Pel·lícules BD ....
TV3 33 K3 300
Progrmació BD ....
08:00 Els matins
13:12 TVist
14:00 Telenotícies comarques
14:21 El medi ambient - Bolets de les Terres de l'Ebre
14:30 Telenotícies migdia
15:38 Cuines - MAR I MUNTANYA DE MERO I POLLASTRE
15:51 El cor de la ciutat - Cap. 1475
tancar

Cap. 1475

En Beni té un pla per reclamar a la productora. En Marc vol que en David li expliqui com ha anat per Milà. La Noèlia creu que ja sap qui és el seu admirador secret. La Paquita i en Xavi haurien de fer les paus¿ La Clara veu en Max i en Iago en actitud sospitosa¿ Festa dels "mojitos" a La fusteria. A la perruqueria no hi ha gens de feina¿

16:27 El club - + info
tancar

+ info

Entrevista a MIREIA VERDÚ, model La parella que ens comentarà l'actualitat i que protagonitzarà el "Cara a cara" del dia està formada pels periodistes CARLOS PÉREZ DE ROZAS i NÚRIA RIBÓ. Parlarem del programa "La Masia de 1907", en què dues famílies catalanes han fet un viatge en el temps i han passat dos mesos vivint tal com es vivia a la Catalunya rural de principis del segle passat: en una casa sense aigua corrent, sense electricitat, fent-se càrrec de l'hort i del bestiar... I el cuiner SERGI AROLA compartirà fogons.

18:28 Cine de cine - Els que no perdonen
tancar

Els que no perdonen

Història d'una família de ramaders, els Zachary: Mathilda, la mare, Rachel, la filla, i tres fills, dels quals Ben és l'hereu. Kelsey, un vell boig, passa de tant en tant prop de la casa i els amenaça cantant i brandant un sabre. Es descobreix que Rachel no és filla de Zachary, sinó que és mestissa. Els colons la discriminen I Kelsey vol assassinar-la, i per això Ben el mata. Els indis kiowa volen recuperar la noia, però la família està disposada a tot per defensar-la.

20:35 Just kidding
21:00 Telenotícies vespre
21:49 Polònia - + info
tancar

+ info

En aquesta edició, el líder de convergència i Unió, Artur Mas (Bruno Oro), refundarà el catalanisme. Secundat per Jordi Pujol (Carlos Latre) i Duran i Lleida (Xavi Serrano), Artur Mas farà una conferència per explicar les seves idees davant d'una audiència incrèdula. Altres protagonistes de la setmana seran la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez (Mireia Portas) i el Conseller Joaquim Nadal (Cesc Casanovas). Els dos polítics es posaran a dirigir l'operatiu d'autocars que substitueixen els trens de rodalies, però amb resultats dubtosos. D'altra banda, Josep Cuní (Queco Novell) reuneix en el seu plató al rei Joan Carles (Toni Albà) i Hugo Chávez (Carlos Latre) perquè resolguin les seves diferències en directe. I també veurem com el cuiner més famós del món, Ferran Adrià (Cesc Casanovas), se sotmet al test del programa Silenci?, presentat per Bibiana Ballvé (Agnès Busquets). A més, al Polònia d'aquesta setmana hi intervindran Joan Saura (Cesc Casanovas), Ángel Acebes (Bruno Oro), Jordi Hereu (David Olivares) i el General Franco (Manel Lucas), entre d'altres.

22:30 Un lloc per viure - CAPÍTOL 10
tancar

CAPÍTOL 10

El Josep i la seva mare es veuran obligats a deixar la casa on han viscut sempre. Són una de les 6 famílies d'un conjunt de cases del Poblenou que estan en procés judicial perquè l'actual propietari els obliga a anar-se'n. La Judith i el Jordi tenen 26 anys i volen anar a viure junts. Per això s'han comprat un pis a Sant Vicenç de Castellet. Per poder-se comprar el pis han hagut de fer una hipoteca a 40 anys. L'Ari és finlandès i des de fa gairebé un any viu a Barcelona. La ciutat li agrada i vol per al seu pis un estil mediterrani. Però ell mateix descobrirà que és molt nòrdic, també en gustos. La Sílvia ha decidit fer obres al seu pis, al barri de la Verneda de Barcelona. La seva idea de reforma preveu capgirar la casa completament. Ha optat per la refoma després de descartar l'opció de comprar un pis nou. Visc en un lloc diferent Josep Puigmartí té 75 anys i viu a l'Hotel Estela, de Sitges. Hi viu des de l'any 1993 a canvi de part de la seva obra. Té totes les despeses pagades i s'hi està com a casa seva. I l'arquitecte Francesc Pla ens parlarà dels temes següents: - Viure fora. Terrasses i balcons A l'hora de parlar d'un espai exterior, sigui terrassa o balcó, l'important és l'ús que en fem més que no pas els m2. - Fonts de llum Abans de triar un llum hem de saber quin tipus d'il.luminació ens convé. Però sembla que el futur passarà pel led, un petit element electrònic que amb una font de llum mínima concentra una gran intensitat. El seu manteniment és quasi nul i dura molt més que les altres. - Especulació imaginativa. Les remuntes En el període de l'alcalde franquista Porcioles, a Barcelona es va permetre construir 3 o 4 pisos sobre edificis existents de l'Eixample de BCN. És el que es coneix com remuntes.

23:17 Material sensible - Godó
tancar

Godó

Nascut a Igualada el 1906 i fill d'una coneguda família d'industrials del tèxtil, Ramon Godó era un apassionat de les novetats que portava el segle: els automòbils, les diverses manifestacions esportives que acabaven d'arribar a Catalunya com ara el tenis i l'esquí, però també de la fotografia i el cinema. Com que, a més, formava part d'una família molt extensa i força animada, la combinació acabaria donant una col·lecció de pel·lícules familiars d'una riquesa i vitalitat poc corrent. La seva és, doncs, una col·lecció plena de festes d'aniversari, d'excursions en família a la platja, de ficcions de pacotilla i plenes d'humor gruixut que feia amb amics, però també amb escenes de cotxes, de natació, de partits de tenis i sobretot d'entrenaments de futbol de l'equip de l'Igualada que presidia. Com que Ramon Godó tenia, a més, una sensibilitat artística especial, es va dedicar a fer també apunts sobre el moviment de les coses, pel·lícules en què els objectes de la naturalesa assolien el caràcter d'objectes artístics; tot això en una època en què els recursos tècnics de les càmeres de cinema d'aficionat eren més aviat escassos.

23:49 La nit al dia - + info
tancar

+ info

Entrevista: Jaume Balagueró i Paco Plaza, directors de la pel·lícula "Rec"

01:12 Vic Mackey - Incriminat
01:56 Pel·lícula - Jocs d'espies
tancar

Jocs d'espies

El final de la guerra freda deixa molts espies sense feina. Però a Finlàndia la CIA s¿apodera d¿un vídeo sexual on hi ha codificats els plànols d¿una arma perillosa. La investigació es converteix en un laberint sense sortida.

03:23 TVist
04:01 El club - + info
tancar

+ info

Entrevista a MIREIA VERDÚ, model La parella que ens comentarà l'actualitat i que protagonitzarà el "Cara a cara" del dia està formada pels periodistes CARLOS PÉREZ DE ROZAS i NÚRIA RIBÓ. Parlarem del programa "La Masia de 1907", en què dues famílies catalanes han fet un viatge en el temps i han passat dos mesos vivint tal com es vivia a la Catalunya rural de principis del segle passat: en una casa sense aigua corrent, sense electricitat, fent-se càrrec de l'hort i del bestiar... I el cuiner SERGI AROLA compartirà fogons.

06:00 Notícies 3/24
Progrmació BD ....
07:00 Horitzons
07:00 Una odissea tribal - Els fantasmes dels camps de la mort
07:50 Graduï's, ara en secundària: matemàtiques - Viatge al centre de la matèria
tancar

Viatge al centre de la matèria

Àmbit de les Matemàtiques, la Ciència i la Tecnologia Viatge al centre de la matèria

08:10 El jardí vivent - Un bosc a casa
08:38 Al voltant del món amb Stephane Peyron - Austràlia, els taurons de la gran barrera
09:31 Ístria, entre la terra i el mar - Ístria, entre la terra i el mar
tancar

Ístria, entre la terra i el mar

La gent que visita Ístria atreta per les seves platges es sorprenen quan descobreixen l'interior de la península: un paisatge semblant a la Toscana, amb petits pobles renaixentistes, fortaleses a les muntanyes i cases en ruïnes. A la costa sud-occidental hi ha ports a l'estil venecià amb edificis com l'amfiteatre de Pula o la catedral bizantina de Porec, que són testimoni de la presència romana a la zona.

10:15 Els hereus de la Terra - El tambor del Rei
tancar

El tambor del Rei

BURKINA FASO, EL TAMBOR DEL REY Noussa Bargo és el tambor del rei mossi del poble de Kaya. A cop de tam-tam, ens mostra Burkina Faso, una jove república que encara manté els costums de les antigues monarquies feudals. Des del nord, on les caravanes de tuaregs s'endinsen en el Sàhara, fins a les sabanes del sud, habitades pels lobi, els senufo o els kassena, Noussa ens acompanya pel regne mossi.

11:09 Les piràmides de la mort - Les piràmides de la mort
tancar

Les piràmides de la mort

Aquestes són unes de les piràmides més grans del planeta, milions de tones de pedra i terra enfilant-se cap al cel en una demostració de poder i riquesa. Però no són les piràmides dels faraons, sinó les piràmides de Mèxic, i no se sap qui les va construir ni per què. Avui, són les peces centrals de l'antiga i majestuosa Teotihuacan, la primera gran metròpoli de les Amèriques i bressol d'una de les civilitzacions més poderoses del seu temps. Per què, al voltant de l'any 750 a.C., aquesta avançada civilització va desaparèixer sobtadament? Aquest és un dels molts misteris que envolten Teotihuacan, de la qual no se saben els fundadors ni la llengua que parlaven, i tampoc el nom original. A les profunditats de les piràmides de Teotihuacan, els experts han desenterrat diverses criptes plenes de restes humanes molt curioses. ¿Poden aquestes restes explicar per què, 900 anys després de la seva creació, la ciutat va ser abandonada, i la seva població, exterminada?

12:01 Paletes - Grünewald: el retaule d'Isenheim
12:35 Cronos - Albert Speer
tancar

Albert Speer

El primer capítol de la sèrie "Nuremberg: els nazis a judici", dedicat a Albert Speer, arquitecte de Hitler. Això va passar a la ciutat de Nuremberg. Els guanyadors de la Segona Guerra Mundial van portar a judici els principals dirigents nazis que van poder ser detinguts. N'hi havia dos que destacaven per sobre dels altres: Hermann Goering, el número dos del règim, antic cap de la Luftwaffe, drogoaddicte i corrupte. I l'altre era Albert Speer, arquitecte de Hitler i antic ministre nazi d'armaments durant la guerra. Goering es va mostrar desafiant, gens penedit d'haver contribuït a la matança de seixanta milions de persones. Speer, en canvi, va reconèixer la seva responsabilitat, encara que segons ell no va participar en cap acte que provoqués directament la mort de ningú. Aquest judici, el més important del segle XX, ha estat tractat magistralment en una minisèrie de la televisió britànica, la BBC, que "Cronos" els ofereix. En aquest primer episodi se centra en la figura de Speer. Era un tècnic honest que va servir l'horror nazi? O més aviat era un hipòcrita que mostrava una cara amable per escapar-se de l'execució? Dos episodis que no es poden perdre...

13:34 quèquicom - La bala de l'addicció
tancar

La bala de l'addicció

El programa científic del 33 "Quèquicom" tractarà demà del tema de les drogues i els efectes que tenen sobre la salut. Amb el lema "Cànnabis i cocaïna: què se n'ha de saber", "Quèquicom" emetrà diversos reportatges sobre aquestes dues drogues, les substàncies més consumides a Catalunya. L'equip del "Quèquicom" acompanyarà un equip d'investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en la recerca de traces de diferents drogues en les aigües del Llobregat, on arriben a través de l'orina humana. Els científics estan convençuts que trobaran partícules de cocaïna a l'aire de Barcelona. Rafael Maldonado, investigador de la Universitat Pompeu Fabra, i el seu equip explicaran les conclusions de les seves investigacions i respondran preguntes clau com ara "Quan i per què es converteix un consumidor en addicte?" o "Quines són les conseqüències d'aquestes substàncies en el cervell?". La reportera Samantha Vall parlarà amb en Johnatan, un jove de 29 anys afectat pel consum de droga durant 12 anys que va arribar a perdre records de la infantesa. Ara, un cop desintoxicat, nota que ha perdut agilitat mental. Des del plató, Toni Mestres explicarà per què les drogues són capaces d'arribar al cervell amb tanta facilitat i com es cau en l'addició.

14:00 Loops! Concert - THE UNFINISHED SYMPATHY (Senglar 07)
tancar

THE UNFINISHED SYMPATHY (Senglar 07)

The Unfinished Sympathy al Senglar 07. Són un dels grups més interessants de l'escena "indie" que tenim al nostre país. Amb 7 anys de vida, quatre àlbums publicats i una bona pila d'actuacions arreu d'Europa, els Unfinished Sympathy arribaven al Senglar Rock per presentar-hi "We push you pull". Un nou disc que també han passejat per festivals com el FIB, i que ve acompanyat d'una sèrie de novetats, les més significants: discogràfica nova i canvis en la formació. "Loops! Concert", amb The Unfinished Sympathy, al Senglar Rock 2007.

14:30 Túrmix arrels: PLANETA MÚSICA - ALMASÄLA
tancar

ALMASÄLA

ALMASÄLA, és el nom del projecte musical creat a Barcelona per la jove cantant d'origen andalús Paloma Povedano. Povedano, que va ser cantant a la primera formació d'Ojos de Brujo, ha estat sempre molt vinculada a l'escena mestissa. La música d'aquest projecte barreja la world music i l'electrònica, a través de la rumba, la bulería, els tangos o les "soleás". Les lletres denuncien les injustícies del món, però també ens contagien de ganes de viure.

14:51 Túrmix arrels: PLANETA MÚSICA - CD's del MOMENT
tancar

CD's del MOMENT

Sota el títol "CD's del Moment", emetrem una mostra dels millors CD's sortits al mercat mundial de "World Music", a partir dels seus respectius videoclips. Hi podrem veure, el cantautor de Belize ANDY PALACIO, la cantant de bluegrass nord-americana DOLLY PARTON, la formació israeliana THE IDAN RAICHEL PROJECT, el cantant valència MIQUEL GIL, la cantant australiana LISA GERRARD, i la cantant polonesa NINA STILLER.

15:17 Cançons - El record del passat
15:29 El diari del diable - El diari del diable
tancar

El diari del diable

Devil Diary ens porta a un parc natural, territori natural del Dimoni de Tasmània. El documental mostra com es comporten aquestes bèsties i la forma en què interactuen amb els treballadors del parc. Contràriament a allò que es pensa, els dimonis de Tasmània poden ser afectuosos; alguns d'ells només volen ser acaronats pels humans mentre que d'altres es dediquen a atacar-los. La seva reputació és la de ser agressius i repulsius. Aquí veurem l'altra cara dels dimonis...

16:28 A la recerca del puma - A la recerca del puma
tancar

A la recerca del puma

Gordon Buchanan viatja per les muntanyes de Xile a la recerca d'un dels felins més esquius en un dels territoris més magnífics del planeta. Els lleons de muntanya són molt difícils de veure i de filmar. Aquests lleons fan uns dos metres de llargada i són uns depredadors formidables. Per a les cries, és especialment perillós allunyar-se de les mares i els lleons joves han d'aprendre a caçar i a passar gana quan no troben aliment. Aquests animals sobreviuen en una de les zones climàtiques més extremes de Sud-amèrica, amb temperatures sota zero, forts vents i nevades. Per trobar-los, Gordon i el seu equip faran trekking per la Patagònia, suportant aquestes condicions tan extremes.

16:57 Bèsties clip - La llúdriga
17:04 Thalassa - El Hilwaï, un vaixell hospital, Temps de sípia
tancar

El Hilwaï, un vaixell hospital, Temps de sípia

El Hilwaï, un vaixell hospital Les Filipines, són un patchwork de 7000 illes, un trencaclosques gens ben col·locat, que has de renunciar a recórrer si no és amb vaixell. Temps de Sípia Amb l'arribada de la primavera, la sípia, una de les espècies més comunes del litoral català, enceta un intens perío Tant femelles com mascles moren d'esgotament després de copular febrilment amb diferents parelles. Mentre dura aquest procés, les femelles poden arribar a pondre uns 500 ous. D'aquesta frenètica activitat sexual, se n'aprofiten els pescadors del Mediterrani des de temps immemorials. Amb una sípia enganxada a un ham, es practica una pesca ancestral, rudimentària però molt efectiva, que es coneix com la pesca de la femella.

17:46 El medi ambient - Natura i cultura a Angkor
17:51 Vides privades - La Vall d'Aran
tancar

La Vall d'Aran

Tenen arrels occitanes i catalanes, una llengua pròpia, un paisatge extraordinari i molta, molta neu. Pels aranesos, abans de la construcció del túnel de Vielha, l'arribada de l'hivern suposava setmanes d'aïllament. Ara, la neu és sinònim de turisme i, per tant, una font de riquesa. El capítol "La Vall d'Aran" ha estat rodat íntegrament a Vaquèira, Salardú, Vielha, Bausen, Vilamós i Les, i en els paisatges que envolten les seves rodalies. "Vides privades" és una sèrie ideada i dirigida per Francesc Escribano i Joan Úbeda. Guió i realització del reportatge"La Vall d'Aran": Miquel Garcia i Anna Lasaga. Imatge: Ferran Prat. Muntatge: Joe Peire. Producció: Víctor Carrera i Ruth Casanovas.

18:24 Tarasca - Poetes maleïts: Maria-Mercè Marçal
tancar

Poetes maleïts: Maria-Mercè Marçal

MARIA-MERCÈ MARÇAL Ivars d'Urgell, 1952 - Barcelona, 1998 L¿obra de la poeta Maria -Mercè Marçal pren vida a l¿escenari del Col·legi de Teatre on els alumnes interpreten la seva obra i la retraten. Neus Aguado, poeta i amiga, transmet l¿emoció dels records. Lluïsa Julià, professora que ha catalogat el llegat de la poeta, acosta l¿espectador a l¿obra i a la manera de compondre. Salvador Cardús, sociòleg, detecta els fets que marquen la trajectòria de Maria- Mercè, i Blanca Serra, exmilitant del PSAN, recorda les experiències viscudes amb la poeta-militant.

18:51 Nòmades de la condició humana - Recuperar el passat
tancar

Recuperar el passat

Charles Bonnet a Sudan. Recuperar el passat Sudan, el país més gran d¿Àfrica, s¿ha mantingut durant molt temps a l¿ombra del seu veí Egipte però compta amb grans tresors desconeguts. L¿arqueòleg suís Charles Bonnet, un dels pioners de l¿arqueologia moderna, viu entregat a l¿antiga ciutat de Kerma, un vincle crucial amb la història de la humanitat. Al costat de l¿home que viatja a través del temps i fins a civilitzacions ja desaparegudes, proposem una reflexió sobre el valor de la memòria i la fragilitat de la nostra civilització.

19:21 Tot un món - Una granja al Sudan
tancar

Una granja al Sudan

(Maresme) La immigració és avui una sortida per a moltes famílies que es troben en una situació econòmica precària i que veuen a Europa una via de subsistència. El Sayid, sudanès, i la Gregòria, catalana, han optat per una altra solució perquè la seva família no hagi d'emigrar. Durant un dels seus viatges al Sudan, la parella va veure com l'empobriment del país havia deixat la seva família en una situació límit i va decidir invertir uns estalvis en comprar una finca i 650 gallines. D'això ja fa un any i mig i avui la granja tira endavant, tot i que calen més recursos. Molt contents amb l'experiència, la Gregòria i el Sayid volen que la seva iniciativa sigui un exemple per a d'altres famílies.

19:26 Cànon Art - Xangai amb Martin Robain
19:52 Cànon Art - El paisatge: La invenció de la natura
20:19 Planeta música - Fanfare Ciocarlia
tancar

Fanfare Ciocarlia

En el programa corresponent al dia 5 de maig, us oferirem un monogràfic de la banda romanesa FANFARE CIOCARLIA. Fanfare Ciocarlia és el nom d'una banda de metalls de Romania. Aquesta formació està formada per 12 músics, i té els seus orígens en un petit poblet, Zece Prajni, situat en una regió difícil i aïllada on la música s'ha anat transmetent de generació amb generació. La seva música pot combinar les danses tradicionals romaneses fins a ritmes turcs, búlgars i macedonis. El seus directes són de ritme frenètic i cada actuació és una festa assegurada. A més, presumeixen de ser els més ràpids amb els instruments de vent. Els podrem veure amb tres videoclips i un fragment d'un concert.

20:40 Bàsquet - AXA F. C. Barcelona - Reial Madrid
22:41 Temps d'aventura - Escoltisme català: escola de llibertat
tancar

Escoltisme català: escola de llibertat

Cada estiu, 20.000 nois i noies passen uns dies en uns campaments a l'aire lliure, lluny dels pares i de totes les tecnologies que tenen a l'abast. Són... els escoltes! Per aquesat setmana, us estem preparant un reportatge que té cent anys d'història, des que Robert Baden-Powell va fundar els Boy Scouts. A Catalunya fa més de 80 anys que ho va endegar Josep M. Batista Roca. Fulards, camises, banderes... un moviment educatiu ple de símbols... Farem un repàs en la història de l'escoltisme: passat, present i futur, dijous que ve, a Temps d'aventura, Els escoltes. En el programa també podrem veure l'últim Open Natura de la temporada; la Copa del Món d'escalada; i una excursió, en el nostre apartat de "Racons" per la serra del Boumort. També us farem saber què heu de fer per participar en la segona edició de Racons, el llibre més aventurer de TV3.

23:13 L'hora del lector - + info
tancar

+ info

Convidat: Josep Maria Castellet (Barcelona, 1926) El fundador d'Edicions 62 parla amb l'Emilio Manzano de la seva carrera i els seus llibres i escriptors de capçalera. Josep Maria Castellet és editor i crític literari. Entre els seus assaigs destaquen "Iniciación a la poesía de Salvador Espriu" (1971), "Josep Pla o la raó narrativa" (1978), "Nueve novísismos poetas españoles (1970). També ha publicat dos llibres de memòries: "Memòries poc formals d'un director literari" (1987) i "Els escenaris de la memòria" (1988). Un dels seus llibres, "L'hora del lector", dóna nom al nostre programa. A la segona part, Marina Espasa, Carles Álvarez i Víctor Amela s'incorporen a la conversa per recomanar llibres que s'acaben de publicar. El programa acaba amb la intervenció de Tornasol.

00:06 Sputnik - + info
tancar

+ info

Summer of love (Capítol 2: La comunitat) Aquesta setmana oferim el segon capítol de la sèrie "Summer of Love", que analitza la revolució cultural que va néixer a Califòrnia a finals dels anys 60 al voltant de les idees de pau i amor. Un moviment que desafiava el sistema perquè, enlloc de comprar i vendre, proposava intercanviar i compartir. El capítol d'avui se centra en el model d'organització social que proposava la cultura hippy: la vida en comunitat. En aquest capítol de "Summer of love" apareix Wavy Gravy, fundador de la comuna més llegendària del moviment hippie, The Hog Farm, a més de la cantant Michelle Phillips (The Mamas & The Papas) i el grup alemany de rock progressiu Amon Düül II, El programa inclou imatges del festival de Woodstock i de les comunes hippies del nord d'Europa. "Summer of love" és una sèrie de quatre capítols sobre el moviment hippie. Cada capítol està dedicat a un aspecte d'aquesta cultura: la sexualitat, la vida en comunitat, l'hedonisme i l'espiritualitat. Està produïda pels autors de la sèrie "Sex & pop", emesa anteriorment per Sputnik.

00:59 Cànon Art - Xangai amb Martin Robain
01:25 Cànon Art - El paisatge: La invenció de la natura
01:52 Paletes - Grünewald: el retaule d'Isenheim
02:25 L'hora del lector - + info
tancar

+ info

Convidat: Josep Maria Castellet (Barcelona, 1926) El fundador d'Edicions 62 parla amb l'Emilio Manzano de la seva carrera i els seus llibres i escriptors de capçalera. Josep Maria Castellet és editor i crític literari. Entre els seus assaigs destaquen "Iniciación a la poesía de Salvador Espriu" (1971), "Josep Pla o la raó narrativa" (1978), "Nueve novísismos poetas españoles (1970). També ha publicat dos llibres de memòries: "Memòries poc formals d'un director literari" (1987) i "Els escenaris de la memòria" (1988). Un dels seus llibres, "L'hora del lector", dóna nom al nostre programa. A la segona part, Marina Espasa, Carles Álvarez i Víctor Amela s'incorporen a la conversa per recomanar llibres que s'acaben de publicar. El programa acaba amb la intervenció de Tornasol.

03:12 Sputnik - + info
tancar

+ info

Summer of love (Capítol 2: La comunitat) Aquesta setmana oferim el segon capítol de la sèrie "Summer of Love", que analitza la revolució cultural que va néixer a Califòrnia a finals dels anys 60 al voltant de les idees de pau i amor. Un moviment que desafiava el sistema perquè, enlloc de comprar i vendre, proposava intercanviar i compartir. El capítol d'avui se centra en el model d'organització social que proposava la cultura hippy: la vida en comunitat. En aquest capítol de "Summer of love" apareix Wavy Gravy, fundador de la comuna més llegendària del moviment hippie, The Hog Farm, a més de la cantant Michelle Phillips (The Mamas & The Papas) i el grup alemany de rock progressiu Amon Düül II, El programa inclou imatges del festival de Woodstock i de les comunes hippies del nord d'Europa. "Summer of love" és una sèrie de quatre capítols sobre el moviment hippie. Cada capítol està dedicat a un aspecte d'aquesta cultura: la sexualitat, la vida en comunitat, l'hedonisme i l'espiritualitat. Està produïda pels autors de la sèrie "Sex & pop", emesa anteriorment per Sputnik.

04:05 Túrmix arrels: PLANETA MÚSICA - ALMASÄLA
tancar

ALMASÄLA

ALMASÄLA, és el nom del projecte musical creat a Barcelona per la jove cantant d'origen andalús Paloma Povedano. Povedano, que va ser cantant a la primera formació d'Ojos de Brujo, ha estat sempre molt vinculada a l'escena mestissa. La música d'aquest projecte barreja la world music i l'electrònica, a través de la rumba, la bulería, els tangos o les "soleás". Les lletres denuncien les injustícies del món, però també ens contagien de ganes de viure.

04:27 Túrmix arrels: PLANETA MÚSICA - CD's del MOMENT
tancar

CD's del MOMENT

Sota el títol "CD's del Moment", emetrem una mostra dels millors CD's sortits al mercat mundial de "World Music", a partir dels seus respectius videoclips. Hi podrem veure, el cantautor de Belize ANDY PALACIO, la cantant de bluegrass nord-americana DOLLY PARTON, la formació israeliana THE IDAN RAICHEL PROJECT, el cantant valència MIQUEL GIL, la cantant australiana LISA GERRARD, i la cantant polonesa NINA STILLER.

04:51 El medi ambient - Pallejà preserva les Rovires
04:54 El medi ambient - Un camí verd pel Vallès
04:58 Rutes de l'art - Mia bella Napoli
tancar

Mia bella Napoli

"Has d'estimar molt Nàpols per poder-la suportar" deia Bellavista. I és veritat . Nàpols pot arribar a ser una ciutat angoixant. El trànsit és caòtic i els carteristes molt actius, però el que no se li pot negar, és que és una ciutat plena d'encant i bellesa. Visitant les esglésies es fa palès que l'art de la ciutat té dos grans temes principals: el naixement i la mort de Crist. La ruta que ens proposa aquest capítol ens porta a visitar les mostres més representatives de l'art als palaus, capelles, esglésies, teatres, jardins i castells.

05:43 El diari del diable - El diari del diable
tancar

El diari del diable

Devil Diary ens porta a un parc natural, territori natural del Dimoni de Tasmània. El documental mostra com es comporten aquestes bèsties i la forma en què interactuen amb els treballadors del parc. Contràriament a allò que es pensa, els dimonis de Tasmània poden ser afectuosos; alguns d'ells només volen ser acaronats pels humans mentre que d'altres es dediquen a atacar-los. La seva reputació és la de ser agressius i repulsius. Aquí veurem l'altra cara dels dimonis...

06:37 A la recerca del puma - A la recerca del puma
tancar

A la recerca del puma

Gordon Buchanan viatja per les muntanyes de Xile a la recerca d'un dels felins més esquius en un dels territoris més magnífics del planeta. Els lleons de muntanya són molt difícils de veure i de filmar. Aquests lleons fan uns dos metres de llargada i són uns depredadors formidables. Per a les cries, és especialment perillós allunyar-se de les mares i els lleons joves han d'aprendre a caçar i a passar gana quan no troben aliment. Aquests animals sobreviuen en una de les zones climàtiques més extremes de Sud-amèrica, amb temperatures sota zero, forts vents i nevades. Per trobar-los, Gordon i el seu equip faran trekking per la Patagònia, suportant aquestes condicions tan extremes.

Progrmació BD ....
07:04 Club Super3
07:04 Nono Chan - El dia de visita a l'escola és un desastre / Un nou intent per ser una bona mest
tancar

El dia de visita a l'escola és un desastre / Un nou intent per ser una bona mest

Com s'ho faran les nenes i els nens de la classe perquè els pares no s'adonin que l'escola és un desastre? Avui vénen de visita! - La Matsuko, tant si com no, quan arribi la primavera se'n vol anar de viatge. Però per fer-ho, hauran d'estalviar. I estalviar és deixar de menjar...?

07:31 Martin Mystery - El moc llefiscós
tancar

El moc llefiscós

Les perforacions d'una companyia petroliera en una illa remota han alliberat l'Esperit Negre, una massa de moc llefiscós que ha crescut tant que no hi ha qui l'aturi. Els nostres herois descobriran que el culpable de tot plegat és un xaman molt malvat que té la intenció de fer desaparèixer tota l'illa. Però, com s'atura un moc tan gros?

08:03 Kiteretsu, el cosí més llest d'en Nobita - Un somni efímer, un tresor amagat i bandits que mengen hamburgueses
08:36 Kiteretsu, el cosí més llest d'en Nobita - La competència d'en Goril·la és una nena
09:04 mic 3
09:04 L'ós de la gran casa blava - Ho hem aconseguit a la nostra manera
09:29 Louie - Louie, dibuixa'm un estruç
tancar

Louie, dibuixa'm un estruç

La Yoko i en Louie es miren la Lluna bocabadats... És tan bonica! T'imagines que hi poguessin anar a jugar? Com s'ho poden fer? I si en Louie dibuixa un coet? Hi podrien pujar tots dos i anar fins a la Lluna! I des d'allà dalt, també veurien la Terra! Dit i fet, doncs! Però, com es fa per portar un coet? Ja en sabran, en Louie i la Yoko?!

09:36 Bumba
09:42 Pau, la petita guineu roja - L'última poma
tancar

L'última poma

Ja ha arribat la tardor i han començat a caure totes les pomes del pomer. Ha estat un dia molt divertit. Els nostres amiguets s'ho han passat molt bé veient caure les pomes! Però, i en Carbasseta, on s'ha ficat?! Pot ser que hagi desaparegut?! Pot ser que s'hagi ficant dins del cistell de les pomes que s'han emportat dins de casa? Com s'ho farà per sortir-ne?!

09:47 Explica'm un conte - El planeta fet de plastilina
09:54 Explica'm un conte - Frederic, l'escarabat piloter enamorat
10:00 Ciències físiques per a nens - Tot sobre la llum
tancar

Tot sobre la llum

Per nosaltres la llum és una cosa natural. Però entendre la naturalesa bàsica de la llum pot obrir-nos els ulls a tot un món nou. Veiem com la llum viatja per ones i com es comporten. Descobrirem la connexió entre la llum i els colors.

10:20 Món salvatge - L'hipopòtam
10:24 Món salvatge - El dragó de Komodo
10:29 Món salvatge - La girafa
10:34 Beverly Hills - Tempesta d'estiu
11:18 Beverly Hills - Anaconda
12:02 Vitaminix - Iode (I)
tancar

Iode (I)

Sabies que hi ha peixos que quan es fan grans poden multiplicar la seva mida per 1.000? Doncs sí. I això passa perquè mengen molt marisc. Si et vols fer molt gran, escolta bé les explicacions de la Sofia, que aprendràs una pila de coses d'aquest mineral.

12:04 Vitaminix - Zinc (Zn)
tancar

Zinc (Zn)

Has vist mai el bec que tenen els tucans? Els creix tant perquè mengen moltes pipes. Però de zinc també n'hi ha als cacauets, al formatge, als ous... Aquest mineral no farà que et surti un bec com a un tucà, però t'ajudarà a créixer i a no posar-te malalt. En Víctor t'ho explicarà...

12:09 SamSam - I si canviéssim de fill
tancar

I si canviéssim de fill

Avui en Pesolet ve de visita a casa d'en SamSam. En té tantes ganes, el nostre superheroi còsmic, de jugar amb el seu amic! En Malsòmines, però, arriba abans i fa creure a en SamSam que, en realitat, els seus pares tenen la intenció d'adoptar en Pesolet! Ja saps que en Malsòmines sempre fa unes bromes molt pesades... I el que la fa, la paga!

12:18 Club Super3
12:18 La recerca del foc - La pedra del sol
tancar

La pedra del sol

Avui els nostres amics coincidiran amb una tribu molt primitiva, els Caps Llisos, que veneren un megalit d'or, la Pedra del Sol, convençuts que té poders màgics. En Brunt, que s'ha adonat que la Losi està enamorada de l'Artor i n'està molt gelós, està a punt de lliurar el que considerava un dels seus millors amics a mans dels seus enemics. L'acabarà traint...?

12:45 Surfistes del cel - La ciutat antiga
tancar

La ciutat antiga

En Cíber ha trobat la manera de fer ressuscitar una ciutat submarina molt antiga amb unes riqueses que ni ell mateix no s'hauria pogut imaginar mai. En el moment de treure-la a la superfície, però, crea una onada gegant, una mena de tsunami, que es dirigeix directament cap a Honolulu. Els nostres herois tenen els minuts comptats!

13:13 Megaman, el ciberguerrer - Bogeria desenfrenada i combats violents (2)
tancar

Bogeria desenfrenada i combats violents (2)

El combat entre en Lan i en Megaman i el senyor Match i en Torchman està més emocionant que mai! Però en Lan no s'esperava mai que el seu rival l'ataqués amb un virus que ha malmès les plaques solars de l'estadi! L'últim combat del dia serà entre en Higsby i en Numberman i la Sal i en Woodman. Sembla que en Higsby ho té fàcil... O no?

13:45 Codi 3xl
13:45 El detectiu Conan - Un primer amor del color dels gingkos (2a part)
tancar

Un primer amor del color dels gingkos (2a part)

Les deduccions dels nostres amics per trobar el primer amor del doctor Agasa els porten al zoo. Però allà, cap de les dues persones que hi troben és la que busquen. El doctor Agasa està disposat a abandonar-ho tot plegat, però en Conan i companyia no es desanimen i després de rumiar-hi molt i molt, i de desxifrar un codi molt enrevessat, arriben a la conclusió que el lloc de la cita és... el parc de l'escola, a sota dels gingkos. Hi trobarà el seu primer amor, el doctor Agasa, finalment? I quina serà la reacció de tots dos? Tindrà un final feliç, aquesta història d'amor?

14:20 One piece - En Ruffy contra l'Ussop. El xoc de l'orgull de dos homes
tancar

En Ruffy contra l'Ussop. El xoc de l'orgull de dos homes

Comença el duel entre en Ruffy i l'Usopp. L'Usopp treu tots els recursos de què disposa i sembla que agafa un cert avantatge, però al final no està a l'alçada d'en Ruffy i perd el combat. En Ruffy s'acomiada d'ell i li diu que pot fer el que vulgui amb el Going Merry. Tothom està desencantat, però en Zoro li recorda a en Ruffy que ell és el capità i que, per donar moral a la tripulació, ha de fer el cor fort.

14:45 Dawson's creek - El ball
tancar

El ball

El ball de principi de curs acosta Pacey i Andie a la vegada que allunya Dawson i Joey. Direcció: Lou Antonio Guió: Jon Harmon Feldman

15:29 Codi 3xl
15:29 Turc per principiants - On m'ofereixen grills amb mel
tancar

On m'ofereixen grills amb mel

A la Doris, que està a punt de casar-se amb en Metin, li fa por que el seu ex no vulgui tornar amb ella. Quan ell li grapeja el cul sense vergonya, les seves sospites es veuen confirmades. En Cem, que vol fer-s'ho amb l'Ulla, s'adona que la Lena encara està penjada d'ell i per desfer-se'n mira d'aparellar-la amb en Costa, justament! Mentrestant, la Yagmur finalment ha descobert el nom del seu amic secret d'Internet.

15:54 Codi 3xl - Codi 3XL - Enseriades
tancar

Codi 3XL - Enseriades

Berlin Berlin, Som Així i Turc per a principiants. Tres de vosalters expliquen al Codi 3XL perquè són fans d'aquestes sèries.

16:05 Som així - + info
tancar

+ info

La Nicki fa tot el que pot per oblidar el Rob i continuar la seva vida, i es posa a treballar en un bar i en una llibreria. I justament en aquestes noves feines hi coneix dos nois, en Toby i en Max. Per desgràcia, els dos nois es coneixen i juguen amb la Nicki. Per variar, ella no té la paella pel mànec. Però quan la Nicki s'embolica amb dos nois alhora, els problemes estan assegurats.

16:34 Club Super3
16:34 Naturalment Sadie
16:58 Curiositats del món animal - The filter feeders
17:05 mic 3
17:05 Louie - Louie, dibuixa'm un coet
tancar

Louie, dibuixa'm un coet

En Louie i la Yoko s'han quedat bocabadats! S'han trobat un ou dins d'un niu, tot sol! No hi ha cap animaló a la vora i no saben qui n'és la mare. I l'ou es comença a trencar! De pressa, Louie, dibuixa-li una mare! Sí, però què? Una gallina? Un estruç? Un cigne? Un ànec? Un cocodril?! S'hi haurà de fixar molt bé, en Louie, per endevinar-ho!

17:14 Bumba
17:22 Pau, la petita guineu roja - Petjades a la neu
tancar

Petjades a la neu

Quina nevada! Tot el jardí de casa és ple de neu! Quin tip de jugar que es faran avui en Pau, la Poppy i en Carbasseta! Segur que l'Eixerit també s'hi apunta! Poden fer ninots de neu, córrer, patinar... I la neu és plena de petjades. Poden jugar a endevinar qui les ha fet! I les dues línies paral·leles que van fins a dalt de tot del turó, qui les deu haver fet?

17:29 Explica'm un conte - L'atac dels camells de pèl llarg
17:45 Club Super3
17:45 La Creepie creix - L'atac de les vespes zombis
tancar

L'atac de les vespes zombis

Les vespes zombis han picat i han hipnotitzat en Budge i altres alumnes de la classe. Els encarregats de salvar-los seran la Creepie i en Borinot. Però, com s'ho faran?!

18:04 El xou dels espies - Els pantalons de l'eternitat
tancar

Els pantalons de l'eternitat

Cada tres milions d'anys una constel·lació que té forma de pantalons de pallasso s'alinea al damunt de l'Estrella Polar. L'últim cop que va passar va desaparèixer l'Atlàntida. La vegada anterior, els dinosaures. Són els Pantalons de l'Eternitat, uns pantalons molt antics amagats en algun lloc de la Terra. En Victor i l'Anita els han de trobar abans que la Doctora Doctora!

18:27 Equip Galaxy - El circ estel.lar. Tercera part
tancar

El circ estel.lar. Tercera part

Els nostres herois, després de rescatar tots els seus companys de l'institut, estan convençuts que els tornaran a admetre. Però en Kirkpatrick no baixa del burro. Estan expulsats! L'única solució que tenen és recuperar la seva nau. Però com? Enduent-se la nau del director de l'institut?! De fet, no hi tenen res a perdre...

18:56 Keroro - El detectiu Fuyuki! A formar! El retorn del guerrer! A formar!
tancar

El detectiu Fuyuki! A formar! El retorn del guerrer! A formar!

Ha passat una cosa terrible! Algú ha donat un cop a en Kogoro amb un tros de tofu fresc! En Keroro i en Fuyuki faran servir els seus dots de detectius per trobar-ne el culpable. Més tard, en Tamama i en Keroro acompanyaran els Hinata a visitar l'àvia al poble... i no t'ho perdis perquè es trobaran amb algú molt especial. De fet, ja el donaven per desaparegut!

19:30 Info k
19:39 Un forat a la butxaca - Televisió
19:49 Club Super3
19:49 Naturalment Sadie
20:24 Codi 3xl
20:24 Som així - + info
tancar

+ info

L'amistat de la Sooz i en Tyler es fa cada cop més estreta. Ell li dóna un munt d'idees que l'ajuden a gestionar més bé la seva vida i els seus diners. Però arriba el moment de pagar el lloguer, i en Tyler amaga un petit secret pel que fa al seu estil de vida. La Sooz lluita per posar en ordre la seva vida i la seva economia, i l'esperen unes quantes sorpreses.

20:52 Codi 3xl - Codi 3XL - Només amics?
tancar

Codi 3XL - Només amics?

Compartiu gustos, amics i els secrets més inconfessables. Passeu hores i hores plegats i us telefoneu cada dia... tot i això continueu defensant que només sou amics... segur? El Codi3XL aprofundeix en aquesta qüestió...

21:05 Fòrum Júnior - Adaptar-se als canvis
Progrmació BD ....
21:30 El cor de la ciutat - Cap. 1475
tancar

Cap. 1475

En Beni té un pla per reclamar a la productora. En Marc vol que en David li expliqui com ha anat per Milà. La Noèlia creu que ja sap qui és el seu admirador secret. La Paquita i en Xavi haurien de fer les paus¿ La Clara veu en Max i en Iago en actitud sospitosa¿ Festa dels "mojitos" a La fusteria. A la perruqueria no hi ha gens de feina¿

22:00 Estació d'enllaç - Mirades de dona
tancar

Mirades de dona

La Glòria, la mestressa de la botiga de regals, rep una visita que li fa reviure moments passats que ja creia del tot oblidats.

22:41 Estació d'enllaç - Quaranta a quinze
tancar

Quaranta a quinze

Una monja que se'n va a l'Àfrica ha de prendre decisions molt difícils, tant pel que fa a la seva relació amb la gent que estima com amb persones que coneix, mentre espera el tren que la durà a París.

23:24 Jutjant l'Amy - Judici de faltes
00:10 Pel·lícula - De professió assassí
tancar

De professió assassí

Malik Bishop és un despietat assassí a sou que forma part d'una banda d'elit. El cap de la banda li encarrega que vigili la seva xicota, però el problema és que Bishop està enamorat de la noia.

01:32 Casats... i amb fills - T*r*a*s*h
01:55 Dallas - L'aniversari
02:42 Pel·lícula - De professió assassí
tancar

De professió assassí

Malik Bishop és un despietat assassí a sou que forma part d'una banda d'elit. El cap de la banda li encarrega que vigili la seva xicota, però el problema és que Bishop està enamorat de la noia.

04:08 Dallas - Pare i fill
04:56 Dallas - L'aniversari
05:44 Jutjant l'Amy - Judici de faltes
06:30 El cor de la ciutat - Cap. 1475
tancar

Cap. 1475

En Beni té un pla per reclamar a la productora. En Marc vol que en David li expliqui com ha anat per Milà. La Noèlia creu que ja sap qui és el seu admirador secret. La Paquita i en Xavi haurien de fer les paus¿ La Clara veu en Max i en Iago en actitud sospitosa¿ Festa dels "mojitos" a La fusteria. A la perruqueria no hi ha gens de feina¿