Pel·lícules BD ....
TV3 33 K3 300
Progrmació BD ....
08:00 Els matins - + info
tancar

+ info

CONNEXIÓ BARCELONA/ MARTA CASAGOLDA Lead: Comença el Metting Point Enric LACALLE, president Saló Metting Point Javier ELZO, sociòleg TERTÚLIA Vicenç VILLATORO Antoni PUIGVERD Eulàlia VINTRÓ Sebastià ALZAMORA CONNEXIÓ BARCELONA/POL MARSÀ Lead: Usuaris perjudicats encara més mesos TEMA DEL DIA Diana MARRE, antropòloga social Àngels GRAU, presidenta Adopchina Josep L.ESTEBAN, pres ass.famílies adoptants Russia Montse TUR, advocada dret família Lead: Adopcions a la baixa CONNEXIÓ PORT DE BARCELONA/ JORDI SANUY Lead: Barcelona World Race JOSEP MARIA FLORES PER TELEFON Mari Àngels, propietaria hotel Cap d'Or de Tossa de Mar Lead: Víctimes d'un estafador italià DENÚNCIA MAGDALENA OLIVER Norbert SESERAS, veí Ciutat Vella Lead: Contra l'ampliació de la narcosala de Ciutat Vella 12:05 Antoni BOLINCHES Joaquim SARQUELLA, andròleg Fundació Puigverd Beatriu CARBONELL, farmacèutica Lead: L'abús de la viagra MENJAR BÉ/ MAGDA CARLAS Lead: Menjar amb molta fibra ANEM A SOFÀS/ ANTONI BOLINCHES Lead: Canvis motivats per la crisi dels 50 anys

13:04 TVist - + info
tancar

+ info

El dimarts ens venen a veure el Joel Joan i la Clara Segura, dos dels protagonistes de "Porca Misèria" i que a més a més, estrenen "Intimitats" a la Sala Villarroel. També estarà amb nosaltres la Mariló Casals per atendre les consultes dels espectadors i el Josep Pons que farà una valoració dels personatges dels mes d'octubre.

14:00 Telenotícies comarques
14:21 El medi ambient - Conservació d'ocells endèmics a Madeira
14:30 Telenotícies migdia
15:37 Cuines - Lluç del mediterrani amb enciam de mar
15:50 El cor de la ciutat - Cap. 1463
tancar

Cap. 1463

L'Ivan juga les seves cartes amb els amos de can Sarró. L'Enric i en Max es posen a lligar per separat. La Trini vol trobar una feina. La Sandra procura no ser a casa per no barallar-se. En Xavi vol fer-se hipnotitzar.

16:21 El club - Cap. 630
tancar

Cap. 630

L'actor Javier Cámara passa per "El Club" per parlar-nos de la pel·lícula "La torre de Suso". L'actor interpreta Cundo, un asturià que torna a la seva terra després de deu anys per assistir a l'enterrament del seu amic Suso. La parella que ens comentarà l'actualitat i que protagonitzarà el "Cara a cara" del dia està formada pel periodista Antoni Bassas i l'advocada Magda Oranich. El periodista Carles Capdevila ens parlarà de notícies i fotografies curioses que moltes vegades ens passen per alt. I en el "revival" musical repassarem les cançons que han marcat els últims 25 anys de la nostra vida. I repassarem què ha donat de si la setmana amb l'actor Joan Pera. La música, la posarà el grup Facto de la Fe y las Flores Azules.

18:28 Cine de cine - Testimoni de càrrec
tancar

Testimoni de càrrec

Un vell advocat londinenc, Wilfrid Robarts, pateix del cor i el seu metge li ha prohibit qualsevol abús. La infermera Miss Plimsol vigila que es compleixin les ordres del metge. Malgrat tot, Sir Wilfrid accepta la defensa de Leonard Vole, un antic oficial de la RAF, acusat de l'assassinat de la vella i rica senyora Frend, amb qui estava íntimament lligat i que l'ha fet hereu. Fins i tot el testimoni de la seva dona, Christine, a qui va conèixer a Alemanya durant la guerra, li és desfavorable. En l'últim moment, una desconeguda lliura a Sir Wilfrid un paquet de cartes que farà canviar el curs del procés.

20:34 Just kidding
21:00 Telenotícies vespre
21:53 Alguna pregunta més - + info
tancar

+ info

A l'"Alguna Pregunta Més?" es repassaran els millors videoclips de la història, però d'una manera molt especial. ¿Què hauria passat si el "Thriller" de Michael Jackson hagués passat per les mans de Georgie Dann? A més a més, el carismàtic Xarli Rexach visita el particular "Silenci?" d'"APM?" i s'estrenarà el tràiler d'Indiana Jones i les obres maleïdes. D'altra banda, hi haurà un altre episodi de "Ventfumats", es parodiaran alguns dels anuncis més coneguts i s'escolliran els cinc millors moments televisius a "Els millors".

22:07 Ventdelplà - + info
tancar

+ info

La Roser acompanyarà la Teresa a fer-se la primera ecografia. Els mossos es comprometen a enxampar el culpable d'haver entrat al súper. La Dora i en Llibert estan disposats a fer tots els possibles per tancar el "puticlub". La Nicole està feta un garbuix de sentiments ara que veu com en Julià dubta d'uns sentiments que fins ara semblava tenir molt clars. A en Xavi li sembla que l'Esteve li va tirar els trastos.

23:22 La zona fosca - L'execució de Vaccarizzi
tancar

L'execució de Vaccarizzi

El 14 de juliol de 1984 a un quart de dotze de la nit un mafiós francès, Raymond Vaccarizzi, cau mort a la seva cel·la de la presó Model de Barcelona mentre parlava des de la finestra amb la seva dona, que era al carrer. Segons la policia, Vaccarizzi va ser assassinat amb un rifle de precisió des de la terrassa del número 30 del carrer de Provença. El Vaca, com era conegut en els ambients policials, havia estat un dels líders de la màfia lionesa. Fugint d'una guerra de clans s'havia instal·lat a l'Escala on l'havien detingut per falsedat documental. Sis mesos després de la mort d'en Vaccarizzi, la policia francesa va acorralar els gangs lionesos i en una batuda van detenir Gérard Montreuil, el fill d'una de les famílies més conegudes de la ciutat. Montreuil confessa ser l'autor material dels trets i inculpa René-Paul Nivois, el gran enemic de Vaccarizzi, com a màxim responsable de l'assassinat. És així com la policia espanyola va detenir a l'Escala tots els implicats en l'assassinat. Aquella nit de juliol, la mort de Vaccarizzi va acabar amb una guerra de màfies que havia començat ja feia anys a França.

23:50 La nit al dia - + info
tancar

+ info

Els convidats d'avui de La Nit al Dia són: - Ali Lmrabet, periodista i també - Xavier Bosch, director diari Avui

01:16 Bombers de Nova York - Hell
tancar

Hell

A l'assassinat de Johnny segueix una apoplexia de Jerry gairebé catastròfica. Comencen a bufar aires de canvi per a Tommy, la seva família i els seus amics. Dirigit per: Peter Tolan Escrit per: Denis Leary & Peter Tolan

02:02 Pel·lícula - Doble traïció
tancar

Doble traïció

L'inspector de policia Frank Tompkins té una gran quantitat de diners que el seu departament li ha confiat per fer-los servir en una operació antidroga. Frank, juntament amb la seva amant, es queda els diners i després provoca un accident per fer-se passar per mort. L'exdona de Frank, que també és policia, es troba amb uns ingressos inesperats al seu compte corrent, però el departament d'assumptes interns la considera còmplice del robatori.

03:32 Riviera - + info
tancar

+ info

Després de trobar-se amb Laurent, Daniel finalment està d'acord a acceptar la carrera de Ghislaine. Diego troba les pastilles anticonceptives de Clara.

03:58 El club - Cap. 630
tancar

Cap. 630

L'actor Javier Cámara passa per "El Club" per parlar-nos de la pel·lícula "La torre de Suso". L'actor interpreta Cundo, un asturià que torna a la seva terra després de deu anys per assistir a l'enterrament del seu amic Suso. La parella que ens comentarà l'actualitat i que protagonitzarà el "Cara a cara" del dia està formada pel periodista Antoni Bassas i l'advocada Magda Oranich. El periodista Carles Capdevila ens parlarà de notícies i fotografies curioses que moltes vegades ens passen per alt. I en el "revival" musical repassarem les cançons que han marcat els últims 25 anys de la nostra vida. I repassarem què ha donat de si la setmana amb l'actor Joan Pera. La música, la posarà el grup Facto de la Fe y las Flores Azules.

06:00 Notícies 3/24
Progrmació BD ....
07:01 Horitzons
07:01 Els camperols bíblics de Belize - Els camperols bíblics de Belize
tancar

Els camperols bíblics de Belize

Els mennonites, originaris d'Alemanya, encara parlen el seu dialecte alemany, porten una vida basada en la bíblia i si algun govern els impedís seguir amb la seva manera de viure no dubtarien de canviar de lloc. Els mennonites de Belize han netejat manualment grans extensions de selva humida i han convertit la zona en la "panera" de Belize. Fent servir mètodes antics, aquesta petita comunitat religiosa és responsable de les dues terceres parts de la producció agrícola de Belize.

07:45 Graduï's ara en Secundària: comunicació - Textos de la vida quotidiana
08:09 Enginy natural - Xanques, soles, rodes i alerons
08:39 Al voltant del món amb Stephane Peyron - Les galàpagos, viure com Robinson Crusoe
09:30 Desastres anunciats - Els últims antibiòtics
10:00 El Balapan, les ales de l'Altai - El Balapan, les ales de l'Altai
tancar

El Balapan, les ales de l'Altai

A la vall de Deloun, a l'oest de Mongòlia, Sheik Pawli lluita per mantenir sa i estalvi el seu ramat de bens dels llops famèlics. Aquest any, l'hivern ha estat força dur i un nombre inusual de llops ronda pels poblats. Si la gent de la vall no lluita, els seus ramats desapareixeran i ells es quedaran sense subsistència. Sheik Pawli ha decidit organitzar una caça massiva de llops i reuneix tots els criadors de l'estepa que posseeixen àligues reials. Khoda Bergen té 14 anys i somia participar en la cacera. Amb el seu oncle Pawli, un dels mestres d'àligues més important de Kazakh, capturarà i entrenarà Balapan, una àliga jove. Si té èxit, es podrà afegir als caçadors de llops. Els llops hauran d'estar alerta perquè la gran cacera està a punt de començar...

10:53 Ciència al límit - Volcans
11:19 Tokyo: planeta Edo - Tokyo: planeta Edo
tancar

Tokyo: planeta Edo

Edo era l'antic nom de Tòquio durant la dura tirania militar dels Shogun. Actualment, hi trobem barris amb estètica totalment futurista que coexisteixen amb d'altres que es podrien confondre amb poblets tranquils. Des que va començar a rodar, el director, Pierre Brouwers, es va adonar que ell pertanyia a un altre món i que cada dia havia de concentrar-se per trobar el seu lloc en aquest "planeta" tan diferent.

12:10 Paletes - Lascaux (part 2)
12:40 Àgora - + info
tancar

+ info

L'"Àgora" d'aquesta setmana tractarà de la darrera crisi d'infraestructures que ha patit el país. El servei ferroviari de Barcelona fa 15 dies que està mig paralitzat i la reacció de la ciutadania ha sigut de resignació. Per parlar d'aquest tema, a la taula hi haurà Jordi Barbeta, Hèctor López Bofill, Milagros Pérez Oliva, Miquel Porta Perales i Joan Tapia. Fa quinze dies, una esquerda al túnel dels Ferrocarrils de la Generalitat a l'estació de Gornal provocava el que ja es veia venir com inevitable. La suspensió del servei de Rodalies i de Ferrocarrils, la suspensió de les obres de l'AVE i la necessitat d'utilitzar transport per carretera per traslladar els 120.000 usuaris de rodalies de la línia sud del ferrocarril. Els partits polítics catalans, tret del PSC, han demanat el cessament de la ministra de Foment, que es nega a dimitir. El president Zapatero ha assumit la responsabilitat del desastre i s'ha posat al capdavant de la direcció de la crisi. Què han fet els ciutadans? Doncs matinar i sortir més d'hora de casa. Els que utilitzen els serveis de Rodalies per poder fer els transbords i els que utilitzen el cotxe, perquè les carreteres estan més plenes. Civisme, desinterès o resignació? Ni manifestacions ni reclamacions, ni protestes. ¿Els ciutadans han entès com un accident el que ha passat i confien que, quan tot acabi, la millora de serveis compensarà els sacrificis? O és que han perdut la confiança en els polítics i les institucions i es resignen a la seva mala sort? ¿Han deixat de confiar en els polítics i el resultat pot ser de més abstenció de cara a les pròximes eleccions?

14:00 Loops! - + info
tancar

+ info

Aquest dimecres a "Loops!" Justin Timberlake, el nou rei del pop, celebrem els 30 anys de la febre del dissabte nit i l'èxit internacional de Refree Desprès d'arrasar al 2006, Justin Timberlake torna a ser el favorit per ser el gran triomfador de la gala dels MTV Europe Music Awards, que la famosa televisió musical celebra aquest any a Munic. Un altre pas endavant en la imparable carrera comercial de la nova esperança blanca del pop, apadrinat als seus inicis en solitari per productors llegendaris com Timbaland i revelat també com una súper estrella internacional pels seus idil·lis amb Britney Spears o Cameron Diaz i les seves aparicions al cinema. Ara, quan debuta com a productor pels Duran Duran, són molts els que l'assenyalen com l'hereu de Michael Jackson i com a rei indiscutible del pop actual. El proper mes de desembre farà 30 anys de l'estrena de la pel·lícula "Febre del dissabte nit", un referent per tota una generació que va posar de moda l'estètica discotequera i els pantalons acampanats. Han passat els anys, però sembla que el fenomen està de revival. A "Loops!" repassem els grups que han propiciat el retorn de la gomina i el ball desenfrenat a la discoteca: el fenomen internacional del moment, el libanès Mika, Accu, Scissor Sisters, la Fundación Tony Manero... Refree és l'alter ego musical del català Raül Fernandez, que vola en solitari com a cantautor i triomfa internacionalment amb el seu nou disc "Els invertebrats". Ens hem reunit amb ell per visualitzar i recordar els millors moments de les seves gires per Itàlia, Rússia, Brasil i Argentina. I com sempre tancarem el programa amb el repàs al més destacat de l'actualitat musical de la setmana. En l'agenda d'aquesta setmana, destaquem el concert de Rufus Wainwright a l'Auditori, el de !!! (chk chk chk) al Razzclub o la 10ena Mediterrània, la Fira d'espectacles d'arrel tradicional a Manresa.

14:30 Turmix documentals - The Who. Who's next
tancar

The Who. Who's next

The Who són notícia: després de 24 anys de silenci discogràfic, la banda publica l'àlbum "Endless wire". Coincidint amb aquest retorn, l'"Sputnik" ofereix demà un retrat del seu disc "Who's next", de l'any 1971, que els destaca com una de les millors bandes de rock de l'època. El líder de The Who, el guitarrista Peter Townshend, ha escrit algunes de les cançons més encertades sobre la joventut britànica dels setanta. I moltes d'aquestes cançons, com "Baba O'Riley" o "Won't get fooled again", són al disc "Who's next". Townshend i els seus companys de grup expliquen tots els detalls del disc. Al primer programa de l'any, l'"Sputnik" recorda un clàssic del rock. "The Who: Who's next" forma part de la prestigiosa sèrie nord-americana "Classic Albums", dedicada als àlbums més importants de la història del pop i el rock.

15:19 Cançons - Ruben Blades "Pedro Navaja"
15:32 Campions de la natura - Els cocodrils que faltaven
tancar

Els cocodrils que faltaven

Veiem a Barr capturant les 23 espècies de cocodrils que existeixen al món.

16:30 Campions de la natura - Els licaons
tancar

Els licaons

A Sud-àfrica, al parc nacional de Kruger, el dr. Gus Mills descobreix el sorprenent comportament social dels gossos salvatges africans.

16:54 Campions de la natura
17:00 Thalassa - Les aletes del Mar Roig, 150 anys al mar
tancar

Les aletes del Mar Roig, 150 anys al mar

Les aletes del Mar Roig Situat al sud de la península Aràbiga, el Iemen és una nació de paisatges durs i purs. Una nació de camperols, de muntanyencs i de pescadors. A l'oest del país, al llarg d'una costa de més de 600 quilòmetres, hi ha el port de pesca més gran del Mar Roig: Hodeida. La fama dels pescadors d'Hodeida, temibles i valents, els ve de la persecució d'un peix llegendari al Mar Roig: el tauró. 150 anys al mar L'Isla Ebusitana navega plàcidament per les aigües del Mediterrani, tal com ho ha fet des que va ser construït, el 1856, a Palma, a Mallorca. Aquest pailebot que té actualment la seu a Cartagena va estar de visita a Barcelona amb motiu del Saló Nàutic i per commemorar el segle i mig de vida que fa que navega. Antonio Lorente, el seu nou armador, lidera el projecte de mantenir viu aquest patrimoni cultural.

17:44 El medi ambient - Treure partit de l'abocador de Garraf
17:49 Dies de transició - Resum transició
18:24 Nòmades de la condició humana - El rostre de la condició humana
tancar

El rostre de la condició humana

Steve McCurry a l'Índia i al Nepal. El rostre de la condició humana El fotoperiodista Steve McCurry és un testimoni privilegiat de la condició humana. Després de dues dècades recorrent el planeta a la recerca d'expressions i capturant mirades que converteixen un simple retrat en el reflex de tota una societat, el fotògraf -que viatja uns deu mesos l¿any- reivindica la seva condició de "ciutadà del món". Per a la realització d¿aquest documental, ple de color i sensibilitat, un equip de televisió ha seguit l¿home que va contribuir al prestigi de National Geographic en una aventura que va començar a la ciutat blava de Jodhpur -en el límit del desert del Rajastan- i el va portar fins als temples budistes de la Vall del Katmandu, al Nepal.

18:53 En camp contrari - Música
19:29 Tot un món
19:33 Cànon Sons - 1962-1963: Les mans al vent
tancar

1962-1963: Les mans al vent

Aquesta setmana el capítol comença recordant els discos de l'any 62, amb barreges de rock and roll, Manolo Escobar i els primers èxits de l'estiu, "Mustafà", en versió catalana de Rudy Ventura. Font Sellabona, cantant de la Plana de Vic, triomfava a les emissores de ràdio. Els Setze Jutges anaven creixent amb les incorporacions de Guillernina Motta, Enric Barbat i Xavier Elies. De València sorgeix una veu sorprenent; Raimon, amb cançons contundents i trencadores. El seu primer èxit va ser "Al Vent". Una operació estratègica el va portar a participar - i a guanyar el Festival de la Canción Mediterránea amb Salomé i la cançó "Se'n va anar". La Nova Cançó ja era major d'edat.

20:04 Cànon Sons - 1964-1966: Anirem tots cap el cel
tancar

1964-1966: Anirem tots cap el cel

Aquesta setmana repassem el fenomen mediàtic de "Radioscope", el programa de Salvador Escamilla a Ràdio Barcelona, en què van actuar gairebé tots els conjunts i cantants que ho feien en català. El programa va parar atenció als nous cantants i especialment als més joves, com la Maria Cinta o el duet mallorquí Queta & Teo. La Censura en feia de les seves, i algunes cançons eren prohibides, no es podien radiar o no es podien tocar en directe. En disc sovint s'havien d'alterar les lletres. Raimon i Pi de la Serra ho expliquen amb anècdotes. La Nova Cançó va créixer de cop quan es va inaugurar La Cova del Drac, a Barcelona, un local dedicat exclusivament a la Cançó. Es produeix la primera escissió en el món de la Cançó amb la creació de Concèntric, empresa formada per antics dirigents d'Edigsa. L'any 65 tothom cantava en català, el fenomen s'havia consolidat i fins i tot les discogràfiques estrangeres demanaven als seus artistes que gravessin en català.

20:32 Naturalesa africana - Llacs i rius
21:22 Cançons - Joan manuel serrat "pare"
21:32 Karakia - La mar de Corea
tancar

La mar de Corea

El mar de Corea és un topònim que no existeix als nostres mapes. Les aigües que envolten aquest país porten els noms de la Xina i el Japó, els dos països que durant segles han eclipsat, pel que fa a Occident, la cultura coreana. Lluny del seu país, però, els coreans han après a integrar-se en les societats que els han acollit sense perdre de vista la seva herència cultural. En aquest capítol mirarem d'acostar-nos a les tradicions, a la gastronomia, a la manera de pensar dels coreans més enllà de la imatge externa, d'alta tecnologia, que han assolit en les últimes dècades. Ho farem amb alguns veïns que ja fa anys que s'estan entre nosaltres, com la família d'en Myung Shin. Com han fet altres compatriotes, el seu pare va obrir fa 25 anys un gimnàs de taekwondo a Cerdanyola, una de les activitats que més ha identificat els coreans des de la Segona Guerra Mundial. Amants de l'equilibri, un concepte que intenten aplicar en tots els àmbits, també la seva cuina treballa per aconseguir, a través dels contrastos, l'harmonia dels sabors. Coneixerem també la família Kim, que duu un restaurant al barri de Gràcia, a Barcelona, o la senyora Lee, que té una botiga al Guinardó. Amb tots aprendrem a fer els famós guim chi, el sanguetang o els plats de bulgogui. Una gastronomia molt apreciada pels seus veïns orientals que s'obre encara al paladar d'Occident.

22:15 60 minuts - Iraq: els esquadrons de la mort
tancar

Iraq: els esquadrons de la mort

Aquesta és una denúncia de la greu situació de seguretat que es viu a l'Iraq. Una valerosa investigació que demostra que a les forces de seguretat iraquianes hi ha infiltrades les milícies i els "esquadrons de la mort". Un crit d'alarma davant de la desintegració sectària del país i una demostració de com comandos xiïtes s'han fet forts i es dediquen a matar sunnites sense cap fre i sense cap consideració moral. Un retrat valuós del caos que regna a l'Iraq "alliberat".

23:12 Valor afegit - + info
tancar

+ info

"Valor afegit" analitzarà demà la relació entre felicitat i productivitat a les empreses. Amb el lema "Més feliç, més productiu", el programa oferirà una sèrie de reportatges amb opinions sobre el tema. Moltes empreses estan descobrint que la millora de les relacions entre el personal s'acaba reflectint en el compte de resultats. Jocs, diversió, relacions, etc. Tot plegat, formació emocional per als treballadors, amb l'objectiu d'augmentar la productivitat i d'evitar el que es coneix com l'"acomiadament interior".

23:46 Futbol int. - Futbol int.
00:33 Forat 18 - Forat 18
01:01 Cànon Sons - 1962-1963: Les mans al vent
tancar

1962-1963: Les mans al vent

Aquesta setmana el capítol comença recordant els discos de l'any 62, amb barreges de rock and roll, Manolo Escobar i els primers èxits de l'estiu, "Mustafà", en versió catalana de Rudy Ventura. Font Sellabona, cantant de la Plana de Vic, triomfava a les emissores de ràdio. Els Setze Jutges anaven creixent amb les incorporacions de Guillernina Motta, Enric Barbat i Xavier Elies. De València sorgeix una veu sorprenent; Raimon, amb cançons contundents i trencadores. El seu primer èxit va ser "Al Vent". Una operació estratègica el va portar a participar - i a guanyar el Festival de la Canción Mediterránea amb Salomé i la cançó "Se'n va anar". La Nova Cançó ja era major d'edat.

01:32 Cànon Sons - 1964-1966: Anirem tots cap el cel
tancar

1964-1966: Anirem tots cap el cel

Aquesta setmana repassem el fenomen mediàtic de "Radioscope", el programa de Salvador Escamilla a Ràdio Barcelona, en què van actuar gairebé tots els conjunts i cantants que ho feien en català. El programa va parar atenció als nous cantants i especialment als més joves, com la Maria Cinta o el duet mallorquí Queta & Teo. La Censura en feia de les seves, i algunes cançons eren prohibides, no es podien radiar o no es podien tocar en directe. En disc sovint s'havien d'alterar les lletres. Raimon i Pi de la Serra ho expliquen amb anècdotes. La Nova Cançó va créixer de cop quan es va inaugurar La Cova del Drac, a Barcelona, un local dedicat exclusivament a la Cançó. Es produeix la primera escissió en el món de la Cançó amb la creació de Concèntric, empresa formada per antics dirigents d'Edigsa. L'any 65 tothom cantava en català, el fenomen s'havia consolidat i fins i tot les discogràfiques estrangeres demanaven als seus artistes que gravessin en català.

01:59 Paletes - Lascaux (part 2)
02:29 Karakia - La mar de Corea
tancar

La mar de Corea

El mar de Corea és un topònim que no existeix als nostres mapes. Les aigües que envolten aquest país porten els noms de la Xina i el Japó, els dos països que durant segles han eclipsat, pel que fa a Occident, la cultura coreana. Lluny del seu país, però, els coreans han après a integrar-se en les societats que els han acollit sense perdre de vista la seva herència cultural. En aquest capítol mirarem d'acostar-nos a les tradicions, a la gastronomia, a la manera de pensar dels coreans més enllà de la imatge externa, d'alta tecnologia, que han assolit en les últimes dècades. Ho farem amb alguns veïns que ja fa anys que s'estan entre nosaltres, com la família d'en Myung Shin. Com han fet altres compatriotes, el seu pare va obrir fa 25 anys un gimnàs de taekwondo a Cerdanyola, una de les activitats que més ha identificat els coreans des de la Segona Guerra Mundial. Amants de l'equilibri, un concepte que intenten aplicar en tots els àmbits, també la seva cuina treballa per aconseguir, a través dels contrastos, l'harmonia dels sabors. Coneixerem també la família Kim, que duu un restaurant al barri de Gràcia, a Barcelona, o la senyora Lee, que té una botiga al Guinardó. Amb tots aprendrem a fer els famós guim chi, el sanguetang o els plats de bulgogui. Una gastronomia molt apreciada pels seus veïns orientals que s'obre encara al paladar d'Occident.

03:04 60 minuts - Iraq: els esquadrons de la mort
tancar

Iraq: els esquadrons de la mort

Aquesta és una denúncia de la greu situació de seguretat que es viu a l'Iraq. Una valerosa investigació que demostra que a les forces de seguretat iraquianes hi ha infiltrades les milícies i els "esquadrons de la mort". Un crit d'alarma davant de la desintegració sectària del país i una demostració de com comandos xiïtes s'han fet forts i es dediquen a matar sunnites sense cap fre i sense cap consideració moral. Un retrat valuós del caos que regna a l'Iraq "alliberat".

03:54 Valor afegit - + info
tancar

+ info

"Valor afegit" analitzarà demà la relació entre felicitat i productivitat a les empreses. Amb el lema "Més feliç, més productiu", el programa oferirà una sèrie de reportatges amb opinions sobre el tema. Moltes empreses estan descobrint que la millora de les relacions entre el personal s'acaba reflectint en el compte de resultats. Jocs, diversió, relacions, etc. Tot plegat, formació emocional per als treballadors, amb l'objectiu d'augmentar la productivitat i d'evitar el que es coneix com l'"acomiadament interior".

04:19 Turmix documentals - The Who. Who's next
tancar

The Who. Who's next

The Who són notícia: després de 24 anys de silenci discogràfic, la banda publica l'àlbum "Endless wire". Coincidint amb aquest retorn, l'"Sputnik" ofereix demà un retrat del seu disc "Who's next", de l'any 1971, que els destaca com una de les millors bandes de rock de l'època. El líder de The Who, el guitarrista Peter Townshend, ha escrit algunes de les cançons més encertades sobre la joventut britànica dels setanta. I moltes d'aquestes cançons, com "Baba O'Riley" o "Won't get fooled again", són al disc "Who's next". Townshend i els seus companys de grup expliquen tots els detalls del disc. Al primer programa de l'any, l'"Sputnik" recorda un clàssic del rock. "The Who: Who's next" forma part de la prestigiosa sèrie nord-americana "Classic Albums", dedicada als àlbums més importants de la història del pop i el rock.

05:07 El medi ambient - Agricultura alternativa a la selva amazònica
05:11 Tresors del món, patrimoni de la humanitat - Borobudur, la muntanya dels mil budes, indonèsia
05:24 Encontres perillosos - Els cocodrils que faltaven
tancar

Els cocodrils que faltaven

Veiem a Barr capturant les 23 espècies de cocodrils que existeixen al món.

06:14 Campions de la natura - Els licaons
tancar

Els licaons

A Sud-àfrica, al parc nacional de Kruger, el dr. Gus Mills descobreix el sorprenent comportament social dels gossos salvatges africans.

Progrmació BD ....
07:04 Club Super3
07:04 Nono Chan - Una àvia poderosa / S'acaben les vacances
tancar

Una àvia poderosa / S'acaben les vacances

El partit és a punt de començar! El capità d'un equip és l'alcalde, el de l'altre, el doctor Hirooka. Estàs preparat per fer-te un tip de riure? - Com cada any, torna el Festival Esportiu! Futbol, bàsquet, beisbol, judo, curses de totes menes... Tothom hi participa. La senyoreta també...?!

07:31 Jacob Dos-Dos - En Jacob Dos-Dos i la conxorxa del concurs
08:03 Kiteretsu, el cosí més llest d'en Nobita - La collita de la tardor. Tagosaku, l'ídol dels pagesos
08:36 Kiteretsu, el cosí més llest d'en Nobita - El primer amor de la mare d'en Goril·la
09:04 mic 3
09:04 L'ós de la gran casa blava - Insectes
09:29 Louie - Louie, dibuixa'm una casa
tancar

Louie, dibuixa'm una casa

En Louie i la Yoko juguen al jardí, però està a punt de posar-se a ploure! Què poden fer?! I si dibuixen un barret? O potser un paraigües? En Louie té una idea millor: dibuixarà una casa! Saps com es dibuixa una casa? En Louie comença fent un triangle, que és la teulada! I tu, què és el primer que fas per dibuixar una casa?!

09:36 Bumba
09:42 Pau, la petita guineu roja - The balloon trip
09:47 Explica'm un conte - Elfs i fades
09:53 Explica'm un conte - El cavaller que s'ho gastava toto
10:00 El cos humà per a nens - Tot sobre el cervell
tancar

Tot sobre el cervell

El cervell és més complex en els humans que en cap altra ésser. És com un ordinador que ens indica quan hem de menjar, envia els senyals que ens permetran el moviment i ens fa recordar un número de telèfon. El cervell és la clau que mou tot el nostre sistema nerviós.

10:23 Món salvatge - La foca comuna
10:27 Món salvatge - La tortuga careta
10:32 Món salvatge - L'àguila marcenca
10:36 Món salvatge - La grua comuna
10:41 Beverly Hills - La classe de Beverly Hills (parts 1 i 2)
11:21 Beverly Hills - L'habitació verda
12:05 Vitaminix - Mineral Cobalto Co
tancar

Mineral Cobalto Co

Saps per què salten tant i per què són tan àgils, els cangurs? Perquè mengen molta fruita, que porta el mineral cobalt i fa que tinguem els tendons i els nervis en molt bon estat. Vols saber què més has de menjar per poder córrer i saltar com un cangur? Doncs la Sofia t'ho explicarà...

12:07 Vitaminix - Coure (Cu)
tancar

Coure (Cu)

Per què et sembla que tenen tanta força els lleons? Evidentment! Perquè mengen molta carn. Però la carn no és l'únic que porta el mineral coure. També n'hi ha a les llenties, al marisc, a les panses... Si vols estar fort com un lleó, no et perdis les explicacions d'en Víctor.

12:11 Club Super3
12:11 SamSam - Retorn a Marx
tancar

Retorn a Marx

En Pesolet es mor de ganes de tornar a Marx, el planeta d'on va fugir amb els seus pares. En SamSam diu que l'hi acompanyarà, però, quan són a Marx, en Pesolet està tan content de tornar a ser a casa seva, que deixa de banda en SamSam. Aviat el capturaran els guardes del Rei Marxel Primer. En SamSam ja té feina... i no gens fàcil!

12:22 Inspector Gadget - En gadget troglodita
12:48 Els insòlits misteris d'en Ripley - Seguint els passos del tiet
tancar

Seguint els passos del tiet

En Rip ha trobat un dels diaris del seu tiet que parla d'un viatge frustrat que va fer al Tibet a la recerca de proves de l'existència del Ieti. Decidit a reprendre l'expedició, en Rip s'endurà el grup BION cap a l'Himalaia. Després de molts entrebancs, en Rip, la Sam i el xerpa que els acompanya quedaran penjats d'una corda en un precipici. Qui els salvarà? El Ieti...?!

13:19 Megaman, el ciberguerrer - Connexió, Megaman!
tancar

Connexió, Megaman!

Som a l'any dos mil ix i gairebé és com si visquéssim en un videojoc. La ciutat Den Tech està intercomunicada gràcies a una cibermatriu que ho connecta tot. Tothom té ordinadors de butxaca, els PETS, que els permetren combatre amb els ciberguerres contra la força del mal, els Tres Mundials. Avui en Megaman, ciberguerrer d'en Lan, entra en acció!

13:54 Codi 3xl
13:54 El detectiu Conan - Un segrest i una funció de teatre al mateix temps - 2a part
tancar

Un segrest i una funció de teatre al mateix temps - 2a part

De fet, no és que la Renge se n'hagi tornat a casa seva, sinó que resulta... que l'han segrestat! En Conan i els altres han sabut que en realitat la Renge havia fugit de casa seva perquè no es volia casar amb cap dels tres homes de negocis que la pretenien. Després de pensar-hi una mica, en Conan s'adona que el segrest l'ha muntat la mateixa Renge però... al final, la persona que ha ajudat la noia a simular el segrest resulta que... ha acabat segrestant-la de debò!

14:22 One piece - Un paio pràcticament invencible? L'home més perillós del món?
14:47 Dawson's creek - El club dels cinc
tancar

El club dels cinc

La mala maror entre Dawson i els seus amics explota quan els detenen. Dirigit per: Allan Arkish Escrit per: Mike White

15:31 Codi 3xl
15:31 Monstre - Assassinat
15:55 Codi 3xl - Codi 3XL - Avui, treballo
tancar

Codi 3XL - Avui, treballo

T'agradaria treballar? Però també has d'estudiar? AL Codi 3XL d'avui et prensentem diferents maneres de combinar les dues coses.

16:07 Som així - As if
16:36 Club Super3
16:36 Naturalment Sadie
16:58 Curiositats del món animal - Rhino fights
17:05 mic 3
17:05 Louie - Louie, dibuixa'm un cargol
tancar

Louie, dibuixa'm un cargol

Avui la Yoko té moltes ganes de jugar, però com que plou, tots els animalons s'han amagat. Amb qui pot jugar ara? Saps d'algun animal que surti quan plou? És clar! En Louie ha pensat el mateix! Dibuixarà un cargol! I saps a què jugaran amb el cargol?! A fet i amagar! Però el cargol va molt a poc a poc... A veure si encara s'adormiran...?!

17:13 Bumba
17:19 Pau, la petita guineu roja - A nest for four
17:34 Club Super3
17:34 La Creepie creix - El poema revelador
tancar

El poema revelador

Després de llegir a classe el seu poema del Dia de la Mare, la Creepie ha quedat ben retratada. Tant ha sobtat a tothom, que la directora de l'escola anirà a veure els seus pares!

17:52 El xou dels espies - La cosa secreta
tancar

La cosa secreta

Els impostors, unes criatures amb l'habilitat de fer rèpliques exactes dels humans en forma d'holograma, volen robar "La cosa secreta". En Victor i l'Anita tenen una missió molt important: protegir-la costi el que costi! Però, què és "La cosa secreta"? I, com s'ho farà en Victor per distingir l'Anita de debò de la seva rèplica?

18:05 El xou dels espies - Qui ha robat Suïssa?
tancar

Qui ha robat Suïssa?

Una colla de lladregots marcians estan xuclant la gravetat de la terra per endur-se-la al seu planeta. De fet, només la volen per divertir-se tirant coses, però pel nostre planeta seria fatal! Països sencers floten en direcció cap a Mart i aviat es produirà una col·lisió espectacular! En Victor i l'Anita han de recuperar la gravetat abans que sigui massa tard!

18:27 Equip Galaxy
18:57 Keroro
19:30 Info k
19:45 Club Super3
19:45 Naturalment Sadie
20:17 Codi 3xl
20:17 Som així - As if
20:44 Codi 3xl - Codi 3XL - Més que un camp
tancar

Codi 3XL - Més que un camp

El Camp Nou estàn a punt de fer-li un rentat de cara. El Codi 3XL d'avui escoltem l'opinió dels nostres experts: estudiants d'arquitectura...

20:55 Planetes - Fase 25: Persones desorientades
tancar

Fase 25: Persones desorientades

L'any 2075 la humanitat ha arribat a un punt on viatjar entre la Terra, la Lluna i les estacions espacials és part de la vida diària. No obstant això, el progrés de la tecnologia a l'espai ha comportat alhora un problema amb els residus espacials, que poden causar grans danys a les naus i als equips. Aquesta és la història de la Secció de Recollida de Residus de Technora, el seu especialista en treballs EVA (Extra Vehicular Activity), Hachirota "Hachimaki" Hoshino, i la nouvinguda al grup, Ai Tanabe.

21:28 Imp - Educació
Progrmació BD ....
21:31 El cor de la ciutat - Cap. 1463
tancar

Cap. 1463

L'Ivan juga les seves cartes amb els amos de can Sarró. L'Enric i en Max es posen a lligar per separat. La Trini vol trobar una feina. La Sandra procura no ser a casa per no barallar-se. En Xavi vol fer-se hipnotitzar.

21:57 Minisèrie
23:34 Jutjant l'Amy - Ballant a les fosques
00:18 Pel·lícula - Sirenes
01:49 Casats... i amb fills - The joke's on al
02:12 Casats... i amb fills - Twisted
02:34 Dallas - Confrontació Sant Angelo
tancar

Confrontació Sant Angelo

JR fa tot el que pot per tal de veure John Ross; enganya la seva mare deixant que l'acompanyi a Southern Cross i després intenta utilitzar-la i pendre-li el fill. A Dallas, Afton celebra amb el seu germà Mitch la seva graduació com a metge, mentre que Lucy intenta salvar el seu matrimoni del naufragi. Ray Creebbs es converteix, de cop i volta, en un home de negocis, cosa que inquieta Donna.

03:23 Pel·lícula - Sirenes
04:54 Videoclips de cinema
04:59 Dallas - Confrontació Sant Angelo
tancar

Confrontació Sant Angelo

JR fa tot el que pot per tal de veure John Ross; enganya la seva mare deixant que l'acompanyi a Southern Cross i després intenta utilitzar-la i pendre-li el fill. A Dallas, Afton celebra amb el seu germà Mitch la seva graduació com a metge, mentre que Lucy intenta salvar el seu matrimoni del naufragi. Ray Creebbs es converteix, de cop i volta, en un home de negocis, cosa que inquieta Donna.

05:47 Jutjant l'Amy - Ballant a les fosques
06:33 El cor de la ciutat - Cap. 1463
tancar

Cap. 1463

L'Ivan juga les seves cartes amb els amos de can Sarró. L'Enric i en Max es posen a lligar per separat. La Trini vol trobar una feina. La Sandra procura no ser a casa per no barallar-se. En Xavi vol fer-se hipnotitzar.