Pel·lícules BD ....
TV3 33 K3 300
Progrmació BD ....
08:00 Els matins - + info
tancar

+ info

Jordi MESTRE, dir general Caixa Sabadell TERTÚLIA Juan José LÓPEZ BURNIOL Alfred REIXAC Joan TÀPIA Daniel CÓRDOBA TXELL ORTIZ Magdalena OLIVER Xavier MORET, periodista Juan Ignacio SANZ, professor de Banca i Mercat de Valors ESADE Jordi RUIZ DE VILLA, adv. Dret Financer i Procesal buffet JAUSAS Eva RAMIREZ, filla d' afectada per la crisi bancària islandesa Elisabet ESPUNY, afectada per la crisi bancària islandesa Antoni VANCELLS, afectat per la crisi bancària islandesa Daniel FRIGOLS, afectat per la crisi bancària islandesa Lead: Islàndia en bancarrota ECOLOGIA DOMÈSTICA/ JOSEP LLUIS GALLEGO Lead: El compost a partir dels residus orgànics Jordi SANUY Lázaro MARTÍNEZ, ha guanyat amb la modalitat gossos nòrdics Antoni GASSÓ, perdedor skyjoring Lead: Els herois de la Pirena QUE SE N'HA FET/Jordi SANUY Jordi TARRÉS, ex-campió mundial de trial Maria Josep SOLER Antonio TENLLADO, maquetista Lead: Edificis famosos en maqueta Entrevista Michael CONNELLY, escriptor Lead: Connelly, premi Carvalho 2009 Albert SOLÉ, guanyador GOYA millor documental REGINA DOS SANTOS Núria FELIU Lead: Cada vegada hi ha menys matrimonis

13:05 TVist
14:00 Telenotícies comarques
14:20 El medi ambient - Mata atlàntica, rècord de biodiversitat
tancar

Mata atlàntica, rècord de biodiversitat

El programa "El medi ambient", de TV3, arriba als 4.000 reportatges El dimecres 4 de febrer, l'espai "El medi ambient", de TV3, emetrà el seu reportatge número 4.000. Aquesta xifra, que no té en compte les reemissions que es realitzen durant algunes setmanes d'estiu, s'assoleix poc abans que el programa compleixi 17 anys ininterromputs en antena. Aquests 4.000 programes signifiquen vora 11.000 minuts d'imatges -és a dir, vora 180 hores de reportatges. "El medi ambient" es va emetre per primer cop el març del 1992 i des del principi ha mantingut el mateix patrocinador: Gas Natural. S'ha emès diàriament de dilluns a divendres, inclosos els dies festius i durant l'estiu. Es tracta d'un dels programes més veterans de Televisió de Catalunya i un espai pioner i encara inusual a les televisions europees. La seva voluntat ha estat i és tractar els temes ambientals des d'una perspectiva àmplia, per no vincular-los exclusivament a protecció de la natura, contaminació o residus, sense oblidar la importància d'aquests temes. Així, diversos reportatges han incidit en el canvi climàtic, les seves causes i efectes i la forma de fer-hi front, amb la promoció d'energies renovables i d'estalvi i eficiència energètiques. També s'han mostrat iniciatives d'empreses que han vist el tema ambiental com oportunitat i no com a impediment. Altres temes als quals s'ha donat importància han estat els recursos hídrics, la relació entre medi ambient i salut, l'educació ambiental i les recerques realitzades per investigadors catalans en el camp de la biologia. Cada setmana hi ha hagut també ressenyes de llibres relacionats amb el medi ambient. El reportatge que s'emetrà aquest dimecres es titula "Mata atlàntica, rècord de biodiversitat" i ens porta a aquesta regió brasilera que ocupava més d'un milió de quilòmetres quadrats, però que degut a la pressió humana ha perdut el 93% de la seva superfície. Malgrat això, segueix sent un dels llocs amb més biodiversitat del món. En un estudi recent, un equip del Jardí Botànic de Nova York va descobrir en una zona situada al sud de Bahia quatre-centes cinquanta-sis espècies vegetals en només una hectàrea de terreny. De fet, un sol arbre d'aquesta selva pot acollir un nombre més gran d'organismes que unes quantes hectàrees dels nostres ecosistemes mediterranis. "El medi ambient" s'emet de dilluns a divendres a les 14.20 hores i es reemet pel Canal 3/24 en diverses franges. Aquests horaris es poden consultar a la web del programa (www.elmediambient.cat), on també hi ha informacions complementàries a alguns reportatges, notícies, agenda d'activitats i enllaços d'interès. A la web també és possible veure, de forma gratuïta, els reportatges.

14:30 Telenotícies migdia
15:35 Cuines - Llobarro rostit amb vinagreta de cítrics i bròquil
15:45 El cor de la ciutat - Cap. 1721
tancar

Cap. 1721

La Marga i en Sergi han d'afrontar els fets i prendre una decisió. En Paco i la Paquita han tornat a compartir llit. El xantatgista agafa per sorpresa l'Orpinell, que no és a temps d'avisar en Gerard. En Francisco té problemes per complir amb les seves dues dones. En Marc s'està enamorant de la doctora Miró, sembla.

16:25 El club - + info
tancar

+ info

El cantautor català Joan Manel Serrat visita "El Club" per parlar-nos dels concerts que oferirà pròximament al Palau de la Música Catalana. També conversarem amb l'escriptor italià Roberto Saviano, amenaçat de mort per la Camorra napolitana arran del seu llibre "Gomorra", escrit el 2006. La parella que ens comentarà l'actualitat la formaran els periodistes Victor Amela i Carles Capdevila. I descobrirem el repte científic de Dani Jiménez.

18:20 Tarda de cine - Doctor Hollywood
tancar

Doctor Hollywood

Ben Stone és un metge jove i ambiciós que té un accident en un viatge de Washington cap a la costa oest. Aquest fet l'obliga a estar-se uns dies al poble de Grady, a Califòrnia del Sud. Allà hi coneix Lou, una noia poc convencional que estudia dret i condueix una ambulància. La seva conducta oberta desplaça les fantasies que el noi s'havia fet de les belleses californianes i se n'enamora. A més, a Grady no hi ha prou metges.

20:05 Just for laughs
20:20 Bocamoll
21:00 Telenotícies vespre
21:40 Pel·lícula - Un engany de luxe
tancar

Un engany de luxe

Jean és un jove tímid que treballa de cambrer en un gran hotel. Jean s'enamora d'Irène, una noia bonica que busca homes rics. Per atraure Irène, Jean es fa passar per un multimilionari.

23:35 HORA Q - + info
tancar

+ info

Convidat: El president del Senat, Javier Rojo.

00:40 Pel·lícula - Casaments per encàrrec
tancar

Casaments per encàrrec

Pippa McGee és una dona que fa un parèntesi en la seva atrafegada vida de cronista de viatges i soltera empedreïda per tornar a la seva ciutat natal i assistir, a desgrat, a un casament. Quan arriba a la casa familiar es troba que el seu pare, un magnat de la indústria editorial, ha tingut un atac de cor i no es pot encarregar de l'edició d'una de les seves revistes. Pippa s'ofereix per al lloc de treball, però resulta que la revista tracta sobre casaments, tema que ella no suporta.

02:05 Pel·lícula - La meva noia 2
tancar

La meva noia 2

Vada Sultenfuss és una adolescent que, a causa d'un exercici escolar, ha d'escriure sobre la seva mare. No en sap res, perquè va morir just quan ella va néixer. El seu pare, que s'ha tornat a casar fa poc i espera un fill de la segona dona, tampoc és capaç d'explicar-n'hi gaires coses. Vada aconsegueix que la deixin anar a visitar un oncle a Los Angeles i així comença un procés de descoberta de la identitat de la mare que l'ajuda a definir la seva pròpia personalitat en un moment tan delicat com és el final de l'adolescència.

03:40 Freqüència 04
04:05 El club - + info
tancar

+ info

El cantautor català Joan Manel Serrat visita "El Club" per parlar-nos dels concerts que oferirà pròximament al Palau de la Música Catalana. També conversarem amb l'escriptor italià Roberto Saviano, amenaçat de mort per la Camorra napolitana arran del seu llibre "Gomorra", escrit el 2006. La parella que ens comentarà l'actualitat la formaran els periodistes Victor Amela i Carles Capdevila. I descobrirem el repte científic de Dani Jiménez.

06:00 Notícies 3/24
Progrmació BD ....
07:00 Planeta Terra
07:00 Salvant els animals - La crisi dels coales
07:49 Paranys de la natura - Veïns que s'ajuden
08:15 A cals suricates - Moments de dolor
08:40 Les tribus - La tribu Hamar
tancar

La tribu Hamar

Creuant el riu Omo d'Etiòpia, Bruce Parry arribarà a Hamar i es trobarà amb una gent i un tipus de vida dominats per estranys rituals. Per ser un home entre els Hamar s'ha de superar una perillosa cursa enfilat dalt d'un toro, nu i empastifat de fems de vaca. A Bruce el conviden a participar en la iniciació. A més de la cursa hi ha una cerimònia per a les dones en què són fustigades tan ferotgement que els queda l'esquena amb grans marques. Quan Bruce mira d'aturar-ho, s'adona que les dones hi estan d'acord, ja que si refusen prendre-hi part, queden aïllades.

09:30 Horitzons
09:30 Rutes mítiques - Madagascar: la Nacional 7
10:20 Els draps bruts de l'atmosfera - Els draps bruts de l'atmosfera
tancar

Els draps bruts de l'atmosfera

És perillós respirar l'aire de les ciutats? La ciència que estudia la contaminació ambiental de partícules petites, avisa d'un perill de salut pública. Una tempesta de pols tòxica i gasos verinosos s'escampa pels carrers i suburbis de les nostres ciutats. No es tracta d'un accident aïllat sinó d'un verí invisible que s'escampa a través dels tubs d'escapament dels nostres cotxes. Les partícules tòxiques són tan petites que poden penetrar dins del flux sanguini a través de les parets dels pulmons.

10:45 Quaderns d'expedició - Pacífic: quan els moais somien
11:35 Què va passar ?
11:40 Horitzons
11:40 Cases ecològiques - Chicago house
12:10 Tons - MIQUEL ANGEL RIERA
tancar

MIQUEL ANGEL RIERA

MIQUEL ÀNGEL RIERA: Mone (El Cor de la Ciutat), Joan Bibiloni, Teresa Gimpera

12:30 Valor afegit - + info
tancar

+ info

L'augment ràpid i sobtat de l'atur fa que cada dia sogui més gran el grup de persones sense feina, que, tot i això, estan actives buscant un nou lloc de treball. Per aquestes persones, hi ha també cada dia més eines per facilitar-los la formació i la preparació perquè puguin tornar al mercat laboral. Però hi ha qui pensa que aquestes eines són insuficients i que, ben aviat, els límits de les prestacions poden deixar moltes famílies desprotegides. "Valor afegit" analitzarà el dimarts 3 de febrer, a partir de les 23.10, la feina que fan els parats per trobar feina i les possibilitats que tenen. I entrevistarà també al secretari general d'Indústria, Antoni Soy, sobre la situació en el sector de l'automòbil i sobre la política industrial del govern de la Generalitat.

12:55 Karakia - Entre sorra i mar
tancar

Entre sorra i mar

Algèria batega entre la sorra del desert i la mar Mediterrània. És un país ple de contrastos que intentarem conèixer a través d'aquells habitants que han vingut a Catalunya. En Karim i en Boualem, procedents de la Cabília, ens descobriran els orígens del cuscús i ens acostaran a una cultura mil·lenària lligada a les joies, la llengua i la música. També coneixerem algunes de les tradicions àrabs que conviuen a Algèria. Anirem a Badalona, a casa d'en Mustapha on el menjar d'en Ghani omplirà una taula típica del mes del Ramadà. Amb ells ens adonarem que, malgrat la nostàlgia per la terra, és possible reviure els costums algerians des de l'altra riba mediterrània.

13:30 El Cercle de Mingote - El Cercle de Mingote: Mongòlia
14:05 Turmix Cat - + info
tancar

+ info

GUILLAMINO --- LA VIDA 12TWELVE --- MR GESUS ROGER MAS --- ANEM CARLES ENGUIX I O3 --- SE¿N FUIG 4 DE COPES --- ARENA LAX¿N¿BUSTO --- QUE BOIG EL MON RAYDIBAUM --- MALEEIXO EL TEMPS IX! --- RADIO SANJOSEX --- TEMPS O RELLOTGE GOSSOS --- CONDEMNATS TERAPIA DE SHOCK --- ARA LA CARRAU --- RUMBA DEL NORD MARCEL CRANC --- NAUFRAGI AT VERSARIS --- DOS ES UN U MA --- ESTIU

15:00 Planeta Terra
15:00 L'aventura de Jeff Corwin - Les Galàpagos: el laboratori vivent
15:45 Bèsties clip
15:50 Curiositats del món animal
16:00 Sessió de preguntes al President de la G
16:40 Paranys de la natura - Gegants suspitosos
17:05 Bèsties clip
17:10 Curiositats del món animal
17:15 Bèsties clip
17:20 Thalassa - El camió del cinema al Senegal. El dibuixant de peixos.
tancar

El camió del cinema al Senegal. El dibuixant de peixos.

El camió del cinema al Senegal: Això passa al fons de tot de la sabana senegalesa. És la història d'un camió únic en el seu gènere, que travessa les pistes per defensar, a la seva manera, la causa de la natura i el medi ambient. La fauna i la flora del Senegal li poden donar les gràcies. Aquest camió cinema és el seu millor aliat. El dibuixant de peixos: Els humans van aprendre molt abans a dibuixar que a escriure. Durant segles, el treball curós dels il·lustradors ha estat l'únic referent de moltes de les realitats que hi havia més enllà dels horitzons. Als ulls de tothom, aquells dibuixos precisos, gens imaginatius, eren la prova evident del resultat de moltes expedicions i avui són la prova de vida d'espècies que ja no existeixen.

18:05 El tresor - El tresor
tancar

El tresor

Aquest documental tracta de la descoberta del vaixell mercant més antic trobat al fons del mar: una nau de 70 metres d'eslora pertanyent al període de la cinquena dinastia xinesa, del segle X. Es va aconseguir pujar a la superfície aproximadament un milió de peces, des d'una profunditat d'uns 60 metres, i, d'aquestes, unes 200.000 estaven en perfectes condicions. Aquesta troballa és de gran importància i interessa museus de tot el món.

19:00 Cases ecològiques - Chicago house
19:25 El medi ambient
19:30 Cànon Mites - El món perdut dels inques
20:25 Travelogue of masterpieces
20:30 Les tribus - La tribu Dassanech
tancar

La tribu Dassanech

En el lloc de naixement del riu Omo, el Llac Turkana, la vida és una lluita per la supervivència. Bruce Parry arriba aquí, a la plana deserta d'Etiòpia, per passar un temps amb els Dassanech o els Delta. Moltes de les tribus depenen de les vaques o les cabres per sobreviure, però algunes obtenen aliment del llac, pescant o capturant cocodrils. Bruce s'afegeix als pescadors, les habilitats dels quals han beneït el delta durant mil·lennis. Això significa viatjar en una petita canoa i estar molt a prop de la boca dels cocodrils si l'atac inicial amb l'arpó fallés.

21:20 In situ
21:30 quèquicom - Polls
tancar

Polls

Hi ha tres mil tipus de polls, però només un, el pediculus capitis, del qual es mostren imatges en detall, afecta el cap dels humans i únicament pot viure allí. Però, precisament per la seva especialització, acabar amb ell és realment difícil. La reportera Anna Lasaga visita una escola de la Vila Olímpica per veure com mantenen una lluita permanent contra l'insecte que els dóna més maldecaps. Seguidament, va a la Facultat de Farmàcia de la UB per esbrinar quins productes naturals o sintètics es poden fer servir per acabar amb la plaga. La parasitòloga Montserrat Portús avalua remeis casolans, des del vinagre fins a la gasolina, i explica les indicacions dels diferents productes farmacèutics. Per la seva banda, la dermatòloga Eulàlia Baselga demostra com s'han d'aplicar i insisteix en la importància de repetir el tractament uns dies més tard per evitar reinfestacions. Marc Boada, des de plató, explica els mecanismes evolutius que permeten que apareguin línies resistents als insecticides, que van lligades al ràpid cicle vital d'aquests insectes.

21:55 Loto 6/49
22:05 Cronos - Darrere la màscara de l'esfinx
tancar

Darrere la màscara de l'esfinx

L'esfinx de Gizè és l'obra esculpida d'un sol bloc més gran del món i simbolitza la cara de la civilització egípcia. Però, qui la va construir? I què o qui representa? Ara, després de 20 anys de recerca, un dels màxims exponents de l'egiptologia, el doctor Vassil Dobrev, creu que ha resolt el misteri. Amb l'ajuda d'escultors i geòlegs, i la interpretació de textos antics i jeroglífics, i també amb l'última tecnologia d'escaneig làser, el doctor Dobrev ha anat reconstruint una pista arqueològica que destapa una trama de rivalitats, intrigues i revolució religiosa per acabar revelant la història d'un faraó perdut.

23:00 El documental - Veure fantasmes
tancar

Veure fantasmes

Veure fantasmes (Second Sight) Alison McAlpine (Canadà, 2008; 51 minuts) Una producció canadenca de l'any 2008 dirigida per Alison McAlpine a propòsit de les particulars visions i els suggerents relats dels habitants de l'illa d'Skye, al nord-oest d'Escòcia. Atractiu i galant, sempre somrient, en Donald Angus MacLean, de 80 anys, ens convida a descobrir la veritat a propòsit dels fantasmes. Home d'església i admirador de les dones, ens condueix, en un periple cinematogràfic, per llocs plens d'espectres, cotxes fantasma, premonicions i "visions". Sentim a parlar de morts anunciades i escoltem històries sobre els petits misteris que poblen una petita comunitat envoltada de boires entre un sol intermitent, ones batent a la vora del mar i camins ventosos que recorren les muntanyes feréstegues. "Veure fantasmes" se centra en les investigacions sobre els fantasmes i les premonicions que ha dut a terme el carismàtic Don Angie MacLean . Fa, també, però, el retrat personal i ple de sentit de l'humor dels seus rituals quotidians: redactant les seves notes a la vora del foc, barallant-se amb armaris plens d'arxius d'investigació, caminant a a la vora del mar amb el seu gos fidel... Les seves poètiques i humanes reflexions sobre la vida i la mort ens revelen el seu amor per la seva última esposa, la Nina. Quan se li pregunta si creu en els fantasmes, en Don Angie evita la resposta directa: "Hi ha coses, al nostre voltant, llums i visions..." Passejant amb Don Angie per aquesta illa salvatge i ventosa, la càmera esdevé confident i testimoni. Visita d'altres vells amics i contistes. El relat recull el testimoni de les seves experiències personals de manera fragmentària, composant el retrat d'un món a punt de desaparèixer. Com ell molt bé sap: "Veure bé algú avui no vol dir necessàriament que hagi d'estar bé demà..." "Veure fantasmes" ens acosta a la darrera generació de la tradició oral del gaèlic escocès, una comunitat que evoluciona sense televisió ni llum elèctrica. Amb molt de sentit de l'humor, la pel·lícula és un homenatge a totes les persones que hi participen, moltes de les quals ja no són entre nosaltres. En un paisatge impressionant, els sorolls que s'hi escolten, tot i ser ben reals, ens revelen una illa a la vegada màgica i real poblada d'estranyes històries de fantasmes i de personatges inoblidables. Seleccionat oficialment en els següents Festivals: Festival du Nouveau Cinéma, Montreal (Canadà) Sheffield Doc/Fest (Regne Unit) London International Documentary Festival (Regne Unit) Hot Docs, Toronto (Canadà) Guth Gafa Documentary Film Festival, Donegal (Irlanda) Krakow Film Festival, Cracòvia (Polònia) Fitxa tècnica: Direcció: Alison McAlpine Producció executiva: Peter Wintonick i John Walker Fotografia: John Walker i Kim Derko Muntatge: Alison McAlpine So: Alison McAlpine i Steve McNamee Música: John Gzowski amb el Madawaska String Quartet

23:50 Taller.doc - Baba Georges
tancar

Baba Georges

Baba Georges El capellà Jordi Mas i Castells, de la Garriga, té 78 anys, 48 dels quals els ha passat al Nord i Extrem Nord de Camerun, les regions més pobres del país. Ha fet centenars de pous, ha impulsat hospitals i ha obert escoles i sales polivalents per als habitants de la zona, el 95% de la qual és musulmana. El reportatge ¿Baba¿ Georges fuig de la biografia convencional i pretén fixar el retrat moral d¿un personatge que resumeix la seva vida en una frase: ¿Com puc predicar jo el benestar de la vida eterna, si hi ha un infern de sofriment aquí?¿ Gràcies a textos de Ryszard Kapuscinski, el documental vol convertir aquest testimoni qualificat i de primera mà de Jordi Mas en una aproximació sobre el present i futur del continent africà. FITXA TÈCNICA Títol ¿Baba¿ Georges Durada 28 minuts Data producció juny 2008 Llengua català Format original DVCam Copyright Catalana de Televisió Local Consell Comarcal del Vallès Oriental PREMIS Premi TV3 Catalunya 2008, Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCCMA) Premi de Televisió Lluís Diumaró 2008 Òmnium Cultural del Vallès Oriental EQUIP Director/productor: Jesús Medina Operadora d¿imatge: Montse Redondo Productor associat: Pep Mas Textos: Ryszard Kapuscinski Locució narrador: Jordi Molet Locució traduccions: Jordi Capel, Isaac Moreno, Víctor Palomar, Natàlia Peix, Eva Funoll i Marta Simon Música: Boubacar Traoré, Tinariwen, Ali Farka Toure & Toumani Diabate, Baaba Maal, Oumou Sangare, Sally Nyolo i Angelique Kidjo Agraïments: Jordi Abayá, Toni Cornellas, Jaume Dantí, Anna Freixas, Lucia Luaña, Miquel Àngel Pérez i ONG Makary-Blangoua

00:25 Cànon Mites - El món perdut dels inques
01:15 Paletes - Leonardo Da Vinci: El somriure i l'entrellaçat
01:45 quèquicom - Polls
tancar

Polls

Hi ha tres mil tipus de polls, però només un, el pediculus capitis, del qual es mostren imatges en detall, afecta el cap dels humans i únicament pot viure allí. Però, precisament per la seva especialització, acabar amb ell és realment difícil. La reportera Anna Lasaga visita una escola de la Vila Olímpica per veure com mantenen una lluita permanent contra l'insecte que els dóna més maldecaps. Seguidament, va a la Facultat de Farmàcia de la UB per esbrinar quins productes naturals o sintètics es poden fer servir per acabar amb la plaga. La parasitòloga Montserrat Portús avalua remeis casolans, des del vinagre fins a la gasolina, i explica les indicacions dels diferents productes farmacèutics. Per la seva banda, la dermatòloga Eulàlia Baselga demostra com s'han d'aplicar i insisteix en la importància de repetir el tractament uns dies més tard per evitar reinfestacions. Marc Boada, des de plató, explica els mecanismes evolutius que permeten que apareguin línies resistents als insecticides, que van lligades al ràpid cicle vital d'aquests insectes.

02:10 Cronos - Darrere la màscara de l'esfinx
tancar

Darrere la màscara de l'esfinx

L'esfinx de Gizè és l'obra esculpida d'un sol bloc més gran del món i simbolitza la cara de la civilització egípcia. Però, qui la va construir? I què o qui representa? Ara, després de 20 anys de recerca, un dels màxims exponents de l'egiptologia, el doctor Vassil Dobrev, creu que ha resolt el misteri. Amb l'ajuda d'escultors i geòlegs, i la interpretació de textos antics i jeroglífics, i també amb l'última tecnologia d'escaneig làser, el doctor Dobrev ha anat reconstruint una pista arqueològica que destapa una trama de rivalitats, intrigues i revolució religiosa per acabar revelant la història d'un faraó perdut.

03:00 El documental - Veure fantasmes
tancar

Veure fantasmes

Veure fantasmes (Second Sight) Alison McAlpine (Canadà, 2008; 51 minuts) Una producció canadenca de l'any 2008 dirigida per Alison McAlpine a propòsit de les particulars visions i els suggerents relats dels habitants de l'illa d'Skye, al nord-oest d'Escòcia. Atractiu i galant, sempre somrient, en Donald Angus MacLean, de 80 anys, ens convida a descobrir la veritat a propòsit dels fantasmes. Home d'església i admirador de les dones, ens condueix, en un periple cinematogràfic, per llocs plens d'espectres, cotxes fantasma, premonicions i "visions". Sentim a parlar de morts anunciades i escoltem històries sobre els petits misteris que poblen una petita comunitat envoltada de boires entre un sol intermitent, ones batent a la vora del mar i camins ventosos que recorren les muntanyes feréstegues. "Veure fantasmes" se centra en les investigacions sobre els fantasmes i les premonicions que ha dut a terme el carismàtic Don Angie MacLean . Fa, també, però, el retrat personal i ple de sentit de l'humor dels seus rituals quotidians: redactant les seves notes a la vora del foc, barallant-se amb armaris plens d'arxius d'investigació, caminant a a la vora del mar amb el seu gos fidel... Les seves poètiques i humanes reflexions sobre la vida i la mort ens revelen el seu amor per la seva última esposa, la Nina. Quan se li pregunta si creu en els fantasmes, en Don Angie evita la resposta directa: "Hi ha coses, al nostre voltant, llums i visions..." Passejant amb Don Angie per aquesta illa salvatge i ventosa, la càmera esdevé confident i testimoni. Visita d'altres vells amics i contistes. El relat recull el testimoni de les seves experiències personals de manera fragmentària, composant el retrat d'un món a punt de desaparèixer. Com ell molt bé sap: "Veure bé algú avui no vol dir necessàriament que hagi d'estar bé demà..." "Veure fantasmes" ens acosta a la darrera generació de la tradició oral del gaèlic escocès, una comunitat que evoluciona sense televisió ni llum elèctrica. Amb molt de sentit de l'humor, la pel·lícula és un homenatge a totes les persones que hi participen, moltes de les quals ja no són entre nosaltres. En un paisatge impressionant, els sorolls que s'hi escolten, tot i ser ben reals, ens revelen una illa a la vegada màgica i real poblada d'estranyes històries de fantasmes i de personatges inoblidables. Seleccionat oficialment en els següents Festivals: Festival du Nouveau Cinéma, Montreal (Canadà) Sheffield Doc/Fest (Regne Unit) London International Documentary Festival (Regne Unit) Hot Docs, Toronto (Canadà) Guth Gafa Documentary Film Festival, Donegal (Irlanda) Krakow Film Festival, Cracòvia (Polònia) Fitxa tècnica: Direcció: Alison McAlpine Producció executiva: Peter Wintonick i John Walker Fotografia: John Walker i Kim Derko Muntatge: Alison McAlpine So: Alison McAlpine i Steve McNamee Música: John Gzowski amb el Madawaska String Quartet

03:55 Taller.doc - Baba Georges
tancar

Baba Georges

Baba Georges El capellà Jordi Mas i Castells, de la Garriga, té 78 anys, 48 dels quals els ha passat al Nord i Extrem Nord de Camerun, les regions més pobres del país. Ha fet centenars de pous, ha impulsat hospitals i ha obert escoles i sales polivalents per als habitants de la zona, el 95% de la qual és musulmana. El reportatge ¿Baba¿ Georges fuig de la biografia convencional i pretén fixar el retrat moral d¿un personatge que resumeix la seva vida en una frase: ¿Com puc predicar jo el benestar de la vida eterna, si hi ha un infern de sofriment aquí?¿ Gràcies a textos de Ryszard Kapuscinski, el documental vol convertir aquest testimoni qualificat i de primera mà de Jordi Mas en una aproximació sobre el present i futur del continent africà. FITXA TÈCNICA Títol ¿Baba¿ Georges Durada 28 minuts Data producció juny 2008 Llengua català Format original DVCam Copyright Catalana de Televisió Local Consell Comarcal del Vallès Oriental PREMIS Premi TV3 Catalunya 2008, Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCCMA) Premi de Televisió Lluís Diumaró 2008 Òmnium Cultural del Vallès Oriental EQUIP Director/productor: Jesús Medina Operadora d¿imatge: Montse Redondo Productor associat: Pep Mas Textos: Ryszard Kapuscinski Locució narrador: Jordi Molet Locució traduccions: Jordi Capel, Isaac Moreno, Víctor Palomar, Natàlia Peix, Eva Funoll i Marta Simon Música: Boubacar Traoré, Tinariwen, Ali Farka Toure & Toumani Diabate, Baaba Maal, Oumou Sangare, Sally Nyolo i Angelique Kidjo Agraïments: Jordi Abayá, Toni Cornellas, Jaume Dantí, Anna Freixas, Lucia Luaña, Miquel Àngel Pérez i ONG Makary-Blangoua

04:25 Turmix Cat - + info
tancar

+ info

GUILLAMINO --- LA VIDA 12TWELVE --- MR GESUS ROGER MAS --- ANEM CARLES ENGUIX I O3 --- SE¿N FUIG 4 DE COPES --- ARENA LAX¿N¿BUSTO --- QUE BOIG EL MON RAYDIBAUM --- MALEEIXO EL TEMPS IX! --- RADIO SANJOSEX --- TEMPS O RELLOTGE GOSSOS --- CONDEMNATS TERAPIA DE SHOCK --- ARA LA CARRAU --- RUMBA DEL NORD MARCEL CRANC --- NAUFRAGI AT VERSARIS --- DOS ES UN U MA --- ESTIU

05:15 De la terra
05:25 La natura des de dins - La fragilitat del medi natural i l'art de l'aparellament
06:10 L'aventura de Jeff Corwin - Louisiana - La crida de les terres verges cajun
Progrmació BD ....
07:00 Club Super3
07:00 Kong - La terra de l'ADN
tancar

La terra de l'ADN

Aprofitant una distracció dels nostres herois, que intentaven atrapar en De La Porta, en Jack Cridaner ha capturat en Kong amb un làser molt poderós. El durà a la "Terra de l'ADN", una mena de zoològic amb exemplars d'allò més estrambòtics. Com s'ho faran en Jason i companyia per aturar en Jack i en De La Porta sense en Kong?!

07:30 Els barrufets - El premi barrufaespecial
tancar

El premi barrufaespecial

Avui l'Hogatha s'ha disfressat de premi barrufaespecial amb la intenció de capturar tot de barrufets. Els vol fer servir com a ingredient principal de la seva crema de bellesa. Aviat, però, apareixerà en Presumit, que la convencerà que provi la seva recepta. Ni s'imagina la sorpresa que li espera, a la bruixa presumida!

08:00 Doraemon - Llegums per explulsar de casa/mirall atraient
tancar

Llegums per explulsar de casa/mirall atraient

El mirall atraient - Els llegums per expulsar de casa

08:22 Doraemon - L'antena per teledirigir/la cosina d'en suneo
tancar

L'antena per teledirigir/la cosina d'en suneo

La cosina d'en Suneo - L'antena per teledirigir

08:55 mic 3
08:55 Ja arriba en Noddy! - En Noddy perd la roba
tancar

En Noddy perd la roba

A través d'un encanteri, els Follets han fet que la roba d'en Noddy tingui vida pròpia. Ara ho aprofitaran per fer tota mena d'entremaliadures i faran veure que ha estat el nostre amic. Per descobrir-los, en Noddy i la Dinah miraran de parar-los una trampa. Et sembla que se'n sortiran?

09:10 Elias, el vaixell remolcador - Inconscient
tancar

Inconscient

La Ruda potser se n'haurà de penedir d'haver-se rigut de l'Elias perquè no és capaç de passar tot sol per l'Estret de la Por. Tornant de portar les mercaderies al Gran Pampalluc, el petit remolcador ha fet el cor valent i s'ha atrevit a travessar un estret que tothom sap que té uns corrents molt perillosos. Qui l'anirà a rescatar?!

09:20 Capelito - Capelito Capelito
tancar

Capelito Capelito

En Capelito no se'n sap avenir. A casa seva acaba d'entrar un Capelito idèntic que ell! Deu estar somiant! Després d'un parell de bufetades s'adona que no, que està ben despert... i ara amb les galtes ben inflades! Però això només és el començament: acaben d'entrar una pila de Capelitos més!

09:30 Club Super3
09:30 Rovelló - Pensant tota l'estona en la coloma
tancar

Pensant tota l'estona en la coloma

En Fredolic roba la gossa Coloma per vendre-la i treure'n molts diners. En Rovelló mourà cel i terra per rescatar la seva estimada.

09:55 La brigada dels fossers - L'alienígena
tancar

L'alienígena

Un alienígena procedent del planeta Ummo ha estat enviat a la Terra per investigar els terrícoles, però té la desgràcia d'aterrar al cementiri dels fossers, on coneixerà la seva peculiar forma de vida.

10:10 Info k
10:20 Un forat a la butxaca - Publicitat
10:30 Club Super3
10:30 La màgica Do-Re-Mi - Arriba una rival, la casa Mao està en perill
tancar

Arriba una rival, la casa Mao està en perill

La bruixa Majòrica, que té molts deutes, decideix jugar-s'ho tot a pòquer amb la Dela, i acaba perdent la botiga màgica. La seva rival des de l'escola de bruixeria, la bruixa Majòruca, vindrà per quedar-se amb la botiga.

10:55 Espies de veritat - Espies contra espies
tancar

Espies contra espies

Tres espies que s'havien "retirat", substitueixen les nostres amigues. La Sam, l'Alex i la Clover de seguida s'adonen que les intencions de les tres substitutes no són gens bones.

11:20 La tata - La tata (ii)
11:42 La tata - La tata (ii)
12:10 Club Super3
12:10 Enigma - El carter
tancar

El carter

Els habitants de Summerfield s'han començat a queixar de la desaparició de cartes amb segells estranys. Lady Fat i en Faust s'uneixen per intentar localitzar el lladre de cartes i, d'aquesta manera, poder controlar els secrets més ben guardats de la ciutat.

12:35 El xou de la granota - Cap. 39 Una granota lletjota
tancar

Cap. 39 Una granota lletjota

Avui la bruixa s'ha mirat al mirall màgic per comprovar que continua sent la criatura més lletja del regne. I ha passat una cosa terrible! El mirall màgic li ha contestat que no! Ara resulta que la més lletja és la granota! Com s'ho pot fer per desfer-se'n? I si la converteix en una princesa preciosa? L'únic que està clar és que ho acabarà pagant és la fura...

12:50 Megaman, el ciberguerrer - El retorn d'en Savageman
13:15 Hattori el ninja - Anguila és un misteri diví / Focs artificials / Captur
13:45 3xl.cat
13:45 El detectiu Conan - Cinquè episodi de la història d'amor dels policies. 1ª part
tancar

Cinquè episodi de la història d'amor dels policies. 1ª part

L'inspector Takagi i la inspectora Sato han quedat per passar el dia a Marine Land. Ell porta un anell a la seva motxilla perquè vol aprofitar la sortida per proposar-li a la Sato que es casin. La relació ha fet posar molt gelosos els altres oficials, i tots han fet cap a Marine Land per vigilar la parella! De sobte, en Takagi s'adona que li han canviat la motxilla i que en la que porta ara... hi ha una bossa amb heroïna! De moment, en Conan -que era al parc convidat per l'inspector Shiratori- només pot deduir que la motxilla és d'un esportista que, a més, és esquerrà...

14:09 El detectiu Conan - Cinquè episodi de la història d'amor dels policies. 2ª part
tancar

Cinquè episodi de la història d'amor dels policies. 2ª part

El parc de Marine Land s'omple de gent que vol veure l'espectacle de focs artificials. L'home que porta la motxilla de l'inspector Takagi (pensant-se que és la motxilla plena d'heroïna), seu a veure l'espectacle, i al seu costat seu... l'Asakichi Yakura, un delinqüent molt buscat per la policia. La inspectora Sato se li llença al damunt, però el sospitós aconsegueix fugir. La inspectora el segueix, però quan veu l'atracció de la gran roda queda paralitzada: ha recordat l'inspector Matsuda, que va morir en l'explosió d'una gran roda com aquella. Entre en Conan i en Takagi, però, acaben aturant en Yakura. La motxilla, mentrestant, ha caigut al mar, i l'anell s'ha perdut. Li farà igualment l'oferta de matrimoni, l'inspector Takagi a la inspectora Sato?

14:35 Viewtiful Joe - Quin daltabaix! El superheroi té el dia lliure!
tancar

Quin daltabaix! El superheroi té el dia lliure!

En Joe i el seu fidel company Junior arriben a una ciutat i es troben amb la Holly, una bonica joveneta que ofereix pa a l'afamat heroi carmesí. Però la Holly resulta ser una princesa a la fuga i la policia deté en Joe. Ara, en Junior s'haurà d'enfrontar tot sol a en Mounth, el nou sicari de Jadow!

15:00 Kimagure Orange Road - Quin gust té l'amor? El Sant Valentí desastrós d'en Kyosuke
15:25 One piece - El salvatge i acalorat joc de matar els pirates
tancar

El salvatge i acalorat joc de matar els pirates

En Ruffy ha guanyat la tercera prova de la Davy Back Fight, i pot recuperar en Chopper. Però tothom es queda amb la boca oberta quan en Ruffy accepta el desafiament d'en Foxy a tres proves més. Què passarà, en aquesta nova ronda? Doncs el resultat final de la primera prova s'acaba decidint, justament, entre en Foxy i en Ruffy. I en Ruffy, ves per on, s'empassa la pilota, un acte d'allò més antireglamentari.

15:50 Freqüència 04
16:15 Samantha ups!
16:20 Babylon 5 - Desenllaç
17:00 Curiositats del món animal - Els planadors del mar
17:05 Món salvatge - El flamenc rosat
17:15 mic 3
17:15 Bumba
17:20 La Franny i les sabates màgiques - De què rius, tu?!
tancar

De què rius, tu?!

Avui els peus de la Franny la portaran a una fira medieval on hi coneixerà en Bart, un bufó que és incapaç de fer riure ningú. En saps, tu, de maneres de fer riure la gent? La Franny intentarà ensenyar-n'hi unes quantes, però aviat s'adonarà que no és tan fàcil com sembla. Si tens ganes de riure, acompanya la Franny a la fira, que te'n faràs un tip!

17:35 En Carles i la Laia - + info
tancar

+ info

La Laia es nega a acceptar que l'habitació que comparteix amb en Carles està feta un desastre. Segons ella només està una mica desendreçada. A més, en Carles no troba la manera de fer-li veure que va molt bé tenir l'habitació neta i polida. Tip d'insistir, en Carles només té una solució: canviar d'habitació! Què farà, ara, la Laia, tota sola?!

17:50 Una mà de contes - El pardalet
18:05 Club Super3
18:05 Els petits fantasmes - L'Eduard perd la veu
tancar

L'Eduard perd la veu

A l'Eduard se li ha ficat al cap que vol fer de ventríloc i, de tant assajar, al final s'ha quedat sense veu! El pitjor de tot, però, és que la seva veu volta per tot el castell i no hi ha manera d'atrapar-la. Sort que aviat arribarà el doctor Au amb una poció màgica de les seves. Ara l'únic misteri és saber si la veu de l'Eduard tornarà a ser la mateixa d'abans.

18:15 Mila - La vaca i el conill
tancar

La vaca i el conill

Vols saber la història d'en Babin, el conill que venia caramels de pastanaga? Doncs la Mila te l'explica, a la seva manera, és clar! Resulta que en Babin tenia una parada de caramels de pastanaga megabons, però un bon dia la Ruby, la vaca, li va muntar una parada de gelats just al davant. En Babin es va quedar sense clients i no s'ho va agafar gens bé. Vols saber què va passar?!

18:20 Els increïbles germans Adrenalini - El camp dels ensurts
tancar

El camp dels ensurts

Després de provar les acrobàcies més espectaculars del seu repertori, els Germans Adrenalini estan a punt de donar-se per vençuts. Tenen un públic que no està content amb res! Evidentment! Perquè és un públic d'espantaocells! Però el que està menys content de tots és el pagès, que li han destrossat la collita. I compte, que té un gos amb molt males puces!

18:35 Doraemon - 1ª Hist.: L'agulla de les muses. 2ª Hist.: A l'escola en unes montanyes
tancar

1ª Hist.: L'agulla de les muses. 2ª Hist.: A l'escola en unes montanyes

L'obra de teatre d'aquest any promet molt. La Shizuka farà de Ventafocs i, és clar, tots els nois volen fer de príncep. Per decidir-ho, els tocarà fer una audició. Que guanyi el millor! Més tard, veurem en Doraemon intentant convèncer en Nobita que ha d'anar a l'escola. De fet, ho té complicat. En Nobita no vol anar-hi ni en Muntanyes Russes! O sí...?!

19:00 La llei de Ueki - El darrer combat i la llei del talent en blanc
tancar

El darrer combat i la llei del talent en blanc

En Ueki, cada cop que ataca l'Anon, es queda amb un do menys. Si no el derrota aviat, acabarà desapareixent. La Mori farà tot el que està a les seves mans per aturar en Ueki, que corre el risc de perdre la vida. Després d'una última rialla i de dir a tots els seus amics que està molt content d'haver-los conegut, en Ueki llança l'últim atac!

19:30 Info k
19:40 3xl.cat
19:40 One piece - Picaparet al penya-segat
tancar

Picaparet al penya-segat

En Foxy, que ha guanyat la primera prova, pot triar un membre de la tripulació adversària i tria la Nico Robin. La segona prova és una mena de joc de picaparet, i els pirates del barret de palla se'n surten prou bé. Però un dels pirates de l'equip Foxy, el monstre Hamburg, per una casualitat absolutament casual acaba tocant l'objectiu abans que els altres, que ja el tenien a tocar dels dits. L'equip Foxy ha tornat a guanyar...

20:05 Get Backers - Explosió: la fúria de l'emperador llampec
20:30 Samantha ups! - Benvinguda a la casa rural
20:35 Joves fora de serie - Hoquei en cadira de rodes
tancar

Hoquei en cadira de rodes

Tot i que pateix una discapacitat física, en Dani té una vida molt activa. Estudia Disseny Gràfic, ha posat en marxa un parell de blogs a Internet i, a més a més, fa de coordinador i jugador de l'equip d'hoquei per a discapacitats Comkedem. S'entrenen un cop cada quinze dies i juguen diverses competicions. A Catalunya aquest esport adaptat és encara minoritari, però ja hi ha tres clubs que el practiquen.

20:45 La tata - La tata (ii)
21:07 La tata - The nanny (iii)(49-72)
Progrmació BD ....
21:30 El cor de la ciutat - Cap. 1721
tancar

Cap. 1721

La Marga i en Sergi han d'afrontar els fets i prendre una decisió. En Paco i la Paquita han tornat a compartir llit. El xantatgista agafa per sorpresa l'Orpinell, que no és a temps d'avisar en Gerard. En Francisco té problemes per complir amb les seves dues dones. En Marc s'està enamorant de la doctora Miró, sembla.

22:00 Pel·lícula catalana - Laia, el regal d'aniversari
tancar

Laia, el regal d'aniversari

La Laia està a punt de complir setze anys i, com qualsevol noia de la seva edat, és inconformista, rebel i manté amb els seus pares la relació típica d'una adolescent difícil. És la filla gran del matrimoni format per la Maria i el Joan. Viuen, juntament amb l'àvia Conxita i l'Oriol, el menut, en una casa unifamiliar als afores de Barceona. La Laia fa uns dies que està una mica tensa amb la seva mare; no s'entenen gaire i, per acabar-ho d'arreglar, li han donat les notes plenes de suspensos i faltes d'assistència. La resposta dels pares és fulminant: no podrà sortir de casa el cap de setmana, però, aprofitant que marxen per una reunió de treball que té el seu pare, la Laia decideix anar a Barcelona amb una amiga.

23:25 Kingdom Hospital - El regne de la mort
tancar

El regne de la mort

L'accident deixa en Peter Rickman postrat a l'habitació i l'Stegman insisteix perquè en Hook faci fora de l'hospital la senyora Druse. La senyora Druse vol que en Peter l'ajudi a identificar de qui són els plors que se senten als ascensors. Mentrestant, el responsable de la salut d'en Peter s'adona que a l'hospital hi ha una forta i terrorífica presència.

00:10 Mar de fons - VELLS AMICS
tancar

VELLS AMICS

El Nofre segueix convençut que el projecte que vol emprendre la Jana no té ni cap ni peus. Ella, però, no pensa el mateix. La Susanna es mostra preocupada per l'estat de salut de la seva mare. A l'agència de la Judit, les coses no acaben d'anar bé i les relacions amb alguns clients comencen a deteriorar-se. A més, el Pol continua prenent drogues. L'Amèlia pateix perquè el Ramon s'ha quedat una altra vegada sense feina i la Susanna, que se n'assabenta, prova de donar-los un cop de mà.

01:00 Beverly Hills - El dia de la graduació (segona part)
01:45 Beverly Hills - Aloha, Beverly Hills
02:25 Riviera - + info
tancar

+ info

Elisabeth aconsegueix evitar ser arrestada quan la troben intentant encobrir el pla secret de Christophe. Marguerite ven a Clara la informació sobre la família Courcey.

02:51 Riviera - + info
tancar

+ info

Christophe sorprèn Elizabeth i tothom en el dinar a Cap Riviera.

03:15 Kingdom Hospital - El regne de la mort
tancar

El regne de la mort

L'accident deixa en Peter Rickman postrat a l'habitació i l'Stegman insisteix perquè en Hook faci fora de l'hospital la senyora Druse. La senyora Druse vol que en Peter l'ajudi a identificar de qui són els plors que se senten als ascensors. Mentrestant, el responsable de la salut d'en Peter s'adona que a l'hospital hi ha una forta i terrorífica presència.

04:00 Mar de fons - VELLS AMICS
tancar

VELLS AMICS

El Nofre segueix convençut que el projecte que vol emprendre la Jana no té ni cap ni peus. Ella, però, no pensa el mateix. La Susanna es mostra preocupada per l'estat de salut de la seva mare. A l'agència de la Judit, les coses no acaben d'anar bé i les relacions amb alguns clients comencen a deteriorar-se. A més, el Pol continua prenent drogues. L'Amèlia pateix perquè el Ramon s'ha quedat una altra vegada sense feina i la Susanna, que se n'assabenta, prova de donar-los un cop de mà.

04:50 El cor de la ciutat - Cap. 1721
tancar

Cap. 1721

La Marga i en Sergi han d'afrontar els fets i prendre una decisió. En Paco i la Paquita han tornat a compartir llit. El xantatgista agafa per sorpresa l'Orpinell, que no és a temps d'avisar en Gerard. En Francisco té problemes per complir amb les seves dues dones. En Marc s'està enamorant de la doctora Miró, sembla.

05:20 Just for laughs
05:35 Beverly Hills - El dia de la graduació (segona part)
06:20 Beverly Hills - Aloha, Beverly Hills