Pel·lícules BD ....
TV3 33 canalsuper3 3xl 3hd
Progrmació BD ....
08:00 Els matins
13:20 Bocamoll
14:00 Telenotícies comarques
14:20 El medi ambient - Escultures naturals al parc Eduardo Abaroa
tancar

Escultures naturals al parc Eduardo Abaroa

Escultures naturals al parc Eduardo Abaroa Fumeroles que s'aixequen fins a cinquanta metres d'alçada són només un dels molts espectacles naturals que ofereix el Parc Nacional Eduardo Abaroa, a Bolívia.

14:30 Telenotícies migdia
15:40 Cuines - Congre amb sajolida i melmelada de tomata
15:50 La Riera - Cap. 162
tancar

Cap. 162

La crisi arriba a la cuina Corre el rumor que abaixaran els sous del personal de La Riera i hi ha una certa moguda, però no tots rebran el mateix tracte. L'Ona concedeix una entrevista i parla més del compte del negoci de l'hotel. El mossèn s'excedeix en les seves atencions cap a la Mercè i la Núria se n'adona. En Nil recrimina a en Claudi que faci negocis amb l'home que el va estafar i en Claudi veu l'oportunitat de fer que en Balló compensi el seu fill.

16:35 Divendres - + info
tancar

+ info

Conversarem amb l'entrenador de l'Espanyol, Mauricio Pochettino. Comentarem la inauguració d'El Molino amb Lita Claver, La Maña. La taula de sexes debatrà sobre la relació entre homes i dones amb la Tatiana Sisquella, l'Imma Sust, la Sílvia Soler, el Màrius Carol i el Jose Corbacho. A Besalú comprovarem les sorprenents habilitats il·lusionistes de Raül Black.

18:30 Erica - Adultescència
tancar

Adultescència

Quan la tracten com a una nena, Erica s'ha d'encarar a l'origen de la seva reputació tot reculant al seu Bat Mitzvah. I aquesta vegada sí que demostrarà que és una dona. Per Daegan Fryklind

19:20 El guardià - Místic blau
tancar

Místic blau

En Nick comença a prendre's una droga anomenada Bonica Mística Blava, sense adonar-se de quina manera perjudica Fallin i Fallin i els Serveis Legals. En Nick demana ajuda per abandonar l'hàbit. A més, s'assabenta que l'Anne necessita trobar un lloc d'acollida pel seu fill perquè ella s'està morint de càncer. La Lulu s'enfronta amb la Suzanne per les relacions que ella va tenir amb en Nick.

20:15 Esport Club
20:35 Espai Terra
21:00 Telenotícies vespre
21:50 Alguna pregunta més
22:30 Infidels - + info
tancar

+ info

L'Oriol s'enamora de l'Arlet i ho confessa al Pep sense saber que aquest té el mateix problema: estar enamorat d'algú que li porta tants anys que podria ser la seva mare. La Joana acaba seduïda per la tendresa del Pep, fet que el Peter no trigarà a descobrir. El Manu va a veure la seva mare a la presó, cosa que provoca nous problemes d'adaptació que el Toni no està disposat a consentir, després de veure tots els esforços que fa la Lídia. La Cruz no sap què fer ara que ha descobert que el veritable pare de la seva filla és l'Eduard. A la feina ha d'aguantar el nou fitxatge de la Sònia, l'Emilio, un mal educat integral. La Dani abandona l'Arlet i aquesta es bolca en la Francina..., que vol mantenir certes distàncies. La Paula, que marxa de casa la Cruz, es presenta a Alcohòlics Anònims per sortir de la situació en què es troba. Mentrestant, arriba una notícia sorpresa: una editorial s'interessa per la seva novel·la.

23:40 Justícia - Cap. 12 Festa de Nadal
tancar

Cap. 12 Festa de Nadal

Mentre el bufet d'advocats TNT&G celebra la seva festa de Nadal, Tom compareix davant dels tribunals per defensar un jove estudiant universitari acusat d'assassinar un taxista. Luther opera des de l'interior del centre de dades del bufet, proporcionant consell i informació a Tom mentre porta el cas. Mentrestant, Alden i Ron es veuen involucrats en un drama familiar quan Alden troba un nadó abandonat damunt la seva taula.

00:30 Herois - Cap. 34 Sense poder
tancar

Cap. 34 Sense poder

A gran profunditat sota Primatech Paper d'Odessa, Texas, la reunió d'en Peter amb en Nathan pren un caire violent quan els germans, en Matt i en Hiro aplaudeixen els esforços de l'Adam per perseguir el virus mortal Shanti. Després de veure com una banda de carrer capturava la seva heroica cosina, en Micah s'adreça a l'única persona que pot rescatar la Monica: la seva mare.

01:15 Desapareguts - Somnis de futur
tancar

Somnis de futur

Quan la investigació d'un segrest aparella Jess amb un físic, ex membre de l'FBI, Coyle sabrà que Brooke està sent avaluada per a una promoció.

01:57 Desapareguts - Un mar d'amor (segona temporada)
tancar

Un mar d'amor (segona temporada)

En la segona temporada, Jess ha deixat de ser una col·laboradora externa de l'FBI, i després de seguir un entrenament oficial, passa a formar part del departament. Ara, haurà de compartir la investigació dels casos amb una nova companya, l'agent especial Nicole Scott, una brillant investigadora amb un fort caràcter que sovint li porta problemes amb els seus superiors. Jess seguix contribuint en les investigacions amb les seves visions, que ja no només es produeixen mentre dorm, sinó també quan està desperta. Intèrprets: Caterina Scorsone (Jess Mastriani), Vivica A. Fox (Nicole Scott), Mark Consuelos (Antonio Cortez) (Capítol 19: Un mar d'amor) La misteriosa desaparició d'una noia de quinze anys aparella Jess amb l'agent especial Nicole Scott.

02:40 Divendres - + info
tancar

+ info

Conversarem amb l'entrenador de l'Espanyol, Mauricio Pochettino. Comentarem la inauguració d'El Molino amb Lita Claver, La Maña. La taula de sexes debatrà sobre la relació entre homes i dones amb la Tatiana Sisquella, l'Imma Sust, la Sílvia Soler, el Màrius Carol i el Jose Corbacho. A Besalú comprovarem les sorprenents habilitats il·lusionistes de Raül Black.

04:30 Notícies 3/24
06:00 Notícies 3/24
Progrmació BD ....
07:05 Sona 9 - Concurs maquetes Sona 9 (2010)
tancar

Concurs maquetes Sona 9 (2010)

Els darrers tres classificats del Sona 9 al BAM. Defelpa, Bläue i L'Exèrcit d'Islàndia són les tres darreres formacions (de les nou que han passat a aquesta nova fase del concurs) que en pujar de nou a l'escenari. Ho han fet el 25 de setembre al BAM (Barcelona), i han tingut mitja hora per mostrar les seves cançons, incorporant la versió d'un poma i la versió en català d'un tema.

07:10 Identitats - TERESA PAMIES
07:55 Tot un món - Obrint vies
tancar

Obrint vies

Són joves immigrants d'entre 16 i 25 anys que ara viuen a Martorell. Formen part d'Arrels, un projecte d'integració i ocupació que, a Martorell, coordina Sandra Queraltó. La vintena de nois que participen al projecte Arrels aprenen català i castellà, però la Sandra també els ensenya tècniques per facilitar-los l'entrada al mercat laboral. Per això, aprenen a fer un currículum o simulen entrevistes de feina.

08:00 Planeta Terra
08:00 El calamar colossal - El calamar colossal
tancar

El calamar colossal

COLOSSAL SQUID El calamars gegant, conegut pels mariners de l'antiguitat com el Kraken, és el predador més terrorífic del planeta: propulsió a raig, invisible, temerari, despietat i molt ben armat! Serem testimonis d'una fita televisiva, la captura en directe d'un impressionant calamars gegant a l'Antàrtida i una investigació extraordinària per revelar els secrets d'un dels animals més esquius i misteriosos de tots els mars.

08:45 Els 60 animals més perillosos del món
09:15 Viure Catalunya - Esterri d¿Àneu (Pallars Sobirà)
09:25 El medi ambient - El veler elèctric
tancar

El veler elèctric

L'empresa Innovanautic, amb base a Reus, ha aplicat un nou tipus de bateries a un veler. A més de permetre navegar amb energia elèctrica, les bateries també es poden carregar mentre el vaixell navega a vela.

09:30 Horitzons
09:30 Terres, homes, aventures - viatge al regne dels pigmeus. Els Kimyals de Nova Guinea
10:15 Ecuador profundo: Jornada de pesca - Ecuador profundo: Jornada de pesca
tancar

Ecuador profundo: Jornada de pesca

El documental narra la tradició dels inquiets pescadors de Manabí, a la costa equatoriana. En les seves laborioses activitats pesqueres veiem com fan una feina increïble de manera totalment artesanal, aprofitant amb racionalitat els recursos naturals, interpretant empíricament els cicles de la marea i els senyals de l'oceà i assegurant així, d'alguna manera, la supervivència de fills i néts. Ecuador profundo La sèrie de documentals del productor Fausto Hidalgo, director de Films Comunicación Visual, continua projectant al món aspectes de la realitat ancestral i quotidiana de tots els racons del realisme màgic paisatgista i multiètnic del meravellós Equador a Sud-amèrica. Hidalgo ha participat en diverses mostres i festivals de cinema i vídeo a escala nacional i internacional, i ha obtingut reconeixements d'importància transcendental per a la producció documental de Cayambe i de l'Equador.

10:40 De la Puna al Manu: la memòria inca - De la Puna al Manu: la memòria inca
tancar

De la Puna al Manu: la memòria inca

En aquests altiplans del Perú hi viu una gent molt especial: els descendents directes dels inques, un poble amb una història i unes tradicions singulars que durant la seva època d'esplendor va arribar a controlar un imperi immens, de la Puna al Manu.

11:30 La ciutat vertical - El Commerzbank - Frankfurt, Alemanya
tancar

El Commerzbank - Frankfurt, Alemanya

Els gratacels són símbols clars d'aspiracions i poder, però també són monstres xucladors d'energia molt nocius per al medi ambient. Malgrat tot, l'any 1997, el superarquitecte britànic Norman Foster va erigir un contrasentit: la primera torre ecològica del món. Així, el Commerzbank de Frankfurt va canviar per sempre la manera de construir edificis d'oficines. Ara bé, aquest gir ecològic es deu a una major conscienciació del món corporatiu o bé a una estratègia molt lucrativa de relacions públiques? Presentador: Charlie Luxton

12:05 Clàssica - Germans Claret:40 anys de música
tancar

Germans Claret:40 anys de música

El Concert del mes de desembre presenta des del Teatre Principal de Sabadell un concert de commemoració: 40 anys de música dels germans Lluís i Gerard Claret. Els germans Claret són dos dels intèrprets andorrans més reconeguts internacionalment. Els seus inicis professionals van ser a l'OBC l'any 1968. Pocs anys després van iniciar, a París i a Brussel·les respectivament, una llarga i fructífera carrera internacional. Per tal de celebrar-ho, interpretaran el doble concert per a violí i violoncel de Johannes Brahms conjuntament amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigits per Jordi Mora. Dues obres que amb motiu del cicle el medi ambient, fan referència a la natura, completen el programa: Les Hèbrides, de Felix Mendelssohn i El Moldava, de Bedrich Smetana.

13:15 Ànima - ÀNIMA
tancar

ÀNIMA

EL POETA JOAN MARGARIT I EL NOU MOLINO, A ÀNIMA El plató d'd'd'ÀNIMA, el magazín cultural del 33, rep el poeta Joan Margarit, pocs dies abans que surti al mercat el seu últim poemari "No era lluny ni difícil". El programa aprofitarà la seva visita per presentar, en un reportatge, el llenguatge dels nous poetes com Josep Pedrals o Martí Sales. En l'àmbit literari, també escoltarem la novel·lista Almudena Grandes, que ha iniciat, amb l'obra "Inés y la alegría", un ambiciós projecte, amb la Guerra Civil de fons. ÀNIMA viurà en directe, amb el reporter Jofre Font, la nit inaugural d'El Molino, el cafè concert del Paral·lel que, la mateixa nit, estrena l'espectacle de la seva reobertura. Viurem en directe l'ambient de la primera nit, i veurem les primeres imatges d'un espectacle que ha dirigit Josep Maria Portavella ("The Chanclettes") i que s'ha muntat en secret. El programa d'aquesta setmana també farà una visita detallada a l'exposició TV/Arts/TV que ha inaugurat el centre Arts Santa Mònica, un recorregut del món de la televisió vista pels artistes més radicals. Parlant de televisió, també ens endinsarem en la influència estètica d'una de les sèries de moda, la multipremiada "Mad men", que ha acabat la seva quarta temporada als Estats Units. I en l'àmbit cinematogràfic, també ens visitarà l'Àlex Gorina per fer el balanç del Festival de Cinema de Sitges. ÀNIMA, presentat per Toni Puntí, està dirigit per Lluís Cuevas i realitzat per Pep Hernández. La producció és d'Enric Violan.

14:05 Bestiari il·lustrat - + info
tancar

+ info

Són les sis del matí i surt el sol sobre la Gola del Ter, a la vora de Palafrugell. Abans que això s'ompli de xancletes i mitxelins, la Bibiana veurà la sortida de l'astre rei sobre la terra de les havaneres i el cremat. Un bon marc per presentar-vos la musa de l'episodi d'avui: la cantant i compositora Sílvia Pérez Cruz, sens dubte la veu més preuada de Catalunya a dia d'avui, que ens acompanyarà pel seu Empordà natal de sol a sol.

14:30 Planeta Terra
14:30 Dia a dia amb els orangutans
15:00 Un viatge a travès d'Àfrica amb Jonathan Dimbleby
16:00 En Daniel i els nostres gats - En Daniel i els nostres gats
tancar

En Daniel i els nostres gats

Aquest reportatge guardonat narra la història fatídica de Catherine, una dona francesa que va anar fins a Namíbia per conèixer els grans felins d'Àfrica. En ple desert es va casar amb Daniel, "l'home lleó", com l'anomenaven localment. Fascinada per la seva especial manera de tractar els animals, Catherine va viure una vida idíl·lica i peculiar en els turons remots de Namíbia, acompanyada de dos lleopards, un lleó de melena negra i el seu nou marit. Fins que una nit li van arrabassar tot allò que ella tant estimava. Daniel, Catherine i els seus felins anaven a fer un rodatge. De camí, a la frontera entre Namíbia i Sud-àfrica, les autoritats els van confiscar els animals. Sense la documentació corresponent no van tenir cap opció. Van empresonar Daniel i van traslladar els felins a un lloc secret. Quan finalment van deixar en llibertat Daniel, ell i Catherine no van tenir més remei que començar una nova vida a Sud-àfrica. Un temps després, Daniel va aconseguir localitzar els seus animals a Namíbia. Les escenes del retrobament són increïbles. Malauradament, en emprendre el llarg viatge de tornada a casa per reunir-se amb Catherine i intentar reclamar legalment els seus felins, el va sorprendre una altra tragèdia. Aquest documental és una història verídica i personal sobre l'amor, la pèrdua i la curació explicada per la mateixa Catherine amb les seves pròpies paraules.

16:50 Els 60 animals més perillosos del món
17:15 segle xx - + info
tancar

+ info

GUERRA VIETNAM DES DE DINS, 3 El tercer i últim capítol de la sèrie titulada "La guerra del Vietnam des de dins" se centra ja en la gestió d'aquell conflicte per part de l'administració republicana de Richard Nixon, instal·lada al poder el gener del 1969. Ben aviat, Nixon va començar a parlar de la "vietnamització" de la guerra, i a disminuir el contingent militar nord-americà al sud-est asiàtic. Un contingent que, de tota manera, sumava encara 335.000 homes el febrer de 1971. Amb això, no és que el president dels Estats Units s'hagués tornat pacifista. De fet, no dubtà gens a estendre els bombardejos i, després, les operacions terrestres a Cambodja el 1970, i a Laos el 1971, ni a reprendre els atacs aeris massius sobre Hanoi el 1972. Però Nixon era un governant elegit que aspirava al segon mandat, i al seu país les protestes i crítiques contra la guerra vietnamita creixien als carrers, als campus universitaris, a la premsa i també al Capitoli. Sobretot, després que a finals del 1969 transcendís l'escàndol de la matança de My Lai. L'objectiu de la Casa Blanca, doncs, no era tant posar fi a la guerra com desempallegar-ne els Estats Units. En tot cas, conscient de la moral de retirada dels seus adversaris, el règim comunista nord-vietnamita decidí bandejar l'afeblit Vietcong i enviar el seu exèrcit regular, reequipat per Moscou, a la conquesta del sud. La primavera del 1972 només quedaven al país 70.000 militars americans, molt pocs d'ells en tasques de combat, i el suport a Saigon era bàsicament aeri, si bé condicionat al curs de les negociacions de París: els bombardejos de la USAF sobre el nord havien esdevingut un factor diplomàtic que va ajudar a assolir, el gener del 1973, l'acord d'alto el foc entre Washington i Hanoi.Al cap de dos mesos, els últims soldats dels Estats Units abandonaven un país on havien sofert més de 58.000 baixes mortals, per tres milions i mig dels seus adversaris. Reduït ara a la condició de guerra civil intervietnamita, el conflicte va durar encara dos anys més, però la fatiga dels nord-americans, la reducció dràstica del seu suport logístic al règim de Saigon, i també l'artificiositat d'aquest, en van produir el col·lapse des de principis del 1975. Aquell 30 d'abril, les tropes comunistes ocupaven Saigon mentre els helicòpters evacuaven els darrers fugitius des del terrat de l'ambaixada dels Estats Units, deixant per a la posteritat una imatge de desbandada, de desfeta humiliant que va traumatitzar la societat nord-americana durant dècades. I aquest trauma ha influït després en totes les intervenciones militars d'aquell país a l'exterior, des de Somàlia fins a l'Iraq o l'Afganistan. Trenta-cinc anys després del seu final, la guerra del Vietnam encara és molt més que història.

18:15 Horitzons
18:15 Catalans de ... - Catalans de l'Equador
tancar

Catalans de l'Equador

Documental produït per Televisió de Catalunya S.A. en col·laboració amb La Quimera Editora Audiovisual, 2010. Un reportatge sobre històries de la vida quotidiana de cinc personatges anònims de la comunitat equatoriana a Catalunya. Catalans de l¿Equador és el segon capítol de la sèrie ¿Catalans de¿¿, de Mònica Bertran i Pau Raya, amb realització de Martí Alharilla i direcció de Josep Morell i Josep Serra.

18:40 L'Equador de festa - L'Equador de festa
tancar

L'Equador de festa

Amb versos preciosos dedicats als vius i als morts a les ribes dels rius Cayapas i Santiago, a la província d'Esmeraldas, cada 3 de novembre el cant i l'espiritualitat cristiana es fonen amb l'alegria i les místiques tradicions africanes per honorar amb un pelegrinatge sobre el mar San Martín de Porres, el "Santo Negro". El frare Dominico Martín de Porres Velásquez va néixer a Lima el 1579, fill d'un espanyol blanc i una negra lliure de Panamà. De petit va viure un temps a Guayaquil i la seva vida religiosa va ser un exemple d'humilitat i fortalesa per als malalts. És per això que també se'l coneix com el "Santo de las Escobas" i el "Patrón Universal de la Paz". El 1962 va ser beatificat per Joan XXIII i el dia que va morir, el 3 de novembre, a l'Amèrica negra se celebra la seva festa, fins i tot amb ??passis(??). Per conèixer aquesta tradició, vam sortir de Quito el 2 de novembre, el dia dels morts, i ens van fer falta quatre hores per arribar al nord d'Esmeraldas. Amb més de vuit mil habitants, a Borbón, com a les poblacions properes, l'ambient festiu ja havia començat aquell dia dels morts al cementiri del poble. Situat a la part més alta, més que un cementiri allò semblava una gran discoteca a l'aire lliure. No és cap manca de respecte als difunts, sinó que per ells és la manera de recordar-los amb alegria. A vegades fins i tot ballen damunt les seves tombes.

19:10 Andrés Segovia: el renaixement de la guitarra - Andrés Segovia: el renaixement de la guitarra
tancar

Andrés Segovia: el renaixement de la guitarra

El músic Andrés Segovia (1893-1987), figura clau en la història de la guitarra, aconseguí conferir a aquest instrument -fins llavors reservat a la música popular- una nota de noblesa tot creant un ampli repertori a base de transcripcions i redescobertes d'obres antigues. La seva labor amb els artesans instrumentals va contribuir a l'evolució de la guitarra, que a partir d'ell passa a emprar bàsicament cordes de niló. La seva tècnica i la seva expressivitat musical van influir la majoria de guitarristes del segle xx. Enregistrada a Santiago de Compostel·la, la llarga entrevista amb el mestre s'intercala amb algunes de les seves actuacions: un preludi de Johann Sebastian Bach, un fandanguillo de Federico Moreno Torroba, el preludi nº 3 d'Heitor Villa-Lobos, el rondó nº 22 de Fernando Sor, "El mestre" de Miquel Llobet, una cançó de Manuel María Ponce, "Ronsard" de Mario Castelnuovo-Tedesco, "Cançó" de Frederic Mompou i un estudi en mi menor de Fernando Sor.

20:05 L'Ànima del 33
20:10 Blog Europa
20:30 Motor a fons
21:00 La Riera - Cap. 162
tancar

Cap. 162

La crisi arriba a la cuina Corre el rumor que abaixaran els sous del personal de La Riera i hi ha una certa moguda, però no tots rebran el mateix tracte. L'Ona concedeix una entrevista i parla més del compte del negoci de l'hotel. El mossèn s'excedeix en les seves atencions cap a la Mercè i la Núria se n'adona. En Nil recrimina a en Claudi que faci negocis amb l'home que el va estafar i en Claudi veu l'oportunitat de fer que en Balló compensi el seu fill.

21:40 Karakia - Moussa (Dakar) / Rosi (Mèxic)
tancar

Moussa (Dakar) / Rosi (Mèxic)

Un nou país, un nou clima, nous amics, família i feina. En pocs anys, la vida d¿en Moussa ha canviat de dalt a baix. Tot i això, el record de Dakar, del barri de Yembel on vivia, dels seus nombrosos germans, continua molt present a Lleida. Una de les coses que més li agrada ara és donar a conèixer la seva cultura als nous amics. La possibilitat de trobar, a dues passes de casa, molts dels productes que enyora li ha permès fer plats com el sub canya, tan ric d¿ingredients diversos -iahatú, kani, iet...- o aconseguir el cuscús de mill amb el qual es prepara el xacri, una de les postres més populars. En els seus menús no hi poden faltar dues begudes que molta gent aquí considera insòlites: el bissap, feta amb fulles de flor d¿hibisc, i el buy, feta amb el fruit del baobab, emblema del Senegal. Tots sabem que el menjar forma part de l¿expressió cultural dels pobles. La Rosi, a més, dedica bona part de la seva vida professional al seu estudi. Va començar a Mèxic DF, la seva terra, va seguir a diferents països de Llatinoamèrica i des de fa uns anys, a Barcelona. Però en el món de la gastronomia no només es viu de teoria i el que més li agrada a la Rosi és la cuina en si, la que omple els fogons de cassoles i l¿obrador d¿estris com el molcajete o les tortilleras. Amb ella parlarem de taquisas (trobades per menjar tacos) i de micheladas (la cervesa picant) i aprendrem a fer, entre d¿altres, moles, tingas i cochinita pibil.

22:15 Latituds
22:45 Zona Champions - Zona Champions
23:15 Zona Champions - Arsenal - Xakhtar
00:20 Per què parlem? - Per què parlem?
tancar

Per què parlem?

Una nova generació de lingüistes està desentranyant els secrets de com i per què hem desenvolupat aquesta extraordinària habilitat pel llenguatge. Arreu del món es parlen 6.000 llengües diferents i una persona normal pronuncia 370 milions de paraules al llarg de la vida. Però, d'on prové el llenguatge? I com i per què vam aprendre a parlar? Horizon conversa amb el doctor Simon Kirby, de la Universitat d'Edimburg, que mitjançant xiuxiuejos en xinès ha demostrat que, si fem que la gent adopti un llenguatge "alienígena" inventat, podem començar a entendre on s'origina el llenguatge i com es va transformant a mesura que passa de generació en generació. Esbrinar l'origen de la nostra capacitat per parlar ha inspirat un científic a prendre mesures radicals. Horizon visita Deb Roy, que ha convertit una casa aïllada en un suburbi de Boston en un laboratori lingüístic on ha enregistrat cada segon dels tres primers anys de vida del seu fill. Estudiant amb detall com el seu fill va aprendre a parlar, Roy espera comprendre millor el procés mitjançant el qual adquirim el llenguatge. Horizon també es troba amb Tecumseh Fitch, un acadèmic de la Universitat de Viena, que explica que la primera manifestació del llenguatge en els humans va ser en forma de cançó i que després va evolucionar per imitació. Fitch signa la teoria darwiniana que l'ús de les cançons en els humans és fruit de la selecció sexual, ja que les femelles escollien els mascles més eloqüents musicalment. Així doncs, si utilitzem el llenguatge per reafirmar la nostra identitat, també pot influir en el nostre pensament i la nostra personalitat? Les investigacions més recents suggereixen que el llenguatge pot modificar la manera que tenim de pensar i de percebre'ns a nosaltres mateixos i els altres. A l'East End londinenc, l'acadèmica Sue Fox ha estat enregistrant els dialectes que sorgeixen en les diferents comunitats ètniques. Fox analitza les mutacions del discurs i monitora atentament com es transforma un idioma fins i tot dins una mateixa generació. Aquest documental fascinant explora una destresa i una necessitat que sovint donem per feta i que ens permet comunicar els nostres pensaments al món.

01:10 Andrés Segovia: el renaixement de la guitarra - Andrés Segovia: el renaixement de la guitarra
tancar

Andrés Segovia: el renaixement de la guitarra

El músic Andrés Segovia (1893-1987), figura clau en la història de la guitarra, aconseguí conferir a aquest instrument -fins llavors reservat a la música popular- una nota de noblesa tot creant un ampli repertori a base de transcripcions i redescobertes d'obres antigues. La seva labor amb els artesans instrumentals va contribuir a l'evolució de la guitarra, que a partir d'ell passa a emprar bàsicament cordes de niló. La seva tècnica i la seva expressivitat musical van influir la majoria de guitarristes del segle xx. Enregistrada a Santiago de Compostel·la, la llarga entrevista amb el mestre s'intercala amb algunes de les seves actuacions: un preludi de Johann Sebastian Bach, un fandanguillo de Federico Moreno Torroba, el preludi nº 3 d'Heitor Villa-Lobos, el rondó nº 22 de Fernando Sor, "El mestre" de Miquel Llobet, una cançó de Manuel María Ponce, "Ronsard" de Mario Castelnuovo-Tedesco, "Cançó" de Frederic Mompou i un estudi en mi menor de Fernando Sor.

02:00 Blog Europa
02:15 Motor a fons
02:45 Karakia - Moussa (Dakar) / Rosi (Mèxic)
tancar

Moussa (Dakar) / Rosi (Mèxic)

Un nou país, un nou clima, nous amics, família i feina. En pocs anys, la vida d¿en Moussa ha canviat de dalt a baix. Tot i això, el record de Dakar, del barri de Yembel on vivia, dels seus nombrosos germans, continua molt present a Lleida. Una de les coses que més li agrada ara és donar a conèixer la seva cultura als nous amics. La possibilitat de trobar, a dues passes de casa, molts dels productes que enyora li ha permès fer plats com el sub canya, tan ric d¿ingredients diversos -iahatú, kani, iet...- o aconseguir el cuscús de mill amb el qual es prepara el xacri, una de les postres més populars. En els seus menús no hi poden faltar dues begudes que molta gent aquí considera insòlites: el bissap, feta amb fulles de flor d¿hibisc, i el buy, feta amb el fruit del baobab, emblema del Senegal. Tots sabem que el menjar forma part de l¿expressió cultural dels pobles. La Rosi, a més, dedica bona part de la seva vida professional al seu estudi. Va començar a Mèxic DF, la seva terra, va seguir a diferents països de Llatinoamèrica i des de fa uns anys, a Barcelona. Però en el món de la gastronomia no només es viu de teoria i el que més li agrada a la Rosi és la cuina en si, la que omple els fogons de cassoles i l¿obrador d¿estris com el molcajete o les tortilleras. Amb ella parlarem de taquisas (trobades per menjar tacos) i de micheladas (la cervesa picant) i aprendrem a fer, entre d¿altres, moles, tingas i cochinita pibil.

03:20 Latituds
03:45 Benvingut amb els teus - Benvingut amb els teus
tancar

Benvingut amb els teus

En els darrers deu anys, la població estrangera a Catalunya s'ha multiplicat per dotze. Ara ja són més d'un milió cent mil persones vingudes d'arreu del món que viuen al nostre país. Han deixat el seu país en busca de millors oportunitats i un nou futur, però també han deixat enrere tota una vida i una família. El reagrupament familiar que poden sol·licitar després d'anys de viure a Catalunya i de molta paperassa és l'esperança que se'ls ofereix per poder tornar a estar junts.

04:45 Per què parlem? - Per què parlem?
tancar

Per què parlem?

Una nova generació de lingüistes està desentranyant els secrets de com i per què hem desenvolupat aquesta extraordinària habilitat pel llenguatge. Arreu del món es parlen 6.000 llengües diferents i una persona normal pronuncia 370 milions de paraules al llarg de la vida. Però, d'on prové el llenguatge? I com i per què vam aprendre a parlar? Horizon conversa amb el doctor Simon Kirby, de la Universitat d'Edimburg, que mitjançant xiuxiuejos en xinès ha demostrat que, si fem que la gent adopti un llenguatge "alienígena" inventat, podem començar a entendre on s'origina el llenguatge i com es va transformant a mesura que passa de generació en generació. Esbrinar l'origen de la nostra capacitat per parlar ha inspirat un científic a prendre mesures radicals. Horizon visita Deb Roy, que ha convertit una casa aïllada en un suburbi de Boston en un laboratori lingüístic on ha enregistrat cada segon dels tres primers anys de vida del seu fill. Estudiant amb detall com el seu fill va aprendre a parlar, Roy espera comprendre millor el procés mitjançant el qual adquirim el llenguatge. Horizon també es troba amb Tecumseh Fitch, un acadèmic de la Universitat de Viena, que explica que la primera manifestació del llenguatge en els humans va ser en forma de cançó i que després va evolucionar per imitació. Fitch signa la teoria darwiniana que l'ús de les cançons en els humans és fruit de la selecció sexual, ja que les femelles escollien els mascles més eloqüents musicalment. Així doncs, si utilitzem el llenguatge per reafirmar la nostra identitat, també pot influir en el nostre pensament i la nostra personalitat? Les investigacions més recents suggereixen que el llenguatge pot modificar la manera que tenim de pensar i de percebre'ns a nosaltres mateixos i els altres. A l'East End londinenc, l'acadèmica Sue Fox ha estat enregistrant els dialectes que sorgeixen en les diferents comunitats ètniques. Fox analitza les mutacions del discurs i monitora atentament com es transforma un idioma fins i tot dins una mateixa generació. Aquest documental fascinant explora una destresa i una necessitat que sovint donem per feta i que ens permet comunicar els nostres pensaments al món.

05:35 Viure Catalunya - Berga (Berguedà)
05:44 Viure Catalunya - Esterri d¿Àneu (Pallars Sobirà)
05:55 RITMES
05:55 Ritmes.clips
06:00 RITMES
06:00 Ritmes.clips
06:05 La ciutat vertical - El Commerzbank - Frankfurt, Alemanya
tancar

El Commerzbank - Frankfurt, Alemanya

Els gratacels són símbols clars d'aspiracions i poder, però també són monstres xucladors d'energia molt nocius per al medi ambient. Malgrat tot, l'any 1997, el superarquitecte britànic Norman Foster va erigir un contrasentit: la primera torre ecològica del món. Així, el Commerzbank de Frankfurt va canviar per sempre la manera de construir edificis d'oficines. Ara bé, aquest gir ecològic es deu a una major conscienciació del món corporatiu o bé a una estratègia molt lucrativa de relacions públiques? Presentador: Charlie Luxton

06:30 Ritmes
Progrmació BD ....
07:00 Els barrufets - No em barrufeu flors / El rotlle de Kaplowey
tancar

No em barrufeu flors / El rotlle de Kaplowey

Què li passa al barrufet Gandul que ja no pot dormir? Ell està convençut que se li acaben els dies i vol aprofitar per fer totes les coses que no ha pogut fer mai, perquè tenia massa son... Els barrufets han descobert una paraula màgica. Quan la diuen a algú, o a alguna cosa, desapareix a l'instant. Com s'ho faran per desfer l'encanteri abans que l'aprengui en Gargamel?

07:25 El xai Shaun - El detector de metalls
tancar

El detector de metalls

Sembla divertit el detector de metalls del granger. A en Shaun li faria molta gràcia poder-hi jugar una estona. Fa un sorollet molt curiós i es poden trobar un munt de coses. Fins i tot l'anell que porta el toro al nas! Això de córrer davant d'un toro no n'és tant, de divertit! I si no, pregunta-ho a en Shaun i companyia!

07:32 El xai Shaun - Acampada caòtica
tancar

Acampada caòtica

Un excursionista malcarat ha plantat la tenda al camp on pasturen les nostres amigues, les ovelles. Ja et pots imaginar que a en Shaun i companyia no els ha fet cap gràcia. Per això aprofitaran que l'home ha sortit a donar un volt per preparar-li una bona rebuda quan torni de l'excursió. No te la perdis!

07:39 El xai Shaun - En Shaun, granger
tancar

En Shaun, granger

Avui el granger s'ha hagut de quedar al llit perquè està malalt. A en Bitzer li ha tocat fer d'infermer i en Shaun serà l'encarregat de fer totes les tasques de la granja. S'ha de netejar, munyir les vaques, donar menjar a tots els animals... Quina feinada! A més, ja et pots imaginar com seran els resultats... Sort que no ho ha de fer cada dia!

07:50 Doraemon - L'albergínia extra / Les bombolles de sabó
tancar

L'albergínia extra / Les bombolles de sabó

En Nobita no en té prou amb la setmanada i reclama una paga extra perquè el motivi a fer els deures. El pare no en vol ni sentir parlar, però en Doraemon ja té a punt l'albergínia extra, un aparell que dóna recompenses a qui s'esforça a la feina. Més tard, amb la màquina de les bombolles de sabó, en Nobita s'aprofitarà de tots els seus companys. Fins i tot d'en Gegant!

08:13 Doraemon - El satèl.lit cercador! / L'estrepitosa fugida del dentista!
tancar

El satèl.lit cercador! / L'estrepitosa fugida del dentista!

Avui en Nobita està disposat a ajudar el pare a trobar un contracte importantíssim, però en Gegant també està molt moix, avui només ha esmorzat una vegada! Què deu haver perdut?! Més tard, en Doraemon arrossegarà en Nobita al dentista. Allà s'hi trobaran la Dorami i en Sewashi, que també té una càries. L'operació fugida ja és un fet!

08:45 Loopdidoo - + info
tancar

+ info

Què li passa a en Loopdidoo? La Petúnia, en Basili i en Bagú s'ho estan passant d'allò més bé patinant i fent snowboard! Bé, en Bagú només s'ho mira. No en vol saber res de l'aigua, encara que estigui glaçada. Ves que no acabi a la zona de perill, on el gel és tan prim que es pot trencar. Però aparteu les criatures, que arriba en Loopdidoo, el Rei de la Pista!

08:51 Loopdidoo - + info
tancar

+ info

Quina és la millor manera de passar una estona ben divertida i sense córrer cap mena de perill? Fent una cursa de cargols, és clar! El que passa és que si els omples de pintura, els dónes una amanida superpropulsora i acaben convertint-se en uns mostres destrossa-cases, més que una cursa, això potser acabarà semblant un malson d'en Loopdidoo!

09:00 mic 3
09:00 Pepa, la porqueta - Les vacances de la cotorra
tancar

Les vacances de la cotorra

Avui els avis se'n van de vacances i porten la Polly, la seva cotorra, a casa de la Pepa, perquè els la cuidin la Pepa i en Jordi. La Polly porta un menjar especial i també pot sortir una estona de la gàbia. Això sí, han d'estar totes les portes de casa tancades. Si no, es podria escapar. I què passaria si s'escapés? T'ho imagines?! Com s'ho farien per trobar-la?!

09:10 Bob, el manetes - El cobert d'en Pansit
tancar

El cobert d'en Pansit

Avui les màquines es construiran el nou cobert que faran servir a partir d'ara. Al Pansit, que al cobert vell sempre dormia a fora, també li agradaria que comptessin amb ell, però no sap ben bé com dir-li, a en Bob. A més, cada cop que ho prova, passa alguna cosa. Aviat, però, coneixerà una cabra i unes ovelles que li explicaran com s'ho pot fer. Se'n sortirà?!

09:25 La Franny i les sabates màgiques - El ieti Freddy
tancar

El ieti Freddy

Avui la Franny se'n va fins al Pol Nord, on es trobarà amb en Jerry i la Sherry, dos pingüins un xic entremaliats que s'han allunyat tant jugant a la guerra de boles de neu que s'han perdut. Ella els ha promès que els ajudarà a tornar a casa, però a mig camí se'ls ha aparegut en Freddy, un abominable home de les neus! Com s'ho faran, ara?!

09:40 Els Teletubbies - Fem una amanida
10:05 Info k
10:20 Espies de veritat - Quin mal gust!
tancar

Quin mal gust!

L'Arnold, per casualitat, s'ha trobat un màquina que té la capacitat de transformar la gent en inútils sense cap mena de gust per res, i que fa que ell cada cop sigui més guai. Com s'ho faran les espies per evitar que converteixi els habitants de tot el planeta en una colla de rucs?

10:45 Espies de veritat - Massa massa muscular
tancar

Massa massa muscular

Els aficionats a la musculació d'arreu del món tenen problemes, i grossos! La massa muscular els creix sense mesura, la pell els canvia de color, tenen una força sobrehumana i una ràbia incontrolable. Tot plegat és cosa d'un ex-Mister Univers i les espies ja li segueixen la pista.

11:05 La màgica Do-Re-Mi - No em vull fren gran!
tancar

No em vull fren gran!

La Naomi Okayama, que ha començat a fer-se una dona abans que les altres noies, se sent tan malament, que es nega de totes totes a fer-se gran. El pitjor, però, arriba a la revisió mèdica, quan un dels nois es riu d'ella. Com acabarà, tot plegat?

11:30 La màgica Do-Re-Mi - A la senyoreta Nishizawa no l'atura res!
tancar

A la senyoreta Nishizawa no l'atura res!

La senyoreta nova, la Nishizawa, és totalment diferent que la senyoreta Seki. Tots els alumnes li prenen el pèl, no paren de fer merder a classe i es burlen tant com poden d'ella. La veus capaç de poder arribar a posar ordre, algun dia?

11:55 Un drama total d'illa - L'esmorzar fastigós
tancar

L'esmorzar fastigós

Avui les Perques i el Gòfers hauran de superar un repte basat en la "guerra de sexes". S'avisa que els resultats poden ser una mica vomitius. Més que res perquè el menú són testicles bovins, pizza de cuques vives i suc d'escarabat. Qui guanyarà el cap de setmana al luxós S.S. Vida Regalada? Els nois? O les noies? Aviat ho sabrem!

12:25 Els Tom i Jerry petits - Problema per partida doble / Diversió a alta mar / Una passejada
12:55 Tom i Jerry - El gatet
13:02 Tom i Jerry - Barbacoa accidentada
13:09 Tom i Jerry - L'àngel de la guarda
13:29 Tom i Jerry - Hem de treure el ratolí
13:30 Bolts i Blip - + info
tancar

+ info

Al Club de Camp del Comandament de la Terra han estat pensant que a en Puny de Ferro li aniria molt bé una renovació mental, una teràpia reprogramadora per instal·lar-li uns programes de comportament més bonifacis. Però ell no serà pas l'únic! Ara tot l'equip es vol fer la teràpia! Estàs preparat per un canvi dràstic de joc?! Per cert, vols dir que funcionarà?!

14:00 Espies de veritat - Quin mal gust!
tancar

Quin mal gust!

L'Arnold, per casualitat, s'ha trobat un màquina que té la capacitat de transformar la gent en inútils sense cap mena de gust per res, i que fa que ell cada cop sigui més guai. Com s'ho faran les espies per evitar que converteixi els habitants de tot el planeta en una colla de rucs?

14:25 Espies de veritat - Massa massa muscular
tancar

Massa massa muscular

Els aficionats a la musculació d'arreu del món tenen problemes, i grossos! La massa muscular els creix sense mesura, la pell els canvia de color, tenen una força sobrehumana i una ràbia incontrolable. Tot plegat és cosa d'un ex-Mister Univers i les espies ja li segueixen la pista.

14:40 Tags
15:00 Un drama total d'illa - L'esmorzar fastigós
tancar

L'esmorzar fastigós

Avui les Perques i el Gòfers hauran de superar un repte basat en la "guerra de sexes". S'avisa que els resultats poden ser una mica vomitius. Més que res perquè el menú són testicles bovins, pizza de cuques vives i suc d'escarabat. Qui guanyarà el cap de setmana al luxós S.S. Vida Regalada? Els nois? O les noies? Aviat ho sabrem!

15:30 Doraemon - L'albergínia extra / Les bombolles de sabó
tancar

L'albergínia extra / Les bombolles de sabó

En Nobita no en té prou amb la setmanada i reclama una paga extra perquè el motivi a fer els deures. El pare no en vol ni sentir parlar, però en Doraemon ja té a punt l'albergínia extra, un aparell que dóna recompenses a qui s'esforça a la feina. Més tard, amb la màquina de les bombolles de sabó, en Nobita s'aprofitarà de tots els seus companys. Fins i tot d'en Gegant!

15:53 Doraemon - El satèl.lit cercador! / L'estrepitosa fugida del dentista!
tancar

El satèl.lit cercador! / L'estrepitosa fugida del dentista!

Avui en Nobita està disposat a ajudar el pare a trobar un contracte importantíssim, però en Gegant també està molt moix, avui només ha esmorzat una vegada! Què deu haver perdut?! Més tard, en Doraemon arrossegarà en Nobita al dentista. Allà s'hi trobaran la Dorami i en Sewashi, que també té una càries. L'operació fugida ja és un fet!

16:20 Els barrufets - No em barrufeu flors / El rotlle de Kaplowey
tancar

No em barrufeu flors / El rotlle de Kaplowey

Què li passa al barrufet Gandul que ja no pot dormir? Ell està convençut que se li acaben els dies i vol aprofitar per fer totes les coses que no ha pogut fer mai, perquè tenia massa son... Els barrufets han descobert una paraula màgica. Quan la diuen a algú, o a alguna cosa, desapareix a l'instant. Com s'ho faran per desfer l'encanteri abans que l'aprengui en Gargamel?

16:50 Els barrufets - Per amor a en Gargamel / La gran dormida
tancar

Per amor a en Gargamel / La gran dormida

Tot provant un nou encanteri per capturar els barrufets, en Gargamel s'ha convertit en una estàtua de pedra. Això és barrufafantàstic! L'únic que no ho veu clar, però, és el Gran Barrufet... El Gandul cada dia és més gandul... Avui els companys li faran una broma: quan es desperti, es trobarà envoltat de barrufets plens d'arrugues, que li diran que ha dormit uns quants segles...

17:15 mic 3
17:15 Megaminimals - El tobogan
tancar

El tobogan

Els Megaminimals surten al patí a jugar. L'Eric no ha baixat mai pel tobogan i en vol aprendre. Els Megaminimals li ensenyen com fer-ho.

17:25 Emma i Guiu - + info
tancar

+ info

L'Emma es pensa que els dies de pluja són molt avorrits però un bassal d'aigua del carrer li porta una sopresa molt bonica.

17:30 Pingu - En Pingu fa ceràmica
tancar

En Pingu fa ceràmica

L'avi d'en Pingu en sap molt, de fer ceràmica! Li surten uns gerros preciosos! En Pingu està molt content, perquè avui també ho podrà provar. Però, és clar, no és tan fácil com sembla. A més, si no fas cas del que et diuen, el fang pot sortir disparat per tot arreu i fer molta trencadissa!

17:40 La Lua i el món - La princesa rondinaire
17:43 La Lua i el món - Maquinetes
17:46 La Lua i el món - La princesa espantadissa
17:50 L'hora del Timmy - Al Timmy li agrada el blau
18:05 Una mà de contes - Hansel i Gretel
tancar

Hansel i Gretel

Els pares d'en Hansel i la Gretel eren molt i molt pobres i, per això, van decidir abandonar-los perquè algú se'n fes càrrec. Perduts al bosc, els germans van trobar una casa de xocolata, amb finestres de caramels! Però qui hi vivia no era pas tan dolça...

18:15 Marsupilami - El Marsupilami puja al ring
tancar

El Marsupilami puja al ring

En Pepe està desesperat. Si els seus lluitadors no guanyen aviat algun combat, haurà de llançar la tovallola. Durant uns entrenaments a la selva, coneix el Marsupilami i, meravellat amb les seves habilitats, el convenç perquè s'enfronti amb l'Angelo, un lluitador negre molt perillós.

18:40 Marsupilami - L'olor de l'aventura
19:05 Gasp!
19:17 Gasp!
19:30 Info k
19:45 Martin Mystery - El vapor Amazònic
tancar

El vapor Amazònic

En Martin i la Diana han anat a l'Amazones a investigar la desaparició de tot de plantes i animals. Allà, descobreixen que una companyia hidroelèctrica està escampant una mena de vapor de color verd, que resulta que és una criatura molt antiga que s'alimenta d'oxigen. Però, com es captura el vapor?!

20:10 La lliga dels supermalvats
20:21 La lliga dels supermalvats
20:40 Tom i Jerry - El gatet
20:47 Tom i Jerry - Barbacoa accidentada
20:54 Tom i Jerry - L'àngel de la guarda
21:14 Tom i Jerry - Hem de treure el ratolí
21:15 Tags
06:00 mic 3
06:00 La Neli i en Cèsar - Cap. 13 Diversió per a tres. Barregem colors
tancar

Cap. 13 Diversió per a tres. Barregem colors

Avui la Neli i en Cèsar no s'acaben de posar d'acord a l'hora de jugar. En Cèsar té ganes de jugar amb els cotxets de joguina. La Neli, en canvi, té ganes de fer alguna cosa més animada. Aviat, però, arribarà en Fred amb solucions per a tothom. Ah! I no t'ho perdis, que avui la Neli, en Cèsar i en Fred et convidaran a pintar amb ells! I a barrejar colors!

06:07 La Neli i en Cèsar - Cap. 14 El mercat del trasto. Ordenem les coses
tancar

Cap. 14 El mercat del trasto. Ordenem les coses

La Neli i en Cèsar estan triant els llibres i les joguines que ja no fan servir per portar-les al Mercat del Trasto, a veure si les poden canviar per altres coses. Però, com s'ho pot fer en Leo perquè en Cèsar li canviï el seu patinet? Sort que la Neli sempre té idees genials! Ah! I no t'ho perdis, que avui t'ensenyaran una manera molt divertida d'endreçar l'habitació!

06:15 La vaca Connie - La Connie i el grill
tancar

La Connie i el grill

La Connie observa sorpresa tot d'insectes que aplaudeixen l'actuació d'un grill, que fa uns salts espectaculars. La nostra amigueta decidirà imitar-lo, però és clar, a l'hora de saltar no és el mateix un grill que una vaca.

06:22 La vaca Connie - La Connie detectiva
tancar

La Connie detectiva

La Connie i en Patch han anat a buscar pomes. Mentre juguen al riu els desapareix la cistella plena, i es posen a investigar per saber qui ha estat l'espavilat que els ha pispat les pomes.

06:35 Marsupilami - L'olor de l'aventura
Progrmació BD ....
21:30 Bleach
22:00 Diaris de vampirs - Cap. 8 Cent seixanta-dues espelmes
tancar

Cap. 8 Cent seixanta-dues espelmes

El dia del seu aniversari, l'Stefan rep una visita de la Lexi,una de les seves amigues més antigues. Encara trasbalsada pel que va passar a la casa encantada la nit de Halloween, l'Elena s'esforça per mantenir-se allunyada de l'Stefan, però la Lexi li dóna un consell que ella no havia demanat. Mentrestant, l'Elena i la Jenna s'estranyen pel canvi de comportament de el Jeremy, i la Caroline mira de recuperar el medalló que va li deixar la Bonnie.

22:45 Nana
23:05 Doctor Who - Reunió a l'escola
tancar

Reunió a l'escola

El Doctor investiga una escola contemporània de Londres que cada nit és ocupada per unes estranyes criatures en forma de ratpenat. A l'escola, el Doctor es troba amb una vella amiga seva, Sarah Jane Smith, que ja està treballant en el cas d'amagat. El Doctor i Sarah tenen encara comptes pendents i Rose descobreix quin és el vertader llegat de ser la companya d'un Time Lord. Al final de l'episodi, Mickey entrarà a formar part de la tripulació habitual del Tardis.

23:55 Bleach
00:25 Diaris de vampirs - Cap. 8 Cent seixanta-dues espelmes
tancar

Cap. 8 Cent seixanta-dues espelmes

El dia del seu aniversari, l'Stefan rep una visita de la Lexi,una de les seves amigues més antigues. Encara trasbalsada pel que va passar a la casa encantada la nit de Halloween, l'Elena s'esforça per mantenir-se allunyada de l'Stefan, però la Lexi li dóna un consell que ella no havia demanat. Mentrestant, l'Elena i la Jenna s'estranyen pel canvi de comportament de el Jeremy, i la Caroline mira de recuperar el medalló que va li deixar la Bonnie.

01:10 Nana
01:30 Doctor Who - Reunió a l'escola
tancar

Reunió a l'escola

El Doctor investiga una escola contemporània de Londres que cada nit és ocupada per unes estranyes criatures en forma de ratpenat. A l'escola, el Doctor es troba amb una vella amiga seva, Sarah Jane Smith, que ja està treballant en el cas d'amagat. El Doctor i Sarah tenen encara comptes pendents i Rose descobreix quin és el vertader llegat de ser la companya d'un Time Lord. Al final de l'episodi, Mickey entrarà a formar part de la tripulació habitual del Tardis.

02:20 Bleach
02:50 Waterloo Road
03:40 Nana
04:05 Doctor Who - Reunió a l'escola
tancar

Reunió a l'escola

El Doctor investiga una escola contemporània de Londres que cada nit és ocupada per unes estranyes criatures en forma de ratpenat. A l'escola, el Doctor es troba amb una vella amiga seva, Sarah Jane Smith, que ja està treballant en el cas d'amagat. El Doctor i Sarah tenen encara comptes pendents i Rose descobreix quin és el vertader llegat de ser la companya d'un Time Lord. Al final de l'episodi, Mickey entrarà a formar part de la tripulació habitual del Tardis.

04:50 APM? Extra - + info
tancar

+ info

L'"APM? Extra" tindrà agents de policia vetllant per la seva seguretat. I també la seguretat d'una bona estona de riures amb el rànquing que el programa ha preparat. Policies eficients i perspicaços a l'altura d'"Els homes de Harrelson". També se sumarà al corrent de moda, el vampirisme, i presentarà els homes de la nit més terrorífics i misteriosos, a "Diaris de vampirs". Amb una nova edició del "Fot-lee" mostrarà com les gasten alguns personatges televisius.

05:25 CO2 - Cap.
05:35 Bleach
Progrmació BD ....
07:03 30 minuts - Anatomia del Raval
tancar

Anatomia del Raval

No hi ha res com ser metge perquè la gent t'obri les portes de casa seva i fins i tot del seu cor sense cap mena de recança. I ja no cal dir si, a més de ser el metge, els teus pacients et coneixen des de fa gairebé 20 anys. Això és el que passa al Raval -l'antic barri Xino- de Barcelona, on pràcticament tot l'equip del CAP de Drassanes continua al barri des que es va obrir el centre, el 1991.

07:49 Dolça Catalunya - PANELLETS
tancar

PANELLETS

Una de les nostres postres més tradicionals que, tot i així, ens sorprenen cada any. Descobrirem les noves tendències pel farcit: des de la confitura de tot tipus fins als peta-zetas de xocolata. I aprendrem a fer un clàssic bàsic: el panellet de pinyons.

08:16 Pel·lícula - Contra rellotge
tancar

Contra rellotge

Matt Lee Whitlock és un cap de policia de la petita ciutat de Banyan Key, a Florida. Matt és un home respectat per tothom, però un terrible esdeveniment farà trontollar la seva reputació i la seva carrera: hi ha un doble assassinat, la investigació del qual el pot convertit en sospitós a ell mateix.

10:01 Anatomia d'un Rei - Anatomia d'un Rei
tancar

Anatomia d'un Rei

Un documental que explica l'enigma de la mort del monarca més valerós de la corona catalanoaragonesa. Un recorregut per la història que comença amb l'obertura i l'estudi d'una de les últimes tombes reials que mai no havia estat profanada. Arqueologia, art, medicina forense, genètica, enginyeria, antropologia, restauració i moltes altres disciplines participant alhora en un ambiciós projecte científic.

11:09 Km33 - Polinèsia,la meva terra és el mar
tancar

Polinèsia,la meva terra és el mar

El Santi i la Míriam són dos mariners que viatgen a la Polinèsia. Descobreixen illes paradisíaques, postes de sol inoblidables i una cultura que viu del mar. Segueixen una competició de piragües, lloguen un catamarà i es banyen entre taurons. I a més a més: - Polinèsia francesa Números i coordinades per situar la Polinèsia al món. - Destins de somni Opcions a l'abast de tothom per visitar illes paradisíaques. - On el vent et porti Navegar pel món amb velers, canoes i embarcacions tradicionals.

11:53 Els últims artesans - Salvador Feliu - Mestre d'aixa
tancar

Salvador Feliu - Mestre d'aixa

Des de 1853 la família d'en Salvador es dedica a construir barques de fusta. En Salvador va començar a fer de mestre d'aixa als quinze anys, a l'Escala. Però l'ofici actualment s'està perdent a causa de les embarcacions de fibra de vidre i del retrocés de la pesca.

12:02 Sense ficció - Cop al Banc Central
tancar

Cop al Banc Central

Un document que relata, amb la veu de protagonistes entrevistats en exclusiva, les 36 hores d'angoixa, tensió i incertesa que es van viure durant un dels atracaments més espectaculars de la història recent de Catalunya. L'atracament més gran a un banc del nostre passat recent es va fer el 23 de maig del 1981, al cap de tres mesos del Cop d'Estat del 23F. Qui eren els atracadors? Què volien? Qui va planificar l'assalt?

13:02 Nydia - + info
tancar

+ info

Aquesta setmana, "NYDIA" presenta la primera part del documental "Sons de la Mediterrània". Durant els dos darrers anys, els musicòlegs Jaume Ayats i Joaquim Rabaseda han viatjat per diferents ciutats de la Mediterrània a la recerca de cants amagats i expressions vocals que sovint passen desapercebudes dins del brogit de la vida quotidiana.

13:31 GR. Cami de Sant Jaume - + info
tancar

+ info

Primera presa de contacte amb el camí. El descobriment del monestir de Sant Pere de Rodes amb una experta historiadora, el repartiment d'una cistella ecològica a domicili, la pastura d'ovelles, i la coneixença d'un anglès que ho va deixar tot per convertir-se en hoteler rural. El programa s'endinsarà en una de les fortaleses més impressionants d¿Europa.

13:57 Els últims artesans - Jordi Coll - Escloper
tancar

Jordi Coll - Escloper

En Jordi Coll està censat com l'últim escloper de Catalunya. A l'edat de 26 anys, i quan ja havia assolit el grau de mestre, va haver de plegar de fer esclops per anar a treballar en una fàbrica. 40 anys més tard, ha tornat a reprendre l'ofici de fer sabates de fusta per pur plaer.

14:06 30 minuts - Anatomia del Raval
tancar

Anatomia del Raval

No hi ha res com ser metge perquè la gent t'obri les portes de casa seva i fins i tot del seu cor sense cap mena de recança. I ja no cal dir si, a més de ser el metge, els teus pacients et coneixen des de fa gairebé 20 anys. Això és el que passa al Raval -l'antic barri Xino- de Barcelona, on pràcticament tot l'equip del CAP de Drassanes continua al barri des que es va obrir el centre, el 1991.

14:52 Dolça Catalunya - PANELLETS
tancar

PANELLETS

Una de les nostres postres més tradicionals que, tot i així, ens sorprenen cada any. Descobrirem les noves tendències pel farcit: des de la confitura de tot tipus fins als peta-zetas de xocolata. I aprendrem a fer un clàssic bàsic: el panellet de pinyons.

15:19 Pel·lícula - Contra rellotge
tancar

Contra rellotge

Matt Lee Whitlock és un cap de policia de la petita ciutat de Banyan Key, a Florida. Matt és un home respectat per tothom, però un terrible esdeveniment farà trontollar la seva reputació i la seva carrera: hi ha un doble assassinat, la investigació del qual el pot convertit en sospitós a ell mateix.

17:04 Anatomia d'un Rei - Anatomia d'un Rei
tancar

Anatomia d'un Rei

Un documental que explica l'enigma de la mort del monarca més valerós de la corona catalanoaragonesa. Un recorregut per la història que comença amb l'obertura i l'estudi d'una de les últimes tombes reials que mai no havia estat profanada. Arqueologia, art, medicina forense, genètica, enginyeria, antropologia, restauració i moltes altres disciplines participant alhora en un ambiciós projecte científic.

18:11 Km33 - Polinèsia,la meva terra és el mar
tancar

Polinèsia,la meva terra és el mar

El Santi i la Míriam són dos mariners que viatgen a la Polinèsia. Descobreixen illes paradisíaques, postes de sol inoblidables i una cultura que viu del mar. Segueixen una competició de piragües, lloguen un catamarà i es banyen entre taurons. I a més a més: - Polinèsia francesa Números i coordinades per situar la Polinèsia al món. - Destins de somni Opcions a l'abast de tothom per visitar illes paradisíaques. - On el vent et porti Navegar pel món amb velers, canoes i embarcacions tradicionals.

18:56 Els últims artesans - Salvador Feliu - Mestre d'aixa
tancar

Salvador Feliu - Mestre d'aixa

Des de 1853 la família d'en Salvador es dedica a construir barques de fusta. En Salvador va començar a fer de mestre d'aixa als quinze anys, a l'Escala. Però l'ofici actualment s'està perdent a causa de les embarcacions de fibra de vidre i del retrocés de la pesca.

19:04 Sense ficció - Cop al Banc Central
tancar

Cop al Banc Central

Un document que relata, amb la veu de protagonistes entrevistats en exclusiva, les 36 hores d'angoixa, tensió i incertesa que es van viure durant un dels atracaments més espectaculars de la història recent de Catalunya. L'atracament més gran a un banc del nostre passat recent es va fer el 23 de maig del 1981, al cap de tres mesos del Cop d'Estat del 23F. Qui eren els atracadors? Què volien? Qui va planificar l'assalt?

20:05 Nydia - + info
tancar

+ info

Aquesta setmana, "NYDIA" presenta la primera part del documental "Sons de la Mediterrània". Durant els dos darrers anys, els musicòlegs Jaume Ayats i Joaquim Rabaseda han viatjat per diferents ciutats de la Mediterrània a la recerca de cants amagats i expressions vocals que sovint passen desapercebudes dins del brogit de la vida quotidiana.

20:33 GR. Cami de Sant Jaume - + info
tancar

+ info

Primera presa de contacte amb el camí. El descobriment del monestir de Sant Pere de Rodes amb una experta historiadora, el repartiment d'una cistella ecològica a domicili, la pastura d'ovelles, i la coneixença d'un anglès que ho va deixar tot per convertir-se en hoteler rural. El programa s'endinsarà en una de les fortaleses més impressionants d¿Europa.

21:00 Els últims artesans - Jordi Coll - Escloper
tancar

Jordi Coll - Escloper

En Jordi Coll està censat com l'últim escloper de Catalunya. A l'edat de 26 anys, i quan ja havia assolit el grau de mestre, va haver de plegar de fer esclops per anar a treballar en una fàbrica. 40 anys més tard, ha tornat a reprendre l'ofici de fer sabates de fusta per pur plaer.

21:08 30 minuts - Anatomia del Raval
tancar

Anatomia del Raval

No hi ha res com ser metge perquè la gent t'obri les portes de casa seva i fins i tot del seu cor sense cap mena de recança. I ja no cal dir si, a més de ser el metge, els teus pacients et coneixen des de fa gairebé 20 anys. Això és el que passa al Raval -l'antic barri Xino- de Barcelona, on pràcticament tot l'equip del CAP de Drassanes continua al barri des que es va obrir el centre, el 1991.

21:55 Dolça Catalunya - PANELLETS
tancar

PANELLETS

Una de les nostres postres més tradicionals que, tot i així, ens sorprenen cada any. Descobrirem les noves tendències pel farcit: des de la confitura de tot tipus fins als peta-zetas de xocolata. I aprendrem a fer un clàssic bàsic: el panellet de pinyons.

22:22 Infidels - + info
tancar

+ info

L'Oriol s'enamora de l'Arlet i ho confessa al Pep sense saber que aquest té el mateix problema: estar enamorat d'algú que li porta tants anys que podria ser la seva mare. La Joana acaba seduïda per la tendresa del Pep, fet que el Peter no trigarà a descobrir. El Manu va a veure la seva mare a la presó, cosa que provoca nous problemes d'adaptació que el Toni no està disposat a consentir, després de veure tots els esforços que fa la Lídia. La Cruz no sap què fer ara que ha descobert que el veritable pare de la seva filla és l'Eduard. A la feina ha d'aguantar el nou fitxatge de la Sònia, l'Emilio, un mal educat integral. La Dani abandona l'Arlet i aquesta es bolca en la Francina..., que vol mantenir certes distàncies. La Paula, que marxa de casa la Cruz, es presenta a Alcohòlics Anònims per sortir de la situació en què es troba. Mentrestant, arriba una notícia sorpresa: una editorial s'interessa per la seva novel·la.

23:19 Nydia - + info
tancar

+ info

Aquesta setmana, "NYDIA" presenta la primera part del documental "Sons de la Mediterrània". Durant els dos darrers anys, els musicòlegs Jaume Ayats i Joaquim Rabaseda han viatjat per diferents ciutats de la Mediterrània a la recerca de cants amagats i expressions vocals que sovint passen desapercebudes dins del brogit de la vida quotidiana.

23:44 GR. Cami de Sant Jaume - + info
tancar

+ info

Primera presa de contacte amb el camí. El descobriment del monestir de Sant Pere de Rodes amb una experta historiadora, el repartiment d'una cistella ecològica a domicili, la pastura d'ovelles, i la coneixença d'un anglès que ho va deixar tot per convertir-se en hoteler rural. El programa s'endinsarà en una de les fortaleses més impressionants d¿Europa.

00:06 Anatomia d'un Rei - Anatomia d'un Rei
tancar

Anatomia d'un Rei

Un documental que explica l'enigma de la mort del monarca més valerós de la corona catalanoaragonesa. Un recorregut per la història que comença amb l'obertura i l'estudi d'una de les últimes tombes reials que mai no havia estat profanada. Arqueologia, art, medicina forense, genètica, enginyeria, antropologia, restauració i moltes altres disciplines participant alhora en un ambiciós projecte científic.

01:14 Km33 - Polinèsia,la meva terra és el mar
tancar

Polinèsia,la meva terra és el mar

El Santi i la Míriam són dos mariners que viatgen a la Polinèsia. Descobreixen illes paradisíaques, postes de sol inoblidables i una cultura que viu del mar. Segueixen una competició de piragües, lloguen un catamarà i es banyen entre taurons. I a més a més: - Polinèsia francesa Números i coordinades per situar la Polinèsia al món. - Destins de somni Opcions a l'abast de tothom per visitar illes paradisíaques. - On el vent et porti Navegar pel món amb velers, canoes i embarcacions tradicionals.

01:58 Els últims artesans - Salvador Feliu - Mestre d'aixa
tancar

Salvador Feliu - Mestre d'aixa

Des de 1853 la família d'en Salvador es dedica a construir barques de fusta. En Salvador va començar a fer de mestre d'aixa als quinze anys, a l'Escala. Però l'ofici actualment s'està perdent a causa de les embarcacions de fibra de vidre i del retrocés de la pesca.

02:07 Sense ficció - Cop al Banc Central
tancar

Cop al Banc Central

Un document que relata, amb la veu de protagonistes entrevistats en exclusiva, les 36 hores d'angoixa, tensió i incertesa que es van viure durant un dels atracaments més espectaculars de la història recent de Catalunya. L'atracament més gran a un banc del nostre passat recent es va fer el 23 de maig del 1981, al cap de tres mesos del Cop d'Estat del 23F. Qui eren els atracadors? Què volien? Qui va planificar l'assalt?

03:07 Nydia - + info
tancar

+ info

Aquesta setmana, "NYDIA" presenta la primera part del documental "Sons de la Mediterrània". Durant els dos darrers anys, els musicòlegs Jaume Ayats i Joaquim Rabaseda han viatjat per diferents ciutats de la Mediterrània a la recerca de cants amagats i expressions vocals que sovint passen desapercebudes dins del brogit de la vida quotidiana.

03:36 GR. Cami de Sant Jaume - + info
tancar

+ info

Primera presa de contacte amb el camí. El descobriment del monestir de Sant Pere de Rodes amb una experta historiadora, el repartiment d'una cistella ecològica a domicili, la pastura d'ovelles, i la coneixença d'un anglès que ho va deixar tot per convertir-se en hoteler rural. El programa s'endinsarà en una de les fortaleses més impressionants d¿Europa.

04:02 Els últims artesans - Jordi Coll - Escloper
tancar

Jordi Coll - Escloper

En Jordi Coll està censat com l'últim escloper de Catalunya. A l'edat de 26 anys, i quan ja havia assolit el grau de mestre, va haver de plegar de fer esclops per anar a treballar en una fàbrica. 40 anys més tard, ha tornat a reprendre l'ofici de fer sabates de fusta per pur plaer.

04:11 30 minuts - Anatomia del Raval
tancar

Anatomia del Raval

No hi ha res com ser metge perquè la gent t'obri les portes de casa seva i fins i tot del seu cor sense cap mena de recança. I ja no cal dir si, a més de ser el metge, els teus pacients et coneixen des de fa gairebé 20 anys. Això és el que passa al Raval -l'antic barri Xino- de Barcelona, on pràcticament tot l'equip del CAP de Drassanes continua al barri des que es va obrir el centre, el 1991.

04:57 Dolça Catalunya - PANELLETS
tancar

PANELLETS

Una de les nostres postres més tradicionals que, tot i així, ens sorprenen cada any. Descobrirem les noves tendències pel farcit: des de la confitura de tot tipus fins als peta-zetas de xocolata. I aprendrem a fer un clàssic bàsic: el panellet de pinyons.

05:24 Notícies 3/24
06:00 Pel·lícula - Contra rellotge
tancar

Contra rellotge

Matt Lee Whitlock és un cap de policia de la petita ciutat de Banyan Key, a Florida. Matt és un home respectat per tothom, però un terrible esdeveniment farà trontollar la seva reputació i la seva carrera: hi ha un doble assassinat, la investigació del qual el pot convertit en sospitós a ell mateix.