Pel·lícules BD ....
TV3 33 K3 300
Progrmació BD ....
08:04 Club Super3
08:04 Les Tres Bessones - Tarzan
tancar

Tarzan

En Tarzan vui instal·lat en un piset del barri de Gràcia, però s'enyora molt de la selva i dels seus amics. Les Bessones superaran els entrebancs que els posarà l'Avorrida i l'ajudaran a tornar-hi.

08:28 Atrapatoons
08:37 Kong - La pedra infinita
tancar

La pedra infinita

A Anglaterra en De La Porta ha obligat un sacerdot druida, el doctor MacKay, a fer servir una cerimònia amb l'objectiu d'activar els poders d'una Pedra Cardinal. Després d'un primer enfrontament amb els nostres herois, la batalla continuarà a Stonehenge, on en MacKay ja ha aconseguit que la Pedra obri un vòrtex cap a l'infinit.

09:02 Hattori el ninja - Buscar novia no és el meu fort/entren.natació/curs
09:25 Doraemon - El soterrani dinamitat i el mirall
tancar

El soterrani dinamitat i el mirall

El soterrani dinamitat i el mirall duplicador - El pulveritzador sense paraigua

09:57 Doraemon - El líquid goku / Les pigues programades
tancar

El líquid goku / Les pigues programades

El líquid goku - Les pigues programades

10:08 Doraemon - El liquid per fer caminar les plantes
tancar

El liquid per fer caminar les plantes

El líquid per fer caminar les plantes - La gallina reproductora

10:29 Codi: Lyoko
11:01 Codi 3xl
11:01 Turc per principiants - On en Metin n'està fins els pebrots
tancar

On en Metin n'està fins els pebrots

La Lena, amb l'ajuda del seu pare ha sortit del recte camí. Qui és la fresca, ara? L'Ulla? O potser la mateixa Lena? En Metin s'ha assabentat de la por pre-nupcial de la Doris, que no es vol convertir en una persona avorrida i convencional, i en Markus, l'ex de la Doris sembla que pot jugar més d'una carta per evitar la imminent celebració de la boda. Mentrestant, surt a la llum l'amor primerenc de la Yagmur. En Cem i en Metin queden esgarrifats.

11:25 Turc per principiants - On sembla que tot s'acaba
tancar

On sembla que tot s'acaba

Qui estima la Doris? En Markus o en Metin? I qui estima en Cem? L'Ulla o la Lena? I els que perdin, faran alguna cosa terrible? Qui és l'admirador desconegut de la Yagmur? N'està enamorada de debò, ella? Es rebel·larà contra el seu pare per primera vegada i lluitarà per la seva llibertat de manera dramàtica, seguint l'estil turc? No hi haurà un final feliç per tothom? I per algú?

11:59 Samantha ups! - Samantha del tot al carrer
tancar

Samantha del tot al carrer

Un lladre vol atracar la Samantha al carrer, però no se'n sortirà.

12:05 Samantha ups! - Els retalls de la Samantha
tancar

Els retalls de la Samantha

La Samantha és molt enginyosa i té solucions per a totes les situacions en què es troba.

12:12 L'aventura de Jeff Corwin - On és en Jeff?
12:59 La tata - La tata (ii)
13:21 La tata - La tata (ii)
13:52 Zona zàping
14:18 Tot un món - Fora de l'aula
tancar

Fora de l'aula

"Fora de l'aula" Les activitats extraescolars afavoreixen l'empatia i la cooperació. Permeten treballar des de l'afecció per tal de superar estereotips i aquest és el cas de l'esport. Ja fa 10 anys que l'Associació Braval de Barcelona acull nens catalans i de 30 paisos més. Un total de 107 nens que juguen en la lliga escolar de Barcelona. Però els lligams i la intenció del Braval van molt més enllà de l'esport.

14:30 Telenotícies migdia
15:45 Tarda de cine - Daniel, el trapella
tancar

Daniel, el trapella

Daniel és un nen entremaliat i inquiet que contínuament està enmig d'embolics i problemes. Els pares de Daniel han de marxar de la ciutat i deixen el nen a casa dels Wilson, els seus veïns. Daniel, amb les seves entremaliadures, fa parar boig el senyor Wilson, que està jubilat.

17:28 Pel·lícula - K-Pax
tancar

K-Pax

Prot, un pacient d¿un hospital mental, assegura que prové d¿un planeta llunyà anomenat K- Pax. Durant la teràpia fa dubtar el seu psiquiatre, el doctor Mark Powell, que no el considera un boig qualsevol, sinó una persona amb un sorprenent món interior.

19:29 Just kidding
19:50 El meu heroi - Cap. 5
tancar

Cap. 5

George rep la visita del seu pare, en Termoman original, que ara s'està a Dunrescuin, una residència per superherois retirats a Florida. El pare d'en George, en Seamus [nom a la Terra] (Peadar Lamb), no està gens content de que el seu fill convisqui amb una terrestre. A part de la olor que desprèn, no el deixa treballar bé. Al planeta Ultron, la paraula del pare va a missa i, sinó, corres el risc de que intervingui el totpoderós Consell d'Ultron. Aquesta opció no li fa gens ni mica de gràcia a en George perquè recorda que al seu cosí, l'Arnie, li van donar dos dies per demostrar que anava errat. Per tant, en Seamus decideix que en George ha de marxar. La Janet, però, té un pla: si en Seamus coneix els seus pares i sent que no tenen gaire bon concepte del seu fill, segur que s'afanyarà a defensar-lo. Efectivament, la teoria funciona i la pràctica ens mostra els pares units en la disconformitat amb la parella dels fills respectius. Només manca una cosa, però. Si en George es vol quedar amb la Janet, haurà de renunciar al seu estatus de superheroi...

20:25 Futbol - Euskadi - Catalunya
tancar

Euskadi - Catalunya

TV3 emetrà, des de l'estadi de San Mamés, a Bilbao, el partit que enfronta la selecció catalana de futbol amb la selecció d'Euskadi. El matx s'emetrà en directe. La retransmissió anirà a càrrec de l'equip habitual de TV3, amb narració d'Àlex Castells. A la mitja part del partit s'emetrà el "Telenotícies vespre", amb una durada més breu.

21:20 Telenotícies vespre
21:34 Futbol - Euskadi - Catalunya
tancar

Euskadi - Catalunya

TV3 emetrà, des de l'estadi de San Mamés, a Bilbao, el partit que enfronta la selecció catalana de futbol amb la selecció d'Euskadi. El matx s'emetrà en directe. La retransmissió anirà a càrrec de l'equip habitual de TV3, amb narració d'Àlex Castells. A la mitja part del partit s'emetrà el "Telenotícies vespre", amb una durada més breu.

22:33 Pel·lícula - Tomb inesperat
tancar

Tomb inesperat

TOMB INESPERAT (Twisted) Idioma versió original: anglès Producció: Paramount Pictures, Blackout Productions Inc., Intertainment AG i Kopelson Entertainment, 2004 (Estats Units i Alemanya) Direcció: Philip Kaufman Durada: 95 minuts Guió: Sarah Thorp Fotografia: Peter Deming (color) Música: Mark Isham Intèrprets: Ashley Judd (Jessica Shepard), Samuel L. Jackson (John Mills), Andy Garcia (Mike Delmarco), David Strathairn (doctor Frank), Russell Wong (tinent Tong), Camryn Manheim (Lisa) Jessica Shepard és una inspectora de la policia de San Francisco. Acaba de guanyar un ascens i té un nou company, Mike Delmarco, amb qui s'haurà d'enfrontar amb una sèrie de crims, les víctimes dels quals són homes que havien tingut relacions esporàdiques precisament amb Jessica. Mike sospita d'ella i Jessica, horroritzada, també comença a pensar que és la culpable. Només John Mills, el seu mestre i antic company del seu pare, també policia, creu en la seva innocència.

00:15 Pel·lícula - Austin Powers: L'espia que em va empaitar
tancar

Austin Powers: L'espia que em va empaitar

El Doctor Mal té una màquina del temps que li permet traslladar-se a 1969 i robar el desig sexual a Austin Powers, que vol recuperar-lo ara. L¿ajuda a fer-ho Felicity Shagwell que, igual que ell, treballa per a l¿espionatge britànic. Tots dos descobreixen que el Doctor Mal vol continuar fent de les seves amb un canó que apunta cap a la lluna.

01:48 Pel·lícula - Un paper únic
tancar

Un paper únic

Bobby Cellini havia estat un actor molt famós. Ara, però, fa tant de temps que no treballa i que està apartat de la vida pública que en els cercles de Hollywood el donen per mort. Tant és així que estan a punt de fer una pel·lícula sobre la seva vida. Quan Bobby se n'assabenta decideix presentar-se al càsting amb un nom fals per tenir l'oportunitat d'interpretar-se ell mateix.

03:23 Pel·lícula - Pistoles a la frontera
tancar

Pistoles a la frontera

Sam Brassfield és un ranxer de Wyoming que lluita contra l'assetjament de Clay Mathews, que li vol prendre terres de pastura. Brassfield vol instal·lar tanques per controlar les terres i, al final, el president Arthur s'involucrarà en l'assumpte.

04:50 Riviera - + info
tancar

+ info

Tots recuperen l'esperança quan Gabriella surt de l'estat de coma. El doctor, però, els diu que té amnèsia. Daniel torna a casa begut i enfadat. Stefan decideix fer un altre canvi al Côte d'Azur.

05:15 Stargate - Mesures desesperades
05:57 Videoclips catalans - STANDSTILL: LA RISA FUNESTA
06:00 Notícies 3/24
Progrmació BD ....
07:00 El medi ambient - Mesurar humitat i salinitat des de l'espai
07:03 El medi ambient - Les àligues marcenques del Maresme
07:06 Músiques del món - Califòrnia
tancar

Califòrnia

NICKEL CREEK (CALIFÒRNIA - EUA) Califòrnia, als EUA, és també conegut amb el sobrenom de Golden State (la nació daurada), per la riquesa natural del seu territori. El bluegrass és un dels estils més genuïns dels EUA, rejovenit ara pels Nickel Creek, una jove banda de l'àrea de San Diego formada per dos nois i una noia. Discografia: "Nickel Creek"(2000).

07:10 Músiques del món - Sud-àfrica
tancar

Sud-àfrica

LUCKY DUBE (Sud-àfrica) La República de Sud-àfrica va ser el primer estat africà que va desenvolupar una indústria musical amb editores discogràfiques i estudis de gravació. Lucky Dube és un intèrpret de música reggae i les seves cançons parlen de problemes socials amb una dosi de fina ironia. Discografia: "Trinity" (1995) i "Soul Taker" (2001), entre altres.

07:14 Músiques del món - Bolívia
tancar

Bolívia

K'ALA MARKA (Bolívia) Bolívia es caracteritza pel fort contrast entre la zona andina i les terres baixes. Més de la meitat de la població la componen indis natius. El grup K'ala Marka el formen dos músics que interpreten, amb un ritme modern, cançons inspirades en els antics indis dels Andes. Discografia: "Aguas claras" (1992) i "Por la igualdad de razas y derechos" (2001).

07:18 Músiques del món - Índia
tancar

Índia

RAVI SHANKAR (Índia) L'Índia és un estat federal i cada territori té la seva pròpia cultura. L'instrument del país més conegut mundialment és el sitar. Ravi Shankar és el músic que més ha popularitzat el sitar, a través de concerts arreu del món. Discografia: "Tana Mana" (1989) i "Concert for Peace" (1995).

07:22 Músiques del món - Tibet
tancar

Tibet

LAMA GYOURME (Tibet) El Tibet actualment és una regió autònoma de la Xina, envoltada per les serralades més altes del planeta. El cantant Lama Gyourme és un monjo budista exiliat a França que interpreta cançons del compositor francès Jean-Philippe Rykel, que reivindiquen l'espiritualitat. Discografia: "Soubaits pour l'Eveil" (1994) i "The Lama's Chant" (1996).

07:28 Una mirada a Kenya - Pobles del nord llunyà
tancar

Pobles del nord llunyà

L'equip de Dos arriba a les costes del llac Turkana, on troben Louise Leakey, i junts es posen en marxa en busca de fòssils. Més endavant, viatgen a la frontera amb Etiòpia i allà contacten amb els dassanachs, una de les tribus més desconegudes de Kenya. Aquest poble gairebé no ha canviat durant segles i ha sobreviscut gràcies a la pesca i a la caça de cocodrils.

08:18 L'equador - Els rius del sol
09:11 L'Àsia sobre dues rodes - L'Àsia sobre dues rodes
tancar

L'Àsia sobre dues rodes

Va arribar el dia que la Claire i el Marc van poder convertir el seu somni en realitat: dedicar un any a creuar Àsia en bicicleta - des d'Istanbul fins a Bangkok passant per l'Iran, l'Uzbekistan, el Pakistan, l'Índia, la Xina i el Vietnam - i contemplar amb els seus propis ulls allò que havien vist tantes vegades en imatges. Van deixar la feina i una vida còmoda i es van posar en marxa, acompanyats només per una càmera, que va ser el testimoni d'aquesta aventura.

10:04 Una assassina en perill - Una assassina en perill
tancar

Una assassina en perill

La costa del Pacífic de l'Amèrica del Nord és el "laboratori" més gran del món pel que fa a la recerca sobre les condicions de vida de les orques. Aquest documental fa un repàs de la salut del nostre planeta des de la perspectiva d'aquest extraordinari animal.

10:51 Els últims supervivents: La raça humana - Els últims supervivents: La raça humana
tancar

Els últims supervivents: La raça humana

"Els últims supervivents: la raça humana". És el misteri més intrigant del món. El nostre misteri. Com vam arribar aquí? I què va passar en el viatge del mico a l'home? Aquest fascinant programa de National Geographic Television & Film ens porta al nostre desenvolupament i lluita amb la teoria evolutiva lineal, que, fins fa poc, ens ha fet entendre el desenvolupament de l'"Homo sapiens". Tot comença en algun lloc d'Àfrica. Aquí, els micos primer van baixar dels arbres i van començar a caminar amb dues cames. Després, les coses comencen a passar ràpidament. Al llarg dels eons, aquestes criatures van mutar cap a una diversitat de formes humanes. Alguns van viure a la mateixa època i al mateix temps. Alguns micos que caminaven -incloent la nostra pròpia espècie, els humans moderns- van dur a terme migracions èpiques fora d'Àfrica. En aquests viatges, van deixar evidències de les seves vides perilloses. Superpredadors com els gats amb dent de sabre i els cocodrils gegants els caçaven. Les sèquies, els volcans i potser fins i tot altres homes mico els mataven. Per sobreviure, els humans moderns es van tornar més adaptables, més cooperatius i més intel·ligents. Però alguna cosa va anar malament. Els investigadors han arribat a la següent conclusió: fa uns 70.000 anys, pràcticament ens vam extingir. Què va passar? Com vam sobreviure a totes aquestes amenaces i ens vam convertir en l'últim mico que caminava, l'espècie que va deixar els seus contendents al fang, va conquerir el planeta i el va declarar seu? En aquest documental explorarem aquest misteri captivador i buscarem els últims supervivents. Aquest nou programa toca dos descobriments intrigants. El primer va aparèixer a l'illa de Flores de la remota Indonèsia. Allà, uns investigadors hi van trobar un tipus d'humà completament nou amb la meitat d'alçada -que van anomenar el 'Hobbit'. És una de les troballes més grans dels últims 50 anys. Aquestes noves espècies poden forçar-nos a reescriure la història de la humanitat. Al sud d'Àfrica, un altre detectiu d'ossos ha trobat uns fòssils completament diferents. No són els ossos d'un nan. Són ossos d'un ancià gegant -que han anomenat 'Goliath'. Durant dècades, els grans pensadors de la ciència van estudiar els fòssils i van arribar a la conclusió que l'evolució humana era una història senzilla: fa milions d'anys, en algun lloc d'Àfrica, un dels nostres ancestres micos va baixar dels arbres. Va agafar el testimoni genètic que potser ens va passar a nosaltres. Aquesta era la teoria científica que havia prevalgut, suportada per les millors més científica durant la major part del segle XX. I estaven equivocats. La natura va experimentar salvatgement amb la forma humana. I molts d'aquests experiments es van confrontar cara a cara. Una nova generació de nous investigadors ens revelen el nostre misteri, i expliquen com ens vam desenvolupar abans del que fins ara havíem pensat i per què vam sortir sols d'aquest camp tan poblat de micos que caminaven.

11:43 Azalai - Azalai
tancar

Azalai

Al nord de Mali, prop del desert del Sàhara, hi viu la comunitat nòmada islamista dels kountes. Cada any, des de fa segles, els kountes viatgen amb camell a través del desert per buscar sal, "l'or blanc". La sal, que representa la vida, és molt cara i els kountes la venen als mercats, que després la distribuiran per tota l'Àfrica occidental. Aquest gran viatge s'anomena Azalai. El documental segueix M'Barak i M'Bouillrak, que porten la caravana de camells al llarg de 1.500 km a través del Sàhara fins a les mines de sal del sud d'Algèria. Són 40 dies i 40 nits de caminar sense parar enfrontant-se a tota mena de contratemps, com tempestes, gana, set, cansament, calor, fred...

12:28 Àlbum de Mèxic - Mais, Cacao et tequila
12:55 Cànon Visions - El món secret de les geishes
tancar

El món secret de les geishes

Al barri de Gion, a Kyoto, on tradicionalment vivien les geishes, en l'actualitat només en queden un centenar. Com sempre han fet, representen l'ideal de la bellesa femenina japonesa dins la societat moderna d'aquell país i continuen fascinant els viatgers. Però només un grup de japonesos adinerats o grans personalitats estrangeres poden gaudir de la seva companyia. Les geishes apareixen al final del segle XVIII per representar l'etern ideal femení. Són grans conversadores, cantants, intèrprets i ballarines i, contràriament al que es creu en el món occidental, no es presten al comerç amorós. Com el seu nom indica, "Gei" significa "art" i "sha" vol dir "persona", són artistes expertes. Coneixerem les Maikos, les aprenentes, les geikos, les geishes actuals i les Ochaya, que són les cases de te on treballen. És una barreja de vida moderna i tradicional dins d'un Japó modern que no vol perdre uns costums que els han proporcionat una manera molt particular d'entendre la bellesa.

13:45 TR3S C
13:56 Jane Goodall i l'estat dels grans simis - Jane Goodall i l'estat dels grans simis
tancar

Jane Goodall i l'estat dels grans simis

D'aquí a vint anys, els grans simis del món s'hauran extingit o els pocs que quedin estaran en reserves. La reconeguda primatòloga Jane Goodall observa els canvis que mostren aquests animals i explica la feina que s'ha fet per intentar salvar-los. Ella no perd l'esperança, una esperança que es fonamenta en la perseverança de l'home i la resistència de la natura.

15:37 Tintín: el viatger del segle - Tintín: el viatger del segle
tancar

Tintín: el viatger del segle

TINTIN, LE VOYAGEUR DU SIÈCLE ens porta a seguir els passos de Tintín. Hergé no va sortir mai de Brussel·les i, en canvi, va aconseguir descriure amb detall els països on va enviar el seu heroi. El documental és una mescla d'imatges d'arxiu, gravacions actuals i dibuixos d'Hergé.

17:11 Urgan: el nen de l'Himàlaia - Urgan: el nen de l'Himàlaia
tancar

Urgan: el nen de l'Himàlaia

La vall de Nubra a Ladakh, al nord de l'Himàlaia, es va obrir als visitants el 1993. S'ha de caminar uns quants dies per arribar a Tangyer, un poble solitari a 3.800 metres d'altura. Els seus habitants han estat sempre budistes i fins i tot segueixen el costum que el fill més jove ha de ser sacerdot budista o lama. L'Urgan té 9 anys. No ha conegut mai res més que la seva terra envoltada de pics nevats. Aquest mes de gener, però, ha de deixar la seva família i travessar el pas de Wori, a 5.000 metres d'altura, per arribar al monestir. L'acompanyarà el seu oncle, un caravaner que es dirigeix a l'altra banda de la vall per vendre els seus iacs. Després continuarà amb el seu cosí Norbou.

18:04 On va començar el Nadal - On va començar el nadal
tancar

On va començar el nadal

Ara fa dos mil anys va néixer un nen, en un entorn humil a la petita població de Betlem, que augurava pau entre totes les persones de bona voluntat. Avui en dia la història d'aquest fet ha esdevingut un mite patrimoni de la humanitat i el veritable inici de la cristiandat. Un recorregut per antigues ciutats, pobles, esglésies i paisatges permet refer la història real del naixement de Jesús de Natzaret. Qui eren els tres Mags? Quines són les claus que poden proporcionar les taules de guix de Babilònia que parlen d'un estel que van seguir? O com expliquen els experts que una verge donés a llum un infant? Les respostes a aquestes preguntes és la tasca que s'ha proposat un grup d'estudiosos d'aquest tema.

18:55 Hoquei patins
19:46 Vela - Resum de la Barcelona World Race
19:53 Hoquei patins
20:36 Tot un món - La mestra
tancar

La mestra

Quan era nena, la Laila Benaliti somiava canviar la societat que l'envoltava. Aquesta il·lusió la va dur a fer-se mestra i ara és professora del centre el Corb de Corbera de Llobregat. La Laila vol transmetre als seus alumnes la importància i la riquesa d'una societat intercultural i utilitza totes les eines per aconseguir aquest objectiu. L'escola dels seus somnis és un centre on el professorat també sigui un reflex de la societat en què vivim.

20:41 Tot un món - Aprendre i coneixe's
tancar

Aprendre i coneixe's

La Marga i l'Asun són una de les 25 parelles lingüístiques del Programa Voluntaris per la Llengua del Prat de Llobregat. El compromís mínim és de 10 hores repartides en deu setmanes. A les trobades, s'intercanvien coneixements, però sovint els vincles no es limiten a una qüestió pràctica i hi juguen altres elements com l'amistat. La Marga i l'Asun en són un exemple. Aprendre i coneixe's és la reproducció d'una de les seves trobades.

20:47 Rodasons
21:17 Loto 6/49
21:24 Cinema tres - + info
tancar

+ info

Especial musical amb els fragments més significatius del cinema de 2007. Tindrem diversos apartats: Els moments més "frikis" com Demi Moore a "Bobby", els més sensuals com Penélope Cruz a "Alta sociedad", els més moguts com els balls de "Hairspray", els més exòtics com "Transilvania" de Tony Gatliff...això i molt més.

21:55 Sala 33 documental - Capturant els Friedman
tancar

Capturant els Friedman

Capturing the Friedmans

23:44 IEC, cent anys de ciència i cultura catalanes - IEC, cent anys de ciència i cultura catalanes
tancar

IEC, cent anys de ciència i cultura catalanes

IEC, CENT ANYS DE CIÈNCIA I CULTURA CATALANES Susi Marquès - Catalunya, 2007 Una coproducció de Televisió de Catalunya amb Orbita Max. El documental "IEC, Cent anys de ciéncia i cultura catalanes" presenta dos eixos narratius principals: El primer és el temps històric, els fets històrics, els fets que han marcat l'evolució de la societat catalana durant el segle passat. El segon és la pròpia història de l'IEC, la seva evolució juntament amb la societat catalana, les fites aconseguides en cent anys de ciència i cultura catalanes. El primer d'aquests eixos és conegut per la majoria de l'audiència potencial del documental i, precisament, és aquest coneixement per part dels espectadors el que permet obtenir un guió d'estructura àgil, sense massa lligams ni concessions amb una estructura cronològica temporal. La pròpia història de l'IEC, i l'esperit que defineix l'Institució, conformen el segon i principal eix temàtic del documental. Des dels seus inicis, l'estreta i sostinguda relació de les diferents seccions de l'Institut amb l'esdevenir de la societat catalana ens aporta, des del món del coneixement, una gran diversitat de sorprenents matisos i elements per a la reflexió al voltant de la institució, dels catalans, i de la seva història. Fitxa tècnica: Direcció i guió: Susi Marquès Directors de fotografia: Marc Beneria i Grau Serra Producció executiva: Jordi Llompart Muntatge: Jaume Vidal Música: David Giró

00:35 Clàssica - RENÉE FLEMING: MUSICA SACRA I NADALES
tancar

RENÉE FLEMING: MUSICA SACRA I NADALES

En una edició especial del programa "Clàssica", un concert de nadales, des de la catedral de la ciutat alemanya de Magúncia. El concert anirà a càrrec de la soprano Renée Fleming, amb l'acompanyament del Cor de la Catedral i de l'Orquestra Filharmònica Alemanya de Bremen, sota la direcció de Trevor Pinnock. Interpretaran cançons de Haendel, Bernstein, Fauré, Bach, Mozart, etc.

01:35 Nydia - + info
tancar

+ info

Nou disc de Marina Rossell i "Els Pastorets" del Cor Vivaldi Al primer reportatge de NYDIA la cantant Marina Rossell presenta el seu nou disc, "Clàssics catalans¿", en què versiona sardanes clàssiques com "Llevantina", "El cavaller enamorat" o "Per tu ploro", i altres cançons del modernisme i el noucentisme com "Pel teu amor", "L'emigrant" o "El Virolai". Després, el Cor Vivaldi, un dels grups corals infantils més prestigiosos d'Europa, ens ofereix un fragment musical d'"Els Pastorets" de Josep Maria Folch i Torres, amb guió de Jordi Galceran i música d'Albert Guinovart. Busquem els origens de la nadala catalana més internacional, "El cant dels ocells", i fem un repàs a nombroses versions que se n'han fet. A més, notícies i recomanacions discogràfiques.

02:02 Rodasons
02:32 De la terra - De la terra
02:42 De la terra - De la terra
02:52 El medi ambient - Mesurar humitat i salinitat des de l'espai
02:55 Evolució - La perillosa idea de Darwin (I)
tancar

La perillosa idea de Darwin (I)

1. DARWIN'S DANGEROUS IDEAS En els dos primers capítols d'aquesta sèrie veurem per què la "idea perillosa" de Charles Darwin interessa ara més que mai. També sabrem com explica el passat i prediu el futur de la Terra. En aquests dos episodis es barregen la dramatització de la vida de Darwin i les seqüències documentals a fi d'introduir els conceptes clau de l'evolució.

03:52 Una odissea tribal - Avions, porcs i dots
04:43 El planeta amb música
04:47 El planeta amb música
04:52 Túrmix arrels - + info
tancar

+ info

Recull de videoclips de músiques d'arrel, mestisses i d'autor de casa nostra i d'arreu del món.

05:46 Túrmix Pop Rock - + info
tancar

+ info

Recull de videoclips de pop rock de grups i d'artistes de casa nostra i d'arreu del món.

06:43 Ritmes.clip - DUNNO:Shaky shaky thoughts
06:46 Ritmes.clip - OJOS DE BRUJO:Get Up Stand Up
06:50 Ritmes.clip - CHICOS DEL SÁBADO:Me da igual
06:53 Ritmes.clip - LA PEGATINA:Penjat
Progrmació BD ....
07:00 mic 3
07:00 L'ós de la gran casa blava - Un ocell estrany
07:25 La Lua i el món - Superlua
07:28 La vaca Connie - La Connie vol ser un altre animal
tancar

La Connie vol ser un altre animal

En Patch i la Connie, tot mirant les estrelles, s'adonen que en Wally està caminant adormit. És somnàmbul i no el poden despertar. L'únic que poden fer és salvar-lo de tots els perills, com ara caure al llac, trepitjar una serp, punxar-se amb un cactus... Ja tindran forces al matí per jugar?

07:35 La vaca Connie - L'olfacte d'en Patch
tancar

L'olfacte d'en Patch

Avui en Patch i la Connie juguen a buscar coses que siguin diferents. El conill és diferent que la tortuga, perquè un és ràpid i l'altre lent. Els peixos són diferents que els insectes, que no els agrada l'aigua. Però qui és diferent de la Connie? En Rondinaire, potser, que no vol jugar mai?

07:43 mic 3
07:43 Bumba
07:48 Pau, la petita guineu roja - La guineu de neu
tancar

La guineu de neu

Quina nevada que ha fet! El jardí ha quedat tot recobert de neu! Sembla ben bé una postal. Tot és preciós, però hi ha una pega... En Pau, la Poppy i en Carbasseta no troben res per menjar! I si se'n van al parc? Potser allà hi ha coses per omplir el pap. El que està clar és que l'aventura que viuran serà molt emocionant, però, què menjaran...?!

07:53 Pau, la petita guineu roja - Un dia al gel
tancar

Un dia al gel

L'hivern ja és aquí i el llac del parc s'ha quedat totalment congelat. És ple de nens i nenes que patinen... Sembla tan divertit! S'ho passen molt bé! En Pau es mor de ganes de provar-ho i, com que és tan decidit, de seguida s'hi llença. Però, què ho fa que s'ha quedat al mig? No pot tornar! Rellisca tant, que no es pot moure d'on és. Qui l'ajudarà?!

08:04 Club Super3
08:04 Les Tres Bessones - Tarzan
tancar

Tarzan

En Tarzan vui instal·lat en un piset del barri de Gràcia, però s'enyora molt de la selva i dels seus amics. Les Bessones superaran els entrebancs que els posarà l'Avorrida i l'ajudaran a tornar-hi.

08:28 Atrapatoons
08:37 Kong - La pedra infinita
tancar

La pedra infinita

A Anglaterra en De La Porta ha obligat un sacerdot druida, el doctor MacKay, a fer servir una cerimònia amb l'objectiu d'activar els poders d'una Pedra Cardinal. Després d'un primer enfrontament amb els nostres herois, la batalla continuarà a Stonehenge, on en MacKay ja ha aconseguit que la Pedra obri un vòrtex cap a l'infinit.

09:02 Hattori el ninja - Buscar novia no és el meu fort/entren.natació/curs
09:25 Doraemon - El soterrani dinamitat i el mirall
tancar

El soterrani dinamitat i el mirall

El soterrani dinamitat i el mirall duplicador - El pulveritzador sense paraigua

09:57 Doraemon - El líquid goku / Les pigues programades
tancar

El líquid goku / Les pigues programades

El líquid goku - Les pigues programades

10:07 Doraemon - El liquid per fer caminar les plantes
tancar

El liquid per fer caminar les plantes

El líquid per fer caminar les plantes - La gallina reproductora

10:29 Codi: Lyoko
11:00 Codi 3xl
11:00 Turc per principiants - On en Metin n'està fins els pebrots
tancar

On en Metin n'està fins els pebrots

La Lena, amb l'ajuda del seu pare ha sortit del recte camí. Qui és la fresca, ara? L'Ulla? O potser la mateixa Lena? En Metin s'ha assabentat de la por pre-nupcial de la Doris, que no es vol convertir en una persona avorrida i convencional, i en Markus, l'ex de la Doris sembla que pot jugar més d'una carta per evitar la imminent celebració de la boda. Mentrestant, surt a la llum l'amor primerenc de la Yagmur. En Cem i en Metin queden esgarrifats.

11:24 Turc per principiants - On sembla que tot s'acaba
tancar

On sembla que tot s'acaba

Qui estima la Doris? En Markus o en Metin? I qui estima en Cem? L'Ulla o la Lena? I els que perdin, faran alguna cosa terrible? Qui és l'admirador desconegut de la Yagmur? N'està enamorada de debò, ella? Es rebel·larà contra el seu pare per primera vegada i lluitarà per la seva llibertat de manera dramàtica, seguint l'estil turc? No hi haurà un final feliç per tothom? I per algú?

11:55 Samantha ups! - Samantha del tot al carrer
tancar

Samantha del tot al carrer

Un lladre vol atracar la Samantha al carrer, però no se'n sortirà.

12:00 Programa curt - .
12:23 Sheena - Ritual de transició
13:05 quèquicom - Mal d'artistes
tancar

Mal d'artistes

"Els mals dels artistes" Robert Schuman va deixar el piano i es va dedicar a compondre perquè la seva mà no responia a les ordres que li donava. Això pot passar a qualsevol persona que repeteixi un gest de precisió moltes vegades. A "Mal d'artistes" Quequicom explica què és la síndrome compartimental i la distonia focal, dues malalties que afecten sobretot persones i esportistes. Per arribar a fer les acrobàcies que fan al Cirque du Soleil cal assajar moltes vegades un mateix gest. Quèquicom assisteix als assajos i parla amb la fisioterapeuta del Cirque du Soleil per saber els tipus de lesions que pateixen. Aquestes lesions coincideixen amb les que poden tenir els músics que es passen moltes hores tocant un instrument. Al CAR, els doctors Antoni Turmo i Jaume Rosset fan unes proves musculars a un pianista que ha hagut de deixar de tocar, ja que no pot suportar el mal que li fa l'avantbraç a l'hora de tocar les tecles: durant la gravació del programa s'assabenta que pateix la síndrome compartimental. "Els mals dels artistes" també va a Terrassa, on hi ha l'únic centre d'Espanya especialitzat a curar la distonia focal. És una malaltia cerebral que pot passar sempre que es repeteix un gest de precisió moltes vegades. Des del plató, Toni Mestres ens parla de la història de Robert Schuman i ens fa una explicació científica de la seva malaltia. Samantha Vall coneix un pianista que li ha passat el mateix que a Schumann i també presencia una classe de recuperació, en aquest cas d'un cirurgià.

13:33 Codi 3xl
13:33 One piece - El perillós cocodril banana i el príncep blau
13:56 One piece - La clau per a l'escapada i la pilota Doru-Doru
14:22 Kimagure Orange Road - Canvis d'humor. La primera cita, en una barca
tancar

Canvis d'humor. La primera cita, en una barca

En Komatsu i en Hatta s'enduen en Kyosuke al seu restaurant preferit (davant d'un centre d'aeròbic) i li donen entrades de Disco Mobius perquè les faci arribar a les bessones de part d'ells. En Kyosuke es mostra inflexible pel que fa a no deixar anar les seves germanes a un lloc així, però la Kurumi igualment troba una entrada i la pispa. Buscant-la a dins de la discoteca, en Kyosuke es troba amb la Hikaru-chan i es veu obligat a ballar-hi. L'Ayukawa els veu mentre ballen ben arrambats i llavors balla amb algú altre. La Hikaru i en Kyosuke queden per a l'endemà, però en Kyosuke, com que hi arriba aviat, decideix llogar una barqueta i es posa a remar pel llac. Es troba l'Ayukawa, que tot just acaba de rebutjar l'atac d'uns indesitjables i tenen la primera cita junts al llac. Quan un nen petit cau a l'aigua, la Madoka es disposa a salvar-lo, però és en Kyosuke qui ho fa, i amb això es guanya la gratitud de la mare del menut i l'admiració de l'Ayukawa. Mentre seuen en un restaurant tot xerrant distretament, la Madoka comenta que avui ha sigut «com una mena de cita o alguna cosa així». En Kyosuke recorda que s'ha descuidat de la cita amb la Hikaru, ho deixa anar en veu alta, i així espatlla el bon rotllo amb l'Ayukawa. La noia s'aixeca per marxar i li diu empipada: «Renta-la abans de tornar-la», referint-se a la jaqueta que ella li ha deixat. Quan torna al lloc on figurava que s'havia de trobar amb la Hikaru-chan, troba una nota: «Kyosuke no baka!», que naturalment vol dir: «Kyosuke ets un ximple!» El noi acaba l'episodi amb un refredat.

14:50 Hora Tòquio
14:50 Get Backers - L'home de la ciutat de Babilònia
15:15 Love Hina - El cas del robatori dels diners en una habitació..
tancar

El cas del robatori dels diners en una habitació..

Keitaro ha de comptar els diners del lloguer de les habitacions però s'està adormint. Mitsune el desperta i li diu que hauria d'anar a rentar-se la cara. Quan torna, Keitaro descobreix que els diners han desaparegut. Mitsune no ha vist entrar ningú a l'habitació i Karao, que era al terrat, tampoc. Keitaro i les dues noies decideixen anar a l'habitació de Naru, que està connectada amb la de Keitaro.

15:38 Atrapa-sons - La transmissió del so
15:55 mic 3
15:55 La porqueta Pepa: el Nadal de la Pepa - La porqueta Pepa: el Nadal de la Pepa
tancar

La porqueta Pepa: el Nadal de la Pepa

LA PORQUETA PEPA: EL NADAL DE LA PEPA És la nit de Nadal i la Pepa, en George i tots els seus amics estan preparant les cartes al Pare Noel. La Pepa s'ha demanat un io-io i en George desitja un trenet de joguina. Els seus amics volen tots joguines diferents: una nau espacial, una corda de saltar i una trompeta, per enumerar-ne només unes quantes. El Sr. Zebra i el carter prometen entregar les cartes al Pare Noel aquesta mateixa nit. Després, la Pepa se'n va amb la seva família a buscar un arbre de Nadal al viver de la Srta. Conill. L'arbre pesa molt i és tan gran que no cap en el cotxet de la Pepa, per tant el Pare Porquet l'haurà de dur arrossegant tot sol. Quan per fi tenen l'arbre a casa, la Pepa i en George gaudeixen d'allò més decorant-lo amb serrellet, boles i llums de colors. Però la major sorpresa arriba quan la Pepa i en George se'n van a dormir. El Pare Noel els fa una visita molt especial, perquè resulta que ha perdut la llista de regals de tots els nens. Per sort, la Peppa recorda exactament què havia demanat cadascú i ,així, tots reben el que volien i passen un Nadal molt feliç.

16:08 Capelito - Capelito metge
tancar

Capelito metge

En Capelito està desesperat. No es pot treure el barret ni per dutxar-se! Ho saps que quan ajudes una fada et solen donar un premi? A en Capelito, la fada li ha atorgat el do de canviar la forma del seu barret. L'únic que ha de fer és tocar-se el nas.

16:13 Capelito - Capelito pintor
tancar

Capelito pintor

Avui en Capelito ha rescatat una papallona de la pluja, però quan l'ha volgut eixugar, li ha barrejat tots els colors. Ara el que ha de fer és tornar-li a pintar les ales. El resultat, però, és desastrós. Com s'ho pot fer per ajudar-la?

16:22 Bob, el manetes - El Trac té un dia regirat
16:32 Bob, el manetes - El túnel d'assecatge del Bolquet
16:49 Atrapatoons
17:41 Atrapatoons
17:49 Sidèria
17:49 Invasió - La decisió
tancar

La decisió

L'assemblea guà debat l'inici de la segona onada. Els alienígenes no tenen clar si la raça humana és dèbil o ha trobat un líder prou fort per defensar-la.

18:35 Evangelion - Pluja després de la fugida
19:00 Sheena - La trampa per a turistes
19:45 Codi 3xl
19:45 Freqüència 04 - Identitat secreta (part 1)
tancar

Identitat secreta (part 1)

En Pedro ha descobert una carta de la Nataly entre les coses del seu germà i sap que és la noia de qui es va enamorar. Decideix anar a buscar-la i explicar-li que en Facundo és mort. En Jagger ha tingut una idea per fer que readmetin la Lupe a la feina i ella li confessa que sap que ell és el Pirata. En Jagger convida la Florencia a sortir i ella s'hi nega.

20:06 Freqüència 04 - Identitat secreta (part 2)
tancar

Identitat secreta (part 2)

La René ha ficat la pota, ha presentat un amic a en Guido, però resulta que no és gai. En Jagger necessita ajuda per cuidar la seva germana i la Lupe s'ofereix a donar-li un cop de mà. A la Florencia li proposen cantar en un pub. La Valentina enxampa en Lucas mirant per un forat el vestidor de les noies. Quan torna a casa parla amb la Majo i ella trenca la relació. Quin mal dia!

20:29 HUMANG
20:29 El nan roig - Justícia
20:56 El nan roig - El forat blanc
21:25 Imp - Atrapats
21:27 Imp - El test
21:28 Imp - Míssils
Progrmació BD ....
21:30 El meu heroi - Cap. 5
tancar

Cap. 5

George rep la visita del seu pare, en Termoman original, que ara s'està a Dunrescuin, una residència per superherois retirats a Florida. El pare d'en George, en Seamus [nom a la Terra] (Peadar Lamb), no està gens content de que el seu fill convisqui amb una terrestre. A part de la olor que desprèn, no el deixa treballar bé. Al planeta Ultron, la paraula del pare va a missa i, sinó, corres el risc de que intervingui el totpoderós Consell d'Ultron. Aquesta opció no li fa gens ni mica de gràcia a en George perquè recorda que al seu cosí, l'Arnie, li van donar dos dies per demostrar que anava errat. Per tant, en Seamus decideix que en George ha de marxar. La Janet, però, té un pla: si en Seamus coneix els seus pares i sent que no tenen gaire bon concepte del seu fill, segur que s'afanyarà a defensar-lo. Efectivament, la teoria funciona i la pràctica ens mostra els pares units en la disconformitat amb la parella dels fills respectius. Només manca una cosa, però. Si en George es vol quedar amb la Janet, haurà de renunciar al seu estatus de superheroi...

21:59 Minisèrie
23:38 Minisèrie
01:12 Guàrdia de costes - Un somni al fons del mar
tancar

Un somni al fons del mar

Una dona denuncia la desaparició del seu fill Giuseppe, un submarinista hàbil i expert que li agrada sortir per la nit però que acostuma a tornar a la matinada. Després d'una exhaustiva batuda per la costa, es localitza el seu bot i més tard, el seu cos. Un acurat examen del seu equip conclou que la mort no és conseqüència d'un accident, mentre que altres indicis apunten a una connexió amb restes arqueològiques robades. Un diari local de dotze anys d'antiguitat publica la notícia d'una explosió que va acabar amb la vida de dos pescadors i on un tercer home va resultar ferit. Margherita desenterra els arxius de l'hospital i confirma que els símptomes fan pensar en una presència de gas mostassa. Junts, ella i Angelo esbrinen la identitat del tercer home. Toni demana a Margherita que l'ajudi a muntar la seva exposició, que tindrà lloc en les majors sales del museu, i tot gràcies als múltiples contactes del seu pare, que han accedit a obrir-li les portes. A la vegada li entrega una carta, que conté una invitació per col·laborar amb un equip de metges en un hospital de Sudan. Toni sap que aquest és el somni de Margherita des que era nena. La reacció d'ella, però, no es fa esperar: estima Angelo i es vol quedar a Tropea amb ell. Més tard, quan li comenta el tema a Angelo, aquest es posa gelós i l'acusa de no tenir les coses clares; per això li suggereix que es prenguin un temps.

02:01 Guàrdia de costes - Un diumenge complicat
tancar

Un diumenge complicat

Un grup de lladres ha elaborat un pla a prova de beneits: obriran la caixa forta d'un iot en reparació mentre els propietaris surten a fer el dinar del diumenge i tot està tranquil. Malgrat tot, la sort no els acompanya i el que suposadament havia de ser un cop ràpid degenera en una situació de segrest i assassinat. Ni rastre del tercer pescador, el cec Iro. No té una llar fixa i s'ha esfumat dels seus llocs habituals. Mentre Angelo intenta resoldre una situació difícil a les drassanes, Margherita ajuda a Toni amb les fotografies; plegats, recorden temps antics i s'acaben embolicant. Més tard, Sofia convenç Angelo que l'acompanyi a la inauguració de l'exposició. Només entrar, aquest veu com Toni brinda amb Margherita i es puja a la figuera. Marxa cap a l'oficina del port i troba consol en els braços d'Elena. A la vegada, Lo Foco fa el pas i treu Amina del carrer. L'amaga en el lloc més segur que coneix: un vaixell patrulla en desús amarrat al moll de l'oficina. Carmine està emocionat amb l'exposició de Toni, però el fill ha quedat decebut i acaben discutint de valent.

02:52 Dallas - Contacte amb el Carib
03:39 Casats... i amb fills - Take my wife, please
04:03 Lobster comedies - El seu passat prehistòric
04:10 Clàssics en blanc i negre - Adéu a les armes
tancar

Adéu a les armes

ADÉU A LES ARMES (A farewell to arms) Idioma versió original: anglès Producció: Frank Borzage per a Paramount, 1932 (Estats Units) Direcció: Frank Borzage / Durada: 78 minuts Guió: Benjamin Glazer, Oliver H. P. Garrett Fotografia: Charles Lang (blanc i negre) Música: W. Franke Harling Intèrprets: Gary Cooper, Helen Hayes, Adolphe Menjou, Mary Philips, Jack La Rue, Blanche Frederici La Primera Guerra Mundial converteix en grans amics Rinaldi, comandant de Sanitat de l'exèrcit italià, i Frederick Henry, tinent del cos nord-americà d'Ambulàncies Militars. Una esquadrilla austríaca bombardeja la població on hi ha tots dos amics. El tinent Henry es resguarda al mateix lloc on es troba Catherine, una de les infermeres angleses que acaben d'arribar al campament. Més tard, Henry és ferit greument i l'envien a un hospital de Milà, on, gràcies a les influències de Rinaldi, hi destinen Catherine. Henry haurà de tornar al front, mentre que Catherine buscarà a Suïssa un lloc per esperar el naixement del seu fill.

05:29 Clàssics en blanc i negre - El desconegut
tancar

El desconegut

L'inspector Wilson, de la comissió contra els crims de guerra, deixa sortir de la presó un antic cap d'un camp de concentració nazi, perquè creu que li servirà per descobrir on s'oculta el seu superior, Franz Kiddler. L'inspector el segueix fins a la petita ciutat de Harper, però el nazi se n'adona i el deixa fora de combat. Se'n va a veure Kinddler, que ara s'anomena Charles Rankin, i aquest, per evitar que el delati, el mata. Les recerques de Wilson el condueixen a casa de Rankin, que s'acaba de casar amb la filla del jutge. Wilson sospita de Rankin i intenta desemmascarar la seva veritable personalitat. L'estiu de 1942, la RKO va rescindir el contracte amb Orson Welles i la indústria de Hollywood el considerava un realitzador conflictiu. Welles va dirigir "The Stranger" per demostrar que podia fer una obra d'encàrrec sense crear problemes i en el temps de rodatge previst. Encara que es tracta d'un film menor, Welles interpreta amb subtilesa i convicció el paper d'un antic nazi refugiat en una petita ciutat americana.