, es quedarà a casa escoltant la columna, que recorda tota la infantesa d'en Nobita. No t'ho perdis! N'explicarà cada una...!

08:17 Doraemon - Aventura a la ciutat subterrània
tancar

Aventura a la ciutat subterrània

Després de perdre una moneda de cent iens, en Nobita li ha demanat a en Doraemon que l'ajudi a trobar-la. La sorpresa se l'han endut quan, enlloc de la moneda, s'han trobat un plànol... possiblement d'una ciutat enterrada! El que no saben en Nobita i els seus companys és que per les profunditats de la terra hi viuen uns éssers malèfics que devoren persones!

08:50 mic 3
08:50 En Carles i la Laia - + info
tancar

+ info

Avui en Carles està desesperat amb la Laia. No hi ha manera de fer que s'afanyi i encara arribaran tard a l'escola. La Laia no para de trobar distraccions: ha de pintar, cantar, ballar amb els núvols... Sort que aviat en Carles recordarà que avui és el dia que els dracs van a l'escola! Quins dracs?! A l'escola d'en Carles i la Laia?!

09:05 La vaca Connie - La Connie i els seus amics
tancar

La Connie i els seus amics

La Connie ha quedat amb el seu amic, en Patch, per anar a jugar, però quan arriba al bosc se'l troba jugant amb en Cyril. La nostra amigueta es posarà molt trista, perquè es pensarà que en Patch ja no vol jugar amb ella.

09:12 La vaca Connie - La prova de força
tancar

La prova de força

La Connie construeix un cau de pedres per en Sam, però en Murri se'l fa seu. Aleshores la Connie i en Murri decideixen fer una cursa per veure qui és el més fort. El guanyador serà el que es quedarà amb el cau.

09:20 Tork - El fantasma del bosc
tancar

El fantasma del bosc

Els animals del bosc estan espantats perquè senten sorolls i riures estranys a la nit que els fan molta por. En Tork, l'Iris i en Batt comencen a investigar preguntant als animals del bosc. Fins que l'Iris creu que ha resolt el misteri. Les sospites de l'Iris són certes: el fantasma del bosc és el Batt, que és somnàmbul, i a la nit fa voltes pel bosc fent sorolls i llums diverses.

09:30 Club Super3
09:30 Rovelló - El monument
tancar

El monument

En Rovelló s'ha convertit en un heroi local i li fan un monument a la plaça de Navell. El gosset, que es pensa que no se'l mereix prou, vol fer alguna cosa molt grossa per ajudar el poble, com ara descobrir qui ha robat els diners de l'ajuntament.

09:55 Lola & Virginia - Animals problemàtics
tancar

Animals problemàtics

La mare de la Lola està tipa de tenir tants animals a casa. La nostra amiga decideix que se'ls endurà tots a l'institut, no té cap altre lloc... Els companys de la Lola l'ajudaran a amagar-los, però la Virgínia és al·lèrgica als gats! La Bernadette L'Herau aviat farà una desfilada de moda amb animals. La Lola hi durà els animals i la Virgínia hi farà de model...?

10:10 Info k
10:20 Méteo K - Cap. 24
10:30 Club Super3
10:30 La màgica Do-Re-Mi - L'espígol màgic de la Majodon
tancar

L'espígol màgic de la Majodon

Després d'haver aprovat un altre examen mèdic, la Majoheart encomana una missió a les nenes: han d'anar a veure la Majodon per demanar-li unes herbes màgiques. És una bruixa molt esquerpa, que no vol saber res dels humans. Ho tenen difícil, aquesta vegada...

10:55 Espies de veritat - En Jerry s'enamora
tancar

En Jerry s'enamora

En Jerry es casa! Les espies s'han quedat de pedra. No sabien ni que sortia amb algú! En realitat, la senyoreta Myrna Beesbottom, li controla el cervell a través d'un anell. La Clover i l'Alex ja veuen que serà la boda de l'any. La Sam, en canvi, veu altres coses que no li agraden gens...

11:20 La tata - La tata (i)(1-24)
11:42 La tata - La tata (i)(1-24)
12:10 Club Super3
12:10 Rantaro - Amb la tardor ve la gana / L'Hipo Hieta es reforma / Al Castell del Verí falta gent
12:40 Hattori el ninja - El cas de la tomba antiga
13:05 Avatar: l'últim mestre de l'aire - El temple de l'aire del nord
tancar

El temple de l'aire del nord

Després de sentir uns rumors que asseguren que hi podria haver mestres de l'aire vius, l'Aang, la Katara i en Sokka empendran un viatge fins al Temple de l'Aire del Nord per comprovar si són certs. El que es trobaran allà els deixarà desmoralitzats. I és que si no fan bé les coses, en podrien sortir perjudicats tots els enemics de la Nació del Foc.

13:30 Tags
13:50 3xl.cat
13:50 Sweesters -virtual room- - Veu interior
tancar

Veu interior

VEU INTERIOR Una veu misteriosa parla amb la Ji Lan!

13:52 Sweesters -virtual room- - Repetició
tancar

Repetició

REPETICIÓ La Laia té ganes de molestar a la Ji Lan repetint tot el que diu.

13:55 El detectiu Conan - El cas de l'assassinat de la biblioteca
14:19 El detectiu Conan - L'assassinat del camp de golf
14:50 Hattori el ninja - Segrest / Lanitxi fa de protagonista / Febre de les castan
15:00 3xl.cat
15:00 Love Hina - La nena adormida i els records de color sèpia
tancar

La nena adormida i els records de color sèpia

Keitaro, Naru i Mutsumi estan estudiant junts. De sobte, Sara i Kaora surten de l'armari i anuncien que estan explorant un estrany laberint. Keitaro, a contracor, accedeix a acompanyar el grup en l'aventura, però es perd i acaba en una sala on troba una misteriosa nina que li diu: "Keitaro, feia temps que t'esperava".

15:25 One piece - No us atureu! Feu el senyal del contraatac
tancar

No us atureu! Feu el senyal del contraatac

Ara, els gegants lluiten al costat dels pirates del barret de palla, perquè han sabut per l'Usopp que el govern mundial els va enganyar. A la torre judicial, l'Spandam dóna una fruita del diable a en Kaku i la Kalifa. Els dos se la mengen, encara que no saben exactament quins poders adquiriran. En Gomorra rep l'impacte d'una bola de ferro i queda momentàniament fora de combat, però amb les forces que li queden aconsegueix tornar-se a aixecar i pot continuar combatent amb els pirates.

15:50 Freqüència 04
16:15 Samantha ups! - La Samantha i els plaers del càmping
tancar

La Samantha i els plaers del càmping

La Samantha i la Chantal passen uns quants dies de càmping, fent servir lavabos i dutxes comunitaris, lluitant contra els mosquits...

16:20 Invasió - Normal, illinois
17:00 Curiositats del món animal - Habitats del desert
17:05 Món salvatge - El coala
17:15 mic 3
17:15 Bumba
17:25 L'Ava, en Riko i en Teo - L'ocell migrador
17:40 Bob, el manetes - L'aniversari d'en Bob
tancar

L'aniversari d'en Bob

Avui és l'aniversari d'en Bob i la Wendy té una idea genial. Els diu a tots que facin veure que no se'n recorden, que és l'aniversari d'en Bob, perquè així, al vespre, li podran fer una festa sorpresa. I no amb un pastís, no, amb dos!

17:55 Una mà de contes - La sirena i les pomes
tancar

La sirena i les pomes

L'Evan és un jove que viu en una illa del mar del Nord. Un dia coneix una sirena a qui dóna una poma, una fruita que la sirena no ha tastat mai. L'Evan i la sirena s'enamoren, però el destí els obliga a separar-se. Abans de marxar, l'Evan planta una pomera a les roques.

18:05 Club Super3
18:05 Loopdidoo
18:15 Erky Perky - + info
tancar

+ info

El Perky, veient que la Sajuica perd el món per l'M.C Cuqui Z, el cuca-raper més bo del món, ha decidit fer-li la competència. L'Erky també hi té molta traça amb el cuca-hop, i el Frenzel li ha organitzat un concert amb la Margaret i la Sajuica, fent-lo passar per l'M.C. Cuqui Z en persona! Però no t'ho perdis, perquè el Perky també serà dalt de l'escenari!

18:35 Doraemon - 1ª Hist.: El cèrcol de l'amistat. 2ª Hist.: La vareta vinga, vinga!
tancar

1ª Hist.: El cèrcol de l'amistat. 2ª Hist.: La vareta vinga, vinga!

Acaba d'arribar una nena nova al barri que té tots els nens enamorats. En Nobita, en Gegant i en Suneo farien qualsevol cosa per fer-se amics d'ella. Qualsevol cosa! No t'ho perdis! Més tard, en Nobita farà servir la Vareta Vinga Vinga d'en Doraemon per fer que la gent deixi d'estar enfadada. El que no sap és que el que fa la vareta és acumular la mala bava!

19:05 Equip Galaxy - Sobredosi de matèria...gris
tancar

Sobredosi de matèria...gris

En Brett, frustrat perquè els seus companys no tenen les mateixes inquietuds intel·lectuals que ell, està decidit a entrar al Lòbul Frontal, una societat secreta dedicada a la recerca de la saviesa, el coneixement i la millora constant de l'intel·lecte. D'entrada, sembla un club inofensiu, però aviat en Josh i la Yoko descobriran el seu veritable objectiu: fer-se amos de l'univers!

19:30 Info k
19:40 3xl.cat
19:40 One piece - Ruffy a la vista! Reunió a la plaça del tribunal
tancar

Ruffy a la vista! Reunió a la plaça del tribunal

En Zoro i en Sanji aconsegueixen obrir la porta enorme del tribunal i obrir pas als seus companys. L'Spandam, que estava convençut que l'armada dominava els pirates, finalment s'adona de la veritable situació. Mentrestant, en Blueno, que continua lluitant amb en Ruffy, està molt sorprès de la força que ha guanyat el seu contrincant, d'ençà que van lluitar a Galley la Company. En Ruffy, llavors decideix provar un nou mètode de lluita que ha ideat per protegir els seus amics.

20:05 Sweesters -virtual room- - Veu interior
tancar

Veu interior

VEU INTERIOR Una veu misteriosa parla amb la Ji Lan!

20:10 Tags
20:25 3xl.cat
20:25 Sweesters -virtual room- - Repetició
tancar

Repetició

REPETICIÓ La Laia té ganes de molestar a la Ji Lan repetint tot el que diu.

20:30 Minúscul - Cap. 31 L'eruga que volia veure el mar
tancar

Cap. 31 L'eruga que volia veure el mar

Una erugueta verda s'ha trobat un tros de diari i s'ha quedat bocabadada mirant una foto en blanc i negre d'una posta de sol en una platja preciosa. Com s'hi deu arribar fins a aquest lloc tan paradisíac? Sense pensar-s'ho dues vegades, l'eruga emprendrà un viatge ple d'aventures i de sorpreses. L'hi vols acompanyar?! Potser sí que arribarà al mar!

20:35 Minúscul - Cap. 32 Tranquil.litat
tancar

Cap. 32 Tranquil.litat

Avui coneixerem una aranya que s'enfila per les parets i li puja la mosca al nas. I no és que tingui gana, no. És que està molt empipada! Resulta que hi ha una aixeta de la cuina que està mal tancada i no para de gotejar. I, és clar, d'aquesta manera no hi ha qui descansi! L'aranya, que vol una mica de tranquil·litat, no pararà fins que no aturi aquest sorollet...

20:40 La tata - La tata (i)(1-24)
21:01 La tata - La tata (i)(1-24)
21:25 Minúscul - Cap.
Progrmació BD ....
21:30 El cor de la ciutat - Cap. 1774
tancar

Cap. 1774

En Marcel està fet un embolic i en Hiresh creu que sap com ajudar la Dhara, però... no. En Marc està totalment desorientat amb el comportament de l'Eulàlia. L'Alba és un seriós obstacle per a la relació Sara-Fede. En Rai continua molt desagradable amb la Júlia. En Beni només troba una font d'inspiració. Una novetat inquietant en la relació d'en Iago i l'Abel.

22:00 Mar d'ànimes - Ombres de mal
tancar

Ombres de mal

Un equip de parapsicòlegs investiga l'estranya història d'una parella de bessones separada al néixer. Carol Fleming acaba de descobrir que té una germana bessona idèntica i està totalment trasbalssada. Quan la seva bessona, Helen, visita Carol i la seva família, sembla que el cercle s'hagi tancat, però gradualment, Carol comença a tèmer que Helen estigui intentant prendre-li la vida, esdevenir la dona del seu marit i la mare del seu fill. Durant de la investigació Andrew descobreix coses terribles del passat d'Helen i tot l'equip corre a ajudar Carol, però només trobaran la seva casa en flames. Una de les germanes sobreviu, però, quina? Direcció: Nick Willing (2004) Durada: 120 minuts Intèrprets: Bill Paterson, Michelle Collins, Archie Panjabi, Peter McDonald

23:35 Porca misèria - SOS (Save Our Souls)
tancar

SOS (Save Our Souls)

La Laia busca feina mentre viu a casa dels seus pares. El Pere intenta convertir-se en el seu millor amic. El Roger està obsessionat amb la idea que la Sònia es quedi embarassada de seguida. L'Àlex suggereix a la Cardona que intenti ser més amable amb la gent de la productora.

00:35 Zoo - + info
tancar

+ info

Conrat queda planxat en sentir com Diana i Max parlen d'anar junts a la propera visita del ginecòleg. Després de la borratxera d'ahir, Adrià es desperta al costat de Clàudia, però no recorda si ha passat alguna cosa entre ells. Per ordre de Gerard, Rossinyol comença a seguir Iris. Dídac està disposat a prendre mesures dràstiques amb Gori després d'assabentar-se de tot el que ha fet a les seves esquenes. Eva vol publicar la seva relació amb Natàlia, però aquesta li demana que no ho faci. Conrat promet a Diana que no interferirà en la seva vida ni en la del fill que espera. Iris ha trobat un pis per ella i Pep i vol anar a la presó per explicar-li. Abel truca Gerard i li diu que l'assumpte d'Iris s'ha de solucionar immediatament. Adrià va atabalat i no pot estar per Clàudia. Ella ho mal interpreta i pensa que el noi no li fa cas. Santi confessa a Rossío que està penjat d'ella, però ella li respon que l'amor no entra en el seu plans.

01:45 Beverly Hills - Sola al cim
02:27 Beverly Hills - L'amor fa mal
03:10 Riviera - + info
tancar

+ info

Beatrice està preocupada perquè Sam li diu que Christophe és com un germà per ell. Daniel no està d'acord que Ghislaine participi en la campanya publicitària del casino.

03:35 Riviera - + info
tancar

+ info

Clara es fa passar per una vella amiga de Lydia Layton, en un esforç per confirmar la seva teoria respecte a Laurent. Amb els cors trencats, Christophe i Elizabeth s'aboquen a la feina per oblidar-se l'un de l'altre.

04:00 Zoo - + info
tancar

+ info

Conrat queda planxat en sentir com Diana i Max parlen d'anar junts a la propera visita del ginecòleg. Després de la borratxera d'ahir, Adrià es desperta al costat de Clàudia, però no recorda si ha passat alguna cosa entre ells. Per ordre de Gerard, Rossinyol comença a seguir Iris. Dídac està disposat a prendre mesures dràstiques amb Gori després d'assabentar-se de tot el que ha fet a les seves esquenes. Eva vol publicar la seva relació amb Natàlia, però aquesta li demana que no ho faci. Conrat promet a Diana que no interferirà en la seva vida ni en la del fill que espera. Iris ha trobat un pis per ella i Pep i vol anar a la presó per explicar-li. Abel truca Gerard i li diu que l'assumpte d'Iris s'ha de solucionar immediatament. Adrià va atabalat i no pot estar per Clàudia. Ella ho mal interpreta i pensa que el noi no li fa cas. Santi confessa a Rossío que està penjat d'ella, però ella li respon que l'amor no entra en el seu plans.

05:15 Arre Demo
05:30 Beverly Hills - Sola al cim
06:12 Beverly Hills - L'amor fa mal